Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κύθνος: 50 χρόνια πίσω λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης η Σκόπελος πόσα να είναι άραγε ?

Για «απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που προβλέπεται να διαρκέσει ένα δίμηνο» στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύθνου με τον Πειραιά και το Λαύριο, κάνει λόγο με επιστολή του στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας & Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη ο δήμαρχος του νησιού Φίλιππας Εμμανουήλ. Αιτία η αιφνιαδιαστική απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Ε/Γ ΜΑΚΕΔΩΝ να διακόψει το ένα από τα δύο δρομολόγια που εκτελούσε κάθε εβδομάδα από το Λαύριο (δρομολόγιο Τετάρτης). Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, εκφράζοντας τα
αισθήματα των συνδημοτών του, οι Κυθνιώτες νιώθουν «πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ξεκομμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης».
«Με τη διακοπή του παραπάνω δρομολογίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύθνου με την Αττική και την Ηπειρωτική Ελλάδα μάς πάει 50 χρόνια πίσω, αφού σε διάστημα μιας εβδομάδας προβλέπεται η εκτέλεση δυο (2) δρομολογίων από Πειραιά (ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ), ενός δρομολογίου από Λαύριο (ΜΑΚΕΔΩΝ) και δυο (2) δρομολογίων (επιδοτούμενων) από Σύρο (AQUA JEWEL)», σημειώνει ο δήμαρχος στην επιστολή του.
«Θεωρώντας απαράδεκτη και τριτοκοσμική την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που προβλέπεται να διαρκέσει ένα δίμηνο, ζητάμε την παρέμβαση σας για την ΑΜΕΣΗ ένταξη της Κύθνου στο δρομολόγιο της γραμμής που εκτελεί το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ κάθε Τετάρτη από Πειραιά (επιστροφή κάθε Πέμπτη)», συμπληρώνει.
Να σημειωθεί ότι έτσι όπως έχουν προγραμματισθεί τα πέντε (5) δρομολόγια, σύμφωνα με το δήμαρχο Κύθνου Φ. Εμμανουήλ, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στην Κύθνο μπορεί να το κάνει μόνο κάθε Δευτέρα (από Πειραιά), Παρασκευή (από Πειραιά και Λαύριο) και Κυριακή (από Λαύριο). Ενώ όποιος θέλει να φύγει από την Κύθνο μπορεί να ταξιδέψει κάθε Τρίτη (προς Πειραιά) Πέμπτη(προς Λαύριο), Σάββατο (προς Λαύριο) και Κυριακή (προς Πειραιά και Λαύριο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger