Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Είκοσι οι ωφελούμενοι άνεργοι για επιδοτούμενο πρόγραμμα

ANAKYKLOZOΠροθεσμία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ανακυκλω-ΖΩ», ενώ από το Βόλο θα επιλεγούν 20 ωφελούμενοι. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει ένα πλέγμα επιδοτούμενων δράσεων που αφορούν την επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 80 ανέργων, των Καλλικρατικών Δήμων Λάρισας, Βόλου, Τρικκαίων και Καρδίτσας, που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες με σκοπό, την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στον τομέα της ανακύκλωσης και της πράσινης οικονομίας.
Για την υποβολή των αιτήσεων καθώς και για κάθε πληροφορία σχετική με το πρόγραμμα «Ανακυκλω-ΖΩ», οι ενδιαφερόμενοι του μπορούν να απευθυνθούν στην Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητήριου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176, 38221 Βόλος, τηλ. 2421094700, ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου www.anakyklozo.gr από όπου και μπορούν να προμηθευτούν και το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κατά προτεραιότητα οι παρακάτω κοινωνικές ομάδες:
  • Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα
  • Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
  • Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες
  • Άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες Ρομά
  • Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια
(Το σημερινό όριο φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 6.591€ ανά άτομο και σε 13.842€ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών).
Στο πλαίσιο ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων στο Νομό Μαγνησίας, προγραμματίζεται σχετική ημερίδα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου προκειμένου να παρουσιαστεί το πρόγραμμα στο ευρύ κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger