Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

40 διακοπές ρεύματος κάθε μέρα στη Μαγνησία


Καταδίκη στο σκοτάδι και το κρύο εκατοντάδων νοικοκυριών, συνιστούν τα νέα τιμολόγια- φωτιά της ΔΕΗ. Ήδη σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας στο νομό Μαγνησίας, συνεργεία της ΔΕΗ προχωρούν σε καθημερινές διακοπές ρεύματος σε 30 έως 40 νοικοκυριά καθημερινά!
Η αύξηση των τιμολογίων κατά 40% έως και τον Ιούλιο, θα οδηγήσει σε αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος πολλαπλάσια νοικοκυριά.
Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα του Βόλου, έδωσαν χθες το πρωί το παρών υπό τη σημαία του ΠΑΜΕ, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην πόλη, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που αποτελούν «ηλεκτροσόκ» για εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους.
«Οι τελευταίες αυξήσεις της ΔΕΗ είναι και προκλητικές και απαράδεκτες», τονίστηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπου μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας υποστήριξαν ότι οι νέ- οι λογαριασμοί ρεύματος θα είναι ασήκωτοι για τις εργατικές- λαϊκές οικογένειες, που μέσα σε μια τετραετία καλούνται να πληρώσουν κατά 50% ακριβότερο ρεύμα.

Όπως επισημάνθηκε, «οι νέες αυξήσεις συνιστούν μόνο την πρώτη δόση του 2013. Θα ακολουθήσουν τουλάχιστον δύο ακόμη δόσεις ανατιμήσεων έως τον Ιούλιο του 2013, οπότε και απελευθερώνονται τα οικιακά τιμολόγια. Η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να αυξήσει το λεγόμενο κοινωνικό τιμολόγιο ισχυριζόμενη όμως ότι το μειώνει, εμπαίζοντας δεκάδες χιλιάδες ανέργους, συνταξιούχους και οικογένειες με πολύ μικρά εισοδήματα».
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έως τον Ιούλιο το ρεύμα θα είναι κατά 40% ακριβότερο, την ίδια ώρα που κάθε μήνα 30.000 νοικοκυριά δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν και στη Μαγνησία γίνονται καθημερινά 30- 40 διακοπές της ηλεκτροδότησης, λόγω απλήρωτων λογαριασμών.
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ζήτησαν τη δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ άμεσα για τις εργατικές- λαϊκές οικογένειες, να σταματήσουν οι διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν και να καταργηθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια που περιλαμβάνονται στα τιμολόγια.
Εφ. Ελευθερία (ΕΛ. ΧΑΝΟΥ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

[url=http://kamagradirectlyonline.com/#puxzu]buy generic kamagra[/url] - buy kamagra , http://kamagradirectlyonline.com/#ubist buy kamagra

Powered By Blogger