Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τουριστικό άνοιγμα στην Αμερική της Σκοπέλου,

Ευοίωνο μήνυμα, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου,  αποτελεί το ενδιαφέρον που εκφράζουν Αμερικάνοι, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν την Σκόπελο. Προς την συγκεκριμένη μάλιστα κατεύθυνση κινούνται τουριστικοί πράκτορες του νησιού, ανοίγοντας δρόμους περαιτέρω διερεύνησης αλλά και προσέγγισης του συγκεκριμένου πεδίου, προσδοκώντας σε μελλοντική δημιουργία σταθερού δίαυλου επικοινωνίας με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι πρώτες επαφές αποτυπώνουν το ενδιαφέρον που υπάρχει για μεμονωμένες επισκέψεις Αμερικανών τουριστών σε πρώτη φάση, ελλείψει απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με τις Βόρειες Σποράδες, αλλά όπως εκτιμάται, μπορεί να ανοίξει μακροπρόθεσμα ένα νέο κεφάλαιο στο τουριστικό πεδίο, λαμβανομένων υπόψη και των κρουαζιερόπλοιων που αναμένονται το καλοκαίρι. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Σκόπελο υπογραμμίζει ότι «το καλοκαίρι του 2013 θα επισκεφτούν την Σκόπελο δύο πολυτελή κρουαζιερόπλοια αμερικανικών συμφερόντων, ενώ παράλληλα υπάρχει ενδιαφέρον για αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και για το 2014». Σε επίπεδο πολιτικών γάμων, ειδικότερα, υπάρχει ενδιαφέρον το 2013, από την Αμερική αλλά και την Νορβηγία, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφονται από τον κ. Δρόσο, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι ουσιαστικό βήμα προόδου το γενικότερο άνοιγμα προς την Αμερικανική τουριστική αγορά. 
Αναλύοντας τα δεδομένα της φετινής τουριστικής περιόδου, ο κ. Δρόσος εκτιμά ότι η κίνηση θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με πέρυσι. Σημαντικό είναι παράλληλα το γεγονός ότι εκδηλώνεται πλέον σαφές ενδιαφέρον από την Αμερική κι όπως αναφέρει ο ίδιος «βλέπω ένα σχετικό ενδιαφέρον για επίσκεψη Αμερικάνων στο νησί, το οποίο αφορά κυρίως μεμονωμένες περιπτώσεις και ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα». Η Αγγλία και η Γερμανία παραμένουν σταθερές δυνάμεις στο μεταξύ, όπως επίσης και τα Βαλκάνια, στα οποία υπάρχει σαφές άνοιγμα της Σκοπέλου, όπως φαίνεται άλλωστε, από το πρόγραμμα των τουριστικών εκθέσεων του νησιού. 
Στο μεταξύ, διερευνώνται οι προοπτικές σύνδεσης του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται όλες οι παράμετροι που αφορούν στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, αλλά και των ιδιαίτερων παραδοσιακών χαρακτηριστικών του νησιού. Τα παραπάνω δεδομένα σε συνάρτηση με την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και την γενική παραδοχή ότι οι λάτρεις του τουρισμού κρουαζιέρας είναι κατά κανόνα ταξιδιώτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και υπερκαταναλωτική διάθεση, συνεπάγονται τόνωση της τοπικής οικονομίας. Στο μεταξύ οι επαφές με τους αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού συνεχίζονται και όπως εκτιμάται θα υπάρξουν περαιτέρω οφέλη για το νησί μέσω των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger