Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μετά τη δραματική τροπή στις διαπραγματεύσεις...

Παραμένουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

 Αποδέχθηκαν οι συνδικαλιστές της τράπεζας την πρόταση για μείωση 30% στις αποδοχές των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Της συνάντησης διοίκησης - συνδικαλιστών, το μεσημέρι του Σαββάτου, προηγήθηκε η απόφαση της Τρόικας να δεχτεί, έπειτα από πιέσεις του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της διοίκησης του ΤΤ, να μην υπάρξουν απολύσεις, με «αντάλλαγμα» ωστόσο τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 30%.

Οι διαπραγματεύσεις έλαβαν αυτή τη δραματική τροπή, έπειτα από την πίεση να μην υπάρξουν απολύσεις στο ΤΤ, αλλά να βρεθεί μία άλλη φόρμουλα, πιο ήπια για το πέρασμα του ιδρύματος στη νέα εποχή της ιδιωτικοποίησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την «υποχώρηση» από την αρχική θέση για απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων έκανε η Τρόικα.

Το βάρος, όμως, της απόφασης για τη νέα φόρμουλα, δηλαδή την αποδοχή της μείωσης των μισθών, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, ανέλαβε τελικά η συνδικαλιστική ηγεσία του σωματείου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο της εθελουσίας εξόδου παραμένει στο τραπέζι, αν χρειαστεί και αποφασιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την απόφασή του για τη διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger