Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ......

Τουρκικό ελικόπτερο διείσδυσε τη νύχτα στην Κάλυμνο - Αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16
Επεισόδιο που κρίνεται ως "ιδιαίτερα σοβαρό" και ερευνάται από τα Επιτελεία, είχαμε χθες τη νύχτα στην περιοχή της Κάλύμνου όταν τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο επιχείρησε να διεισδύσει  στο νησιωτικό σύμπλεγμα της περιοχής (Κάλυμνος, Ίμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Καλόλιμνος κλπ) πλησίασε πολύ κοντά στην Κάλυμνο και αναχαιτίστηκε τελικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την 115 ΠΜ, τα οποία έσπευσαν άμεσα προς αναχαίτισή του.
Το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά μετά τις 23.00 το βράδυ να ίπταται έχοντας παραβιάσει των Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά φαίνεται ότι πετούσε στην περιοχή κάποια ώρα πριν τον εντοπισμό του και δεν αποκλείεται να προχώρησε και σε υπέρπτηση επάνω από κάποιο από τα νησιά της περιοχής.
Είναι σαφές ότι είτε δοκίμαζε το ελληνικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, είτε είχε προχωρήσει σε διείσδυση εντός του ελληνικού εναέριoυ χώρου, κοντά στις απομονωμένες φρουρές των νησιών με άγνωστες προθέσεις.

Τα ελληνικά μαχητικά έφτασαν περί τις 23.30 επάνω από την Κάλυμνο και το ένα κατευθύνθηκε ανατολικά και το δεύτερο νότια επιχειρώντας κίνηση-τανάλια κατά του τουρκικού ελικοπτέρου.
Πέταξαν τόσο χαμηλά στην προσπάθειά τους να αναχαιτίσουν το ελικόπτερο που ο βρυχυθμός των κινητήρων τους έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κάλυμνο.
Τα παραπάνω είναι διασταυρωμένα και επιβεβαιωμένα 100% και από τα συναρμόδια Επιτελεία που κάνουν λόγο για "εντοπισμό στόχου χαμηλής ταχύτητας ο οποίος εκτελούσε ελιγμούς απόκρυψης μέσω του εδαφικού αναγλύφου".
Τα F-16 δεν κατάφεραν, πάντως να έρθουν σε οτπική επαφή μαζί του, παρά μόνο να το εντοπίσουν στα ραντάρ τους και να το παρακολουθήσουν μέχρι την επιστροφή του στην μικρασιατική ακτή.
Στην περιοχή υπάρχει αυξημένη επιφυλακή, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που συμβαίνει τέτοιο επεισόδιο
Τμήμα ειδήσεων defencenet.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger