Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θαν. Παπαδημόπουλου, στελέχους της ΠΑΣΚΕ, καταγγέλλει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ με αφορμή συνέντευξή του, το περασμένο Σάββατο, στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου.
Στην ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας αναφέρει τα εξής:
«Βρωμιά, λάσπη και μπόλικος αυριανισμός είναι τα συστατικά των δηλώσεων του προέδρου του ΕΚΒ (εφ. "Ταχυδρόμος", Σάββατο 19/1, σ. 11). Με συνδικαλισμό του …δημοτικού χαιρετίζει δήθεν το ΠΑΜΕ γιατί όπως υποκριτικά αναφέρει: έκανε στροφή στις θέσεις του (!) και υιοθέτησε την "προσγειωμένη" και "ώριμη" προσέγγιση των ξεπουλημένων συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ και του ΕΚΒ! Ποια είναι η τρανταχτή απόδειξη για να στηρίξει την ιστορία του; Ότι το ΠΑΜΕ τώρα άρχισε να παλεύει για τις ΣΣΕ και για την ΕΓΣΣΕ!!

Στη συνέχεια προσπαθεί να …ξεπλύνει τις τεράστιες ευθύνες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που ενώ ανέλαβε ρόλο εργοδότη στα προγράμματα των 5μηνων, ενώ θα τσεπώσει το 5% αυτών των προγραμμάτων, κρατάει τους εργαζόμενους στα 5μηνα απλήρωτους για 3ο μήνα. Πώς; Καταφεύγοντας στη γνωστή τακτική της λάσπης. Τη σύγχρονη εκδοχή των …κότερων και της …βίλας: τον 902 και το Ριζοσπάστη!
Είναι μαθημένος από τα σεμινάρια συνδικαλισμού που του κάνουν από προγράμματα της ΕΕ στα οποία συμμετέχει ανελλιπώς και τα οποία έχουν βγάλει απόφοιτους εξέχουσες προσωπικότητες (Πολυζωγόπουλους, Παναγόπουλους, Κολλάδες κ.τ.λ.). Είναι μαθημένος και στον αυριανισμό, όπως έχει αποδείξει επανειλημμένα, μιας και κάθε φορά όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο, όταν αποκαλύπτεται πόσο έχει ξεπουλήσει την εργατική τάξη ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, καταφεύγει στα …κότερα και τα …ρούβλια.
Όμως δεν είναι ούτε το αστείο του ύφους, ούτε η λάσπη, ούτε και ο συνδικαλισμός επιπέδου δημοτικού που πρέπει κύρια να απασχολήσει τους εργαζόμενους του Βόλου.
Οι δηλώσεις αυτές είναι μια τρανταχτή ομολογία ότι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός θα συνεχίσει στο δρόμο του ξηλώματος των δικαιωμάτων, στο δρόμο της διασφάλισης των κερδών των βιομηχάνων μέσω της παράδοσης των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, προσπαθώντας να ποτίσει στους εργάτες ότι για το καλό του κεφαλαίου πρέπει να μάθουν να ζουν στη φτώχεια και στο κρύο. Όταν μιλάει για «πάλη της ΓΣΕΕ και του ΕΚΒ για την ΕΓΣΣΕ και τις ΣΣΕ» εννοεί την υπογραφή μειώσεων στους μισθούς κατά 20%, 30% και όσο επιθυμούν οι εργοδότες που έχουν προχωρήσει οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες στη λογική «να σωθεί ο θεσμός των συμβάσεων»! Αυτό ονομάζει με λόγια κυβερνητικού εκπροσώπου και όχι εκπροσώπου των εργατών «προσγειωμένη και ώριμη προσέγγιση»!
Αυτό το δρόμο προσπαθεί απεγνωσμένα να εμφανίσει ότι παίρνει και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, ώστε οι εργάτες να υποταχτούν πλήρως, να νομίζουν ότι έχει εξαλειφθεί κάθε αντίσταση, κάθε οργάνωση της αντεπίθεσης των εργατών. Ώστε να λυθούν τελείως τα χέρια εργοδοτών και εργοδοτικών για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους! Πήρε φόρα ο πρόεδρος του ΕΚΒ από τις τελευταίες εξελίξεις και το παντρολόγημα της ΠΑΣΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και τους καλεί όλους στο γάμο!
Η εργατική τάξη της περιοχής μας να μην τσιμπήσει στα δολώματα: μπορεί και πρέπει να βασιστεί στο ταξικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ! Να μην υιοθετήσει το δρόμο της «σύνεσης» και της «ωριμότητας» των εργοδοτικών. Ξέρει που την έχει οδηγήσει μέχρι τώρα: στους κοινωνικούς διαλόγους και τις συμφωνίες των …εταίρων (ΓΣΕΕ και ΣΕΒ). Η λίστα Λανγκάρντ αποδεικνύει περίτρανα ότι όλα αυτά τα χρόνια το κεφάλαιο έβγαλε δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων αλλά και από την ευνοϊκή γι΄ αυτούς στάση της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας στα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες. Αυτά τα λεφτά υπάρχουν! Τέρμα οι θυσίες για το κεφάλαιο!».