Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση - προκήρυξη μαθητικής αντιφασιστικής ομάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ''
‘’Αν θές  να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι  για την  ειρήνη και το δίκαιο’’.Σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι να το δεχτείς,να του ρίξεις μια ματιά και έπειτα να μείνει βαθια θαμμένο στην άκρη της σκέψης σου.Σκοπός του είναι η ενημέρωση.Η ενημέρωση για ένα φαινόμενο που σίγουρα είτε λίγο είτε πολύ όλοι έχουμε παρατηρήσει…πρόκειται για την ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’ .
‘Εχει αποδειχθεί ότι σε όλες τις ταραγμένες περιόδους της ιστορίας οι άνθρωποι αποπροσανατολίζονται  και  αφήνονται να καθοδηγηθούν από ακραίες εθνικιστικές απόψεις ,όχι γιατί ξερουν…όχι γιατί πιστεύουν σε τέτοιου είδους αντιλήψεις,αλλά είναι προφανές ότι η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ για την κατάσταση που επικρατεί ζητά λύτρωση…λύτρωση την οποία προσπαθούν να σε πείσουν ότι θα βρεις αν γίνεις μέλος ενός ακραίου πολιτικού κόμματος…. ή καλύτερα μίας νεοναζιστικής συμμορίας???
Σίγουρα έχεις δει μέλη φασιστικών κομμάτων να οργανώνουν διάφορες υποτιθέμενα ανθρωπιστικές κινήσεις (π.χ συσσίτια,μοίρασμα ρούχων η τροφίμων).Αλλά αυτό δεν είναι  τίποτα παρά μία ‘’μάσκα’’ που χρησιμοποιούν φανατισμένοι άνθρωποι μόνο και μόνο για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου και να τους βοηθήσεις να ανέβουν στα έδρανα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται ότι θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εργατικής τάξης…
·         ‘Εχεις δει ποτέ φασιστικά κόμματα να οργανώνουν ή να συμμετέχουν σε εργατικούς αγώνες???
·         ‘Εχεις δει ποτέ αυτούς τους δήθεν πατριώτες να έρχονται σε σύγκρουση με τα όργανα του κράτους για την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους ανθρώπους???
 Οι φασίστες δεν είναι τα καλά παιδιά του συστήματος όπως πολλοί πιστεύουν…Σε διατεταγμένη υπηρεσία από το σύστημα αποπροσανατολίζουν για το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός «Οι μετανάστες…λένε»’Ετσι μένουν στο απυρόβλυτο τα μνημό-
νια και οι απιλαικοί νόμοι…’Ετσι μένουν στο απυρόβλυτο εκείνοι που πραγματικά μας οδήγησαν εδώ…’Ετσι οι εθνικιστικές-φασιστικές οργανώσεις κερδίζουν έδαφος! Είναι στο χέρι σου να δώσεις τέλος σε αυτή τη λογική του πσραλόγου…Είναι στο χέρι όλων μας!!!
Ο φόβος για την διαφορετικότητα,είναι φόβος για την ανθρωπότητα,φόβος για τον διπλανό σου!Τέτοιου είδους φασιστικές συμμορίες συμβάλλουν στην καλλιέργεια του φόβου και της τρομοκρατίας πάντα πιστοί στα βήματα πνευματικών τους ηγετών όπως αυτά του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου,κρατώντας κρυφή την ωμή βία και το μίσος που τους διακατέχει έχοντας σκοπό την κατάληψη της εξουσίας και την εδραίωση της ελευθερίας …Πρωτού αποφασίσεις,ΣΚΕΨΟΥ!Σκέψου τις συνέπειες των αποφάσεών σου…για‘σένα,ταπαιδιά σου και τους συνανθρώπους σου…Πες όχι στις συμμορίες εθνικιστών…Πες όχι στο μίσος των φασιστών…ΔΡΑΣΕ
                                                                         ‘’ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’’

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΣ 10.00π.μ.

ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 10.00π.μ.
Η λαϊκή οργή πρέπει να εκφραστεί ως δύναμη οργάνωσης και                                                    αντεπίθεσης
Η επίθεση δίχως τέλος, η ακόρεστη όρεξη του κεφαλαίου να τα αρπάξει όλα, δείχνει πως ο πόλεμος που έχει κηρυχτεί στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δεν αντιμετωπίζεται με ασπίδες και φλυαρίες αλλά απαιτεί οργάνωση, χρειάζονται επιθετικοί αγώνες ώστε να μην τα σαρώσουν όλα.
Η λαϊκή οργή πρέπει να εκφραστεί όχι σαν δύναμη εκτόνωσης και δυσαρέσκειας, αλλά ως δύναμη οργάνωσης και αντεπίθεσης. Να σημάνει κυριολεκτικά συναγερμός παντού κόντρα στη βαρβαρότητα των μέτρων, στα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Η προετοιμασία της απεργίας να πάρει χαρακτηριστικά πλατιάς συζήτησης και αγωνιστικής δράσης με τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και σχολή για την επόμενη μέρα, για το επόμενο βήμα για την κλιμάκωση της δράσης. Τα μέτρα του εργασιακού μεσαίωνα, να συναντήσουν ισχυρό εργατικό-λαϊκό μπλόκο κατά των επιδιώξεων του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν όσο, όπως, όταν, όπου απαιτεί η κερδοφορία του.
Τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών, να συμβάλλουν ώστε κάθε ένας να πάρει τη θέση που πρέπει, στην συμμετοχή για την απόφαση, την περιφρούρηση, τη μαζικότητα, την επιτυχία της απεργίας στις 18 Οκτώβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα.

ΈΚΤΑΚΤΟ: Toυρκικό υποβρύχιο κοντά στης ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ - Παρακολουθείται από το ΠΝ (βίντεο)

 Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή της Σκύρου. Πρόκειται για το Type 209/1400 (S358) Canakkale, ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο προβαίνει σε ασκήσεις αποκλεισμού νήσων και απαγόρευσης θαλασσίων οδών από το δυτικό ρπος το ανατολικό Αιγαίο.
Το υποβρύχιο απέπλευσε έφυγε από τη ναυτική βάση του Gölcük στις 08:30, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ακριβώς στις 11:45 εγκατέλειψε τα Δαρδανέλια και βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου. Ενωρίτερα είχε φορτώσει πυρομαχικά και τρόφιμα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν περνούσε το "λαιμό" των Δαρδανελίων, οι αξιωματικοί του υποβρυχίου χαιρέτισαν τη ναυτική βάση NARA στην ακτή πριν ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος σε έναν χαιρετισμό που συνηθίζεται όταν αποπλέει ένα σκάφος σε πολεμική αποστολή. Οπότε από ελληνικής πλευράς εικάζεται ότι θα πλεύσει και αυτό προς Συρία.
Πάντως στην παρούσα φάση βρίσκεται στο Αιγαίο νότια-νοτιοανατολικά της Σκύρου, κοντά στην Εύβοια.
Το S-358 ÇANAKKALE ανήκει στην τελευταία τετράδα υποβρυχίων που το τουρκικό Ναυτικό παρέλαβε  την περίοδο 2003-2007. Ανέλκει στην υπο-κλάση υποβρυχίων Type 209/1400 Mod Gur και έχει μήκος 62 μέτρα διάμετρο 6,2 μέτρα και εκτόπισμα 1586 τόνους. Μπορεί να καταδυθεί σε βάθη μέχρι 350 μέτρα.
Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.
Ο οπλισμός του αποτελείται από βλήματα βυθού-επιφανείας UGM-84 Harpoon καθώς και τορπίλες Tigerfish Mk 24 Mod 2 και STN Atlas DM2A4. Το υποβρύχιο διαθέτει παθητικό ενεργό σόναρ τύπου CSU-83 καθώς και συρόμενη διάταξη τύπου TAS-3. Το πλήρωμα του αποτελείται από 35 άτομα εκ των οποίων οι 8 είναι αξιωματικοί.
Ακολουθεί βίντεο από τον απόπλου του τουρκικού υποβρυχίου όπως αυτή καταγράφηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ και ένα δεύτερο βίντεο από την ζωή στο υποβρύχιο Inonu το οποίο ανήκει στην ίδια κλάση με το Canakkale 

ρε τους φουκαράδες τους αβόλευτες κάτι ψιλά έχουν όλοι τους ρε ουστ που σαν νοιάζει για μαςΑυτές είναι οι επίσημες καταθέσεις των βουλευτών που κάποιοι παρουσιάζουν ως «καταθέσεις στο εξωτερικό» (λίστα)

Μια νέα λίστα με ονόματα και καταθέσεις γνωστών βουλευτών κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Η λίστα παρουσιάστηκε τεχνηέντως από ορισμένους ως χρήματα που έβγαλαν οι βουλευτές στο εξωτερικό αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για καταθέσεις που έχουν σε ελληνικές τράπεζες.


Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει -με επιλεκτικές αναφορές- τα νόμιμα χρήματα κορυφαίων πολιτικών τα οποία οι ίδιοι έχουν δηλώσει στα Πόθεν Έσχες τους το 2009, τα οποία είναι τα τελευταία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η δημοσιοποίηση της λίστας αυτής με την ετικέτα «καταθέσεις στο εξωτερικό» δημιούργησε θόρυβο με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις. Η Μάγια Τσόκλη η οποία εμφάνιζε καταθέσεις 750.000 ευρώ στην Alpha και 175.000 στην Eurobank προέβη ήδη σε δήλωση (δείτε την στο τέλος του άρθρου), με την οποία ξεκαθαρίζει την κατάσταση και χαρακτηρίζει ανόητους όσους ουσιαστικά κατασκεύασαν αυτήν τη λίστα για δημιουργία εντυπώσεων. Όπως γράφει η οικογένειά της «ευρώ δεν έχει βγάλει από την Ελλάδα» και σημειώνει ότι το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους. «Η λίστα αυτή λοιπόν είναι καθαρό προϊόν φαντασίας με προφανή πολιτικό στόχο!» υπογραμμίζει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε τη πλήρη λίστα εδώ.Πηγή:iefimerida.gr

Αγωγές σε οφειλέτες και κατασχέσεις προχωρά ο Δήμος Σκοπέλου?


Στην κατεύθυνση της υιοθέτησης νομικών διαδικασιών στρέφεται το ενδιαφέρον των επικεφαλής των Δήμων Σκιάθου και Σκοπέλου, προκειμένου να εισπραχθούν σημαντικά ποσά, τα οποία υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν συνολικά τις 500.000 ευρώ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Τα συγκεκριμένα ποσά αφορούν μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στους Δήμους, ενώ στις προθέσεις των ιθυνόντων είναι να εξεταστεί ξεχωριστά η κάθε περίπτωση, προκειμένου να διασφαλιστεί η εισροή χρημάτων στα ταμεία των δύο νησιωτικών Δήμων. Ο προβληματισμός για τον τρόπο αντιμετώπισης των συγκεκριμένων περιπτώσεων είναι έντονος και ενισχύεται παράλληλα από το γεγονός ότι οι δύο παραπάνω νησιωτικοί Δήμοι επιφορτίζονται πλέον και με τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων εξυπηρέτησης φορολογικών υπηρεσιών που θα λειτουργήσουν εις αντικατάσταση των τοπικών ΔΥΟ, οι οποίες καταργούνται με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις.
Σε ότι αφορά στον Δήμο Σκιάθου ειδικότερα, ο προβληματισμός πάνω στο θέμα μεγαλοοφειλέτες είναι εντονότατος και αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου. «Υπάρχουν μεγαλοοφειλέτες στο Δήμο αλλά η συνολική οφειλή δεν έχει εκτιμηθεί ακόμη. Πρόθεσή μας είναι να θέσουμε το συγκεκριμένο θέμα πιθανόν σε επόμενη οικονομική επιτροπή» αναφέρει η αντιδήμαρχος Σκιάθου Λίτσα Τσολοβίκου, αρμόδια για οικονομικά θέματα. Όπως επισημαίνει παράλληλα η ίδια «εκτιμούμε ότι θα ενεργήσουμε μεμονωμένα, κατά πάσα πιθανότητα, για ορισμένες περιπτώσεις και θα κινηθούμε νομικά, ενδεχομένως και με κατασχέσεις».
Το θέμα θα διερευνηθεί, όπως προαναφέρθηκε, σε επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Τσολοβίκου «παρότι δόθηκε στους μεγαλοοφειλέτες η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διακανονισμό οφειλής, εντούτοις δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε ρυθμίσεις. Το θέμα, προσθέτει η ίδια, αφορά διάφορες επιχειρήσεις και θα το εξετάσουμε πολύ σύντομα, διότι ο Δήμος Σκιάθου, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, τα οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε εκ των ενόντων».
Οι διαδικασίες κατασχέσεων είναι το πλέον ακραίο μέτρο που υιοθετείται κι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Σκιάθου «είναι μια διαδικασία εξαιρετικά δυσάρεστη για όλους, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε έσοδα για τον Δήμο, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τρίτους και κυρίως απέναντι στο προσωπικό».
Στο μεταξύ, στην προχθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής συζητήθηκε το θέμα των οφειλών από την εκμίσθωση παραλιών. Ορισμένοι επιχειρηματίες δεν έχουν καλύψει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο και αποφασίστηκε να γίνει καταγγελία της σύμβασης, προκειμένου να εξαργυρωθούν οι εγγυητικές ύψους 40.000 ευρώ περίπου, ενώ το συνολικό ποσό της οφειλής προς τον Δήμο Σκιάθου ανέρχεται σε 60.000 ευρώ περίπου.

Στον Δήμο Σκοπέλου

Το πρόβλημα των μεγαλοοφειλετών απασχολεί, όπως προαναφέρθηκε και τον Δήμο Σκοπέλου. Οι μεγαλοοφειλέτες χρωστούν περί τις 350.000 ευρώ στον Δήμο, ενώ το σύνολο των οφειλών, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΥΑ Σκοπέλου είναι 500.000 ευρώ. «Κινούμαστε κατά στάδια και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα, για να κατορθώσουμε να εισπράξουμε τις οφειλές προς τον Δήμο» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής. «Η κατάσχεση, προσθέτει ο ίδιος, είναι ακραία και χρονοβόρα ταυτόχρονα διαδικασία». Στην παρούσα φάση έχουν γνωστοποιηθεί στους μεγαλοοφειλέτες τα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος και εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα ακολουθήσουν αγωγές. Οι παραπάνω οφειλές υφίστανται επί πολλά χρόνια και όπως τονίζει ο κ. Μιχελής «δεν είναι προϊόν της κρίσης, διότι προϋπήρχαν».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός

Υπέβαλε αίτηση κατ’ οίκον νοσηλείας
Σε 29 σελίδες εκτείνεται η αίτηση διακοπής εκτέλεσης της ποινής και κατ’ οίκον νοσηλείας, που υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά, διά της συνηγόρου του Αννυς Παπαρρούσου, ο Σάββας Ξηρός. 29 σελίδες που τις διαβάζεις και σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο, καθώς περιγράφει τα όσα έχει τραβήξει στο κολαστήριο της «καλύτερης δημοκρατίας που είχαμε ποτέ», ένας βαρύτατα τραυματισμένος κρατούμενος. Γύρω στα 50 είναι τα ιατρικά πιστοποιητικά, όλα από κρατικά νοσοκομεία, που περιγράφουν βήμα προς βήμα την επιδείνωση της υγείας του.
 
 Κάτοχος Δελτίο Απογραφής Τυφλού, πλέον, με φλεβική ανεπάρκεια και επίδρασή της στα κάτω άκρα, σχεδόν κουφός, με σοβαρά νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα, με ιστορικό άσθματος από παλιά και πλέον και με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, διαγνωσμένη από δύο κρατικά νοσοκομεία, την οποία απέκτησε εξαιτίας της απάνθρωπης μεταχείρισης που είχε στη φυλακή, αντιμετωπίστηκε σαν ένα άδειο σακί από το ΑΧΕΠΑ, που τον καπόστειλε άρον-άρον στη φυλακή (σε δέκα μέρες αντί για πέντε μήνες), επειδή αυτό απαίτησε η Αντιτρομοκρατική.
 
Οσοι έχουν ακούσει έστω και λίγα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ξέρουν πως πρόκειται για ψυχοσωματική νόσο. Συνυπολογίστε τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας του Σ. Ξηρού και τη φυλακή και θα καταλήξετε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η μη αποφυλάκισή του ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο.

Παραθέτουμε στη συνέχεια μερικά αποσπάσματα από την αίτηση του Σ. Ξηρού, που θα κάνουν κάθε έντιμη συνείδηση να ξεσηκωθεί:
 
Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της 9ης Σεπτεμβρίου 2010 (Σάββας Ξηρός κατά Ελλάδος)
 
«Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το Δικαστήριο αναγνωρίζει, αφενός, ότι οι σωφρονιστικές αρχές απέδειξαν τη βούλησή τους να προσφέρουν στον προσφεύγοντα ιατρική περίθαλψη και παρεχόμενη από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Αφετέρου, το Δικαστήριο αναφέρει ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν έλαβαν επαρκώς υπόψη τις ιατρικές εκθέσεις του διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πεντέλης και των ιατροδικαστών Η.Μ. και Δ.Τ. που συνιστούσαν την ανάγκη νοσηλείας του προσφεύγοντος σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που κρίνεται απαραίτητο από τη φύση της ιατρικής του αγωγής. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του προσφεύγοντος και την ποιότητα της προσφερόμενης ιατρικής περίθαλψης από το αναρρωτήριο των φυλακών Κορυδαλλού, αρκεί για το Δικαστήριο ώστε να διαπιστώσει την ύπαρξη απάνθρωπης συμπεριφοράς κατά την έννοια του άρθρου 3 της Σύμβασης. Επομένως υπήρξε παραβίαση της εν λόγω διάταξης».

Κατάθεση προϊσταμένου Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Νικολάου Καρακούκη

 
«Θεωρώ ηθικά και δεοντολογικά επιβεβλημένη την αποφυλάκιση του αιτούντος και τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο».
 
Κάτοχος Δελτίου Απογραφής Τυφλού – Αναπηρία 67%
 
«Από τις 05/08/06 και ύστερα, λόγω περαιτέρω μείωσης της οπτικής οξύτητας και των δύο οφθαλμών, κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία συνοδού κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου. Μετά την προσφυγή μου στο ΕΔΑΔ κατά το 2006 και το 2007, η οπτική οξύτητα Δ.Ο. υπό ορισμένες συνθήκες και κατά διαστήματα κυμάνθηκε μεταξύ ενός και δύο δεκάτων, όπως αποτυπώνεται και στην γνωμάτευση της Α/βάθμιας Επιτροπής Αθηνών που με έκρινε ανάπηρο με αναπηρία άνω του 67% (Σχετ. ν. 7). Το 2008, η οπτική οξύτητα Δ.Ο. μειώθηκε οριστικά στο 1/10 και από τις 19/05/10 μειώθηκε περαιτέρω στο 1/20. Έκτοτε είμαι κάτοχος Δελτίου Απογραφής Τυφλού».
 
Φλεβική ανεπάρκεια και επίδρασή της στα κάτω άκρα
 
«Τα οιδήματα των κάτω άκρων, καρδιακής προφανώς αιτιολογίας ουδέποτε έχουν ερευνηθεί επαρκώς κλινικώς κι εργαστηριακώς»
 
«Συμπληρωματικώς προς τα περιληφθέντα στην έκθεσή μου της 21-3-09, πρέπει να προστεθεί η βαρεία επιδείνωση της κυκλοφορίας των κάτω άκρων που παρουσιάζουν άτονα έλκη, πιθανώς λόγω υποτροπιάζουσας στρεπτοκοκκικής λοίμωξης (ερυσίπελας), που απειλεί σοβαρά με ακρωτηριασμό, ενώ δεν έχει εξηγηθεί εργαστηριακώς η εμφανής κυκλοφοριακή ανεπάρκειά τους».
 
Χειρουργός Γ. Γρηγοριάδης
 
Σχεδόν κουφός
 
«Διαπιστώνεται οξεία μέση ωτίτις σε έδαφος τυμπανοπλαστικής. Παρατηρείται μικρή διάτρηση στο αριστερό κάτω τοίχωμα του τυμπάνου (του μοσχεύματος)».
 
«Μικρή διάτρηση, ξηρή περιφερειακή κάτω. Χρήζει επανεγχείρησης με σκοπό την πλήρη επούλωση. Ακουόγραμμα: Διαπιστώνεται έντονη νευροαισθητήριος βαρηκοία στις υψηλές συχνότητες άμφω ιδίως ΔΕ».
 
«προκλήθηκε ρήξη τυμπάνου σε έδαφος οξείας μέσης ωτίτιδας (χειρουργηθείσας τυμπανοπλαστικής)».
 
Γνωματεύσεις κρατικών νοσοκομείων
 
Νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα
 
«Ελαττωμένη αιματική ροή στη δεξιά καρωτίδα».
 
«Μικρή διόγκωση κατά το διχασμό της δεξιάς καρωτίδας».
 
«Ελαφρά αριστερή ημιπάρεση κυρίως κεντρομελικά στο κάτω άκρο».
 
«Διαπιστώθηκε ύπαρξη εγκεφαλικού αγγειώματος».
 
«Ο προσφεύγων υποφέρει από πυραμιδικό σύνδρομο που προκαλεί κινητικές διαταραχές, το οποίο προκλήθηκε από κάκωση της εγκεφαλονωτιαίας οδού».
 
«Αυτόματος νυσταγμός προς τα αριστερά πιθανόν αγγειακής αιτιολογίας».

«από τη μελέτη του αυχενικού μυελού, απεικονίζεται ενδομυελική εστία παθολογικού μαγνητικού σήματος, η οποία εντοπίζεται στο ύψος του Α2-Α3, κυρίως στο δεξιό πλάγιο του αυχενικού μυελού,….Το ανωτέρω εύρημα θα μπορούσε πιθανότατα να αποδοθεί στην παρουσία ισχαιμικής αλλοίωσης, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί μετά βεβαιότητος η πιθανότητα να οφείλεται σε εικόνα μυελίτιδος, ευρήματα για τα οποία θεωρείται απαραίτητη η συνεκτίμηση με τον λοιπό κλινικοεργαστηριακό έλεγχο του ασθενούς και την κλινική εικόνα αυτού».
 
«Διαπιστώθηκε δεξιά πυραμιδική συνδρομή, η οποία θα μπορούσε να αποδοθεί σε ενδομυελική εστία στον αυχενικό μυελό που διαπιστώθηκε σε Μαγνητική τομογραφία ΑΜΣΣ. Η ανωτέρω εστία πιθανότατα οφείλεται είτε σε μικροισχαιμική αλλοίωση, είτε σε μυελίτιδα».
 
«Νέο εύρημα παρατηρείται μικρά στηκτική πρόσληψη στην λευκή ουσία του δεξιού μετωπιαίου λοβού, παρά το σύστοιχο μετωπικό κέρας, εύρημα το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί βάσει της κλινικής εικόνας του εξεταζομένου για πιθανή μικροαγγειακή βλάβη. Το ανωτέρω εύρημα δεν εμφανιζόταν στην εξέταση του 2005».
 
Γνωματεύσεις κρατικών νοσοκομείων
 
Σκλήρυνση κατά πλάκας
 
«Μετά από μαγνητική τομογραφία που πραγματοποιήθηκε και τις σχετικές εξετάσεις (βιοχημικός έλεγχος εγκεφαλονωτιαίου υγρού και κλινικο-εργαστηριακή συσχέτιση), διαγνώστηκε ότι πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας. Στις 27/07/12 μου χορηγήθηκε εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ. Πριν να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή μου στην Αθήνα, έπαθα σοβαρή πάρεση προσωπικού νεύρου και παρότι ζήτησα να με εξετάσει γιατρός πριν να φύγω, το αίτημά μου δεν εισακούστηκε κι έτσι έφτασα στην Αθήνα σε κακή κατάσταση. Μόλις έφτασα στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού, οι γιατροί, αποτιμώντας την κατάστασή μου ως πολύ σοβαρή, με παρέπεμψαν αμέσως στο Νοσοκομείο «ΘΡΙΑΣΙΟ» για νοσηλεία. Εκεί μου χορηγήθηκε αμέσως κορτιζόνη και εξήλθα μετά από μία εβδομάδα. Επιβεβαιώθηκε η διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αποτιμήθηκε ως πολλαπλή σκλήρυνση και μου χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η δε πάρεση που υπέστην εκτιμήθηκε ως σύμπτωμα της ασθένειας (πρώτη ώση). Η ασθένεια αυτή που σύμφωνα με τα σχετικά ιατρικά πιστοποιητικά εμφανίστηκε μετά τη φυλάκισή μου, σε συνδυασμό με την πληθώρα των άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζω, καθιστά την κατάστασή μου ασύμβατη προς τη συνέχιση της κράτησής μου».
 
 

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕΤ και της ΣΕΚΑΠ ΚΑΙ από τους Κοινωνιολόγους

Αλληλεγγύη στην προσπάθεια των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕΤ και της ΣΕΚΑΠ ΚΑΙ από τους φοιτητές της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας

Αλληλεγγύη στην προσπάθεια των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕΤ και της ΣΕΚΑΠ για αυτοδιαχείριση των εργοστασίων τους ΚΑΙ από τους φοιτητές της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του πανεπιστημίου Αιγαίου.
Οι κνίτες ήταν οι μόνοι που ψήφισαν ΚΑΤΑ, πράγμα οξύμωρο για κάποιους που υποτίθεται πως είναι με το μέρος των εργατών, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Δήμος Σκοπέλου : Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών για Φορολογικές Υπηρεσίες

 
  ΘΕΜΑ: Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών για Φορολογικές Υπηρεσίες.
ΣΧΕΤ.: Το υπ’ αριθμ. 38775/11.10.2012 έγγραφό σας.
 
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Σκοπέλου θα ανταποκριθεί θετικά στην ίδρυση «Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών για Φορολογικές Υπηρεσίες».

 
ΠΙΝΑΚΑΣ
ΔΗΜΟΣ Δ.Ο.Υ.
ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ / ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ
ΕΝΤΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΕΙΔΟΣ ΧΩΡΟΥ
ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ
ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Τέσσερις (4)
ΚΤΙΡΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ

Προσοχή προσοχή Σε λίγα 24 ώρα ξεκινάει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος...

Όπου κι αν πέσει σφαίρα σε Συρία ή Ιράν θα είναι η αρχή του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου...

Το κουταβάκι του ΝΑΤΟ η Τουρκία είναι πανέτοιμη για εισβολή...Είχε πεί ο Νταβούτογλου ότι αν οι πρόσφυγες από τη Συρία ξεπεράσουν τους 100.000, η Τουρκία θα εισβάλλει για να δημιουργήσει ζώνη Ασφαλείας...

Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες...Μια ρουκέτα (αμερικάνικου τύπου υποτίθεται, ότι προήλθε από χώρα που προμηθεύεται ρώσικα όπλα) και ο θάνατος λίγων αμάχων ήταν απαραίτητα για να λάβει η Κυβέρνηση της Τουρκίας το πράσινο φως από τη Βουλή για επίθεση σε εχθρική χώρα..

Έτσι άρχισε να συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία...

Και ω! Του θαύματος...Εχθές ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των Σύρων προσφύγων ξεπέρασε τους 100.000...

Φυσικά η ένταση που θα ξεκινήσει στη περιοχή θα κλιμακωθεί...Η απάντηση της Ρωσίας θα φέρει την κλιμάκωση με το ΝΑΤΟ...

Παγκόσμια οικονομική κρίση αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ

Με πολιτική αστάθεια και κοινωνικές εντάσεις απειλούνται πολλές χώρες.

Σε παγκόσμια οικονομική κρίση θα μπορούσε να οδηγήσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με μελέτη του ελβετικού οίκου Prognos Α.G. για λογαριασμό του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann. Μάλιστα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, Αart DeGeus σε δήλωσή του προειδοποιεί: «Πρέπει τώρα να εξασφαλίσουμε ότι θα αποτραπεί η μετάδοση της πυρκαγιάς».

Το ίδρυμα Bertelsmann Stiftung είναι ιδιωτικού δικαίου και έχει κύριο σκοπό το «κοινό καλό» σύμφωνα με το καταστατικό του. Οι εργασίες του βασίζονται στην πεποίθηση ότι ο συναγωνισμός σε συνδυασμό με την κοινωνική δέσμευση, είναι θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την κοινωνική πρόοδο.

Η έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ίδρυμα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πυρκαγιά για όλη την Ευρώπη, ίσως ακόμη και για τη διεθνή οικονομία, οδηγώντας σε παγκόσμια κρίση».

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι ο αντίκτυπος δεν θα περιοριστεί στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης, αλλά θα πλήξει όλη τη Γηραιά Ήπειρο, και θα επεκταθεί στις ΗΠΑ, στην Κίνα και σε άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Η μελέτη αναλύει τις χρηματοοικονομικές συνέπειες διαφόρων σεναρίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Για πρώτη φορά, το report ασχολείται με τον υπολογισμό των πιθανών συνεπειών στο ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανίας ,καθώς και σε 42 σημαντικά βιομηχανικές και αναδυόμενες χώρες μέχρι το 2020, εάν ένα από τα τέσσερα σενάρια που εξετάζει, γίνουν πραγματικότητα.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, το σενάριο περιλαμβάνει εθνική χρεοκοπία, μαζική υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος, έκρηξη της ανεργίας, μείωση της ζήτησης και άλλα προβλήματα, που σύντομα θα επηρεάσουν και τους εμπορικούς εταίρους της χώρας.

Μόνο για την Ελλάδα, η έκθεση εκτιμά ότι θα υπάρξει ζημία στην ανάπτυξη που μεταφράζεται σε 164 δισ. ευρώ ή 14.300 ευρώ κατά κεφαλήν μέχρι το 2020. Για τις 42 μεγαλύτερες οικονομίες που παρακολουθεί το ίδρυμα, οι συνολικές ζημίες υπολογίζονται στα 674 δισ. ευρώ συνολικά.

Στην περίπτωση όπου τον δρόμο της εξόδου ακολουθήσει και η Πορτογαλία, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη.

Η ζημία μόνο για τη Γερμανία υπολογίζεται στα 225 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξουν διαγραφές δανείων 99 δισ. ευρώ. Σε παγκόσμια κλίμακα, οι συνολικές ζημίες στην ανάπτυξη υπολογίζονται στα 2,4 τρισ. ευρώ.

Από αυτά, τα 365 δισ. ευρώ θα έπρεπε να επωμιζόταν οι ΗΠΑ και τα 275 δισ. ευρώ η Κίνα. Σε αυτό το σενάριο, οι κατά κεφαλή ζημίες εισοδήματος στη Γερμανία θα διαμορφωνόταν στα 2.790 ευρώ σε οκτώ χρόνια.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δραματική εάν εκτός ευρώ βρεθεί τελικά και η Ισπανία. Σε αυτήν την περίπτωση η μείωση της ανάπτυξης, μόνο για τη Γερμανία, υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 850 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, δηλαδή 10.500 ευρώ κατά κεφαλήν.

Στις ΗΠΑ, το αντίστοιχο μέγεθος υπολογίζεται στο 1,2 τρισ. ευρώ, ενώ για τις 42 χώρες που παρακολουθεί το ίδρυμα οι συνολικές ζημίες υπολογίζονται στα 7,9 τρισ. ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Στη χειρότερη περίπτωση, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει πλήρως εκτός ελέγχου εάν φθάσουμε στο σημείο που αποσχιστεί η Ιταλία από την ευρωζώνη. Η Γερμανία θα χάσει 1,7 τρισ. ευρώ και θα πρέπει να διαγράψει χρέος 455 δισ. ευρώ. Σε αυτό το σενάριο, οι οικονομικές απώλειες στη Γερμανία (21.000 ευρώ κατά κεφαλή), θα είναι μεγαλύτερες από τις απώλειες που θα υποστούν οι χώρες που θα εξέλθουν της ευρωζώνης: η Ελλάδα θα χάσει 15.000 ευρώ στο κατά κεφαλή εισόδημα, η Πορτογαλία και η Ιταλία κοντά στις 17.000 ευρώ και η Ισπανία 20.500 ευρώ. Άλλη μία επίδραση θα ήταν η δραματική αύξηση της ανεργίας. Μόνο στη Γερμανία ο αριθμός των ανέργων θα αυξανόταν κατά 1 εκατ. μέχρι το 2015.

Αυτό το σενάριο μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μια ισχυρή διεθνή ύφεση και σε παγκόσμια οικονομική κρίση. Μέχρι το 2020, οι απώλειες της ανάπτυξης για τις χώρες που εξετάζονται, θα έφθαναν συνολικά τα 17,2 τρισ. ευρώ. Σε απόλυτους όρους, η Γαλλία θα χρειαζόταν να υποστεί τις υψηλότερες απώλειες (2,9 τρισ. ευρώ), οι ΗΠΑ 2,8 τρισ. ευρώ, η Κίνα 1,9 τρισ. ευρώ και η Γερμανία 1,7 τρισ. ευρώ.

Στη γενική τους εκτίμηση, οι συγγραφείς αυτής της μελέτης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μια μεμονωμένη έξοδος της Ελλάδας και μια χρεοκοπία μιας χώρας της ευρωζώνης, μπορεί να είναι κάτι που η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει, από καθαρά οικονομική πλευρά.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, είναι τρομερά δύσκολο να εκτιμήσει κανείς εάν και σε ποιο βαθμό αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα κύμα περισσότερων εξόδων κρατών-μελών του νότου από την ευρωζώνη.
Εάν συμβεί αυτό, οι επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία θα είναι καταστροφικές. Η βαθιά ύφεση η οποία μπορεί να προκύψει από σειρά αποσχίσεων μελών της ευρωζώνης, δεν θα σταματήσει στα όρια της ΕΕ αλλά θα επηρεάσει σημαντικά και άλλες οικονομίες.

Εκτός από τα οικονομικά ρίσκα, ιδιαίτερα αυτές οι χώρες που θα εγκαταλείψουν την ευρωζώνη, θα αντιμετωπίσουν ραγδαία κλιμάκωση των κοινωνικών εντάσεων και πολιτικών ασταθειών.

Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος ενδεχόμενης εξόδου και χρεοκοπίας της Ελλάδας μπορεί να μετατραπεί σε οικονομική, πολιτική και κοινωνική πυρκαγιά που θα εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, η διεθνής κοινότητα και όχι μόνο η ευρωπαϊκή, θα πρέπει να κάνει οτιδήποτε απαραίτητο ώστε να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, έγκαιρα.

Μοντέλο έχασε τη μάχη με το θάνατο

Tον άνισο αγώνα με τη λευχαιμία έχασε γνωστό μοντέλο και ηθοποιός που άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή.
Δεν άντεξε το μοντέλο και ηθοποιός Μαρία Πατσά τον άνισο αγώνα, με τη λευχαιμία κι άφησε την τελευταία της πνοή.
Η Μαρία πάλευε εδώ και πολλά χρόνια με τον καρκίνο, αλλά η τελευταία μεταμόσχεσυη ήταν και η μοιραία, καθώς δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή.
Η Μαρία είχε αφήσει το μόντελινγκ και είχε ασχοληθεί και με την ηθοποιία. Στις αρχές του 2011, είχε ακουστεί και διατηρούσε σχέση με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Αντώνη Σρόιτερ.

Τον Ιανουάριο του 2012, έδωσε την παρακάτω συνέντευξη στο iapopsi.
Μαρία πως ξεκίνησε η περιπέτειά σου;
«Ξεκίνησε όταν έβγαλα 2 κοκκινίλες στο στήθος. Δεν είχα κανένα άλλο σύμπτωμα απλά τις τελευταίες μέρες ένιωθα λίγο κουρασμένη»
Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν έμαθες τι ακριβώς σου συνέβαινε;
«Όταν οι γιατροί μου ανακοίνωσαν πως έχω λευχαιμία νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Έκλαιγα, φώναζα, αλλά μετά έπεισα τον εαυτό μου πως πρέπει να το ξεπεράσω»
Μάθε περισσότερα και δες φωτογραφίες και video στο TLIFE 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Σκάνδαλο 85 εκατ. από τους «στρατηγούς» του κάμπου


Στα 85 εκατ. ευρώ έχει εκτιναχθεί το «άνοιγμα» της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας - Αγιάς - Τυρνάβου
ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ο συνεταιρισμός Λάρισας μπαίνουν στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, του ΣΔΟΕ και του οικονομικού εισαγγελέα

Στα 85 εκατ. ευρώ έχει εκτιναχθεί το «άνοιγμα» της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας - Αγιάς - Τυρνάβου
ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ο συνεταιρισμός Λάρισας μπαίνουν στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, του ΣΔΟΕ και του οικονομικού εισαγγελέα
Στα 85 εκατομμύρια ευρώ από τα 57-60 εκατομμύρια ευρώ, όπως ήταν η μέχρι τώρα εκτίμηση, εκτινάχθηκε το «άνοιγμα» της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου, που σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, μπαίνει -όπως και η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ- στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, το ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα.
«Αμα μαζέψουμε όλα τα χρέη των Ενώσεων και των μεταποιητικών εργοστασίων που έχουμε, διότι όλο και κάποιο κονσερβοποιείο ελέγχουν, αφήνουν αυτήν τη στιγμή 500 εκατ. ευρώ χρέος στην παλιά ΑΤΕ», είπε ο κ. Τσαυτάρης και προσέθεσε: «Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και όχι πού πήγαν 200-300 χιλ. ευρώ στη ΓΕΣΑΣΕ, τη ΣΥΔΑΣΕ για να πάνε στην Ευρώπη, να συμμετάσχουν στα τριτοβάθμια όργανά τους στις Βρυξέλλες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπροστά στο μεγάλο δεν πρέπει να ελέγξουμε το μικρό. Εγώ δεν βάζω διαζευκτικά. Λέω και το ένα άμεσα και το άλλο όμως».
Επιχορηγήσεις
Διευκρίνισε επίσης ότι «το υπουργείο δεν επιχορηγεί τις τριτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις και πρόκειται για χρήματα που δίνουν οι αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, όπως δίνουν οι εργάτες για τη ΓΣΕΕ. Ωστόσο, εγώ πιστεύω πως κάθε δεκάρα που δίνει κάποιος πρέπει να ελέγχεται πού πήγε και άρα σωστά είπαμε να γίνουν οι έλεγχοι».
Φανερά αμήχανος, μια που, όπως αποκαλύφθηκε, και ο ίδιος έχει «άνοιγμα» στο ταμείο της ΕΑΣ Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου, ο «γαλάζιος» προέδρος της Ενωσης, Χρ. Σιδερόπουλος, δεν απέκλεισε «να γίνουν έλεγχοι σε βάθος». Ακόμη ζήτησε «έλεγχο δεκαετίας στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ» και σχολίασε: «Ο κ. Τσαυτάρης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά εντολοδόχος του κ. Βενιζέλου και πιθανόν τις επόμενες μέρες να μην είναι στο υπουργείο».

Για τον ρόλο των ξένων ισλαμιστών στη Συρία προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Για τον ρόλο των ξένων ισλαμιστών στη Συρία προειδοποιεί ο ΟΗΕ
ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Προειδοποίηση για τον αυξημένο κίνδυνο να ριζοσπαστικοποιηθεί η σύγκρουση στη Συρία εξαιτίας των ξένων ισλαμιστών μαχητών, απηύθυνε μέσω έκθεσής του ο ΟΗΕ.

Παρουσιάζοντας την έκθεση του ΟΗΕ, ο επικεφαλής ερευνητής, Paulo Sergio Pinheiro, τόνισε ότι η παρουσία εκατοντάδων εξτρεμιστών ισλαμιστών ή τζιχαντιστών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Ο Pinheiro σημείωσε την «δραματική αύξηση στις σεχταριστικές εντάσεις» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ξένους μαχητές οι οποίοι, μπορεί να μην συγκρίνονται με έναν ισχυρό στρατό που εισβάλλει στην Συρία, όπως είπε, ωστόσο «δεν μάχονται για την δημοκρατία και τις ελευθερίες, παρά μόνο για τις δικές τους ατζέντες».
Η Συρία εδώ και αρκετό καιρό κατηγορεί τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το εξωτερικό για πολλές από τις βιαιοπραγίες εντός της χώρας, ενώ ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Lakhdar Brahimi, ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Δαμασκός εκτιμά πως ο αριθμός των ξένων μαχητών στο έδαφός της, ανέρχεται σε κάποιες χιλιάδες.

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο με προορισμό την Λωρίδα της Γάζας

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο με προορισμό την Λωρίδα της Γάζας


Συναγερμός στο υπουργείο Εξωτερικών
 Σε συναγερμό βρίσκονται κυβέρνηση και υπουργείο Εξωτερικών μετά την ενημέρωση που είχαν για την παρουσία δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο που απέπλευσε από την Κρήτη με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας.Το πλοίο έχει σκοπό να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κρήτη έκαναν στάση  δύο πλοία που είχαν προορισμό τη Γάζα. Ένα φιλανδικό, το Estelle, και ένα ελληνικό. Στο ελληνικό πλοίο δεν επετράπη ο απόπλους από τη Κρήτη καθώς υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση μετά το αιματηρό επεισόδιο με τουρκικό πλοίο.
Απέπλευσε μόνο το φινλανδικό πλοίο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση πληροφορήθηκε ότι στο φινλανδικό πλοίο επιβαίνουν δύο Έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Διαμαντόπουλο , βουλευτή Καστοριάς  και Δημήτρη Κοδέλα βουλευτή Αργολίδας.
Στο σκάφος επιβαίνουν 17 ακτιβιστές από Καναδά, Ισραήλ, Νορβηγία, Σουηδία και ΗΠΑ. Οι  ισραηλινές αρχές είναι συνεχής και οι Ισραηλινοί ξεκαθαρίζουν ότι ανεξάρτητα με τους επιβαίνοντες, αν το πλοίο ακολουθήσει την πορεία του «Μαβί Μαρμαρά», αυτό αποτελεί πολεμική πράξη.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την  παρακάτω ανακοίνωση:

«Δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας από το σκάφος Estelle και ότι Έλληνες πολίτες προτίθενται να συμμετάσχουν, το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του ΟΗΕ περί ανάγκης διοχέτευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω επισήμων διαύλων, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας και τους άμεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των γεγονότων του 2010, προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του σκάφους Estelle.
Οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές. Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας. Τις θέσεις αυτές τις έχουμε καταστήσει σαφείς σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.
Πέραν της προτροπής προς τους Έλληνες πολίτες για μη συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, Πρέσβης Β. Κασκαρέλης, στο πλαίσιο της μέριμνας του Υπουργείου για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, κατ΄ εντολήν του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, κάλεσε σήμερα τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελ, προς τον οποίο επανέλαβε τις γνωστές ελληνικές θέσεις και τόνισε το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Αρχές του Ισραήλ θα διασφαλίσουν την προστασία της ζωής και της ασφάλειας Ελλήνων πολιτών, που κατά πληροφορίες θα συμμετάσχουν στην απόπειρα διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας.
Σημειώνεται ότι το σκάφος Estelle δεν έχει εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Συμφωνία με την τρόικα για το πακέτο των 13,5 δισ.

Αναδίπλωση από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ - Π. ΤΟΜΣΕΝ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αναδίπλωση από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν
Της Mαρίας Βουργάνα και του Θανάση Παπαδή
Σε συμφωνία για τα περισσότερα από τα δημοσιονομικά μέτρα του πακέτου των 13,5 δισ. ευρώ κατέληξαν αργά χθες το βράδυ το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση άλλης μία μαραθώνιας σύσκεψης και τη θύελλα που προκλήθηκε, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Π. Τόμσεν εμφανίστηκε να κάνει στροφή από τη αδιάλλακτη θέση του δηλώνοντας ότι: «Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα. Για τα λίγα που απομένουν, αναμένουμε ότι θα τα καλύψουμε σύντομα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα. «Υπήρξε πολύ σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αναμένουμε ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες», σημείωσε ο υπουργός. Για τα ακανθώδη θέματα στα εργασιακά ο υπουργός ανέφερε ότι «υπήρξε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις επόμενες μέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει». Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι «βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα από το κλείσιμο της συμφωνίας».
«Περιμένουμε όλη τη δόση γύρω στα μέσα Νοεμβρίου» εκτίμησε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ,ενώ τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ θα ψηφιστούν μετά την έγκριση από το Eurogroup και πριν από την εκταμίευση της δόσης.
Λύση φαίνεται να έχει βρεθεί και στο ζήτημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, καθώς κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η έκθεση βιωσιμότητας θα είναι έτοιμη πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου και ότι «υπάρχει λύση και είναι ο διαφορετικός υπολογισμός του ΑΕΠ».
Όσον αφορά στο νέο «κούρεμα» του χρέους η τρόικα εμφανίστηκε διχασμένη, με τον Π. Τόμσεν να τάσσεται υπέρ και τους Μ. Μορς και Κλ. Μαζούχ κατά αυτής της επιλογής. Πιο αναλυτικά τρόικα και οικονομικό επιτελείο συμφώνησαν:
1. Τα μέτρα της επόμενης διετίας θα είναι 13,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 11 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών και 2,5 δισ. ευρώ από την αύξηση των φορολογικών εσόδων.
2. Η ύφεση θα φθάσει το 4,2% το 2013, με την τρόικα να εργάζεται πλέον με βάση το σενάριο της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής. Σημειώνεται ότι το οικονομικό επιτελείο μιλούσε για ύφεση 3,8% και η τρόικα για 5%.
Με δεδομένο ότι κλείνει η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης - τρόικας στα περισσότερα μέτρα και έχουν μείνει ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα στις αγορές προϊόντων, στην αγορά εργασίας, το πιο πιθανό είναι οι επικεφαλής της τρόικας να μην επιστρέψουν στην Αθήνα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και οι συνεννοήσεις να γίνουν μέσω e-mail. Όπως έλεγαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών «ελπίζουμε να τα βρούμε μέσω e-mail τις επόμενες ημέρες. Εξάλλου, δεν ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν». Μόνο αν παραστεί ανάγκη θα έλθουν, λένε από το υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στη στάση που έχει κρατήσει το τελευταίο διάστημα η τρόικα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρά τις όποιες εντάσεις αυτούς τους δύο μήνες των σκληρών διαπραγματεύσεων, επέδειξαν πνεύμα καλής συνεργασίας, πρότειναν συμβιβαστικές λύσεις και είμαι πεπεισμένος ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που, πράγματι, υπάρχουν». Επίσης πρόσθεσε πως το υπουργείο Οικονομικών, «δεν θα παύσει να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν, ακόμη και όταν αφορούν άλλα υπουργεία». «Παραμένω αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν κατ΄ ευχήν», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.
Φορολογική επιβάρυνση 28% στις επιχειρήσεις
Η τρόικα αποδέχθηκε και τον κορμό της φορολογικής μεταρρύθμισης, ενώ όπως αποκάλυψε χθες στέλεχος πολιτικού κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση εξετάζεται πλέον η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή φορολόγησης 28% κι όχι 35% για τα καθαρά εισοδήματα των ατομικών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών, των ανωνύμων εταιρειών και των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης.
Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επιβαρύνσεις για τους επαγγελματίες θα είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με αυτές που θα προέκυπταν εάν εφαρμοζόταν ο συντελεστής 35% που είχε καθοριστεί μέχρι πρότινος. Επιπλέον, η φορολογία των καθαρών κερδών των Α.Ε. και των ΕΠΕ θα μειωθεί από το 20% στο 15% για τα αδιανέμητα κέρδη και από το 25% στο 15% για τα διανεμόμενα

Μόσχα προς Άγκυρα για την "αεροπειρατεία": "Θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεών σας"

Σαφή προειδοποίηση επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ύστερα από την αναγκαστική προσγείωση του συριακού Airbus A320 στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας στις 11 Οκτωβρίου.
«Ύστερα από το συμβάν με το συριακό αεροσκάφος, οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας θα οξυνθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ  Λουκασέβιτς, ο οποίος άφησε να εννοηθεί  πως σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιας συμπεριφοράς  θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ακόμη ότι «η Τουρκία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των Ρώσων που βρίσκονταν στο συριακό αεροσκάφος» για να συνεχίσει λέγοντας :
«ακόμη και αν είχαν την πεποίθηση ότι σε αυτό υπάρχει κάποιο φορτίο για τη Συρία, η Συρία δεν έχει υποστεί τυχόν διεθνείς κυρώσεις και μιλάμε για διεθνώς αναγνωρισμένες κυρώσεις που έχουν επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας, και όχι σε μονομερείς που έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Αμερική. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία νομική βάση, και αυτό είναι που ενοχλεί την Ρωσία, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να το αφήσει έτσι. Κατόπιν αυτών η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Η Τουρκία υποστηρίζει πως το συριακό αεροσκάφος  μετέφερε τηλεπικοινωνιακό υλικό υψηλής τεχνολογίας το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές εφαρμογές, ενώ επιπρόσθετα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι 17 Ρώσοι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος ήταν πράκτορες της FSB!
Τη σχετική είδηση είχε αναφέρει  η τουρκική εφημερίδα Yenişafak daily η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πως οι Ρώσοι επιβαίνοντες δεν υπέστησαν κάποιο έλεγχο από τις τουρκικές αρχές καθώς έφεραν διπλωματικά έγγραφα., ήταν όλοι τους τσετσενικής καταγωγής και ως προορισμό τους είχαν τη Δαμασκό με σκοπό να συνεργαστούν με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας για να ταυτοποιήσουν 300 Τσετσένους περίπου που μάχονται στο πλευρό των αντικυβερνητικών δυνάμεων.
Η ρωσική πλευρά έχει εξοργιστεί με το περιστατικό της αεροπειρατείας επιπρόσθετα και για το λόγο ότι υπήρξαν αναφορές περί κακοποίησης και προπηλακισμού των Ρώσων επιβατών, απαιτώντας να εξηγήσεις από την Άγκυρα.
Δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το θέμα φαίνεται ότι λαμβάνει και γεωστρατηγικές διαστάσεις. Η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας  hurriyet daily αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της ότι η Ρωσία έχει εγκαταστήσει ρωσικούς  αντιαεροπορικούς  πυραύλους  S-400 στην περιοχή του Καυκάσου που στοχεύουν  την Τουρκία(!) ως  αντίποινα για την εγκατάσταση του ραντάρ TPY-2 μέρους της αντι-πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ στην Μαλάτια.
(Δείτε την είδηση της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων)
Επιπρόσθετα όμως  όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα οι λόγοι για την ρωσική αυτή κίνηση είναι οι συνεχώς επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή και το περιστατικό με το συριακό Airbus.
Αλλά το πάζλ της επιδείνωσης  των ρωσο-τουρκικών σχέσεων έχει συνέχεια! Πρόσφατα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι θα  «στρέψουν» το TPY-2 –το οποίο ανήκει στο ΝΑΤΟ- προς την πλευρά της Συρίας έτσι ώστε να επιτηρούν και την παραμικρή κίνηση στο χώρο εντός και γύρω από τη Συρία συμπεριλαμβανομένων και των  πτήσεων αεροσκαφών από και προς τη Συρία.
(Δείτε τη σχετική είδηση για το TPY-2)
Αναμφίβολα το σκηνικό των ρωσο-τουρκικών σχέσεων είναι αρκετά περίπλοκο και αναμένεται να περιπλεχτεί και άλλο, με απρόβλεπτες συνέπειες για το συνολικό κλίμα ασφάλειας στην περιοχή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τόσο σάπια που κυρίως να είναι θρασύδειλα.

Νάνοι με μυαλό νάνου...

Οι ψευτομαγκιές και οι τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής αρχίζουν να την εκθέτουν στα μάτια πολλών από εκείνους που την ψήφισαν εις ένδειξιν διαμαρτυρίας - όσον περνάει ο καιρός, όλο και πιο λίγοι θα ακολουθούν αυτό το μόρφωμα, ώσπου να του απομείνουν όσοι ταυτίζονται μαζί του, όσοι τo σκοτάδι μέσα στο μυαλό τους μπορεί να ’ναι ανάλογο με το σκοτάδι του θανάτου, τις νεκροκεφαλές των Ες Ες, τα μαύρα τι-σερτς (καρικατούρες των μεγαλοχιτώνων) και τα λοιπά αρρωστιάρικα γκάτζετ του χώρου των «εμπρηστών» και των «νεκρών ψυχών».
Πιστεύω ότι το σημείο καμπής για τη Χρυσή Αυγή ήταν η κοπάνα της από τις διαδηλώσεις εναντίον της Μέρκελ. Εκεί οι επίγονοι των ταγματασφαλιτών και των δωσιλόγων απέδειξαν ότι όσον κάνουν τον μάγκα στους αδυνάμους, άλλο τόσο στέκουν σούζα μπροστά στους Δυνατούς.
Απέδειξαν ότι μπορούν να ξυλοφορτώνουν ανυπεράσπιστες γυναίκες, αλλά μπροστά στην Καγκελάριο είναι κότες. Κότες με σιδηρούν σταυρόν στα καλσόν.
Το ίδιο παθαίνει τώρα η...
Χρυσή Αυγή και με τις απεργίες. Είναι πανταχού απούσα. Αποδεικνύοντας έτσι με ποια πλευρά πράγματι είναι. Αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι η μακρυά μαύρη χειρ των αφεντικών, το παρακράτος του κράτους, αποδεικνύοντας ότι η μόνη σχέση που έχει η Χρυσή Αυγή με τους εργάτες κι όλους τους εργαζόμενους είναι να τους βαράει.
Πράγμα που θα κάνει, αν ποτέ κατεβεί στις διαδηλώσεις, θα κατεβεί για να τις διαλύσει.
Το ίδιο εξετέθη η Χρυσή Αυγή και με τους τραμπουκισμούς της στο Χυτήριο. Ενώ παραπονείται ότι τη λογοκρίνει το σύστημα, προσπαθεί να φιμώσει ό,τι δεν γουστάρει η ίδια - αυτόκλητη κριτής ως προς τα όρια των πραγμάτων. Γελοίο. Βεβαίως.
Αλλά εκείνο που θα εκθέσει ολοκληρωτικά τη Χρυσή Αυγή και θα την εξουθενώσει είναι οι αντιφάσεις της. Ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί και πετσοκόβουν τον πλησίον τους, φιμώνουν, προπηλακίζουν, βρίζουν - τέτοια ευρυχωρία! καταλλαγή! κι αγάπη! Ισχυρίζονται ότι είναι πατριώτες και ιδεολογικά προέρχονται και πρόσκεινται σε αυτούς που διαμέλισαν την Ελλάδα όσο την είχαν κάτω απ’ τα νύχια τους.
Αλλά οι αντιφάσεις τους δεν περιορίζονται σε αυτό που δηλώνουν, φερ’ ειπείν Χριστιανοί και σε αυτό που είναι πράττοντας τα αντίθετα, αλλά και στην ίδια τους τη σύνθεση - επίσης αντιφατική, όπου συνυπάρχουν θρησκόληπτοι, παγανιστές, εθνικιστές, ψυχωτικοί, μυστικιστές, εθνικοσοσιαλιστές, αμόρφωτοι, μιλιταριστές, λούμπεν, μπράβοι - όλα τα σάπια μήλα σε ένα καλάθι.
Τόσο σάπια που κυρίως να είναι θρασύδειλα.
Αρνούνται ότι είναι ναζί, αρνούνται τη σβάστικα (και της ανάβουν κρυφά κεράκι), αρνούνται ότι δέρνουν (έπεσε ο πάγκος μόνος του, κυρ νωματάρχη) αρνούνται τους συντρόφους τους (ποια; την κυρά που χαιρετά ναζιστικά; δεν την γνωρίζω, κυρ δημοσιογράφε μου) - δηλώνουν ότι βαδίζουν με βάση τον νόμο και τον υποκαθιστούν. Κι όχι μόνον τον υποκαθιστούν, αλλά παρανομούν - πάντα όμως μισοκακόμοιρα, χωρίς καμμιά λεβεντιά, χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους, αλλά πάντα στρεψόδικα να δικαιολογούνται, με τις εξυπνάδες που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος, ο γλίτσας υπόκοσμος, όχι ο λεβέντης, αυτός που έχει έναν κώδικα δικής του, έστω, τιμής
Αλλά εκείνο που θα τελειώσει τη Χρυσή Αυγή οριστικώς είναι ο Φόνος. Φόνος εν Μέση Οδώ και ντάλα μεσημέρι. Η συμπεριφορά των στελεχών της -όσων βγαίνουν στην τηλεόραση- το λεξιλόγιο, η γλώσσα του σώματος, η επιθετικότητα, το απόλυτο ανερμάτιστο, η κτηνώδης αμορφωσιά, η θρασύδειλη ευελιξία, όλα προειδοποιούν και μαρτυρούν για τον Φόνο που ελαύνει κι έρχεται.
Δεν θα ευχηθώ να βγω ψεύτης (θα το ήθελα) διότι δεν γίνεται να βγω ψεύτης. Αυτοί που μαχαιρώνουν, γρονθοκοπούν και απειλούν μέσα στις νύχτες θα το κάνουν κάποια στιγμή και μέρα μεσημέρι.
Για την ώρα το μόρφωμα αυτό μοιράζει παιχνίδι στις οργανώσεις του, σε στρατόκαυλα, ανεγκέφαλα πιτσιρίκια που γουστάρουν να εκτελούν διαταγές (τόσο τους κόβει), νομίζοντας ότι έτσι αποκτούν «ταυτότητα». Μάλιστα ελληνική! - ότι πιο ανελλήνιστο.
Για την ώρα η Χρυσή Αυγή απευθύνεται σε ένα μέρος του εκλογικού σώματος που χωρίζεται κι αυτό με τη σειρά του σε δύο μέρη: σε αυτούς που σχετίζονται λίγο η πολύ με τον καθημερινό φασισμό του καφενέ (δεν έχουν περί πολλού τις γυναίκες, απεχθάνονται τους «τοιούτους», έχουν σε περιωπή τον εαυτόν τους κι άλλα νουνεχή και ηθικά παρόμοια) και σε εκείνους που έχουν οργισθεί κι απελπισθεί, παραμένοντας όμως παγιδευμένοι στα κλισέ μιας ζωής του τύπου «όλοι ίδιοι είναι», «τίποτα δεν γίνεται», «ωχ αδερφέ», «εγώ θα βγάλω το φίδι απ’ την τρύπα», «κι ο Στάλιν έκανε εγκλήματα» κι άλλα τέτοια ευφυή, που υπονομεύουν τη δημοκρατία κάνοντάς την χρήσιμη στους λίγους κι άχρηστη στους πολλούς - είναι το ποσοστό εκείνο που τα «ξέρει όλα» (και συνεπώς δεν μαθαίνει τίποτα), που γηράσκει χωρίς να διδάσκεται, που απέχει (νομίζοντας ότι είναι υπεράνω κι έτσι αφήνει το γήπεδο σε αυτούς που το βάζουν κάτω και του αλλάζουν τα φώτα).
Τα παρήγορον είναι ότι τα φασιστικά κινήματα, αν δεν πάρουν την εξουσία εγκαίρως για αυτά (Μουσολίνι, Χίτλερ, Φράνκο), περιθωριοποιούνται εκ νέου η ενσωματώνονται στο αστικό σύστημα - στο οποίον άλλωστε ανήκουν (Λεπέν, Λίγκα του Βορρά, Αυστριακή ακροδεξιά κι άλλα). 
Το επικίνδυνο όμως υπερτερεί του παρήγορου, διότι ο φασισμός, ακόμα κι αν κλείσει έναν κύκλο και συρρικνωθεί ξανά, χωρίς να προλάβει στο μεταξύ να πάρει την εξουσία, λουφάζει, έστω σε μικρά πάλι σχήματα, και περιμένει την επόμενη ευκαιρία. Επίσης, όσον κάνει τον κύκλο του, όπως τώρα η Χρυσή Αυγή, και πριν πάλι να συρρικνωθεί, έχει ήδη πιέσει το εργατικό κίνημα, έχει ήδη προσφέρει χρυσές υπηρεσίες στον καθωσπρέπει φασισμό της εξουσίας! Των πολυεθνικών, των τραπεζών και των πάσης φύσεως νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών.
Οπως αυτών που τώρα κόβουν μισθούς και συντάξεις, πουλάνε γη και ύδωρ - ή μήπως αυτή η πολιτική δεν είναι φασιστική; Επειδή δεν κυβερνάει ο κ. Μιχαλολιάκος και κυβερνάει η Τρόικα είναι μικρότερος ο εκφασισμός της Δημοκρατίας; Ο εξανδραποδισμός του λαού; Η κολόβωση της πατρίδας;
Οταν τρώνε άνθρωποι απ’ τα σκουπίδια, όταν τρέχουν για ληγμένα τρόφιμα και γενόσημα φάρμακα, όταν τους παίρνουν οι τράπεζες (και πάντως όχι οι κομουνιστές) τα σπίτια, όταν πεινάνε παιδιά, «οι άνθρωποι απλώς προσαρμόζονται», όπως ξετσίπωτα δήλωσε ο αναίσχυντος κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, ή ξεπέφτουν σε ανδράποδα μιας πλουτοκρατίας που συνεχίζει να πλουτίζει απ’ τον πόνο τους;
Ας μην ξεχνάμε! οι Δημοκρατίες που έπεσαν στα χέρια του φασισμού είχαν πρώτα εξαθλιώσει τον λαό τους οι ίδιες (όπως η Δημοκρατία της Βαϋμάρης), είχαν ήδη μετατραπεί σε ολιγαρχικές τυραννίες (όπως είναι σήμερα οι πιο πολλές απ’ τις δημοκρατίες στις αναπτυγμένες χώρες)...
ΥΓ.: Γερμανοί χρυσαυγίτες (δηλαδή νεοναζί) έκαψαν το αυτοκίνητο του Ελληνα στρατιωτικού ακόλουθου στο Βερολίνο. Κιχ η Χρυσή Αυγή...
Του Στάθη από enikos, μέσω "Το Γρέκι"

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

Image scaled down
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 18/10
swbanergwn.espivblogs.net

Η EasyJet αντικαθιστά 29 αεροσυνοδούς με νέους για να μην πληρώσει αύξηση διετίας

Η Easyjet αντικαθιστά 29 συμβασιούχους αεροσυνοδούς στο Βερολίνο, ώστε να μην αναγκαστεί να πληρώσει την προεβλεπόμενη αύξηση του μισθού τους.
Η αεροπορική εταιρείας Easyjet που εδρεύει στο αεροδρόμιο Βερολίνου-Schönefeld απολύει στο τέλος του μήνα 29 συμβασιούχους αεροσυνοδούς, ώστε να μην αναγκαστεί να πληρώσει την προεβλεπόμενη αύξηση του μισθού τους.
Η κίνηση αυτή δικαιολογείται με «ευέλικτες πολιτικές προσωπικού μεταξύ των χώρων». Σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, που δημοσίευσε το δημόσιο ραδιόφωνο του Βερολίνου, ένας διευθυντής της Easyjet γράφει: "το σημερινό μοντέλο απασχόλησης δεν είναι αποδεκτό, δεδομένου ότι ο συλλογικός μισθός αυξάνεται σημαντικά μετά από 21 μήνες εργασίας."
Ο Holger Roessler της συνδικαλιστικής ένωσης Ver.di Βερολίνου-Βραδεμβούργου θεωρεί αυτό το βήμα ως μια πρόκληση. Όπως είπε στο επιχειρηματικό περιοδικό της δημόσιας ραδιοφωνίας Was! : «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους επειδή ανέβηκαν μισθολογική κατηγορία.»
Η Ver.di είχε επιβάλει την αύξηση των μισθών από 88 ευρώ το μήνα το περασμένο έτος μετά από απεργίες στην Easyjet. Τώρα η ένωση ζητά μια νέα διάρθρωση των μισθών.
Η Easyjet αυτή τη στιγμή ψάχνει νέο πλήρωμα θαλάμου επιβατών στο Διαδίκτυο. Η αεροπορική εταιρεία αναμένει το τρέχον οικονομικό έτος κέρδη ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Κάλεσμα ΚΕΧΑ για απεργία 18/10

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 18/10

Μετά την επιτυχία του Καραβανιού Στήριξης και Αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ, το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟΜΕ συνεχίζει στον δρόμο που χάραξε, τον δρόμο της αντίστασης, τον δρόμο του αγώνα, τον δρόμο της αυτοδιαχείρησης. Το σωματείο της ΒΙΟΜΕ καλεί σε συγκέντρωση και διαδηλώνει ανεξάρτητα, μακριά απο ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ, μακριά από εργατοπατέρες και επαγγελματικά στελέχη, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε πραγματικός εργατικός αγώνας. Η Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης στηρίζει και συμμετέχει στην πορεία που διοργανώνουν το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και Στήριξης του Αγώνα της ΒΙΟΜΕ την Πέμπτη 18/10 στη Θεσσαλονίκη. Την εποχή των κλειστών εργοστασίων και επιχειρήσεων, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, την εποχή που οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες της Ευρώπης και της Ελλάδας και το πολιτικό τους προσωπικό σχεδιάζουν την επιβολή μισθών 582 ευρώ και την πλήρη κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, την ποινικοποίηση των απεργιών, την εξαφάνιση κάθε χώρου αντίστασης ο αγώνας της ΒΙΟΜΕ είναι φωτεινό παράδειγμα οργάνωσης και αγώνα για όλη την εργατική τάξη. Διαδηλώνουμε με τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ στον αγώνα τους να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του Κεφαλαίου στα χέρια τους. Εργαζόμενοι και άνεργοι ακολουθούμε το παράδειγμα του σωματείου της ΒΙΟΜΕ, οργανωνόμαστε σε αμεσοδημοκρατικά σωματεία βάσης για να διεκδικήσουμε δυναμικά την ίδια την παραγωγή και την διαχείρηση της με αυτοδιαχείρηση στους χώρους εργασίας.

Ο αγώνας της ΒΙΟΜΕ είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Καλούμε κάθε σωματείο και εργατική συλλογικότητα, κάθε εργαζόμενο και άνεργο να συμμετέχει στη διαδήλωση την Πέμπτη 18/10 και ώρα 10:30 στην Καμάρα.

Παρέμβαση του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στα Τρίκαλα τη Δευτέρα 15-10-2012.

Παρέμβαση σε 2 ραδιοφωνικούς σταθμούς των Τρικάλων έγινε τη Δευτέρα 15-10-2012 στα Τρίκαλα, από το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", ενάντια σε χαράτσια, φόρους, περικοπές και την ψήφιση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση.
Σήμερα το πρωί, μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" εισβάλαμε πρώτα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ζυγό" και κάναμε παρέμβαση σε ενημερωτική του εκπομπή, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, και κατόπιν, για τον ίδιο λόγο, εισβάλαμε και στο ραδιοφωνικό σταθμό "Λέσχη", όπου κάναμε κι εκεί ζωντανή παρέμβαση.

ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-10-2012 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

«ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ Θα είναι ολέθριες για το λαό


Ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ

«Οχι στις νέες ολέθριες αναδιαρθρώσεις στην ελληνική ακτοπλοΐα», τιτλοφορείται ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνεται:«Η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και την ΕΕ, που κοντά στην καταιγίδα των εξοντωτικών αντιλαϊκών μέτρων που αποφασίζουν και εφαρμόζουν καθημερινά σε όφελος των μονοπωλίων, σχεδιάζουν τώρα, από κοινού με τους εφοπλιστές, ολέθριες, για τους νησιώτες και τους ναυτεργάτες, αναδιαρθρώσεις της ελληνικής ακτοπλοΐας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δε διαψεύστηκαν, στα χέρια του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, βρίσκεται μελέτη με τίτλο «Σχέδιο Δράσης για την Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Ακτοπλοΐας», σύμφωνα με την οποία προβλέπεται:
-- Ως κεντρική κατεύθυνση, ο αναπροσδιορισμός δρομολογίων από το μηδέν, από και προς τους λιμένες της χώρας και την πλήρη εφαρμογή (κατόπιν σχετικής μελέτης) του συστήματος hub & spoke, σύμφωνα με το οποίο θα χρησιμοποιούνται κάποια λιμάνια ως κομβικά, που θα εξυπηρετούνται από κύριες γραμμές και τα υπόλοιπα, που χαρακτηρίζονται ως περιμετρικά, θα εξυπηρετούνται από τοπικές γραμμές. Δηλαδή, για να πάει κάποιος στις Κυκλάδες θα πρέπει να ταξιδέψει π.χ. στη Σύρο και από εκεί με άλλο πλοίο να φθάσει στον τελικό προορισμό του.
-- Η κατάργηση των όποιων υφιστάμενων περιορισμών που αυξάνουν το κόστος λειτουργίας της ακτοπλοΐας, που συνδέονται όμως πλήρως με την ασφάλεια των πλοίων. Τέτοιοι είναι η απαίτηση κατοχής πιστοποιητικού ελληνομάθειας για το προσωπικό που δεν είναι Ελληνες, οι συνθέσεις «safe manning» (ασφαλούς στελέχωσης) για κάθε πλοίο, ανάλογα με το δρομολόγιο και τα χαρακτηριστικά του πλοίου καθώς και τα σωστικά μέσα του. Ολα αυτά δηλαδή που οι εφοπλιστές θεωρούν κόστος.
-- Η πλήρης απελευθέρωση των ήδη πανάκριβων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. (Κρατικό ναυλολόγιο θα ισχύει, στο βαθμό που θα ισχύει, μόνο για τις επιδοτούμενες γραμμές).
-- Η οριστική κατάργηση κάθε περιορισμού στο όριο ηλικίας των πλοίων της ακτοπλοΐας, αυξάνοντας έτσι δραματικά τους κινδύνους που ήδη υπάρχουν να θρηνήσουμε νέα θύματα στο βωμό των εφοπλιστικών συμφερόντων.
-- Μια σειρά άλλα ζητήματα, όπως εργασιακά, αναχρηματοδοτήσεις, ρυθμίσεις δανείων, ανατροπή και αυτού ακόμα του ισχύοντος θεσμικού και φορολογικού πλαισίου, σε όφελος των εφοπλιστών.
Η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων EBE και των αγροτών να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές, που στην κυριολεξία καταδικάζουν τα νησιά μας σε αργό θάνατο, να απαιτήσουν να σταματήσουν αυτές οι μεθοδεύσεις και να εξασφαλισθούν ανθρώπινες, σύγχρονες, ασφαλείς, τακτικές και με χαμηλό εισιτήριο ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Ταυτόχρονα, η Κομματική Επιτροπή σημειώνει ότι είναι επίκαιρη όσο ποτέ η θέση που προβάλλει το ΚΚΕ για Ενιαίο Δημόσιο Οργανισμό ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που θα αντιμετωπίζει τις μεταφορές ως κοινωνικό αγαθό υπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού και όχι ως εμπόρευμα που υπηρετεί την κερδοφορία των εφοπλιστών.
Σ' αυτή τη γραμμή πάλης και αντεπίθεσης καλούμε να συνταχθούν, οι νησιώτες, οι ναυτεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι».

Γενικός συναγερμός

Η αστική προπαγάνδα πασχίζει να περάσει στις εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις την άποψη ότι η τρόικα είναι που πιέζει για τη δρομολόγηση των νέων εργασιακών ανατροπών - κόλαση στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η κυβέρνηση των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ έχει τάχα διαφωνία μ' αυτά. Αυτό προσπάθησαν να περάσουν και χτες βράδυ μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Πάνε να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, συγκαλύπτοντας ότι τα μέτρα είναι προαποφασισμένα και συμφωνημένα στα πλαίσια της ΕΕ, από τη στρατηγική της Λισαβόνας έως τη στρατηγική «Ευρώπη 2020», για την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση της κερδοφορίας. Τα χρειάζονται και ως ένα μοχλό διεξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτά τα μέτρα έχουν εγκριθεί και ψηφιστεί μέσω και του δεύτερου μνημονίου. Τώρα τα συγκεκριμενοποιούν. Είναι όλοι μαζί στην επιχείρηση παραπλάνησης και όλοι μαζί σύμφωνοι στο τσάκισμα των εργατών. Καμιά εμπιστοσύνη στις δήθεν αντιστάσεις στην τρόικα. Μία πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων: Γενικός συναγερμός για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, όλοι στους δρόμους για να ματαιωθούν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ. Και να συνειδητοποιηθεί ότι είναι μονόδρομος η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την ΕΕ, η πάλη να πάρει ο λαός την οικονομία στα χέρια του κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗΟ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
-----------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ)
 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00  Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου