Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Σε ρότα ανατροπής

Η υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ» είναι συνυφασμένη με τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ελλάδα από την εξελισσόμενη βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, τις τεράστιες δυσκολίες στη διαχείρισή της από το αστικό πολιτικό σύστημα για την έξοδο σε όφελος του κεφαλαίου, που σημαίνει όσο το δυνατό λιγότερη καταστροφή του, δημιουργία συνθηκών ανάκαμψης και ταυτόχρονα χειραγώγηση των εργαζομένων σ' αυτήν την πολιτική.

Από την υπόθεση αυτή βγαίνει ένα συμπέρασμα, ότι στην Ελλάδα υπήρχε μεγάλη συσσώρευση κερδών. Ταυτόχρονα, κεφάλαια και κέρδη μεταφέρονται εύκολα στο εξωτερικό, αρκεί να πληρωθεί εδώ ο ανάλογος φόρος. Τα κεφάλαια στις τράπεζες είναι λιμνάζοντα κεφάλαια που περιμένουν την καλύτερη δυνατή στιγμή, δηλαδή τις καλύτερες συνθήκες για μέγιστη κερδοφορία ώστε να επενδυθούν. Ολα τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, όπως μείωση μισθών, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μείωση εργοδοτικών εισφορών κλπ, δηλαδή μέτρα μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, αλλά και φοροληστεία του λαού και φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, δημιουργούν τις συνθήκες για επενδύσεις, γιατί δημιουργούν συνθήκες κερδοφορίας.
Ο λαός να μην «τσιμπήσει» ότι κάτι καλό θα βγει για τον ίδιο απ' αυτήν την υπόθεση. Χρειάζεται να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και το σύστημα σε ρότα ανατροπής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger