Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013, 6μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΖΟΡΖ-ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013, 6μμ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Βασ. Σοφίας 7, απέναντι από τη Βουλή


«Πράγματι φερθήκαμε σαν εγκληματίες στην υπόθεσή του. Σήμερα προσθέτω τη φωνή μου μαζί με όσους ζητούν την αποφυλάκιση του Αμπνταλά. Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλοςστην τεράστια αδικία που στήσαμε εναντίον του». Ο πρώην διοικητής της Γαλλικής αντικατασκοπείας, Ιβ Μπονέ, παραδέχεται δημόσια ότι γύρω από την υπόθεση του λιβανέζου αγωνιστή Ζορζ-Ιμπραχίμ Αμπντάλα εκτυλίχθηκε μια παράνομη συνομωσία των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας.

Ο  Ζορζ-Ιμπραχίμ Αμπντάλα διανύει τον 29ο χρόνο φυλάκισης στις γαλλικές φυλακές. Ολες οι αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει υποβάλει μέχρι τώρα απορρίπτονται από τα δικαστήρια, μετά από παρεμβάσεις της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία ευθυγραμμίζεται με την αμερικανοσιωνιστική απαίτηση.

Τελευταίο επεισόδιο σ' αυτό το σίριαλ του τρόμου είναι η άρνηση του φιλοσιωνιστή Μανουέλ Βαλς, σημερινού υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας να υπογράψει την απέλαση του Αμπντάλα στο Λίβανο.

Στις 21 Νοέμβρη του 2012, το  το γαλλικό δικαστήριο ποινών που εκδίκασε την 8η αίτηση υφ' όρων αποφυλάκισης του Αμπντάλα αποφάσισε την αποφυλάκισή του υπό τον όρο να απελαθεί. Ο Αμπντάλα επιθυμεί την επιστροφή του στη χώρα του, το Λίβανο, και ο Λίβανος ζητά επίσης την επιστροφή του. Οι Αμερικανοσιωνιστές παρενέβησαν ζητώντας να συνεχιστεί η φυλάκισή του κι έτσι υποβλήθηκε έφεση που εκδικάστηκε στις 10 Γενάρη του 2013. Το δικαστήριο αποφάσισε ξανά την αποφυλάκισή του με την προϋπόθεση να υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας η απέλαση του Αμπντάλα στο Λίβανο. Ο φιλοσιωνιστής Μανουέλ Βαλς, κατόπιν πιέσεων απο Αμερικάνους και Ισραηλινούς, αρνήθηκε να υπογράψει την απέλαση, για να υλοποιηθεί η δικαστική απόφαση, και η εισαγγελία ζητά πλέον την αναίρεση της απόφασης απελευθέρωσης. Στις 28 Φλεβάρη το δικαστήριο ποινών θα αποφανθεί άλλη μια φορά για το μέλλον του Αμπντάλα.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας για δράσεις αλληλεγγύης στον  Ζορζ-Ιμπραχίμ Αμπντάλα, την παραμονή της νέας δίκης, καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 7, απέναντι από τη Βουλή), την Τετάρτη 27 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Πληροφορίες για τη διεθνή εκστρατεία αλληλεγγύης: http://liberonsgeorges.over-blog.com/


Ποιός είναι ο Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά;
28 χρόνια πολιτικός κρατούμενος

Ο Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά γεννήθηκε στις 2 Απρίλη 1951 από μια οικογένεια μαρωνιτών στη μικρή πόλη Κουμπαγιάτ του Βορείου Λιβάνου. Σπούδασε στην Εκόλ Νορμάλ της Ασραφίγιε στην Ανατολική Βηρυτό και διορίστηκε δάσκαλος σε ένα χωριό της Κοιλάδας της Μπεκάα.

Ο Αμπνταλλά μεγάλωσε σε μια περίοδο όπου, απέναντι στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών και νεολαιίστικων κινημάτων, η αστική τάξη του Λιβάνου οδήγησε τη χώρα, το 1975, σε έναν εμφύλιο πόλεμο αντιμαχόμενων θρησκευτικών παρατάξεων.

Το 1971, ο Αμπνταλλά στρατεύεται πολιτικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΛΜΑΠ) και συνεργάζεται με τον αρχηγό των Εξωτερικών Επιχειρήσεων του ΛΜΑΠ, Ουαντί Χαντάντ.

Το 1978 τραυματίζεται σε μάχη ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις που εισβάλουν στο Λίβανο.

Από το 1980 συμμετέχει στη δημιουργία της Ενοπλης Επαναστατικής Λιβανέζικης Φράξιας (ΕΕΛΦ), μαρξιστικής αντι-ιμπεριαλιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατοχή του Νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ, με επιχειρήσεις ενάντια στους σιωνιστές και τους δυτικούς συμμάχους τους.

Στη Γαλλία, οι σημαντικότερες ενέργειες της ΕΕΛΦ είναι η εκτέλεση, στις 18 Ιανουαρίου 1982, του συνταγματάρχη Τσαρλς Ρέυ, στρατιωτικού ακόλουθου της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι και στις 3 Απρίλη 1982, η εκτέλεση του Γιακόβ Μπαρσιμαντοβ, πράκτορα της Μοσσάντ και δεύτερου γραμματέα της σιωνιστικής πρεσβείας στο Παρίσι.

Στις 24 Οκτώβρη 1984, ο Αμπνταλλά συλλαμβάνεται στη Λυών της Γαλλίας για κατοχή πλαστών στοιχείων ταυτότητας - ενός διαβατηρίου που είχε πάρει νόμιμα από τις Αλγερινές αρχές. Το Γαλλικό κράτος δεσμεύεται απέναντι στην Αλγερινή κυβέρνηση να τον ελευθερώσει σύντομα. Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακής. Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ που μαζί με το Ισραηλ ασκούν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπνταλλά.

Στο διάστημα 1985-1986 γίνονται πολλές βομβιστικές απόπειρες στο Παρίσι από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Αραβες Πολιτικούς Κρατούμενους που μεταξύ άλλων ζητά την απελευθέρωση του Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά. Πιθανολογείται ότι αυτές οι ενέργειες υποστηρίχτηκαν από ένα Ιρανικό δίκτυο ενάντια στη Γαλλική βοήθεια προς το Ιράκ στον πόλεμο με το Ιράν.

Σ' ένα τέτοιο κλίμα και ενώ ο Αμπνταλλά είναι φυλακισμένος, οι Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ανακοινώνουν την "ανακάλυψη" του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στις εκτελέσεις του Τσαρλς Ρέυ και του Γιακόβ Μπαρσιμαντοβ σε ένα διαμέρισμα νοικιασμένο στο όνομα του Αμπνταλλά.

Τον Μάρτη του 1987 οι Γαλλικές αρχές δικάζουν για δεύτερη φορά τον Αμπνταλλά και τον καταδικάζουν σε ισόβιο εγκλεισμό παρόλο που ο εισαγγελέας είχε ζητήσει 10 χρόνια φυλάκισης.

Σε όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του κρατά μια αξιοπρεπή στάση και υπερασπίζεται την υπόθεση των καταπιεσμένων λαών, των πολιτικών κρατούμενων, αναρχικών, κομμουνιστών, αντι-ιμπεριαλιστών. Συμμετέχει σε πολλές απεργείες πείνας για αλληλεγγύη στους κρατούμενους στα λευκά κελιά της Τουρκίας, στους Βάσκους αγωνιστές και στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους. Μέσα από τη φυλακή δίνει τις μοναχικές του μάχες για την απελευθέρωση όλης της Παλαιστίνης απο τη σιωνιστική κατοχή.

Από το 1999, ο Ζωρζ Αμπνταλλά, έχοντας εκτίσει τον απαραίτητο χρόνο ποινής, δικαιούται την υφ' όρον αποφυλάκιση. Το 2003 το περιφερειακό δικαστήριο αποφυλακίσεων της πόλης Πω αποφασίζει την υφ' όρον αποφυλάκισή του αλλά μετά από εντολή του Γάλλου υπουργού δικαιοσύνης, Ντομινίκ Περμπέν, ασκείται έφεση και στις 14 Ιανουαρίου 2004 το δικαστήριο αποφασίζει την παραμονή του Ζωρζ στη φυλακή.

Εκτοτε έχουν γίνει επανειλημμένες αιτήσεις αποφυλάκισης οι οποίες απορρίπτονται με το σκεπτικό ότι ο Αμπνταλλά αποτελεί "απειλή για την ασφάλεια" της Γαλλίας διότι "οι αντι-ιμπεριαλιστικές και αντι-ισραηλινές πολιτικές πεποιθήσεις του έμειναν ακλόνητες και ακέραιες".

Πριν μερικά χρόνια ο πρώην διοικητής της Γαλλικής αντικατασκοπείας, Υβ Μποννέ, παραδέχτηκε δημόσια ότι γύρω από την υπόθεση του Αμπνταλλά εκτυλίχθηκε μια παράνομη συνομωσία των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας. "Πράγματι φερθήκαμε σαν εγκληματίες στην υπόθεσή του. Σήμερα προσθέτω τη φωνή μου μαζί με όσους ζητούν την αποφυλάκιση του Αμπνταλλά. Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλοςστην τεράστια αδικία που στήσαμε εναντίον του", δήλωσε.

Στις 21 Νοεμβρίου 2012 το δικαστήριο ποινών που εκδικάζει την 8η αίτηση υφ' όρον αποφυλάκισης του Αμπνταλλά, αποφασίζει την αποφυλάκισή του υπό τον όρο να απελαθεί. Ο Αμπνταλλά επιθυμεί την επιστροφή του στη χώρα του, το Λίβανο, και ο Λίβανος ζητά επίσης την επιστροφή του. Οι Αμερικανοσιωνιστές παρεμβαίνουν ζητώντας να διατηρηθεί η φυλάκισή του κι έτσι υποβάλλεται έφεση που εκδικάζεται στις 10 Ιανουαρίου 2013 όπου το δικαστήριο αποφασίζει ξανά την αποφυλάκισή του με την προϋποθεση να υπογραφεί από τον φιλοσιωνιστή υπουργό εσωτερικών της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, η απέλαση του Αμπνταλλά στο Λίβανο. Ο Βαλς, κατόπιν πιέσεων απο Αμερικάνους και Ισραηλινούς στη Γαλλικη κυβέρνηση αρνείται να υπογράψει την αποφάση και η εισαγγελία ζητά πλέον την αναίρεση της απόφασης απελευθέρωσης. Στις 28 Φλεβάρη το δικαστήριο ποινών θα αποφανθεί άλλη μια φορά για το μέλλον του Ζωρζ Αμπνταλλά.

Στο διάστημα αυτό αναπτύχθηκε σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στον Αμπνταλλά με δυναμικές διαδηλώσεις.

Στις αρχές του Φλεβάρη, η Διεθνής Κόκκινη Βοήθεια κάλεσε σε διεθνή οργάνωση δράσεων για την αποφυλάκιση του Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά την παραμονή της εκδίκασης της εισαγγελικής έφεσης, δηλ. 27 Φλεβάρη. Ηδη έχουν βγει ανάλογα καλέσματα σε αρκετές Ευρωπαϊκές πόλεις.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger