Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του ΚΟΚΚΙΝΟΥ για τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε Villa Amalias και κατάληψη Σκα

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και το πανεπιστημιακό άσυλο! Όχι στον εκφασισμό και το κράτος των τροϊκοφρόνων! Η πάλη ενάντια στην κρατική τρομοκρατία είναι κρίσιμη διάσταση της πάλης ενάντια στο μνημόνιο και την κυβέρνησή του!

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση του μνημονίου έχει εξαπολύσει μια συστηματική επιχείρηση ενάντια σε καταλήψεις, στέκια και ελεύθερους χώρους (Βίλα Αμαλίας, κατάληψη Σκαραμαγκά) και στο πανεπιστημιακό άσυλο (εισβολή στην ΑΣΟΕΕ, σε φοιτητικά στέκια της Σχολής, έλεγχος ταυτοτήτων στην είσοδο της Σχολής!) ενώ έχει εξαπολύσει πογκρόμ με διώξεις, μαζικές συλλήψεις και βασανισμούς ενάντια στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο. Πριν από μήνες είχαν «εκκαθαρίσει» τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο στην Αγορά της Κυψέλης, ενώ «έχουν στο πρόγραμμα» και άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται με τη συνεργασία αντίστοιχων φορέων (για την Αγορά της Κυψέλης και τη Βίλα Αμαλίας συνεργάστηκε ο «δούλος όλων των μνημονιακών αφεντάδων» δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο στο ΒΟΞ συνεργάζεται η διοίκηση του ΙΚΑ), ενώ τον προπαγανδιστικό μότο είναι «η πάταξη της ανομίας και της τυφλής βίας»!

Οι ιδεολόγοι της κρατικής τρομοκρατίας αντιστρέφουν με γκεμπελικό τρόπο την πραγματικότητα:

Μιλούν για «τυφλή βία» αυτοί που έχουν εξαπολύσει το πιο σαρωτικό κύμα ωμής βίας ενάντια σε εκατομμύρια εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους, αρρώστους, μετανάστες, άστεγους: υποχρεώνοντάς τους να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, με εισόδημα και συντάξεις που δεν καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες, χωρίς στέγη και φάρμακα, έρμαια των εργοδοτών, του ρατσισμού (προκειμένου για τους μετανάστες). Είναι αστείο και προκλητικό ταυτόχρονα να μιλούν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι για βία στην Ελλάδα του 23% ακραίας φτώχειας, του 57% ανεργίας των νέων, των 3.000 αυτοκτονιών και του φορολογικού παραδείσου για τους καπιταλιστές. Αυτοί οποίοι ενορχήστρωσαν και ενορχηστρώνουν αυτή την ιστορικών διαστάσεων κοινωνική βία, μιλούν για «τυφλή» βία των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και του πανεπιστημιακού ασύλου!
  • Μιλούν για «ανομία» αυτοί που κουρέλιασαν το δικό τους κοινοβούλιο και το δικό τους σύνταγμα, που καταστρατηγούν συστηματικά κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που έχουν κάνει «εσωτερικό δίκαιο» τις ντιρεκτίβες των μνημονίων και της τρόικας
  • Μιλούν για «θυλάκους τυφλής βίας και ανομίας» αυτοί που έχουν κάνει την αστυνομία ομοσπονδία θυλάκων της Χρυσής Αυγής, που συνεργάζονται με τους φασίστες και τους προσφέρουν «στο πιάτο» χώρους για να επεκτείνουν την «εξουσία» τους στο κέντρο της Αθήνας.
  • Μιλούν για «άκρα» αυτοί που μιλούν τη γλώσσα του στρατηγού Παπάγου, που εγκαθιστούν ένα «κράτος τροϊκοφρόνων» ανάλογο με το κράτος των εθνικοφρόνων της μετεμφυλιακής περιόδου, που συνεργάζονται ανοιχτά με το «άκρο» της Χρυσής Αυγής.
  • Εμφανίζουν την κατάληψη εγκαταλελειμμένων κτηρίων και τη λειτουργία τους σαν αυτοδιαχειριζόμενων στεκιών, που προσφέρουν στέγη για άνεργους, άστεγους, νεολαίους, σαν «προσβολή στην ιδιοκτησία». Αυτή την ιδιοκτησία που πρέπει να μένει «ιερή» ακόμη και για εγκαταλελειμμένα κτήρια που ρημάζουν. Σε αυτό το σημείο δέχονται τη βοήθεια διάφορων κρατικών παραγόντων-δούλων των μνημονίων και του κράτους των τροϊκοφρόνων, όπως ο Καμίνης, ο δήμαρχος που διανοήθηκε να ξηλώσει τα παγκάκια από την πλατεία Κλαυθμώνος για να μην βρίσκουν καταφύγιο εκεί οι άστεγοι και χαλάει η εικόνα της πόλης «του».
Πρόκειται για σχέδιο εκκαθάρισης θυλάκων αντίστασης, τωρινής ή μελλοντικής, πρόκειται για καταστολή ενεργών αντιστάσεων αλλά και πολιτική με προληπτικό χαρακτήρα, πρόκειται για ραγδαίο κρατικό εκφασισμό, πρόκειται για δώρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Οι οποίοι έχουν εξαπλώσει σε όλη την Ελλάδα ένα δίκτυο «θυλάκων ανομίας» και ένοπλων ομάδων κρούσης και εξαπολύουν διαρκώς δολοφονικά πογκρόμ και επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες αλλά και μέλη αριστερών οργανώσεων, αναρχικούς κ.λπ. Πρόκειται για το σχέδιο οικοδόμησης ενός εκφασιζόμενου κράτους των τροϊκοφρόνων που θα συλλειτουργεί στην πράξη με την εξωθεσμική τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής.
Αυτό το σχέδιο, αυτού του τύπου η κρατική τρομοκρατία, δεν είναι λοιπόν απλός «αντιπερισπασμός» ούτε «αποπροσανατολισμός» από τον αγώνα ενάντια στο μνημόνιο, αλλά ουσία: το μνημόνιο και η διαχείριση των συντριπτικών κοινωνικών του συνεπειών δεν μπορούν να γίνουν με δημοκρατικά μέσα αλλά απαιτούν ακριβώς ένα τέτοιο κράτος «έκτακτης ανάγκης», απαιτούν την εκκαθάριση όλων των θυλάκων αντίστασης, απαιτούν τη συνεργασία των δυνάμεων καταστολής με τη Χρυσή Αυγή. Ο αγώνας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία είναι απολύτως κρίσιμος και κεντρικής σημασίας! Η αλληλεγγύη στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε όλους/ες όσοι/ες είναι θύματα των αστυνομικών πογκρόμ και διώξεων, αυτονόητη και ζωτικής σημασίας! Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, ζωής και θανάτου για όλους/ες!  

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες αγωνιστές από τη Βίλα Αμαλίας καθώς και τους -πλέον πρώην- προσαχθέντες καταληψίες των γραφείων της ΔΗΜΑΡ υπερασπιζόμενοι/ες τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες ολόκληρης της κοινωνίας. Σήμερα είναι η Βίλα Αμαλίας, η ΑΣΟΕΕ και ο αντιεξουσιαστικός χώρος, αύριο θα είναι όλες οι σχολές, μεθαύριο τα στέκια και τα γραφεία των οργανώσεων της Αριστεράς και οι κοινωνικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα! Και ξέρουμε ήδη ότι το «νόμιμο» μέρος της καταστολής θα αναλαμβάνει η αστυνομία και ό,τι δεν θα μπορεί να κάνει (ακόμη) η αστυνομία θα το κάνει η Χρυσή Αυγή.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων!

Καμία ποινικοποίηση των καταλήψεων και των κοινωνικών αντιστάσεων!

Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στη Βίλα Αμαλίας το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στις 12.00 στα Προπύλαια!

Αθήνα 10-1-2013

Πολιτική οργάνωση ΚΟΚΚΙΝΟ

www.kokkino.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger