Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες

«Εσπασε» το μπλόκο των Τεμπών καθώς κατά τη συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής ...
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι αγρότες, που αναμένουν ότι έως την Παρασκευή θα τους δεχτεί είτε ο Πρωθυπουργός είτε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Διαμαρτύρονται για τη μείωση της τιμής του ΦΠΑ απο 11% στο 6%, για την αύξηση της φορολογίας στο 13%, για την ανατίμηση του πετρελαίου, αλλά και για την καθυστέρηση εξόφλησή τους απο τους προμηθευτές.
Σε συγκέντρωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών στον Πλαταμώνα Πιερίας, δόθηκε το σήμα σε αγροτικές ενώσεις και συλλόγους να οργανωθούν στις κατά τόπους περιοχές της χώρας, έτσι ώστε ο κλάδος να είναι προετοιμασμένος να κατέβει με τα τρακτέρ στους δρόμους, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ήδη αγρότες της Ημαθίας, οι προσκείμενοι στην «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών», έχουν αποφασίσει να κατέβουν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό. Οπως διευκρίνισε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Κίνησης, Κώστας Λολιόπουλος, ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν θα κλείσουν το δρόμο.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την πρόσφατη πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων στον Παλαμά Καρδίτσας, οι αγρότες “παρελαύνουν” και σήμερα με τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, όπως επισήμανε
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε ότι οι αγρότες παρελαύνουν και σήμερα με τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger