Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αλήθειες και ψέματα

«Θέλουμε ενότητα των Ελλήνων για να τα αλλάξουμε όλα... Το μεγάλο στοίχημα από δω και μπρος είναι οι παραγωγικές επενδύσεις, θα κάνω τα πάντα, θα τις αναζητήσω παντού: από ξένους επενδυτές και από Ελληνες επιχειρηματίες... Αν έχει και σταθερότητα, θα έλθουν και οι επενδύσεις! Θα ξαναέρθουν οι θέσεις εργασίας. Θα μπορέσει ο άνεργος να βρει δουλειά. Και ο εργαζόμενος να δει τα εισοδήματά του να αυξάνονται»... Αυτά είπε ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ψέματα και αλήθειες μαζί, για να υποτάξει το λαό στην ανοχή ή και την αποδοχή της σφαγής του από την πολιτική της συγκυβέρνησης. Οι αλήθειες του είναι ότι κάνει τα πάντα για την ανάπτυξη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τα ψέματα, ότι αυτή η ανάπτυξη θα φέρει αύξηση των λαϊκών εισοδημάτων
και μείωση της ανεργίας. Γιατί η ανάπτυξη θα γίνει στα συντρίμμια των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων, του λαϊκού εισοδήματος γενικότερα, των δραστικών περικοπών σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία κλπ., διαφορετικά δε θα γίνουν καπιταλιστικές επενδύσεις. Αυτά αλλάζει, σ' αυτά καλεί το λαό σε ενότητα, υπέρ του κεφαλαίου. Τέλος, απαιτεί σταθερότητα, δηλαδή κατάργηση των διεκδικητικών αγώνων, της ταξικής πάλης.
Αλλος είναι ο δρόμος του λαού. Απειθαρχία, ανυπακοή, πάλη για ανατροπή της πολιτικής για την ανάπτυξη των μεγαλοεπιχειρηματιών απ' όπου και αν προέρχεται, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική, λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger