Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ανάπτυξη του τουρισμού κι ο Θεός βοηθός

Ουσιαστικό περιεχόμενο στη γνωστή φράση «κι ο Θεός βοηθός...» σκέφτηκε όπως φαίνεται να δώσει η Κυβέρνηση.

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και του Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου, υπογράφηκε την Τρίτη, προκειμένου να οργανωθούν και να αναπτυχθούν από κοινού συντονισμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Έστω και αργά, το Υπουργείο Τουρισμού συνειδητοποίησε το πόσο σημαντικά έσοδα θα μπορούσε να εισφέρει στην ελληνική οικονομία ο λεγόμενος «προσκυνηματικός τουρισμός» και ειδικά στη χώρα μας και όχι μόνο από ομόδοξους περιηγητές αλλά λόγω των χιλιάδων βυζαντινών μνημείων μας και από ετερόδοξους. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως χώρες οι οποίες παρουσιάζουν απείρως μικρότερο θρησκευτικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα, κατάφεραν μέσω οργανωμένων δράσεων να έχουν πολύ μεγαλύτερο βαθμό προσέλκυσης θρησκευτικών τουριστών από τη χώρα μας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος και η Υπουργός κ. Κεφαλογιάννη υπέγραψαν ένα «σύμφωνο» αποτελούμενο από έξι άρθρα στα οποία περιγράφεται σε αδρές γραμμές ένα πλαίσιο συνεργασίας που ας ελπίσουμε ότι θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς γνωρίζουμε καλά πως η ιστορία του τουρισμού αποτελεί ένα εξαιρετικά πολυσύνθετο ζήτημα και δεν λύνεται επειδή απλά δύο φορείς -οποιοιδήποτε φορείς - μια μέρα …αποφάσισαν πως «θέλουν τουρίστες».

Θα περιμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας και πολύ πριν το καλοκαίρι μάλιστα αφού ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του λεγόμενου θρησκευτικού τουρισμού είναι πως δεν έχει καμία εποχικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger