Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μετακινήσεις 63 εφοριακών με απόφαση Γ. Μαυραγάνη


Την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών καθώς και 12 εποπτών προβλέπουν δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που αναμένεται να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι αντικαταστάσεις και οι νέες τοποθετήσεις αφορούν σε θέσεις για τις οποίες έχει λήξει η θητεία των έως τώρα προϊσταμένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις, ενώ τίθενται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο, τους οποίους πρέπει να εκπληρώνουν οι νέοι προϊστάμενοι.
Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιος Κωστολιάς τοποθετείται διευθυντής του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου και ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας επικεφαλής της Α΄ ΔΟΥ Αθηνών.

Εν τω μεταξύ, η ΠΟΕ – ΔΟΥ καταλογίζει στον υφυπουργό Οικονομικών «λογικές "Μαυρογιαλούρου" της μεταπολεμικής εποχής». Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, με νέες αποφάσεις του στις 31 Δεκεμβρίου έκανε νέες τοποθετήσεις-μετακινήσεις διευθυντών «αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις».
Οι εφοριακοί ζητούν αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, με μετρήσιμα, ενιαία, διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια. Διαμηνύουν μάλιστα πως δεν θα μείνουν απαθείς «στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις» στις υπηρεσίες.
Λίγο μετά τα μέσα Δεκεμβρίου είχε δημιουργηθεί θέμα, και εντός της κυβέρνησης, αναφορικά με τα κριτήρια που επιλέχθηκαν για τις μεταθέσεις 165 στελεχών εφοριών και του ΣΔΟΕ Η μίνι κυβερνητική κρίση τελικά εκτονώθηκε, με το υπουργείο Οικονομικών να διαβεβαιώνει πως η τοποθέτηση προϊσταμένων των οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του ΥΠΟΙΚ, θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger