Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη


Εργαζόμενοι
Για πέμπτο συνεχή χρόνο η ελληνική καπιταλιστική οικονομία βουλιάζει σε βαθιά ύφεση. Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και δημαγωγίες για «σταθεροποίησή» της και ότι τα «πιο δύσκολα πέρασαν» και «έρχεται ανάπτυξη» αποκαλύπτονται για πολλοστή φορά σαν μια μεγάλη απάτη. Οι ειδήσεις από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2013 για «υστέρηση εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού» και οι προαναγγελίες ότι «χτυπάει το  καμπανάκι για νέα μέτρα» προεξοφλούν ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρεί σε κλιμάκωση της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής. Τα οικονομικά επιτελεία ετοιμάζουν ενόψει της άφιξης των ξένων τοποτηρητών της τρόικας, τα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα που ο «μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης» του 3ου μνημονίου επιβάλει να λαμβάνονται αυτόματα(!) για κάθε «απόκλιση των δημοσιονομικών στόχων».
Όταν η  κυβέρνηση Σαμαρά δηλώνει προκλητικά πως ο κατώτερος μισθός των 500€ είναι «ψηλός»(!), ταυτόχρονα, η ΕΕ ανακοινώνει «αναθεώρηση του κατώτατου μισθού το 2014» και από τον Απρίλη ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με κυβερνητική απόφαση  και όχι με την ΕΓΣΣΕ.

Όταν η ανεργία αγκαλιάζει σχεδόν 1,5εκ. εργαζόμενους και πάνω από τους μισούς νέους και  η  κυβέρνηση  προχωρεί στην μαζική απόλυση άλλων 150.000 εργαζομένων του δημοσίου. Όταν τα φορολογικά χαράτσια έχουν τσακίσει τα λαϊκά στρώματα και η κυβέρνηση επεκτείνει την φοροεπιδρομής. Όταν η δημόσια ασφάλιση και υγεία είναι υπό κατάρρευση και η κυβέρνηση δρομολογεί νέες «ρυθμίσεις» και περικοπές στην χρηματοδότησή τους και στις  παροχές τους, τότε είναι ολοφάνερο πως η επίθεση στην εργασία, στους μισθούς, στις συντάξεις, στις συλλογικές συμβάσεις, στην δημόσια υγεία και παιδεία θα γίνει πιο θηριώδης.
Πρέπει να της φράξουμε τον δρόμο! Οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, η κάθοδος των αγροτών στους δρόμους όλης της Ελλάδας  έδειξαν για μια ακόμα φορά πως η κυβερνητική πολιτική δεν θα πάψει να βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντίσταση της εργατικής τάξης και του λαού μας. Οι απανωτές επιστρατεύσεις απεργών, η προσπάθεια περιορισμού και απαγόρευσης των εργατικών απεργιών που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, οι επιθέσεις των ΜΑΤ στους αγρότες, η πολιτική του αστυνομικού κράτους και η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας δεν πρόκειται να ανακόψουν αυτή την αντίσταση.
Η εργατική τάξη, η αγροτιά, όλα τα λαϊκά στρώματα  όσο περισσότερο συνθλίβονται από την πολιτική των μνημονίων τόσο περισσότερο πρέπει να ενώνονται σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα.
Αυτός ο κοινός αγώνας  είναι ανάγκη  να δυναμώσει:
- Με την ανάπτυξη, τον συντονισμό, την καλύτερη οργάνωση των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων και απεργιών.
- Με την εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη στους αγώνες.
- Με την όσο το δυνατόν μαζική στήριξη και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που γίνονται.
- Μ’ αυτήν την κατεύθυνση ας κινηθούμε για την επιτυχία της πανεργατικής 24ωρης απεργίας και των συλλαλητηρίων που προκήρυξαν, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  για τις 20 Φλεβάρη.
- Η πολιτική των μνημονίων μπορεί να αποκρουσθεί αν η εργατική και λαϊκή οργή να μετατραπεί σε  ένα πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό.
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger