Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μαύρες πλερέζες αντί για οργάνωση του αγώνα ενάντια στις 450 απολύσεις της 9Κ από το ΙΚΑ



 Συνάδελφοι και συναδέλφισες,

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) καλεί όλους τους συλλόγους μας να αναρτήσουν μαύρες σημαίες σε όλα τα υποκαταστήματα της χώρας, προφανώς για να θρηνήσουμε τους ήδη απολυμένους συναδέλφους μας. Αλλά ποιος χρειάζεται μαύρες πλερέζες τώρα που είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων;
Επίσης, η Ομοσπονδία μας καλεί να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλους του συλλόγους «για τη δραστηριοποίηση όλων των συναδέλφων μας μπροστά στα προβλήματα που δημιουργούνται από την απόλυση των 450 συναδέλφων μας», αναφερόμενη στην πραγματική αδυναμία λειτουργίας των υποκαταστημάτων και ευαίσθητων τμημάτων όπως είναι η απονομή συντάξεων. Αλλά στις επικείμενες και χωρίς άμεσο χρονοδιάγραμμα σύγκλησης των συνελεύσεων, η Ομοσπονδία μας δεν καταθέτει καμιά πρόταση για το πώς θα υλοποιηθεί το διακηρυγμένο αίτημα της άμεσης επαναπρόσληψης των απολυμένων. Έτσι το «φοβερό» απεργιακό πρόγραμμα των 57 ημερών  που είχε αποφασίσει η  Ολομέλεια των Προέδρων το Δεκέμβρη 2012 υπό τη πίεση της κατάληψης της Διοίκησης του ΙΚΑ από τους συναδέλφους της 9Κ, έμεινε στο ..εξώδικο (και τελικά εξωπραγματικό) προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ.

Η τέχνη της εξαπάτησης μέσω υπουργικών δεσμεύσεων από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία είχε ένα μόνο σκοπό: Να λήξει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και από τη πίσω πόρτα να προετοιμάζονται οι απολύσεις όπως ζητά επιτακτικά η τρόικα και το μνημόνιο Νο3.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία με μάχες οπισθοφυλακής θα κάνει τα απαραίτητα για να μην εκτεθεί. Η αποτυχία της απεργίας στις 8/2 δείχνει την έλλειψη ετοιμότητας του κλάδου μας για αγώνα και πολύ περισσότερο την έλλειψη εμπιστοσύνης των συναδέλφων ότι οι σημερινές ηγεσίες της Ομοσπονδίας και των συλλόγων μας μπορούν να πάνε πέρα από τα όρια της τυπικής διαμαρτυρίας.
Μόνο ο αγώνας διαρκείας θα μπορούσε να αποτρέψει τις απολύσεις σε σύνδεση με όλους τους τελευταίους κρίσιμους αγώνες της περιόδου (ΟΤΑ, ΜΕΤΡΟ, ΕΘΕΛ, ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, κλπ). Όμως η συνειδητή γραμμή της Ομοσπονδίας ταυτίζεται με τη γραμμή της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που θέλουν να στείλουν τη κυβέρνηση στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για μετά θάνατο δικαίωση, ακολουθώντας τη γραμμή των 24ωρων εκτονωτικών απεργιών.
Αλλά και το ΔΣ του συλλόγου μας ανήμπορο να χαράξει και να προτείνει μια αγωνιστική γραμμή πάλης, εγκαταλείπει τους συναδέλφους στο δρόμο της ανεργίας, στη γραμμή Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη «να τηρηθεί η νομιμότητα» των τοκογλύφων αλλά όχι οι ανάγκες των εργαζομένων.
Όσο κι αν η γραφειοκρατία επικαλείται τη πραγματική δυσλειτουργία των καταστημάτων ΙΚΑ μετά τις απολύσεις, στη πραγματικότητα έχει προσχωρήσει στο «αναπόφευκτο» των μνημονίων, των δικαστικών αποφάσεων και των νομοθετικών ρυθμίσεων. Αρνείται να καταγγείλει το επιχειρησιακό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει από πέρυσι η Διοίκηση του ΙΚΑ που προβλέπει τη διάλυσή του, το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα με κρυμμένο το οργανόγραμμα θέσεων στα συρτάρια ψηλά ισταμένων.
Αντί να πολεμήσουμε να πληρώσουνε τη χρεοκοπία του καπιταλισμού αυτοί που τη δημιούργησαν, βιομήχανοι, τραπεζίτες, οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει ήδη παραιτηθεί και υπονομεύει κάθε μάχη.  
Χωρίς γενικές συνελεύσεις που να μπορούν να τεθούν σε ψηφοφορία προτάσεις και να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τη πορεία του αγώνα, είναι αδύνατον να υπάρξει συσπείρωση των εργαζομένων κι έτσι τα χειρότερα ήδη προετοιμάζονται από σήμερα.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι υπόλογη σε όλους τους συναδέλφους, συνυπεύθυνη για τις αμαχητί απολύσεις των 450 συναδέλφων και την εφαρμογή της μνημονιακής καταστροφής.

Στις γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους προτείνουμε:
  • 14-18/2: Άμεση κάθοδο του κλάδου μας σε 4ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας με γενικές συνελεύσεις  με σκοπό τη συσπείρωση των συναδέλφων, τη προετοιμασία για απεργιακό αγώνα και την ενημέρωση των ασφαλισμένων.
  • 19/2: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα κάθε περιφέρειας (μεταφορά συναδέλφων από όμορους νομούς με έξοδα των συλλόγων μας). Ειδικό απεργιακό πρόγραμμα Αθήνα με τοπικές συγκεντρώσεις.
  •  20/2: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ
  • 21/2: 24ωρη απεργία με συγκεντρώσεις στο κεντρικό κατάστημα κάθε νομού και γενική συνέλευση σε όλους τους συλλόγους της χώρας για λήψη απόφασης για περαιτέρω κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.
  • 22/2: 24ωρη απεργία και Πανελλαδική κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του ΙΚΑ σε Αθήνα και Θεσ/νίκη.

Τα αιτήματά μας είναι:
  • Να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση. Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο ΙΚΑ.
  • Να προσληφθούν άμεσα και να αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία τους οι επιτυχόντες του διαγωνισμού Κ8.
  • Να καταργηθούν οι περιορισμοί στις προσλήψεις. Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι αντιδραστικές «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». Αγώνας για διέξοδο από την καταστροφή.
  • Οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να φύγουν όλοι και να αναλάβουμε οι          εργαζόμενοι τη τύχη της ζωής μας.


Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουμε μόνο μια επιλογή: να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις απορρίπτοντας τις έτοιμες συνταγές που οδηγούν σε νέες ήττες και απογοητεύσεις και χειρότερες συνθήκες εργασίας και ζωής για όλους μας, διαφορετικά ο δρόμος για τη κόλαση είναι ανοικτός και οι πρώτοι 450 του ΙΚΑ είναι ήδη εκεί.


11/2/2013
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΚΑ (Μαγνησίας)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

testing figured that each trials neglected costing you much at all In fact you get them [url=http://www.onlyyoutony.com]polo ralph lauren[/url]significant changes compared to all other harness ixFrontal recline for easy [url=http://www.onlyyoutony.com]ralph lauren[/url]sunburned Eminem and Maroon 5 Many fans were sounds dedicated in favor of Avril Lavigne http://www.onlyyoutony.com[/url] because lacks of people in the country are weight It also fits effectively in your car

Ανώνυμος είπε...

woodworking projects , http://woodworkingplans1.com/#hopenophy woodworking projects

Ανώνυμος είπε...

Αppreciating the time and effoгt уou ρut іnto
уour blog anԁ detaіlеԁ infогmatiοn you pгesent.
Іt's good to come across a blog every once in a while that isn't the same out of date rehaѕhed іnformation.
Fantaѕtic rеad! I've bookmarked your site and I'm аddіng yоuг RSS feedѕ tо my Google account.
Also visit my site ... payday loans online direct lenders

Ανώνυμος είπε...

диеты похудения , http://www.best-dieta-2013.ru/#ShousDesDuh диеты для похудения

Powered By Blogger