Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Σχέδια να «σπάσουν» την απεργία

Να «σπάσει» την απεργία των ναυτεργατών σχεδιάζει η κυβέρνηση με τη συνδρομή δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από την Τοπική Διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ήδη στείλει σήμα στα Λιμεναρχεία Πειραιά και Ηρακλείου στην Κρήτη για να φύγει πλοίο από το νησί και να μεταφέρει αγροτικά προϊόντα στον Πειραιά. Την πληροφορία δε διέψευσε ξεκάθαρα το υπουργείο.
Την ίδια στιγμή, καλλιεργώντας στη φτωχομεσαία αγροτιά κλίμα που δεν υπάρχει, ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επιδιώκουν να στρέψουν τους αγρότες ενάντια στους ναυτεργάτες και τους καλούν να ετοιμάσουν προϊόντα για να φορτωθούν στο πλοίο, λέγοντας μάλιστα πως βουλευτές, δήμαρχοι κ.λπ. θα τα συνοδεύσουν για να ξεφορτωθούν στο λιμάνι του Πειραιά, στο χώρο του τελωνείου. Χτες το πρωί, έγινε συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κρήτη, από όπου η πρώτη πλευρά εισέπραξε την «κατανόηση» της δεύτερης.

Την απεργία υπονομεύουν με τις παρεμβάσεις τους και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών δυνάμεων που εντοπίζουν τα υπαρκτά προβλήματα των αγροτών και καλούν γενικά την κυβέρνηση να παρέμβει, αντί αγρότες και ναυτεργάτες να βάλουν ενωμένοι απέναντί τους την κυβέρνηση που ευθύνεται για τα προβλήματα και των δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger