Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ της Δευτέρας στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά : Δευτέρα ( 7-1-13) το απόγευμα χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία (μαγνήσια). Από τις βραδινές ώρες αλλά και αύριο Τρίτη (8-1-13) χιονοπτώσεις που τοπικά και κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά, (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός (Τρίτη και Τέταρτη) ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.
Στα «λευκά» η Βόρεια Ελλάδα
Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές έχει πέσει κάτω από το μηδέν.
Συννεφιασμένος είναι ο καιρός από το πρωί στη Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο να «δείχνει» 5 βαθμούς, ενώ στην εξέλιξη της ημέρας προβλέπονται χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Ο υδράργυρος έπεσε στον 1 βαθμό στις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς. «Βουτιά» στους -7 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ στους -2 βαθμούς στη Δράμα.
Αρνητικές θερμοκρασίες και στη Δυτική Μακεδονία, όπου το θερμόμετρο «έδειξε» -5 βαθμούς στη Φλώρινα και -3 στην Πτολεμαϊδα. Θερμοκρασίες υπό του μηδενός και στη Θράκη, με τις χαμηλότερες να καταγράφονται στην Αλεξανδρούπολη (-2) και το Σουφλί (-1).
Σύμφωνα με την Αστυνομία, με αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, ενώ κλειστός λόγω χιονόπτωσης είναι ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί από την 'Αρνισσα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας του νομού Πέλλας (από το 15ο έως το 25ο χλμ.)
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger