Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον ετοιμάζει την συμμετοχή της στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση της Γαλλίας στο Μάλι

Τα γαλλικά τεθωρακισμένα εν κινήσει προς τα βόρεια της χώρας
Και οι ΗΠΑ, σχεδιάζουν την εμπλοκή τους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής επιμελητειακής υποστήριξης για να βοηθήσουν τη Γαλλία που μάχεται κατά των δυνάμεων των ενόπλων. «Συμμεριζόμαστε το στόχο των Γάλλων να στερήσουν από τους τρομοκράτες ένα ασφαλές καταφύγιο στην περιοχή, και υποστηρίζουμε τη γαλλική επιχείρηση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κάρνεϊ.
«Υποστηρίζουμε τους Γάλλους με την ανταλλαγή πληροφοριών και εξετάζουμε τα αιτήματα για επιμελητειακή υποστήριξη», πρόσθεσε.

Ξεκίνησε και η χερσαία εμπλοκή του γαλλικού στρατού
Την ίδια ώρα, περίπου 30 γαλλικά τεθωρακισμένα αναχώρησαν σήμερα το απόγευμα από το αεροδρόμιο του Μπαμακό, όπου είχαν εγκαταστήσει νωρίτερα τον όρχο τους, με κατεύθυνση προς τα βόρεια του Μάλι, χωρίς να γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός τους, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Η κίνηση των τεθωρακισμένων συμπίπτει με την αναχώρηση εκατοντάδων στρατιωτών από το Μάλι και τη Γαλλία με κατεύθυνση το Ντιαμπαλί (400 χλμ. από το Μπαμακό) στα δυτικά της χώρας, το οποίο κατελήφθη χθες από τους ισλαμιστές και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας έγινε στόχος βομβαρδισμών από γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη.
Οι δυνάμεις αυτές αναχώρησαν από το Νιονό, πόλη που απέχει περίπου 50 χλμ. από το Ντιαμπαλί. Η μετακίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη εμπλοκή γαλλικών χερσαίων δυνάμεων σε μία αποστολή στο Μάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger