Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Με τέτοιους «φίλους»...

Την «έβγαλε» τελικά την υποχρέωση η ΓΣΕΕ, καθώς με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι στηρίζει «τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ)». Για να μην την αδικούμε μάλιστα τις προηγούμενες μέρες είχε εκδώσει άλλη μια ανακοίνωση με την οποία είχε καταγγείλει τις προσπάθειες για κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Και αυτά φτάνουν. Σε δυο ανακοινώσεις εξαντλείται η «αντίδραση» της ΓΣΕΕ γύρω από τη νέα σαρωτική επίθεση που εξαπολύουν τα μονοπώλια και η τρικομματική συγκυβέρνηση σε βάρος και των εναπομεινάντων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τη ΓΣΕΕ που μαζί με την πλειοψηφία της κλαδικής Ομοσπονδίας είχαν συμφωνήσει, μετά από «διάλογο» με την κυβέρνηση το 1997, στην απελευθέρωση του ωραρίου, (μέχρι 9 το βράδυ καθημερινά και το Σάββατο μέχρι τις 6, το οποίο παράτεινε στη συνέχεια η ΝΔ, κλπ.), όταν οι
εργαζόμενοι του κλάδου έδιναν για μήνες μάχη ενάντια στην παράταση του ωραρίου. Τουλάχιστον «χλιαρή» για να μην πούμε κάλπικη η αντίδραση της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger