Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ«Να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΑΓΕΤ»
Τόσο τον περασμένο Δεκέμβρη στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, όσο και στην πρόσφατη με το Γάλλο Πρωθυπουργό κ. Ολάντ τονίζονταν οι δυνατότητες «ανάπτυξης» που υπάρχουν στη χώρα μας. Τονιζόταν επίσης η ανάγκη να ενισχυθούν οι επενδύσεις και κυρίως από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.
Αποδεικνύεται καταφανώς ότι ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψης Ολάντ δεν ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση αλλά η προώθηση συμφερόντων Γαλλικών επιχειρήσεων όπως η αγορά 6 φρεγατών από την υπό πτώχευσης DHNS και η προώθηση του ξεπουλήματος των Ελληνικών υδάτινων πόρων στην εκδιωγμένη από το Δήμο Παρισίου λόγω κακοδιαχείρισης του δημόσιου αγαθού του νερού, ΣΟΥΕΖ.
Το πώς αντιλαμβάνονται το ζήτημα της «ανάπτυξης» τόσο οι μνημονιακές δυνάμεις όσο και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ντόπιοι και ξένοι, το βιώνει καθημερινά η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας με το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, τη βίαιη φτωχοποίησή της και το ξεπούλημα των βασικών υποδομών της χώρας.

Στα πλαίσια αυτά η διοίκηση του ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής δείχνει ξεκάθαρα ότι θα ακολουθήσει το δόγμα του αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Από τη μια καλεί σε διάλογο τους εργαζόμενους για την ανανέωση της επιχειρησιακής σύμβασης και από την άλλη καταθέτει τελεσίγραφο ότι κόβονται όλα τα έκτακτα επιδόματα.
Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ σε καμία των περιπτώσεων δεν αποτελούν εξαίρεση ούτε για τα πανελλαδικά ούτε για τα τοπικά δεδομένα. Το χτύπημα που δέχονται συμπληρώνει ένα μακρύ κατάλογο της προηγούμενης περιόδου, αλλά συμπίπτει και με τις αλλαγές σε ΣΤΑΛΚΟ και ΣΟΒΕΛ.
Στη συνάντηση του ΔΣ των εργαζομένων της ΑΓΕΤ με τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, που πραγματοποιήθηκε χτες 22/02/2013, ξεκαθαρίστηκε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων και θα στηρίξει τον ενωτικό αγώνα τους με όλους τους τρόπους και όλες τις δυνάμεις του.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου