Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

24ωρη απεργία την Τετάρτη αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας για την Τετάρτη 6 Φλεβάρη με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στον Αϊ Μηνά.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της, αποφάσισε την επιστράτευση και των ναυτεργατών.
Αποτελεί υποχρέωσή της να επιβάλει μ’ αυτό τον τρόπο τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά. Χρέος όλων μας είναι να αντιδράσουμε στην άγρια καταστολή και τους αντιδραστικούς νόμους της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό στεκόμαστε δίπλα στους ναυτεργάτες και καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να συμπαραταχθούν με τον αγώνα των ναυτεργατών και στο κύριο αίτημά τους να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τους καθιστά περισσότερο ομήρους των εφοπλιστών, παραδίδει λιμάνια και εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην αγριότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Γι’ αυτό όλοι μαζί, εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, η φτωχή αγροτιά πρέπει να δώσουμε ανυπότακτη και περήφανη απάντηση.
Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.
Λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η αντιλαϊκή πολιτική.
Αυτός είναι ο δρόμος για να μην καταδικαστεί ο λαός στην εξαθλίωση, για να μην του φορέσουν βαριές αλυσίδες τα μονοπώλια, η ΕΕ, αυτοί που τους υπηρετούν. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger