Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Το πατρινό καρναβάλι αρχίζει το Σάββατο

Φωτο (από το πατρινό καρναβάλι 2012) από το αρχείο του carnivalpatras.gr
Η γιορτή της έναρξης που πατρινού καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Χαράλαμπος Καρκούλιας. Και κάλεσε όλο το κόσμο να αφεθεί στην ξεγνοιασιά και τη μαγεία του.
Φωτο (από το πατρινό καρναβάλι 2012) από το αρχείο του carnivalpatras.gr Το πατρινό καρναβάλι φέτος θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και η συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων στηρίζονται στην τοπική καλλιτεχνική δημιουργία, αφού ένας μεγάλος αριθμός ομάδων και συντελεστών ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Οι δράσεις θα αρχίσουν στις 11 το πρωί του Σαββάτου και θα δώσουν γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Γεωργίου, από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκ, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα, μεταδίδοντας τη ζωντάνια και τη χαρά.
Θα γίνει και πομπή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με επικεφαλής το βασιλιά καρνάβαλο, λευκό και μεγαλοπρεπή, τη βασίλισσα του καρναβαλιού, τον τελάλη και την καρναβαλική κουστωδία τους, συνοδεία ποδηλατών, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου. Εκεί, στις 9 το βράδυ, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού με τη δέουσα "καρναβαλική" επισημότητα και θα ακολουθήσει σόου με πυροτεχνήματα. Ταυτόχρονα, σύλλογοι σοκολατοριχτών θα τηρήσουν το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο του σοκαλατοπόλεμου και θα παρουσιαστεί ένα νέο τραγούδι, που γράφτηκε ειδικά για το καρναβάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger