Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Το μεγαλειώδες κίνημα που εδώ και ένα μήνα πανελλαδικά κινητοποιείται αλληλέγγυο στην κατάληψη της βίλας Αμαλίας δείχνει την απόφαση της νεολαίας να οικοδομήσει την ζωή της «ενάντια στην κοινωνία της σήψης» που αντιπροσωπεύει ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός, μια άλλη κοινωνία.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την δεύτερη εισβολή των ένστολων δολοφόνων στην κατάληψη της βίλας Αμαλίας και την σύλληψη των αγωνιστών που ήταν μέσα. Καταγγέλλει επίσης την σύλληψη των αγωνιστών που κατέλαβαν τα γραφεία της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ με στόχο την αλληλεγγύη στην βίλα Αμαλίας.

Η αιφνιδιαστική κατάληψη της βίλας Αμαλίας μετά από σύγκρουση με την διμοιρία που την φύλαγε παρά τα άφθονα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής ράγισε οριστικά τον θώρακα του αήττητου που έντεχνα καλλιεργούσε η τροϊκανή καταστολή. Σκόρπισε ρίγη χαράς και ελπίδας σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στην τρόικα και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Το πολιτικό επίδικο του κράτους με την επίθεση ενάντια στην βίλα Αμαλίας στις 20 Δεκέμβρη ήταν η ήττα του αυτοοργανομένου νεολαιίστικου κινήματος και της καταστροφής των χώρων που χρησιμοποιεί. Η συνέχεια στην ΑΣΟΕ με την επίθεση και καταστροφή του ραδιοσταθμού και την λεηλασία στους χώρους των φοιτητικών παρατάξεων με πρόσχημα την πάταξη του …παραεμπορίου, δεν άφησε καμιά αμφιβολία σε κανένα για τις προθέσεις της κυβέρνησης: την καταστολή κάθε αντίστασης την κατάλυση οποιουδήποτε πολιτικού άβατου για τους πραιτοριανούς της τρόικας.

Η ήττα της καταστολής σήμερα είναι ήττα της κυβέρνησης καθώς αποδεικνύεται αδύναμη να περιφρουρήσει ακόμα και ένα κτίριο που με τόσες τηλεοπτικές τυμπανοκρουσίες κατέλαβε. Το μεγαλειώδες κίνημα που εδώ και ένα μήνα πανελλαδικά κινητοποιείται αλληλέγγυο στην κατάληψη της βίλας Αμαλίας δείχνει την απόφαση της νεολαίας να οικοδομήσει την ζωή της «ενάντια στην κοινωνία της σήψης» που αντιπροσωπεύει ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός, μια άλλη κοινωνία.
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
  • ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΔΑ ΣΤΙΣ 6μμ
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger