Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει δίωξη ναυτεργατών του Σωματείου Καβάλας-Θάσου

Δίωξη ναυτεργατών και συνδικαλιστών του τοπικού Ναυτεργατικού Σωματείου Καβάλας - Θάσου
Στις 13/2/2012 ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ Νίκος Κροκίδης παραβρέθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ των Ναυτεργατών και του Δ.Σ του τοπικού Ναυτεργατικού Σωματείου Καβάλας – Θάσου σε αγωγή που κατέθεσε η κοινοπραξία επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων.
Η υπόθεση εκδικάσθηκε στο ειρηνοδικείο Θάσου και κατά την ακροαματική διαδικασία για άλλη μια φορά έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες τρομοκράτησης των Ναυτεργατών της Πορθμειακής γραμμής από τους πλοιοκτήτες.

Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική των πλοιοκτητών που σε κάθε απεργία που κηρύσσει η ΠΝΟ και συμμετέχουν οι Ναυτεργάτες από όλα τα πλοία και σε όλα τα λιμάνια της χώρας, να κάνουν αγωγές κατά των Ναυτεργατών για να τους τρομοκρατήσουν και υπό την απειλή της απόλυσης προσπαθούν να τους αναγκάσουν να υπογράψουν ότι δεν συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Και σε αυτήν την δίκη ο μάρτυρας κατηγορίας των πλοιοκτητών παραδόξως ήταν το ίδιο πρόσωπο που ήταν και σε προηγούμενες δίκες.
Επίσης οι Πλοιοκτήτες και ορισμένοι Πλοίαρχοι έχουν καταδικασθεί από αρμόδιο δικαστήριο γιατί κατά την διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης με εντολή του Πλοιοκτήτη φυγάδευσαν το πλοίο από Καβάλα προς Θάσο χωρίς άδεια απόπλου από την Λιμενική αρχή μη εξυπηρετώντας στην πραγματικότητα έκτακτο περιστατικό.
Θεωρούμε τέτοιου είδους πρακτικές ότι είναι απαράδεκτες, τις καταγγέλλουμε και απαιτούμε τόσο από τους πλοιοκτήτες όσο και από τις Λιμενικές αρχές να ασχοληθούν με τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι των Ναυτεργατών.
Τις συνδικαλιστικές ελευθερίες οι εργαζόμενοι τις έχουν κατακτήσει με πολύχρονους αγώνες και δεν είναι διαπραγματεύσιμες ούτε με προσφυγές στην δικαιοσύνη ούτε υπό την απειλή της απόλυσης.
Η ποινικοποίηση των αγώνων και των δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων των Ναυτεργατών για άλλη μια φορά θα πέσει στο κενό.
Το δικαίωμα της απεργίας που κατακτήθηκε με μακροχρόνιους αγώνες των εργαζομένων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης για το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, θα το υπερασπισθούμε με όλες τις δυνάμεις μας.
Η εφοπλιστική παρέμβαση προκειμένου αυτό να αμφισβητηθεί και στην πράξη να ακυρωθεί δεν πρόκειται και αυτή την φορά να περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger