Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τροπολογίες για αγροτικά φωτοβολταϊκά και πλαφόν στο ύψος του τέλους υπέρ ΑΠΕ

Πλαφόν στο ύψος τού τέλους υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), που καλούνται να καταβάλλουν οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές ρεύματος, θέτει με τροπολογία -που κατατέθηκε στη Βουλή- με το σχέδιο νόμου τού υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου βρίσκεται προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο υφυπουργός, Α. Παπαγεωργίου, το πλαφόν ορίζεται στο 1 εκ. ευρώ.



Η συγκεκριμένη ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο τής προσπάθειας τού υπουργείου να περιορίσει την επιβάρυνση τού ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, που -σύμφωνα με εκτιμήσεις τής βιομηχανίας- έχει αυξηθεί κατά 35% την τελευταία διετία. Με άλλη τροπολογία, που κατατέθηκε στο ίδιο σχέδιο νόμου, προβλέπεται πέραν της παράτασης -κατά δύο μήνες- τού χρόνου ισχύος των αδειών για αγροτικά φωτοβολταϊκά και η κατακύρωση τής τιμής αναφοράς, που αυτά είχαν εξασφαλίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger