Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Συνέχεια Νέας δίκη για την ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, πακέτο με άλλες υποθέσεις- 25η συνεδρίαση, Δευτέρα 4.2.13

Η παρουσία των πρόσφατα συλληφθέντων Δημήτρη Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του τρομοδικείου. Τα σημάδια του βασανισμού ήταν φανερά στο πρόσωπο του δεύτερου (μάτια και μύτη), ενώ ο πρώτος, που συνελήφθη μόνος του στην Πτολεμαΐδα, δεν έφερε σημάδια βασανισμού.

Ως γνωστόν, και οι δύο δικάζονταν μέχρι τώρα ερήμην. Ο Πολίτης, όμως, δικαζόταν μόνο για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ ως προς τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες η υπόθεσή του είχε διαχωριστεί, διότι ήταν αγνώστου διαμονής. Αντίθετα, ο Μιχαηλίδης δικαζόταν ερήμην για το σύνολο των κατηγοριών, διότι θεωρήθηκε γνωστής διαμονής.

Το δικαστήριο ήταν υποχρεωμένο να διορίσει συνηγόρους για τον Γ. Μιχαηλίδη, ενώ ο Δ. Πολίτης θα δικαστεί χωρίς συνήγορο για τα πλημμελήματα. Διορίστηκαν από τον κατάλογο του ΔΣΑ οι συνήγοροι Δήμητρα Ζώτου και Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, οι οποίοι έφτασαν στον Κορυδαλλό μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα και αποδέχτηκαν το διορισμό τους, όπως και ο Γ. Μιχαηλίδης.


Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για το διάστημα διακοπής της δίκης, προκειμένου οι διορισθέντες συνήγοροι να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να συνεργαστούν με τον εντολέα τους. Το τρομοδικείο έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας (μέχρι τις 11 Φλεβάρη), κατά πάσα πιθανότητα, όμως, θα χρειαστεί
και νέα προθεσμία. Και οι συνήγοροι αποκλείεται να μπορέσουν να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία μέσα σε λίγες μέρες, αλλά και με τον εντολέα τους αποκλείεται να μπορέσουν να συνεργαστούν, διότι θα μεταχθεί στην Κοζάνη, για τις ανακριτικές διαδικασίες που σχετίζονται με τις κατηγορίες για ληστεία, και θα επανέλθει στις φυλακές Κορυδαλλού. Αν και το γεγονός επισημάνθηκε, το τρομοδικείο διέκοψε για τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας διακοπής, στο πλαίσιο της τακτικής του να δίνει συνεχώς το μήνυμα ότι η διαδικασία πρέπει να κυλήσει γρήγορα.

Στο καθιερωμένο «προσκλητήριο» της προέδρου με την έναρξη της διαδικασίας, παρόντα ήταν τα μέλη της ΣΠΦ (πλην του τραυματία Π. Αργυρού) και ο Θ. Μαυρόπουλος, ενώ από τους συνηγόρους τους εκπροσωπήθηκαν οι Γ. Καραγιαννίδης, Κ. Σακκάς, Αλ. Μητρούσιας και Στ. Αντωνίου (η τελευταία είναι ελεύθερη).

Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ - κυκλοφορεί κάθε Σάββατο

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=18542&pos=4&cat_id=48

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger