Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Aποφάσισαν να ξηλώσουν μόνοι τους τα νάιλον και τα τζάμια, για να μην παρεμποδίζουν την κίνηση των πολιτών στα πεζοδρόμια.

Κίνησης καλής θέλησης από τα καταστήματα εστίασης Βόλου
Ζητούν συνάντηση αύριο με τον δήμαρχο για να συζητήσουν
Κίνηση καλής θέλησης από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών κάθε είδους κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης, που, μετά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να δοθεί παράταση μέχρι αύριο Πέμπτη, προκειμένου να ξηλωθούν οι νάιλον κατασκευές από τα πεζοδρόμια και την παραλιακή ζώνη, συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα το πρωί και αποφάσισαν να ξηλώσουν μόνοι τους τα νάιλον και τα τζάμια, για να μην παρεμποδίζουν την κίνηση των πολιτών στα πεζοδρόμια.

Παράλληλα, οι καταστηματάρχες ζητούν συνάντηση αύριο Πέμπτη με τον δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Νίκο Μόσχο, για να τους ζητήσουν να ξεκινήσει η διαδικασία τροποποίησης της Κανονιστικής Απόφασης για τα τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου καταστημάτων εστίασης Απόστολο Αθανασό, στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου, οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να ξηλώσουν τα νάιλον και τα τζάμια που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια και στο παραλιακό μέτωπο.

Οι καταστηματάρχες ζητούν να παραμείνουν τα κάθετα τζάμια, που έχουν τοποθετήσει οι καταστηματάρχες απέναντι από τις εισόδους των καταστημάτων τους, έστω κι αν υπερβαίνουν το 1,80 μ. που ορίζει η κανονιστική και επίσης να επισπευστεί η διαδικασία τροποποίησης της Κανονιστικής Απόφασης, για να ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις που κατέθεσε ο Σύλλογος.

Τι προτείνουν

Ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης προτείνει να μην προβλεφθεί στη νέα κανονιστική ειδικό καθεστώς για τους πεζοδρόμους των οδών Αντωνοπούλου και Τοπάλη και να επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο μέσον των πεζοδρόμων, στο χώρο που εκτείνεται σε εύρος 2,50 μέτρων εκατέρωθεν του άξονα της οδού (αντί για 1,50μ όπως αυτό καθορίζεται σήμερα).
Επίσης ζητά να παραταθεί για διάστημα δύο ετών η ως άνω τροποποίηση, που αφορά αποκλειστικά και μόνον τους δύο ανωτέρω πεζοδρόμους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα καταστήματα που λειτουργούν εκεί, να αποσβέσουν την αρχική επένδυση τους.
Επίσης ζητούν να επιτραπεί η τοποθέτηση σταθερών διαχωριστικών μεταξύ των καταστημάτων που βρίσκονται στους κάθετους της Ερμού πεζοδρόμους, ίδιας μορφής με αυτά της οδού Αργοναυτών, με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος το 1,80 μ. Προτείνουν δε εξαιρεση από τη γνωμοδοτική απόφαση, που επιτάσσει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους παράλληλους της Ερμού πεζοδρόμους αποκλειστικώς και μόνον έμπροσθεν του καταστήματος, τα καταστήματα που βρίσκονται στην οδό Τ. Οικονομάκη, ανάμεσα στις οδούς Γκλαβάνη και Αγ. Νικολάου. Για την ως άνω περιοχή να επιτραπεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο μέσον του πεζοδρόμου, στο χώρο που εκτείνεται σε εύρος 1,50 μέτρων εκατέρωθεν του άξονα της οδού.

Όσον αφορά στην παραλία, ζητούν να τροποποιηθεί το πλάτος του διαδρόμου ανάμεσα στα αναπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα και στην πρόσοψη του έκαστου καταστήματος ώστε να ανέρχεται, με τη νέα κανονιστική, στα 2,00 μ. (αντί των 2,50 μ., όπως ισχύει) και ο διάδρομος 2,00 μέτρων διασφαλίζει αδιαμφισβήτητα την ελεύθερη κίνηση των πεζών και να αυξηθεί το επιτρεπόμενο ύψος των σταθερών διαχωριστικών μεταξύ των καταστηματών της οδού Αργοναυτών, στα 2,00 μέτρα.
Τέλος, ζητούν να χαρακτηριστεί ως πεζόδρομος η οδός Κουμουνδούρου, ανάμεσα στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Δημητριάδος και να προορίζεται για την αποκλειστική χρήση πεζών και ποδηλάτων και μέχρι τον χαρακτηρισμό της οδού Κουμουνδούρου, να προβλεφθεί στη νέα κανονιστική η ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα προσωρινή πεζοδρόμηση της οδού, η οποία θα γίνεται με ειδικές μεταλλικές μπάρες - εμπόδια, τα οποία θα βρίσκονται στο ύψος της 28ης Οκτωβρίου.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας συγχαίρει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου και τον Πρόεδρό της κ. Νίκο Μόσχο για την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το ζήτημα των αυθαίρετων κατασκευών σε πεζόδρομους κλπ. της πόλης του Βόλου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, το κακό είχε παραγίνει και η αυθαιρεσία είχε ξεφύγει από κάθε όριο και κανονισμό, ενώ προσθέτει ότι οι πεζόδρομοι, τα πεζοδρόμια και η παραλία ανήκουν πρώτα και κύρια στους πολίτες που έχουν το δικαίωμα να κινούνται ανεμπόδιστα σε αυτά.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θεωρεί θετικό μέτρο την κατάληψη χώρου μόνο προς την πλευρά του καταστήματος, όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε από την άλλη πλευρά να μείνει περισσότερος ελεύθερος χώρος για την κυκλοφορία των πεζών.

«Το μέτρο αυτό θα αντιμετωπίσει εν μέρει και τη μεγάλη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε κάθε επιχείρηση. Ελπίζουμε ότι ο Δήμος Βόλου θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

attracting admiring look from the opposite [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン バッグ[/url]stink are a complete put off For such metro [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン バッグ[/url]everywhere They are designed and [url=http://www.salevivi.com]ヴィトン メンズ 財布[/url]of ceiling insulation required to satisfy http://www.salevivi.com[/url] today and paint the town red G & Q Building http://www.salevivi.com[/url] may be customized for any job From aircraft

Powered By Blogger