Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τα σενάρια καταστροφής του κόσμου και ο μαύρος Πάπας

Τι λένε οι προφητείες για τη διαδοχή στο Βατικανό
 
Σοκ έχει προκαλέσει στους Ρωμαιοκαθολικούς η ξαφνική απόφαση του Πάπα Βενέδικτου 16ου να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στις 28 Φεβρουαρίου, με το αιτιολογικό ότι είναι πλέον μεγάλος σε ηλικία και πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του σε ηλικία 85 ετών.

Την πρόθεση της παραίτησής του διατύπωσε ο ίδιος μιλώντας στα Λατινικά στη διάρκεια του εκκλησιαστικού συμβουλίου για την αγιοποίηση των μαρτύρων του Οτράντο.

Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη -πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Πάπα έπειτα από 600 χρόνια- εξέπληξε κυβερνήσεις, πιστούς, ακόμα και στενούς συνεργάτες του Βενέδικτου.

Πληροφορίες αναφέρουν ο Πάπας Βενέδικτος δε θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο που θα συγκληθεί στο Βατικανό στις αρχές του Μάρτη για τον διάδοχό του, ενώ θα εγκατασταθεί σε ένα μοναστήρι στο Βατικανό, για μία περίοδο «προσευχής και περισυλλογής».

Την ίδια ώρα, ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα ονόματα των πιθανών διαδόχων του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και λίστες που κυκλοφόρησαν στο Βατικανό, το φαβορί είναι ένας Καρδινάλιος από την Γκάνα.

Tις λίστες κυκλοφόρησαν πρώτα τα γραφεία στοιχημάτων ενώ σύμφωνα με τα Paddy Power και Ladbrokes, ο αντικαταστάτης στον παπικό θρόνο είναι ο Πίτερ Τούρκσον, Καρδινάλιος από την Γκάνα.

Στη λίστα βρίσκονται επίσης οι Φράνσις Αρίνζε από τη Νιγηρία, ο Μάρκ Ουελέτ από τον Καναδά, ο Αντζελο Σκόλα από την Ιταλία και ο Οντίλο Σερέρ από την Βραζιλία.

Ο 64χρονος Τούρκσον, που είναι και το φαβορί, χαρακτηρίζεται νέος, χαρισματικός επικοινωνιακά και ιδιαίτερα δημοφιλής.

Με αυτά τα δεδομένα παίρνει νέες διαστάσεις μία παλιά προφητεία...

Οι Ιταλοί θυμήθηκαν τον Άγιο Μαλαχία ο οποίος είχε προβλέψει την παραίτηση του Πάπα αλλά και την έλευση ενός μαύρου Πάπα ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος πριν το τέλος του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν μιας επίσκεψης στη Ρώμη του Αγίου Μαλαχία Αρχιεπισκόπου της Ιρλανδίας το 1139, είχε ένα όραμα όπου του αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των αρχηγών της καθολικής εκκλησίας που θα εκλέγονταν μέχρι τη συντέλεια του κόσμου, σε μια λίστα από 111 Ποντίφικες.

Τα ονόματα της λίστας αυτής φαίνεται πως αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, κάνοντας όσους πιστεύουν σε προφητείες για τη συντέλεια του κόσμου να ανησυχούν έντονα.

Και αυτό γιατί ο Άγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει πως ο προτελευταίος Πάπας θα είναι ο Βενέδικτος, τον οποίο θα ακολουθήσει ο Πέτρους Ρομάνους και κατά τη διάρκεια της θητείας του θα έρθει η καταστροφή της Ρώμης και το τέλος του κόσμου.

Μάλιστα ο Αγιος Μαλαχίας είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στην έλευση του μαύρου Πάπα.

Βέβαια το κείμενο του Αρχιεπισκόπου της Ιρλανδίας αμφισβητείται έντονα από την Καθολική Εκκλησία, ενώ οι ερευνητές θεωρούν ότι είτε η προφητεία δεν ανήκει στον Άγιο Μαλαχία αλλά στον Νοστράδαμο, είτε ότι το κείμενο είναι πλαστό, είτε ότι προστέθηκε αργότερα και παραποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger