Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Βόλος  14-1-2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


           Η Διοίκηση του Συλλόγου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Μαγνησίας  αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση των εργατικών  ταξικών συνδικάτων και σωματείων, που μαζί με τις λαϊκές επιτροπές αντιδρούν και αντιστέκονται στην εφαρμογή των νέων βαρβάρων μέτρων από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
          Για πέμπτη συνεχή χρονιά, από τη στιγμή ξεσπάσματος της καπιταλιστικής κρίσης, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου αντεργατική επίθεση.
          Κυβέρνηση και τρόικα, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, ξεζουμίζουν τα λαϊκά στρώματα, φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στο λαό, υπερασπίζονται με κάθε μέσο τα συμφέροντα των μονοπωλίων, βαθαίνουν τις αντεργατικές - αντιλαϊκές ανατροπές.

          Έτσι, μετά την ψήφιση των τελευταίων νόμων (3ο μνημόνιο, φορολογικό κ.α.), από την 1/1/2013 περικόπτονται εκ νέου οι συντάξεις από 5% έως 20%, καταργείται το υπόλοιπο της 13ης και 14ης σύνταξης, μειώνονται τα εφάπαξ, σε ομάδες ασφαλισμένων αυξάνονται οι εισφορές. Η σύνταξη, μετά από μια ολόκληρη πενταετία (2009 - 2013) επώδυνων παρεμβάσεων, μετατρέπεται σε προνοιακό βοήθημα.       
          Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, η μέση σύνταξη που αποδίδεται - σε δωδεκάμηνη βάση - δεν ξεπερνά τα 542 ευρώ! Πάνω σε αυτό το ποσό, θα επιβληθούν οι νέες μειώσεις από την αρχή του έτους, που σε συνδυασμό με νέες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, όπως η ενοποίηση και ο νέος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, ο στραγγαλισμός του ΕΟΠΥΥ και η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, δίνουν τη χαριστική βολή στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.
          Την επίθεση στο συνταξιοδοτικό συμπληρώνουν οι παραπέρα ανατροπές που επιβλήθηκαν στις εργασιακές σχέσεις, με την εκ νέου υπονόμευση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 5ήμερου, 8ωρου, 40ωρου, την επιχείρηση κατάργησης και της κυριακάτικης αργίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, το διακεκομμένο ωράριο και στα μεγάλα καταστήματα συνεχούς λειτουργίας. 
         Ταυτόχρονα, λύνονται τα χέρια των επιχειρηματιών για ελεύθερες και φθηνές απολύσεις με τη νέα, μέσα σε τρία χρόνια, μείωση των αποζημιώσεων, αλλά και τη νομοθέτηση εκ μέρους του αστικού κράτους των κατώτερων μισθών και ημερομισθίων που βάζει ταφόπλακα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και συνολικά στις Συλλογικές Συμβάσεις με τους εργοδότες.


Μας καταδικάζουν στην ανέχεια! Τέρμα πια!
Μας σπρώχνουν στο θάνατο για τα κέρδη των πολυεθνικών!


Οι συνταξιούχοι απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής ιδιαίτερα στα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους και απαιτούν:
Ø Αποκατάσταση, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα,
                κοινωνικές δαπάνες για φάρμακα, υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ø Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων και διατάξεων, μνημονίων, εφαρμοστικών διατάξεων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, στη δυστυχία, στην εξαθλίωση.
Ø Να δοθούν άμεσα τα κανονικά φάρμακα, δωρεάν, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα σε όλους τους ασφαλισμένους.
Ø Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Ø Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που τον ίδιο χαρακτήρα έχει.
Ø Κατάργηση του έκτακτου ειδικού τέλους για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες(χαράτσι Δ.Ε.Η.).
Ø Κατάργηση του Φ.Π.Α. και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.


ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Τα νέα βάρβαρα μέτρα και οι εκβιασμοί ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου να μην περάσουν.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟ BLOG.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑ.
ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΓ ΡΗΓΙΝΟΥ-ΝΤΑΜΑΡΙΑ,ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΥΤΟ ΣΑΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.
ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΑΛΛΙΩΣ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ.
ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ.
ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΚΟΠΕΛΟΥ.

Powered By Blogger