Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΚΗ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα δικαστήρια ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οδηγούνται σε δίκη σήμερα οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έφτασε λίγο μετά τις 9 η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ. Η μαζική διαδήλωση ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως, έχοντας στην κεφαλή της το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» και με σύνθημα: «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες».
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την πορεία του ΠΑΜΕ προς τα δικαστήρια
(Η είδηση θα ενημερώνεται συνεχώς, με ρεπορτάζ, καινούρια βίντεο, καθώς και φωτογραφίες που θα εμφανίζονται στο slideshow στο τέλος της σελίδας)

Στην κινητοποίηση παρευρίσκεται η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σε δήλωσή της σημείωσε: «Αν οι εργαζόμενοι θέλουν να νικήσουν τη φτώχεια και την ανεργία, τότε πρέπει να υψώσουν τείχος και να γκρεμίσουν την τρομοκρατία του κράτους, την τρομοκρατία της εργοδοσίας».
Ερωτηθείσα για το τι προσδοκά από τη σημερινή δίκη, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι «ήδη ξεκίνησε με μία κατηγορία ότι κατέστρεψαν το υπουργείο και τώρα πάνε με ένα πλημμέλημα ότι μπήκαν στο υπουργείο τάχα να το καταλάβουν ή να καταλάβουν ένα δημόσιο χώρο. Το υπουργείο είναι χώρος επίσκεψης των εργαζομένων, συζήτησης ή αν θέλετε και διαλόγου και διαξιφισμών με τον υπουργό. Τίποτε παραπάνω δεν έγινε, όμως η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει το λαό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έριξε αυτή τη βόμβα για αλλαγή του νόμου περί απεργιών, για να δοκιμάσει να εξοικειώσει την κοινή γνώμη και σίγουρα θα το φέρει. Γι' αυτό έχει σημασία ο αγώνας σήμερα για να εμποδίσουμε τα χειρότερα αύριο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι να εξασφαλίσουν αγωνιστικές δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες και καμία Βουλή, καμία κυβέρνηση δεν έχει λόγο να ασχολείται με το πώς θα συνδικαλίζονται και πώς θα αγωνίζονται οι εργαζόμενοι».
Απαντώντας σε ερώτηση αν όλα αυτά έρχονται από την τρόικα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε: «Αν η αστική τάξη της χώρας μας και τα κόμματα δεν ήθελαν την τρόικα, τότε έπρεπε προ πολλού να έχουν αποφασίσει την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ. Μην τα ρίχνουμε όλα στους απέξω. Συνεταιράκια είναι».
Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στο Πεδίον του Άρεως, ήδη πριν τις 8.30 το πρωί και όλο και περισσότερο κάθε λεπτό που περνούσε, πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει το χώρο, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να εκφράσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία την καταδίκη τους στην επιχείρηση καταστολής και την προβοκάτσια που έστησε η κυβέρνηση σε βάρος του ταξικού κινήματος, οδηγώντας σε δίκη τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που συνελήφθησαν μετά από κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό.
Θυμίζουμε ότι για τη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή κινητοποίηση, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (8 π. μ. - 11 π.μ.), ενώ παναττική - πανεργατική 4ωρη στάση εργασίας (7 π. μ. - 11 π.μ.) αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Επίσης, μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν στάσεις εργασίας και καλούν στην κινητοποίηση:
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου κάνει στάση εργασίας 7 π.μ. - 11 π.μ.
Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου κάνει 4ωρη στάση εργασίας από την αρχή της πρωινής βάρδιας στην Αττική.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12 το μεσημέρι.
Η ΟΕΦΣΕΕ 4ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.).
Σε 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) προχωρούν ακόμα: Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.
Στην κινητοποίηση καλούν ακόμα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, τα Σωματεία Λογιστών Αθήνας και Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, οι ναυτεργατικές οργανώσεις: ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ, η Επιτροπή Ανέργων Ν. Σμύρνης.
Τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλουν ακόμα με ανακοινώσεις τους: Το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger