Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 4,4 ΡΙΧΤΕΡ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ !

MagnitudeML 4.4
RegionDODECANESE ISLANDS, GREECE
Date time2012-11-24 21:31:16.0 UTC
Location36.54 N ; 27.90 E
Depth5 km
Distances220 km S Izmir (pop 2,500,603 ; local time 23:31:16.8 2012-11-24)
147 km S Aydin (pop 163,022 ; local time 23:31:16.8 2012-11-24)
29 km NW Ialisós (pop 11,473 ; local time 23:31:16.8 2012-11-24)
9 km SE Sími (pop 2,508 ; local time 23:31:16.8 2012-11-24)

ΣΕΙΣΜΟΣ 4,3 ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ...


MagnitudeML 4.3
RegionDODECANESE ISLANDS, GREECE
Date time2012-11-24 21:04:18.0 UTC
Location36.65 N ; 27.98 E
Depth2 km
Distances211 km S Izmir (pop 2,500,603 ; local time 23:04:18.9 2012-11-24)
135 km S Aydin (pop 163,022 ; local time 23:04:18.9 2012-11-24)
30 km SE Datça (pop 10,121 ; local time 23:04:18.9 2012-11-24)
13 km E Sími (pop 2,508 ; local time 23:04:18.9 2012-11-24)

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδωνΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, στις 17:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την υπαγωγή στη διάταξη του άρθρου
μόνου παρ.Γ5.1 του Ν 4093/2012.(σχετ. η υπ’ αριθ. 162/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα Επιμήκυνση των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει ο Δήμος με το Τ.Π.& Δανείων.) Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
2. Υποβολή της υπ’ αριθ. 64/2012 απόφασης του...

Συγκλονιστικό το σημερινό συλλαλητήριο για τα μεταλλεία χρυσού

Ήταν ένα συλλαλητήριο που πέτυχε απόλυτα τους στόχους που έβαλε η Συντονιστική Επιτροπή του από τη Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Θράκη. Είχε μια πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή που ήταν τεράστια αν αναλογιστεί κανείς πως ως κεντρικό πυρήνα του είχε την ανάδειξη οικολογικού (κύρια) ζητήματος και συγκριθεί με ανάλογες κινητοποιήσεις καθαρά πολιτικών διεκδικήσεων. Και βέβαια πέτυχε το στόχο του γιατί κατάφερε να επικοινωνήσει την κατάσταση της εξόρυξης και των συνεπειών που αυτή θα επιφέρει στην γειτονική Θεσσαλονίκη.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την Πλατεία Δημαρχείου και ακολουθήσε πορεία μέχρι το Καναδικό Προξενείο με κατάληξη στον Λευκό Πύργο. Οι επιτροπές κάλεσαν τον κόσμο να "διαδηλώσει ειρηνικά ενάντια στην σχεδιαζόμενη καταστροφή της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, της Ροδόπης, του Έβρου" εκτιμώντας ότι "δεν πρόκειται υπάρξει βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας εάν δεν σταματήσει τώρα η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού". 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

kermata
Η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό. Κοιτάζοντας το νέο θα συνειδητοποιήσετε ότι... μοιάζει ύποπτα με το κέρμα των 2 ευρώ. Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΙΜΑΕΙ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ...

ΣΕΙΣΜΟΣ 3,3 ΡΙΧΤΕΡ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΕΡΙ


MagnitudeML 3.3
RegionAEGEAN SEA
Date time2012-11-24 09:57:53.1 UTC
Location39.23 N ; 23.12 E

Σκόπελος: Σύσκεψη για την Ακτοπλοΐα σήμερα Σάββατο 24 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στο Δημοτικό καφενείο Σκοπέλου.

Ανοιχτή σύσκεψη για την Ακτοπλοΐα διοργανώνουν σωματεία, φορείς και η Λαϊκή Επιτροπή στη Σκόπελο, σήμερα  Σάββατο 24 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στο Δημοτικό καφενείο Σκοπέλου.
Τονίζουν πως: «Είναι γνωστή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να χειροτερέψει δραματικά καθώς δεν διαψεύστηκαν σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτές, στα χέρια του υπουργού Ναυτιλίας βρίσκεται μελέτη με τίτλο “Σχέδιο δράσης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής ακτοπλοΐας”, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται νομοθετική παρέμβαση, για ιδιωτικοποίηση λιμανιών, μαρίνων, αιγιαλών, παραλιών κ.α. Η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει μη αναστρέψιμη αν δεν αντιδράσουμε άμεσα».
Στη σύσκεψη καλούν:

FRONTEX Ανατριχίλα από τις κατασταλτικές ασκήσεις στα σύνορα

Ρίγη προκαλούν τα μηχανήματα, οι δοκιμές που χρησιμοποιούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ για να ελέγχουν όποιον κινείται στην επικράτειά της. Τεχνολογικές εξελίξεις και πειράματα που γίνονται τάχα για «ασφάλεια» του συνόλου, ωστόσο προωθούν τη θεωρία ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει «ύποπτοι» για οτιδήποτε, άρα θα υφιστάμεθα κάθε είδους έλεγχο. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που δίνουν μια εικόνα του τι απεργάζονται, πώς και με τι εξοπλισμό, στα κεντρικά ασφαλίτικων οργανισμών της Ευρωένωσης, δίνει έκθεση του FRONTEX σχετικά με πρόσφατη «άσκησή» τους στην Ολλανδία.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Υπερκέρδη από την οδύνη του λαού

Η εμπορευματοποίηση της Υγείας δίνει νέες ευκαιρίες για κέρδη στους επιχειρηματίες των δυο κλάδων
Με ένα σχέδιο «άλωσης» της δημόσιας υγειονομικής υποδομής, οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της Υγείας ελπίζουν να μετατρέψουν την κρίση για το λαό σε «ευκαιρία» για τους ίδιους, για να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων και ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, των μικρών αγροτών. Μελέτη για τον ιατρικό τουρισμό που παρουσιάστηκε χτες από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), ορίζει ως ρεαλιστικό στόχο την έλευση 100.000 ασθενών το χρόνο, που θα δαπανούν κατά μέσο όρο 4.000 ευρώ, ποσό που επιμερίζεται σε 3.000 ευρώ σε ιατρικά έξοδα και 1.000 ευρώ σε ξενοδοχειακά και συναφή, κάτι που σημαίνει 300 εκατ. ευρώ για τους ιδιώτες της Υγείας και 100 εκατ. ευρώ για του τουρισμού. Ωστόσο, εκτιμάται ότι σε 10 χρόνια, υπό προϋποθέσεις και «αν χρησιμοποιηθεί σωστά η υποδομή του ΕΣΥ μέσω ΣΔΙΤ, μπορεί να τεθεί στόχος πενταπλάσιος, δηλαδή 2 δισ. ευρώ το χρόνο».

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αύριο η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής

Αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, πραγματοποιείται διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).
Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου εντείνεται η ολομέτωπη επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης στο εισόδημα και στην ζωή των μικρομεσαίων αγροτών, καλούνται να συμμετάσχουν οι Γραμματείες της ΠΑΣΥ, οι Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, για να συζητηθούν και να ληφθούν μέτρα για την οργάνωση της αντίστασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

ΧΑΝΙΑ Σύσκεψη οργάνωσης του αγώνα της αγροτιάς

Η οργάνωση και η ισχυροποίηση του αγροτικού κινήματος στην περιοχή των Χανίων μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ, απασχόλησε τη σύσκεψη που έγινε προχτές βράδυ στο Εργατικό Κέντρο των Χανίων με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Αρμένων. Από τους συμμετέχοντες αποφασίστηκε να γίνει συνέλευση και εκλογή νέας διοίκησης Ομοσπονδίας στο Ν. Χανίων την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Εκλέχθηκε συντονιστική επιτροπή από τους προέδρους των συλλόγων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, για να πραγματοποιήσουν τις εκλογές.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κάνουν τους ανήξερους για τις ανατιμήσεις στα λιπάσματα

Συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση του ΚΚΕ για ανατιμήσεις 30% στα λιπάσματα
Μαζί με τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των λιπασμάτων. Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικό έλεγχο τις τιμής των βασικών λιπασμάτων. Κατήγγειλε δε ότι η τιμή στα λιπάσματα αυξήθηκε κατά 38%, κάτι που αυξάνει το κόστος παραγωγής και επιβαρύνει όχι μόνο τους φτωχομεσαίους αγρότες, αλλά και τους καταναλωτές.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Φροντιστήρια αυτοδιαφημίζονται μέσα σε σχολεία!

Παράλληλα με τα μέτρα εξόντωσης των σχολείων, η πολιτική στην παιδεία θέλει να οδηγήσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να υποκλιθούν σε κάθε ιδιώτη αντί να ικανοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Κοντά στα υπόλοιπα παραδείγματα πολύμορφης εισόδου ιδιωτών στα πολύπαθα σχολεία, έρχεται η περίπτωση στα Δωδεκάνησα όπου το σωματείο ιδιοκτητών φροντιστηρίων, στην Κάσο, ζήτησε χώρους του Γυμνασίου για να πραγματοποιήσει διημερίδα φροντιστηριακών μαθημάτων.
«Τα μαθήματα θα γίνονταν βέβαια δωρεάν για τους μαθητές αλλά δεν διευκρίνισαν αν θα είναι δωρεάν και οι υπηρεσίες τους στο μέλλον», σημειώνουν σε ανακοίνωση οι εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. «Γιατί πραγματικά δυο μέρες δωρεάν μαθήματα όπως δεν προσφέρουν τίποτα στα παιδιά, έτσι και δεν κοστίζουν τίποτα σ' αυτούς (δεδομένων των συμβάσεων εργασίας των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση) αλλά η πελατεία που προσελκύουν ή η διαφήμιση για την αγαθοεργία τους είναι σίγουρα προσοδοφόρα», αναφέρει, σημειώνοντας επίσης: «η κηδεία γίνεται με ξένα κόλλυβα εφόσον η φιλανθρωπία των φροντιστηριαρχών γίνεται με επιδοτούμενο πρόγραμμα». Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ επισημαίνουν τις βαρύτατες ευθύνες και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος έδωσε την άδεια στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να χρησιμοποιήσουν χώρους του δημόσιου σχολείου για τους δικούς τους σκοπούς.

ΚΕΡΚΥΡΑ Ανθρωποκυνηγητό και συλλήψεις μέσα σε σχολείο!

Αστυνομική επιχείρηση σύλληψης μεταναστών μέσα στο σχολείο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα το πρωί στο 4ο Λύκειο Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, σε επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας έγινε εισβολή σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, δίπλα από το σχολικό κτίριο, γύρω στις 9 το πρωί, όπου διέμεναν 4 μετανάστες. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ορισμένοι μετανάστες αλαφιασμένοι για να αποφύγουν τη σύλληψη, πήδηξαν στη γειτονική ταράτσα του σχολείου όπου έγινε και η σύλληψη ενός εξ αυτών, άλλος πήδηξε στην αυλή του σχολείου και κατευθύνθηκε προς τα χωράφια.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ Θέλουμε κίνημα με ταξική συνέπεια

Συνεχίζονται οι εργασίες του συνεδρίου
Ξεκίνησαν προχτές βράδυ οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ), για το οποίο έχουν εκλεγεί 103 αντιπρόσωποι από 53 σωματεία, ενώ, σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο, έχουν προστεθεί δυο νέα σωματεία, το νεοϊδρυθέν Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών και το επαναδραστηριοποιημένο Σωματείο Εργαζομένων στο «Καρφούρ». Αλλα 9 σωματεία, που ήταν στη δύναμη του ΕΚΒ, δεν είναι πια, καθώς ο αριθμός των μελών τους έχει συρρικνωθεί, κυρίως, λόγω των απολύσεων, των μετατάξεων και των ...«οικειοθελών αποχωρήσεων».
Στις εκλογές για την Εφορευτική Επιτροπή, η ΔΑΣ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, πήρε 23 ψήφους και εξέλεξε 2 εκπροσώπους, η ΠΑΣΚΕ 39 ψήφους και 2 εκπροσώπους και η ΔΑΚΕ 19 ψήφους και 1 εκπρόσωπο. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΒ θα διεξαχθούν την Πέμπτη 29 Νοέμβρη.

«WIND» Οι «εθελούσιες» έφεραν τις ... απολύσεις

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με στάση εργασίας χτες
Με απολύσεις από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών και αλλού σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Wind». Οι νέες απολύσεις αποτελούν τη συνέχεια του προγράμματος «εθελούσιας»... εξόδου που είχε εφαρμόσει η εργοδοσία το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να απολυθούν 120 εργαζόμενοι. Χτες, με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. και σε μαζική Γενική Συνέλευση το μεσημέρι στο κτίριο της Λ. Αθηνών. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής στάσης εργασίας τη Δευτέρα 26/11 από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Λ. Αθηνών και στη συνέχεια περιοδεία και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση στο Μαρούσι καθώς και νέα Γενική Συνέλευση

Διευκολύνσεις για τα κέρδη φτώχεια για το λαό...

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ χαμό των τελευταίων ημερών, εμφανίστηκε και μία κοινή υπουργική απόφαση που «απλοποιεί» - όπως λέει - την περιβαλλοντική νομοθεσία. Ηταν αρκετά περίπλοκη φαίνεται και μπερδευόντουσαν...
Εντελώς τυχαία - φυσικά - η «απλοποίηση» αυτή αφορά τις κατασκευές μεγάλων τουριστικών μονάδων, ξενοδοχείων, θεματικών πάρκων και συναφών κατασκευών. Γι' αυτά καταργούνται οι περιβαλλοντικές μελέτες και άλλες τέτοιες περιττές διαδικασίες.
Ε, καιρός ήτανε. Τους φόρους για τους μεγαλοεπενδυτές τους έχουν καταργήσει εδώ και καιρό αντικαθιστώντας τους με φοροαπαλλαγές, κοινοτικές επιδοτήσεις και κάθε είδους κίνητρο.
Οι μισθοί και τα ωράρια εργαζομένων... «εκσυγχρονίστηκαν». Και διευθέτηση χρόνου εργασίας έχουμε, και μειωμένους μισθούς, και υπονόμευση συλλογικών συμβάσεων, και «οδηγίες Μπολκενστάιν», απ' όλα τα καλά...

Σα δε ντρέπονται...

«Η πρακτική που ίσχυε επί κομμουνισμού να εγκαταλείπονται δηλαδή μικρά παιδιά στη φροντίδα του κράτους παραμένει, και κάθε χρόνο 15.000 παιδιά εγκαταλείπονται σε 21 χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ στην Ευρώπη»... Αυτό μαθαίνουμε από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι δήλωσε από τη Σόφια η Μαρί-Πιέρ Πουαριέ, περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF, στο πλαίσιο διάσκεψης στην οποία συμμετείχαν υπουργοί και ειδικοί από 21 χώρες.
Σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε, 1,3 εκατομμύρια νέοι, μικρότεροι των 18 χρόνων, στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία, ζουν μακριά από τις οικογένειές τους, «αριθμός υψηλότερος σε όλον τον κόσμο (...) πρόκειται για μια κληρονομιά της σοβιετικής εποχής που έβαζε το δημόσιο συμφέρον πάνω από το προσωπικό και παραχωρούσε στο κράτος τη βασική ευθύνη της ανατροφής των παιδιών»...

Εισέπραξαν την απόλυτη ξεφτίλαΤο Ποντίκι

Οι τρεις της συγκυβέρνησης προφανώς αγνοούν τα αυτονόητα: Όταν τα δίνεις όλα σε κάποιον, αυτός θα σου ζητήσει ακόμα περισσότερα. Ακόμη χειρότερα, όταν πάρει από εσένα ό,τι θέλει, τότε δεν σε έχει καμία ανάγκη. Κάτι επίσης αυτονόητο και απείρως σοβαρότερο, που επίσης λησμονούν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, είναι πως κανείς εχέφρων δεν πριονίζει το κλαδί που κάθεται. Ειδικά αν το κλαδί στο οποίο κάθονται οι αρχηγοί των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι το Σύνταγμα, το οποίο βάλθηκαν να «κλαδέψουν» ακόμη περισσότερο υιοθετώντας την τακτική της διακυβέρνησης διά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (19:30 Live Streaming, AEK Athens - Levadiakos FC)

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/09/12/12/220458.jpgΠαρακολουθήστε ζωντανά μέσα από το skopelosnews τον αγώνα της Superleague ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ στις 19:30.


Όπως αναφέρουν οι παρακάτω ιστοσελίδες, για την σημερινή (19:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) αναμέτρηση AEK-Levadiakos θα υπάρχει Live Streaming από τα links:

Έτσι θα παίξει η ΑΕΚΑΡΑ


Με 11 λιοντάρια θα κατασπαράξει η Ένωση απόψε τα σουβλάκια της Λιβαδειάς...  Έβαλντ Λίνεν δούλεψε όλη την εβδομάδα σχήματα και παίκτες και κατέληξε στην ενδεκάδα... 


Αυτή θα αποτελείται από τους:
Κωνστανατόπουλο κάτω από τα γκολποστ

2283 - Οι συμβουλές του Καισάριου Δαπόντε, του Σκοπελίτη, για το ευ ζην

Φωτογραφία για 2283 - Οι συμβουλές του Καισάριου Δαπόντε, του Ξηροποταμινού, για το ευ ζην
Από τους σημαντικούς λογίους του 18ου αιώνα, ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος, μετέπειτα Καισάριος Δαπόντες (1713 - 4 Δεκεμβρίου 1784), γεννήθηκε στη Σκόπελο το 1713. Η οικογένειά του ήταν ιταλικής καταγωγής - Da Ρonte. Η πολυκύμαντη ζωή του Δαπόντε συνοδεύεται απ΄ ένα εκπληκτικά πληθωρικό, ποικίλο και ενδιαφέρον συγγραφικό έργο. Η ζωή του ήταν πολυτάραχη και το 1746 έπεσε στη δυσμένεια των Τούρκων για να καταφύγει στην αυλή του Χάνη της Κριμαίας και το επόμενο έτος φυλακίστηκε στην Κωνσταντινούπολη για 20 μήνες, διάστημα που αφιέρωσε στη συγγραφή θρησκευτικών ύμνων, επιστολών και εκτενέστερων έμμετρων έργων, όπως ο Καθρέπτης γυναικών.

Από τα 26 έργα του τα 18 έχουν τυπωθεί, ενώ τα άλλα διασώθηκαν σε χειρόγραφη μορφή στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, σε βιβλιοθήκες της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Ρουμανίας, στην Κωνσταντινούπολη και αλλού.

Συνέταξε κυρίως θρησκευτικά έργα - αλφάβητα, ειρμούς, θεοτόκια, μακαρισμούς, μεγαλυνάρια, εκκλησιαστικούς κανόνες κ.λπ., αλλά και πονήματα ιστορικού περιεχομένου, που διατηρούν την αξία τους και σήμερα.

Οργανωμένα γκρουπ Ρώσων στη Σκιάθο

Ευοίωνες προοπτικές δημιουργεί στο πεδίο της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης των Βορείων Σποράδων το δυναμικό άνοιγμα προς τη ρώσικη αγορά, με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από την συγκεκριμένη περιοχή. Οι πρώτες οργανωμένες επισκέψεις αναμένεται να ξεκινήσουν από το φετινό καλοκαίρι, καθώς έχουν ήδη υπογραφεί τα αντίστοιχα συμβόλαια με τα ξενοδοχεία του νησιού και όπως εκτιμάται, θα δοθεί περαιτέρω ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού. Ο κύκλος επαφών που άνοιξε ουσιαστικά πριν από τρία χρόνια, αποδίδει καρπούς και όπως όλα δείχνουν, αρκετοί Ρώσοι τουρίστες, αρκετοί εκ των οποίων διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς στα νησιά των Βορείων Σποράδων, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου