Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Σάλτο απόγνωσης στην θάλασσα...

Η μαύρη Alfa Romeo μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά από την Πύλη Ε6 στα Λεμονάδικα. Ήταν περίπου 10:30. Το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα κατά μήκος του ντόκου. Ξαφνικά ο οδηγός έκοψε το τιμόνι αριστερά και βούτηξε στα νερά. Το σάλτο απόγνωσης έφθασε τα 15 περίπου μέτρα από τον προβλήτα.

Το αυτοκίνητο στην αρχή επέπλεε αλλά στη συνέχεια άρχισε να βυθίζεται με τη μύτη. Οι λίγοι περαστικοί είχαν μείνει αποσβολωμένοι. Κάποιοι φώναξαν στον οδηγό να βγεί έξω. Αυτός κρατούσε σφιχτά το τιμόνι και τους κοίταζε.

Το μαύρο αυτοκίνητο λες και δίσταζε να βυθιστεί αλλά κάποια στιγμή το νερό άρχιζε να το σκεπάζει. Οι περαστικοί φώναζαν. «Πάει αυτός» είπε κάποιος. Μία τελευταία δίνη και τα νερά του λιμανιού κάλυψαν την πίσω οροφή του οχήματος. Όλοι πίστεψαν πως ο άνθρωπός είχε πνιγεί. Πέρασαν περίπου 20 δευτερόλεπτα και ξαφνικά ο άγνωστος οδηγός αναδύθηκε. «Σιγά... σιγά» του φώναξαν από την ακτή. Ένας λιμενικός, όπως ακούστηκε στην αρχή, βούτηξε για να βοηθήσει. Τελικά, ήταν ένας απλός πολίτης που ήταν ντυμένος με t-shit που μοιάζει με αυτά που φορούν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Ο παρολίγον αυτόχειρας, 53 ετών, έφθασε στο ντόκο. Τον μετέφεραν αμέσως στο Αττικό νοσοκομείο. «Δεν ήταν καλά ο άνθρωπος» μάς είπε αργότερα κάποιος αρμόδιος του Λιμενικού. «Δεν θα εκδώσουμε ανακοίνωση για το συμβάν. Άσε...ο άνθρωπος δεν είναι καλά σου λέω».

Κάπως έτσι τελειώνει άλλη μία μικρή ιστορία απόγνωσης και απελπισίας. «Η ψυχή του το ξέρει» ακούστηκε να λέει ο αυτόπτης μάρτυρας που μαγνητοσκόπησε το περιστατικό εκεί κάτω στο λιμάνι, το πρωϊνό της Δευτέρας, με τον ήλιο να λούζει τον Πειραιά. Άλλη μία αυτοκτονία η οποία ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Το δράμα, πιθανά η τραγωδία εξακολουθεί όμως να είναι παρούσα.video platformvideo managementvideo solutionsvideo playerhttp://www.zougla.gr/zouglaport/port_various/article/salto-apognosis-680132

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger