Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Καλεί τους μαθητές να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους Θεσσαλούς αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας.
Επίσης καλεί στην συνεδρίαση του Συντονιστικού που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 12:30, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στο κάλεσμα της Γραμματείας για την συνεδρίαση του ΣΑΣΛ προς όλους τους μαθητές της Λάρισας τονίζεται: «Θα συζητήσουμε για τις συνέπειες της κρίσης στη ζωή μας και στις οικογένειες μας και ποιος φταίει γι’ αυτά, για την κατάσταση στα σχολεία μας, για το για ποια πράγματα πρέπει να αγωνιζόμαστε, για τους δίκαιους αγώνες που γίνονται σε σχολές, σχολεία, χώρους δουλειάς, γειτονιές, χωριά κλπ, για τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας. Είναι η ουσιαστική απάντηση στην κρατική
καταστολή». Και όσον αφορά τις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος σημειώνεται ότι οι μαθητές θα προχωρήσουν σε αγώνες, αθλητικά τουρνουά, συναυλία, δημιουργία εφημερίδας του Συντονιστικού και πολύμορφες συζητήσεις και εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από τα μαθητικά συμβούλια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το ΣΑΣΛ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έχει ως εξής:
«Προς όλους τους μαθητές των λυκείων και γυμνασίων της Λάρισας
Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα που κάνουν από την Δευτέρα 28/1 οι Θεσσαλοί μικρομεσαίοι αγρότες, ενάντια στην βάρβαρη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι Θεσσαλοί αγρότες, οι οποίοι, από την προηγούμενη Κυριακή, 20 Γενάρη, έχουν βγάλει εκατοντάδες τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, περιμένοντας το σύνθημα να "βάλουν μπροστά" και να ξεκινήσουν για τα σημεία όπου θα οριστούν τα νέα αγωνιστικά ραντεβού τους, σήμερα προχώρησαν σε μαζική κινητοποίηση στον κόμβο της Νίκαιας.
Είμαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών, οι γονείς μας είναι εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες και μικροί επαγγελματίες. Η επίθεση που δεχόμαστε εμείς η νέα γενιά, η μελλοντική βάρδια εργαζομένων, αγροτών και μικροεπαγγελματιών, είναι ενιαία σε όλους. Οι φτωχοί αγρότες για ακόμη μια φορά συντονισμένα, οργανωμένα υψώνουν το κεφάλι και αντιστέκονται στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που κλέβουν τον ιδρώτα τους. Είμαστε στο ίδιο στόχαστρο της κυβέρνησης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, άρα πρέπει να βρισκόμαστε και στο ίδιο μετερίζι του αγώνα. Είναι αγώνας ενάντια στους  ίδιους που μας κλέβουν το βιβλίο και υψώνουν εμπόδια στη μόρφωσή μας που έχει καταντήσει προνόμιο για τους έχοντες και κατέχοντες. Είναι αγώνας ενάντια σ’ αυτούς που μας θέλουν αυριανούς δούλους των 300 ευρώ και άνεργους. Η κυβέρνηση και τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια της προσπαθούν σήμερα να μας πείσουν ότι οι αγρότες είναι οι "αργόσχολοι" που "έφαγαν τις επιδοτήσεις και ζητάνε κι άλλα". Ξέρουμε καλά την αλήθεια. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να  πείσουν το λαό κάθε φορά που κινητοποιούμαστε ότι είμαστε "τεμπέληδες" και "κοπανατζήδες", ότι θέλουμε να χάσουμε μάθημα.
Η αγωνιστική κλιμάκωση έρχεται ως απάντηση των αγροτών της Θεσσαλίας στην άρνηση της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να ικανοποιήσει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα, όπως φάνηκε στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την περασμένη Τετάρτη, στην Αθήνα. Οι φόροι, οι περικοπές στις πενιχρές συντάξεις τον αγροτών, οι τεράστιες τιμές στο πετρέλαιο, στα αγροτικά προϊόντα, το κόψιμο των επιδοτήσεων, οι εισαγωγές από την ΕΕ και η απαγόρευση παραγωγής προϊόντων είναι μερικά από τα σοβαρά προβλήματα που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες.
Ας αναρωτηθούμε μόνο πόσοι από εμάς στα σχολεία υποσιτίζονται, δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν ένα κουλούρι και ένα χυμό. Ας αναρωτηθούμε πόσα εκατομμύρια ευρώ κόβονται κάθε χρόνο με πρόσχημα το χρέος και την κρίση. Ας αναρωτηθούμε ποια είναι η κατάσταση με το πετρέλαιο θέρμανσης και με τα έξοδα που έχουν οι γονείς μας για να μας στείλουν σε ένα φροντιστήριο μπας και καταφέρουμε να περάσουμε κάπου, με το μέλλον αβέβαιο. Την ίδια στιγμή που:
Η συγκυβέρνηση με τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές δίνει ζεστό χρήμα στους κεφαλαιοκράτες που έχουν τα εκατομμύριά τους στην Ελβετία.
Οι αγρότες αναγκάζονται να πετάνε στις χωματερές και στα σκουπίδια τη σοδιά τους. Το στάρι, το αλεύρι, τα πορτοκάλια και ένα σορό άλλα προϊόντα, με νόμους και εντολές της κυβέρνησης και της ΕΕ, της άθλιας και αντιαγροτικής "Κοινής Αγροτικής Πολιτικής" που εξυπηρετεί Ευρωπαϊκά και ντόπια μονοπώλια στον κλάδο. Ενώ με όλα τα προϊόντα που πετιούνται θα μπορούσε να καλυφθεί η διατροφική ανάγκη όχι μόνο των μαθητών αλλά και όλου του λαού.
Η κυβέρνηση με εντολή της πλουτοκρατίας, διατάσσει τα ΜΑΤ να καταστείλουν αυτόν το δίκαιο αγώνα. Όπως έκανε με τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, όπως έκανε με τον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών, όπως κάνει καθημερινά σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που γίνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Δεν ξεχνάμε ότι οι πρακτικές των αγροτοδικείων, της καταστολής εφαρμόζονται και στους δικούς μας αγώνες. Δεκάδες μαθητοδικεία στήνονται κάθε φορά που αγωνιζόμαστε. Δεκάδες καταλήψεις και κινητοποιήσεις σχολείων μπήκαν στο στόχαστρο εισαγγελέων και αστυνομίας. Είναι και δική μας υπόθεση να βροντοφωνάξουμε από κοινού με τους φτωχούς αγρότες ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει, να απαιτήσουμε να αποσυρθούν οι δυνάμεις της καταστολής.
Έχουν το θράσος να ταυτίζουν τους δίκαιους αγώνες του λαού με τις προβοκάτσιες και με τις φασιστικές επιθέσεις, τσουβαλιάζοντάς τους με την θεωρία των άκρων.
Τους το λέμε ξεκάθαρα, η τρομοκρατία και ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν θα περάσουν! Υψώνουμε τη φωνή μας πλάι στους αγρότες και τους εργάτες! Κάθε 5μελές, 15μελές, κάθε τάξη και σχολείο να πάρει πρωτοβουλίες για να εκφράσει με κάθε τρόπο τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς. Με πανό συμπαράστασης έξω από τα σχολεία, με κλεισίματα δρόμων, επισκέψεις στα μπλόκα του αγώνα, στήριξη και αλληλεγγύη των συμμαθητών μας που οι γονείς τους είναι στα μπλόκα να δείξουμε έμπρακτα πώς είμαστε δίπλα τους. Τίποτα δεν χαρίζεται τα πάντα κατακτιούνται.
ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12:30 το πρωί, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ».