Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΤΟΝ Α.Ο ΣΚΟΠΕΛΟΥ?


Εδώ «παπάς» εκεί «παπάς»… που είναι ο «παπάς» ;

Στον Αλμυρό Μαγνησίας συνελήφθη ένας άνδρας 29 ετών, το βράδυ του Σαββάτου, σε χώρο εμποροπανήγυρης, την ώρα που έπαιζε με χρήματα και με τη συμμετοχή διερχόμενων πολιτών, το απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι «παπάς».

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ, προερχόμενο από την τέλεση του αδικήματος.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Περί Παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών», θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Σημαντική η πρωτοβουλία ΓΙΑ ΤΙΣ Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Μαρία Μιχ. Πολύζου,και τους Ανεξάρτητους ´Ελληνες

Σημαντική η πρωτοβουλία των τριών Δημάρχων των Νήσων Β. Σποράδων να προβάλλουν από κοινού το πρόβλημα της αύξησης του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και τη μείωση των δρομολογίων σύνδεσης των νησιών με την Ηπειρωτική Χώρα που κόστισαν εφέτος την έλευση των τουριστών και την μείωση των εσόδων του τουριστικού κλάδου. 

Τα δύο αυτά προβλήματα θα τα συζητήσουν οι κ.κ Δήμαρχοι με τον Υπουργό Ναυτηλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλη εντός της εβδομάδας. 

Η πρωτοβουλία αυτή για την κοινή αντιμετώπιση του θέματος από τους Δημάρχους των Β. Σποράδων χρήζει προσοχής στο θετικό μήνυμα που δίνει, στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, και μας γεμίζει με αισιοδοξία για το γεγονός ότι η προσπάθεια ΕΙΝΑΙ συλλογική και επωφελής για τον τόπο. 

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βάλλεται με τα Μνημόνια και τις περικοπές κονδυλίων που στήριζαν το θεσμό και τους πολίτες. 

Οι Β. Σποράδες για το Ν. Μαγνησίας είναι πλέον ευαίσθητες περιοχές που πλήττονται βάναυσα με την αύξηση της ανεργίας, την αύξηση των καυσίμων, τις προβληματικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το υψηλό κόστος, την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και τη διαμονή, θέτοντάς τις εκτός ανταγωνισμού και ουσιαστικά αποκλείοντας τις ως τουριστικούς προορισμούς. 

Η προσπάθεια είναι κοινή και μας αφορά όλους. Ως Πολιτευτής Μαγνησίας και Μέλος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσωπικά, στέκομαι δίπλα στο βαλλόμενο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα προβλήματά του και ενώνω τις δυνάμεις μου για την αντιμετώπισή τους από κοινού, σεβόμενη τον αγώνα που δίνεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Ψάχνουν τον Μαζιώτη στο Βόλο

 Από την περασμένη βδομάδα βρίσκεται στο Βόλο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνώντας για γιάφκα και αξιοποιώντας πληροφορίες και ευρήματα του παρελθόντος.
Ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν ότι η έλευση της Αντιτρομοκρατικής συνδέεται με την περίπτωση του Θεοφίλου και τις έρευνες για την υπόθεση της Πάρου, οι πληροφορίες λένε ότι οι έρευνες γίνονται κυρίως για να εντοπιστούν ίχνη του Ν. Μαζιώτη και της φίλης του Π. Ρούπα, που έχουν εξαφανιστεί από εβδομάδες χωρίς να δώσουν το «παρών» σύμφωνα με την υπό όρους αποφυλάκισής τους.
Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το φθινόπωρο του 2011, ύστερα από παρέλευση του 18μήνου της προφυλάκισής τους.
Οι κατηγορούμενοι όφειλαν να εμφανίζονται σε τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Αλλά στο ραντεβού της 20ής Ιουνίου 2012 ουδείς εμφανίστηκε, αλλά και κανείς δεν τους αναζήτησε.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών άρχισε μόλις στις 5 Ιουλίου, με καθυστέρηση 15 ημερών και ενώ πια οποιοδήποτε ίχνος του ζευγαριού των αντιεξουσιαστών είχε χαθεί.
Η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές γνώριζαν από τον προηγούμενο Μάρτιο ότι καθημερινά ελλοχεύει ο κίνδυνος εξαφάνισης του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, χωρίς κανείς να αντιδρά, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στις 8 Ιουλίου ένας από τους αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων
Μάκης Μπαλλής

Αλλαγή ηγεσίας στην Ασφάλεια Βόλου Τοποθετείται ο Σκοπελίτης Ε. Βαϊράμης !Οι αλλαγές και οι τοποθετήσεις προσωπικού (αστυνομικού) σε θέσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας συνεχίζονται, καθώς πέρα από τις όποιες τυχόν αλλαγές, οι συνεχιζόμενες κρίσεις στα κατώτερα κλιμάκια υπαξιωματικών, σε τοπικό επίπεδο έχουν αποφασισθεί αμοιβαίες αλλαγές ή τοποθετήσεις σε επίπεδο υποδιευθυντών και υποδιοικητών σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, οι οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ανακοινωθούν μέσα στη βδομάδα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σημαντικότερη αλλαγή έχει να κάνει με τη θέση του Διευθυντή Ασφάλειας της ΑΔ Μαγνησίας. Έτσι, ο σημερινός διευθυντής Γ. Τόλιας θα αλλάξει αμοιβαία θέση με τον σημερινό διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ν. Ιωνίας Ευ. Βαϊράμη, οποίος θα καταλάβει τη θέση του διευθυντή ασφαλείας.
Στο τμήμα Ν. Ιωνίας σημειώνεται ακόμη μία προσθήκη, καθώς επανέρχεται, ως υποδιοικητής, ο παλαιότερα διοικητής του τμήματος Ν. Σκουμπωτής.
Άλλες αλλαγές, που θα ανακοινωθούν, έχουν να κάνουν με μικρότερης κλίμακας αλλαγές σε περιφερειακή τμήματα και με τοποθετήσεις υποδιοικητών.
Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, οι αλλαγές που προαναφέρθηκαν έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της αποδοτικότητας των αστυνομικών υπηρεσιών και την ορθολογικότερη αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού

Κατασχέσεις εξπρές και στην Σκόπελο!!Εχουν χάσει τον ύπνο τους τον τελευταίο καιρό οι οφειλέτες του δημοσίου στη Μαγνησία και ιδιαίτερα όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από λίγες χιλιάδες ευρώ και πάνω προς το δημόσιο.
Ρεπορτάζ: Χρήστος Μπουκώρος

Η Εφορία του Βόλου προχώρησε -πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο- σε ενεργοποίηση διασταυρώσεων στοιχείων οφειλετών.
Πλέον ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών και έτος πρώτης κυκλοφορίας το 2003, φορτηγά αυτοκίνητα ανεξαρτήτου τονάζ, μισθώματα ενοικίων κάθε είδους, ακόμα και μερίσματα δικηγόρων κινδυνεύουν με άμεση παραγγελία κατάσχεσης κινητών ή με κατάσχεση εις χείρας τρίτων.
Ειδικότερα, το τελευταίο δίμηνο η Εφορία του Βόλου έχει προχωρήσει σε ευρεία διασταύρωση στοιχείων οφειλετών ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τα στοιχεία που προέκυψαν είναι αναμενόμενα αλλά και εντυπωσιακά συνάμα.
Πιο συγκεκριμένα έγιναν διασταυρώσεις στοιχείων περίπου 5.000 φορολογουμένων οφειλετών τριών βασικών κατηγοριών την ώρα που συνολικά οι οφειλέτες ποσών άνω των 5.000 ευρώ στη Μαγνησία υπολογίζονται περίπου στις 10.000, ενώ άλλοι τόσοι περίπου υπολογίζονται οι οφειλέτες για ποσά κάτω των 5.000 ευρώ.
Οι κατηγορίες που διασταυρώθηκαν
Με τρεις βασικές κατηγορίες οφειλετών ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν σε πρώτη φάση οι διασταυρώσεις στοιχείων, ενώ στις δύο από αυτές εστάλησαν κιόλας και τα σχετικά… μπιλιέτα.
Οι κατηγορίες οφειλετών που έλαβαν ή θα λάβουν τις λυπητερές είναι οι εξής:
Α) Ιδιοκτήτες επιβατηγών αυτοκινήτων από 2.000 κυβικά και μεγαλύτερα και έτος πρώτης κυκλοφορίας το 2003 καθώς ιδιοκτήτες φορτηγών ανεξαρτήτως χωρητικότητας.Β) Οφειλέτες του δημοσίου που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια κάθε είδους και κάθε ύψους. Γ) Δικηγόροι που οφείλουν στο δημόσιο ανεξαρτήτως ύψους φορολογικής δήλωσης και οικονομικής κατάστασης.
Οι δύο πρώτες κατηγορίες οφειλετών σε μεγάλο βαθμό έχουν ενημερωθεί για τις…προθέσεις της Εφορίας, ενώ τις επόμενες μέρες θα ενημερωθούν οι υπόλοιποι των δύο πρώτων κατηγοριών καθώς και η κατηγορία των δικηγόρων οφειλετών.
Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών
Μετά την ενεργοποίηση των διασταυρώσεων και την ειδοποίηση των υπόχρεων ξεκινούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των οφειλών τα οποία είναι διαφορετικά για κάθε κατηγορία και εξαρτώνται από το είδος των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων των οφειλετών.
Αναλυτικότερα προβλέπονται τα εξής:
Για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων μεγάλου κυβισμού και φορτηγών δεν σπεύσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προβλέπεται η αναγκαστική εκτέλεση παραγγελίας κατάσχεσης κινητού περιουσιακού στοιχείου, δηλαδή του Ι.Χ. αν είναι πάνω από 2.000 κυβικά και με μοναδική προϋπόθεση να έχει έτος πρώτης κυκλοφορίας το 2003 ή την κατάσχεση του φορτηγού άσχετα από το μέγεθος και από το αν είναι επαγγελματικό δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσεως.
Οι κατασχέσεις τροχοφόρων θα γίνονται βάση του άρθρου 10 και επόμενων του ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων)
Για τους οφειλέτες του δημοσίου που εισπράττουν κάθε είδους ενοίκια προβλέπεται η διαδικασία κατάσχεσης μισθωμάτων εις χείρας τρίτων, πράγμα που σημαίνει ότι ο ενοικιαστής ειδοποιείται πως είναι υποχρεωμένος βάσει απόφασης δικαστηρίου να καταβάλει το μίσθωμα του ακινήτου στην Εφορία και όχι στον ιδιοκτήτη.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 3.500 χιλιάδες οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών της συγκεκριμένης κατηγορίας στο Βόλο έσπευσαν άμεσα να ρυθμίσουν ή να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μόλις ειδοποιήθηκαν για τις εξελίξεις.
Για τους δικηγόρους οφειλέτες του δημοσίου προβλέπεται η κατάσχεση των μερισμάτων τους απευθείας από το δικηγορικό σύλλογο Βόλου.
Ποιους αφορούν τα αναγκαστικά μέτρα
Με την διασταύρωση των στοιχείων η Εφορία του Βόλου και προφανώς στη συνέχεια και όλες οι Εφορίες στη χώρα, γνωρίζουν ποιοι από τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών διαθέτουν ακόμη και στους χαλεπούς καιρούς μας πηγές εισοδημάτων ικανές να καλύψουν μέρος ή το σύνολο των οφειλών τους ή περιουσιακά στοιχεία προς εκποίηση ικανά να καλύψουν μέρος των οφειλών με χαρακτηριστική περίπτωση τα ακριβά επιβατηγά και επαγγελματικά αυτοκίνητα όπως βέβαια και τα σκάφη αναψυχής.
Στέλεχος της Εφορίας Βόλου μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ξεκαθάρισε ότι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης «αφορούν στο σύνολο των οφειλετών με μία λογική κλιμάκωση. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων για οφειλέτες των 400 ή 500 ευρώ» σημείωνε χαρακτηριστικά.
Πάντως οι οφειλέτες των τριών συγκεκριμένων κατηγοριών με οφειλές άνω των 1.000 - 2.000 ευρώ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα τις περιπτώσεις τους προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις.
Το τρέχον δίμηνο εξάλλου οι Εφορίες του Βόλου θα προχωρήσουν σε νέο κύκλο διασταυρώσεων στοιχείων άλλων κατηγοριών οφειλετών, γεγονός που αποδεικνύει ότι το δημόσιο είναι αποφασισμένο να μετέλθει κάθε νομικού μέσου προκειμένου να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη τουλάχιστον για τους οφειλέτες που παραμένουν οικονομικά ενεργοί και δεν έχουν καταστεί… ακτήμονες ή άποροι όπως πολλοί φορολογούμενοι εξαιτίας της παρατεταμένης τραγικής οικονομικής συγκυρίας.
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου η προθεσμία για την πρώτη δόση
Υπενθυμίζεται επίσης η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε επτά δόσεις για όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του υπουργείο Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα:
- Θεσμοθετήθηκαν διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης σε επτά μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012.
- Η τελευταία δόση, για λόγους ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.
- Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.
- Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.
- Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012, ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι τον Φεβρουάριο 2013.
- Ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να είναι πάνω από 300 ευρώ.
- Οι δόσεις δεν καλύπτουν τυχόν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
- Στο προτεινόμενο καθεστώς των δόσεων δεν υπάγονται όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012.
- Όσοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται καμία συμπλήρωση αίτησης ή επίσκεψη στις ΔΟΥ αλλά θα μπορούν να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής από το TAXISnet ή από την σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση το εκκαθαριστικό που έχουν στη διάθεσή τους.
- Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5%.
- Όσοι επιθυμούν να καταβάλουν τον φόρο με το ισχύον καθεστώς και εμπίπτουν στο σύστημα δόσεων που θεσπίζεται ειδικά για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 δεν εμποδίζονται να επιλέξουν το ισχύον καθεστώς.
Το υπουργείο τονίζει ότι οι ρυθμίσεις επιτρέπουν στους φορολογούμενους να διαχειριστούν με μεγαλύτερη άνεση τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού, καθώς καλύπτουν το 96% των νοικοκυριών που υποβάλλουν δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος.
Παράλληλα, το γεγονός ότι η μέση δόση μειώνεται σημαντικά, «επιτρέπεται» στους φορολογουμένους να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους ευκολότερα, χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία, εφόσον δεν χρειάζεται καμία ενέργεια ή αίτηση για να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Πρόσθετες διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη ρύθμιση για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε επτά δόσεις. Έτσι, όπως διευκρινίζεται, ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να υπερβαίνει τα 300 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι όταν ο φορολογούμενος οφείλει μέχρι και 300 ευρώ, η οφειλή εξοφλείται εφάπαξ στο τέλος του δεύτερου μήνα μετά το μήνα βεβαίωσης (π.χ. για βεβαίωση 17 Ιουλίου 2012 η οφειλή πρέπει να εξοφληθεί μέχρι και 30/09/2012).
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Συνταγογράφηση λογιστικής γενοκτονίας

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Τι έχουμε πάθει, ωρέ; Συνηθίσαμε; Προσαρμοστήκαμε; Στην αφόρητη μπόχα που εκπέμπεται από ληγμένα προϊόντα και κυρίως από τη ληγμένη συλλογική νοημοσύνη; Στην αφόρητη ασχήμια ιδεών και συμπεριφορών αλλά προπάντων στην αντιδημοκρατική, στην παραλυτική ανοχή, όταν δίπλα και παραδίπλα, ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο, στη δουλειά και στο καφενείο, κότες και κοκόρια σε τρομοκρατημένη υστερία, βγάζουν λογύδρια και εκτονώνονται το ίδιο οριζόντια με την οριζοντιοποίηση των εναντίον τους μέτρων; Οριζόντια κατάθλιψη, οριζόντια απελπισία, οριζόντια παραλυσία, συντελούντος και του παρατεταμένου καύσωνα, τον χάσαμε τον ορίζοντα τον συλλογικά αποδεκτό ως τέτοιο. Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία μας βρίσκεται θαρρείς σε θανατηφόρο βέρτιγκο (vertigo η απώλεια της αίσθησης του ορίζοντα που είτε στον αέρα είτε στο νερό έχει συνήθως μοιραία αποτελέσματα).
Επιασα τις προάλλες μια κουβέντα με σοβαρή επιστήμονα, γιατρίνα, που δεν αντέχει να βλέπει μέσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στο οποίο από επιλογή έμεινε δεκαετίες τώρα, μέρος του πληθυσμού να χάνεται κυριολεκτικά, στο όνομα μιας ...χρήσιμης λογιστικής γενοκτονίας. Βαριές κουβέντες ανοίγει η συνθλιπτική αποθάρρυνση των ημερών. «Δεν τη θέλω αυτήν την πατρίδα. Δε με συγκινεί. Δεν μπορεί να μου πάρει τίποτε άλλο, τίποτε περισσότερο απ' όσα με τα χέρια, το μυαλό, τις σπουδές και την πείρα μου της έδωσα. Κάντε κάτι γιατί το μόνο που βλέπω εφικτό είναι ν' αποσυρθώ...» Βρε τι κόπο κατέβαλα, τι μηχανεύτηκα ώστε να συμφωνήσουμε στον ορισμό της πατρίδας τουλάχιστον, στάθηκε σχεδόν αδύνατο να την παρηγορήσω κατ' ελάχιστον. Αγαπητική σχέση και κουβέντα, άνθρωπος πολιτικοποιημένος, διανόηση της δράσης κι όχι της χάσης και της βρέξης, μάνα δύο παιδιών που δεν είναι άνεργα αλλά στην ίδια μοίρα με τη μάνα τους, καθώς απολαμβάνουν το προνόμιο να εγκαταβιούν στη σύγχρονη γαλέρα, το ένα με συνεχείς μειώσεις μισθού και η άλλη πληρωμένη με έναντι επισφαλώς εργαζόμενη. Συνειδητά κατατάσσει τον εαυτό της στο σύγχρονο προλεταριάτο αλλά αυτοσυντρίβεται στην ιδέα της αδυναμίας να σώσει αυτόν που πεινάει και πεθαίνει.
«Δεν αντιδρώ πια. Ακούω ανοησίες, αηδίες, παράλογους λαϊκισμούς ακόμα και μέσα στο χειρουργείο. Καλά να πάθουν, καλά να πάθουμε σκέφτομαι...», καταλήγει. Πιο αυτοκτονική κοινωνική διαδικασία από την κατάργηση της διαλεκτικής στο καθημερινό επίπεδο δεν υπάρχει. Είναι η πιο αόρατη και συνάμα η πλέον θανατηφόρα επίπτωση της επικράτησης της καταναλωτικής δημοκρατίας και του ευτελισμού της αντιπροσωπευτικότητας. Δεν είναι σύμπτωμα. Είναι η φύση της αρρώστιας, της επιδημίας που μας μαστίζει κι εν τέλει μας υποδουλώνει πανεύκολα στη νεομεσαιωνική προσπάθεια να επιτευχθεί η πολυπόθητη για την άρχουσα τάξη πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης. Η προσαρμογή στις αναθυμιάσεις της εκφυλισμένης συλλογικότητας των υπάκουων υπηκόων, φαντάζει σαν η μοναδική δυνατότητα επιβίωσης, που πόρρω απέχει βεβαίως από τη ζωή. Αλλωστε σε τέτοιες συνθήκες πρέπει επειγόντως να επαναπροσδιορίσουμε την ιδέα της πατρίδας για να περισώσουμε τουλάχιστον τη γη απ' την οποία και στην οποία ζούμε και την οποία έχουμε διδαχτεί ότι αξίζει να πεθαίνουμε κιόλας. Αλλά ποιος ακούει και ποιος είναι πρόθυμος να ανοίξει τον πραγματικό πολιτικό διάλογο για τέτοια θυσία; Πολιτική ιατρικής αντιμετώπισης της λογιστικής γενοκτονίας υπάρχει...
Η συνταγή κακογράφτηκε, κακοδιδάχτηκε και κακοεκτελείται. Είναι τουλάχιστον ανιστόρητο και ρεαλιστικά ανόητο, να ελπίζεις ότι ένας λαός θα σε ακούει να ζητάς «λίγο αέρα να αναπνεύσεις» και να αντιδρά λες και αναφωνεί ο ίδιος «αέραααααα» όπως την ιαχή που χάραζε στα αλβανικά βουνά άλλης μορφής επιβίωση και νίκη απέναντι στον επιβουλέα. Η λύση είναι η... επανάσταση. Συμφωνήσαμε. Με στόχο την κατάκτηση της ελευθερίας, της αποτίναξης του πολιτικού ζυγού που καταδυναστεύει τις ζωές μας. Κι όταν φτάσαμε στο τίμημα, το αίμα, τον αναπόφευκτο οβολό, τότε ξαναγυρίσαμε εκεί που αρχίσαμε. «Το παιδί μου δεν το δίνω σε τέτοιον αγώνα. Δεν αντέχω να του πω ή ταν ή επί τας...», ομολόγησε ευθαρσώς. Οπότε σε ποια τράπεζα αίματος θα βρούμε να αγοράσουμε αίμα για τη δικιά μας ελευθερία, μένει να αποσαφηνιστεί μετά από διαπραγμάτευση περί πολιτισμένων βασανιστηρίων...Πατριωτική λοβοτομή...Λαός που έχει πίσω του την Εξοδο του Μεσολογγίου και τρέμει την έξοδο από την ευρωστρούγκα συνταγογραφείται πανεύκολα. Οριζοντίως, διαγωνίως και καθέτως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πείρα της Αργεντινής

Γρηγοριάδης Κώστας
Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι πάει στην ΕΕ όχι ως διαπραγματευτής αλλά ως «ικέτης» και ότι οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στη δραχμή. Ανάλογα απαντά και η κυβέρνηση, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την επιστροφή στη δραχμή, με αφορμή παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της χρεοκοπίας και του ευρώ. Ο Π. Λαφαζάνης π.χ. είπε πρόσφατα ότι: «Η χρεοκοπία δεν είναι κάτι το καταστροφικό σε κάθε περίπτωση. Η χρεοκοπία είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν σε ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους». Επίσης ο Δ. Στρατούλης, είπε: «για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας», και συμπλήρωσε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα «να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης με βάση τις κανονιστικές ρυθμίσεις του ΟΗΕ, τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων». Είναι γεγονός ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται τελευταία στο ζήτημα ποιανού η πολιτική οδηγεί στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη δραχμή. Οπως και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει διαφορετική πολιτική διαχείρισης της κρίσης χρέους και της διεξόδου απ' αυτήν στα πλαίσια της Ευρωζώνης (δεν αποδέχεται την καπιταλιστική οικονομική κρίση ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, αλλά τη θεωρεί «κρίση χρέους»), επιμένοντας σε επαναδιαπραγμάτευση για την αντιμετώπιση του χρέους, διαγραφή ενός μέρους του ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας με επενδύσεις, δηλαδή της καπιταλιστικής οικονομίας.
Να θυμίσουμε ότι αυτός είναι ο πυρήνας της στρατηγικής του με παραλλαγές βεβαίως ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται και αυτόν πρόβαλε και στην προεκλογική περίοδο. Από την εμφάνιση της κρίσης μιλούσε για χρηματοπιστωτική κρίση αρχικά και μη πληρωμή μέρους του χρέους, το παράνομο χρέος έλεγε τότε, δημιούργησε μάλιστα και επιτροπή που εξέταζε το συνολικό χρέος για να αποφανθεί το ύψος του «παράνομου». Ουσιαστικά μιλούσε για «κούρεμα» στο ύψος του παράνομου. Οταν έγινε το «κούρεμα», μίλησε για «στάση πληρωμής του χρέους» για μερικά χρόνια, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και να αποπληρωθεί το χρέος στη συνέχεια. Είπε για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών ώστε να υπάρξει χρήμα για επενδύσεις της λεγόμενης υγιούς επιχειρηματικότητας. Πρόβαλε μάλιστα το παράδειγμα της Αργεντινής που έκανε στάση πληρωμής του χρέους, που είχε στη συνέχεια καπιταλιστική ανάπτυξη που έφτασε στο 8% του ΑΕΠ.
Η κρίση στην Αργεντινή
Αλλά τι έγινε στην Αργεντινή; Εκδηλώθηκε οικονομική καπιταλιστική κρίση την τριετία 1998 - 2001 και επιχειρήθηκε να αντιμετωπισθεί με υποτίμηση του νομίσματος και με διαφορετική διαχείριση του κρατικού χρέους, μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος.
Τα αστικά επιτελεία εξέφραζαν δύο διαφορετικές πολιτικές διαχείρισης για την έξοδο από την κρίση. Η μία ήταν αυτή της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, δηλαδή δραστική μείωση των κρατικών δαπανών και αύξηση της φορολογίας. Ο,τι και στην Ελλάδα. Η άλλη μιλούσε για τόνωση της οικονομίας μέσω αναπτυξιακών έργων και χρηματοδότησης, ώστε να υπάρχει ανάπτυξη. Ετσι οξύνθηκε η αντιπαράθεση που αφορούσε στην ασκούμενη νομισματική πολιτική. Το κυβερνών κόμμα επέμενε στη νομισματική πολιτική σύνδεσης με σταθερή ισοτιμία του νομίσματος με το δολάριο και στην ανάγκη εξασφάλισης εξωτερικού δανεισμού. Από την άλλη, το βασικό αντιπολιτευόμενο κόμμα υιοθέτησε την άποψη ότι η υποτίμηση του νομίσματος ήταν απαραίτητη και ότι απαιτούνταν στροφή στην εγχώρια παραγωγή. Η διάσταση απόψεων εξέφραζε τις αντιθέσεις ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου, αλλά και τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης.
Η εγκατάλειψη της σταθερής ισοτιμίας ευνοούσε τη μερίδα του βιομηχανικού κεφαλαίου με εξαγωγικό προσανατολισμό, ενώ προσέκρουε στο διεθνή δανεισμό της χώρας, που ήταν σε συνάλλαγμα, και η αποπληρωμή του θα αυξανόταν υπέρμετρα. Η σταθερή ισοτιμία από την άλλη, ευνοούσε το τραπεζικό κεφάλαιο, που συναλλασσόταν σε δολάρια. Η όξυνση αυτών των αντιθέσεων εκφράστηκε με όξυνση αντιθέσεων στο πολιτικό επίπεδο. Που πήρε διαστάσεις πολιτικής κρίσης και εκδηλώθηκε ολοκληρωμένα το Δεκέμβρη του 2001.
Αιτίες της πολιτικής κρίσης ήταν η οικονομική κρίση, η τεράστια αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, η ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, ενώ συνετέλεσαν και οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της αστικής τάξης. Η πολιτική αντιπαράθεση οξύνθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών, με στόχο να σταματήσει τη φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες.
Οι κινητοποιήσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας έγιναν μόνιμο φαινόμενο και στα μέσα Δεκέμβρη ξέσπασαν πλέον μαζικότατες λαϊκές διαδηλώσεις. Αναπτύχθηκε πάλη με ανεβασμένες μορφές, ενάντια στις τράπεζες, σε γραφεία πολυεθνικών και μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, παρά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Το λαϊκό κίνημα παρά τις ανεβασμένες μορφές πάλης και τις συγκρούσεις, τη μαζικότητά του, δεν είχε πολιτικούς στόχους ρήξης, ανατροπής, και έτσι δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του αστικού πολιτικού συστήματος να δώσει στη δοσμένη στιγμή πολιτική διέξοδο σε όφελος του κεφαλαίου. Σε επίπεδο πολιτικών στόχων του κινήματος, επιδρούσαν αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις. Ακόμα και το ΚΚ Αργεντινής έλεγε: «όχι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όχι στην πληρωμή του εξωτερικού χρέους», καλούσε σε αντίσταση στο ΔΝΤ και ζητούσε τη λήψη μέτρων κατά των πλουσίων, αύξηση των μισθών - συντάξεων - κοινωνικών δαπανών και εθνικοποίηση της εθνικής τράπεζας της χώρας, πρότασσε, δηλαδή, στόχους πάλης που δεν έρχονταν σε ρήξη με την αστική εξουσία, αλλά, αντίθετα, μπορούσαν να ενσωματωθούν και μάλιστα σχετικά εύκολα και άμεσα. Από την άλλη, στο κίνημα σημαντική επίδραση ασκούσαν οι διεκδικήσεις των μεσαίων στρωμάτων που επιτίθονταν στην κυβερνητική οικονομική πολιτική και στις τράπεζες, προσπαθώντας να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους, προτάσσοντας ως βασικό σύνθημα, «παραίτηση όλων τώρα», που ήταν τελικά και το σύνθημα που κέρδισε τις μάζες συνολικά.
Τσάκισε το λαό και η άλλη αστική οικονομική πολιτική
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι τη λαϊκή πάλη καρπώθηκε ολοκληρωτικά σε πολιτικό επίπεδο το αντιπολιτευόμενο κόμμα, που διατυμπάνιζε την ανάγκη διαφορετικής διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομίας, στην κατεύθυνση «άρνησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και χαλιναγώγησης της ελεύθερης αγοράς».
Η νέα οικονομική πολιτική βασίστηκε στους παρακάτω άξονες: Στάση πληρωμών του κρατικού χρέους, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής σταμάτησε να αποπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις, που ακολουθήθηκε τελικά από τη διαγραφή τμήματος του χρέους αυτού. Αποσύνδεση του νομίσματος από τη σταθερή ισοτιμία και υποτίμησή του. Ισοσκελισμένος δημόσιος προϋπολογισμός και μια σειρά ρυθμίσεων για τις καταθέσεις και τα δάνεια που ήταν απαραίτητες, αφού πολλά εξ αυτών ήταν σε δολάρια και έπρεπε να μετατραπούν στο εγχώριο νόμισμα. Ετσι, η γραμμή που προέβλεπε στάση πληρωμών, με διαφορετική δηλαδή διαχείριση του κρατικού χρέους, έξοδο από τη σταθερή ισοτιμία και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, εφαρμόστηκε από τη νέα αστική κυβέρνηση.
Η καπιταλιστική οικονομία της Αργεντινής πέρασε από τη φάση της κρίσης στην αναζωογόνηση στο τέλος του 2002. Το αποτέλεσμα ήταν η σημαντική τόνωση των εξαγωγών. Το εμπορικό ισοζύγιο έγινε πλεονασματικό και την πενταετία από το 2003 μέχρι το 2008 ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας ξεπέρασε το 8% ετησίως. Αυτή η οικονομική ανάπτυξη βασίστηκε, στην πραγματικότητα, σε νέα βάρη στην πλάτη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της Αργεντινής. Οι συνθήκες διαβίωσης του λαού επιδεινώθηκαν σχετικά και απόλυτα μέσα σε μια δεκαπενταετία (1992 - 2006) οικονομικής ανάπτυξης που οδήγησε στον υπερδιπλασιασμό του ΑΕΠ της χώρας. Στο διάστημα αυτό η απόλυτη φτώχεια αυξήθηκε από το 3,2% στο 8,5% του πληθυσμού. Η σχετική φτώχεια αυξήθηκε από 19,7% του πληθυσμού το 1992 στο 25,6% το 2006. Το 2006 το 43% των εργαζομένων στην Αργεντινή εργάζονταν χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, από 31% το 1992. Ο πληθωρισμός ξεπερνά το 20%, κατατρώγοντας το λαϊκό εισόδημα και η ανεργία άγγιξε, συνυπολογίζοντας και την υποαπασχόληση, το 25%. Η οικονομική ανάπτυξη έγινε στην πλάτη των εργαζομένων και οι εξελίξεις στην Αργεντινή επιβεβαίωσαν πλήρως τη διαπίστωση ότι, κάτω από το ζυγό των μονοπωλίων, τα λαϊκά στρώματα «πληρώνουν τη νύφη» και στη φάση της κρίσης και στη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είτε σε κάθε μορφή διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Ετσι η Αργεντινή επαναδιαπραγματεύθηκε για το πώς θα αποπληρώσει το χρέος της αλλά η ανάπτυξη της οικονομίας της δεν έλυσε τα ζητήματα ανεργίας και φτώχειας που αυξήθηκαν. Επομένως παρεμβάσεις Λαφαζάνη-Στρατούλη είναι μέσα στη στρατηγική διαχείρισης σε όφελος του κεφαλαίου που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας παραδείγματα από τη διεθνή εμπειρία διαχείρισης της κρίσης.
Βεβαίως με την αλλαγή πολιτικής διαχείρισης του καπιταλισμού στην Αργεντινή, τα εκρηκτικά προβλήματα της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων που συσσωρεύει η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η μεταφορά των συνεπειών της στις πλάτες τους σε όφελος του κεφαλαίου δεν αντιμετωπίστηκαν. Αν αντιμετωπίζονταν, δηλαδή έστω και αν παίρνονταν ορισμένα μέτρα ανακούφισης του λαού, θα δημιουργούσαν προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Γι' αυτό και αυξήθηκαν η ανεργία, η φτώχεια.
Οι ανταγωνισμοί στα πλαίσια της κρίσης
Η Αργεντινή επίσης δεν ήταν ενταγμένη σε καπιταλιστική ένωση όπως η ΕΕ και μάλιστα με κοινό νόμισμα για διαφορετικά κράτη, όπως το ευρώ. Το ευρώ όμως, είναι κοινό νόμισμα για διαφορετικές, ανταγωνιστικές και ανισόμετρες καπιταλιστικές οικονομίες. Επομένως η πείρα της Αργεντινής δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μία χώρα ενταγμένη σε καπιταλιστική ένωση με άλλες χώρες και με κοινό νόμισμα. Για παράδειγμα δεν μπορούν να το υποτιμήσουν για να διαχειριστούν τη συγχρονισμένη οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, αφού μια ανάλογη πολιτική υποτίμησής του αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τα διάφορα κράτη - μέλη ή συνασπισμούς κρατών - μελών της Ευρωζώνης, με βάση τα διαφορετικά συμφέροντα των μονοπωλίων τους. Γιατί θα έχει διαφορετικές επιπτώσεις στις διαφορετικές καπιταλιστές οικονομίες, ανάλογα με το βάθος της οικονομικής κρίσης. Γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο σημαίνει και υποτίμηση, (καταστροφή), κεφαλαίου γεγονός που για την Ελλάδα ή την Ιταλία θα επιδρούσε ευεργετικά αλλά για τη Γερμανία θα ήταν αρνητική εξέλιξη. Γι' αυτό και η πολιτική διεξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, προκαλεί και διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, ακόμη και στο εσωτερικό ισχυρών καπιταλιστικών κρατών όπως η Γερμανία, που εκφράζουν οξύτατους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε διαφορετικές μερίδες του κεφαλαίου και σε διαφορετικά κράτη που έχουν βεβαίως κοινό νόμισμα, το ευρώ. Που επηρεάζεται άμεσα από την πολιτική διαχείρισης της κρίσης στα πλαίσια της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Αρα και η «πείρα της διαχείρισης της Αργεντινής», μια μορφή διαχείρισης της κρίσης σε όφελος βεβαίως του κεφαλαίου, προσκρούει στην Ευρωζώνη, στο κοινό νόμισμα, στην ανισομετρία και στους οξύτατους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα διαφορετικά κράτη του ευρώ για την πολιτική διαχείρισης της κρίσης στην Ευρωζώνη και το ποιανού κράτους τα μονοπώλια θα έχουν τις λιγότερες απώλειες από την καταστροφική δύναμη της κρίσης.
Το κάλπικο δίλημμα και η διέξοδος για το λαό
Οι συζητήσεις στην Ευρωζώνη για αποπομπή της Ελλάδας, που ξαναδυναμώνουν, γίνονται αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, εστιασμένες στο ποια πολιτική διαχείρισης οδηγεί στη χρεοκοπία και στη δραχμή. Γεγονός που βεβαίως δεν αποκλείεται, μπορεί και να συμβεί. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η «πείρα της Αργεντινής» είναι χρήσιμη και αξιοποιήσιμη για μια πολιτική δύναμη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως προετοιμάζεται να τη διαχειριστεί με συμμετοχή σε κυβέρνηση αν προκύψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Είναι επίσης σίγουρο πως ένα τμήμα του κεφαλαίου θα ωφεληθεί από την επιστροφή στη δραχμή, αφού μπορεί να επενδύσει με λιγότερα κεφάλαια, ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται στο εξωτερικό αφού μπορεί να αγοράσει πάμφθηνα επιχειρήσεις και βεβαίως να αξιοποιήσει την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων και να βγάλει τεράστια και γρήγορα κέρδη με δεδομένες τις αντεργατικές αναδιαρθώσεις που μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης, δηλαδή τα μέτρα που τώρα εφαρμόζονται. Ετσι η εργατική τάξη τώρα με το ευρώ καταστρέφεται, αλλά και με τη δραχμή θα καταστρέφεται. Η όποια καπιταλιστική ανάπτυξη δε θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις, δε θα αντιμετωπίσει την ανεργία (εδώ η πείρα της Αργεντινής είναι επίσης διαφωτιστική), δε θα λύσει ζητήματα ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Αλλωστε τα αντεργατικά μέτρα εφαρμόζονται για να καταργηθούν όλες οι εργατικές κατακτήσεις, να γίνουν πάμφθηνοι οι εργαζόμενοι, για να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις. Βεβαίως αυτή η αντιπαράθεση που επαναφέρει το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», είναι αποπροσανατολιστική για τα λαϊκά συμφέροντα αφού είναι σε βάρος τους. Οπως και το πώς θα πληρωθεί το χρέος. Ο λαός δε χρωστά, του χρωστούν. Η μόνη διέξοδος σε όφελός του είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την ΕΕ και πρέπει ο ίδιος να δημιουργήσει τις πολιτικές προϋποθέσεις για να τα πραγματοποιήσει παίρνοντας την οικονομία στα χέρια του, κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια. Ζήτημα που απαιτεί την οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, με εγκατάλειψη κάθε αυταπάτης ότι είναι δυνατό ο λαός να ζήσει καλύτερα μέσα στην ΕΕ και με την κυριαρχία στην Ελλάδα των μονοπωλίων και της εξουσίας τους. Απαιτεί τον ενιαίο αγώνα εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, που θα ανοίγει δρόμο για να πάρουν η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα την εξουσία και την οργάνωση της οικονομίας.

Ι

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ Να ξεσηκωθεί ο λαός για να μην τον συντρίψουν

Η κινητικότητα σε Ελλάδα και Βρυξέλλες και οι συναντήσεις του Αντ. Σαμαρά με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, μόνο νέα δεινά προμηνύουν για τα λαϊκά στρώματα
Από την προχτεσινή συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο
«Η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της (...) Οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τα λόγια, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».
Η συγκεκριμένη φράση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, από τις δηλώσεις του στο Βερολίνο, αποτελούν το επιστέγασμα των ρητών διαβεβαιώσεων της συγκυβέρνησης προς το μεγάλο κεφάλαιο και τους Ευρωπαίους εταίρους για την αταλάντευτη στάση της στην προσχεδιασμένη κλιμάκωση της ταξικής επέλασης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι, οι διαδοχικές επαφές με Α. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ, καθώς και η συνάντηση στην Αθήνα, με τον επικεφαλής του «Γιούρογκρουπ» Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαίωσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντιλαϊκή αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης για πιστή εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και των διαρθρωτικών ανατροπών που προβλέπονται στο δεύτερο μνημόνιο, αλλά και την πρόθεσή της για μαζική εκποίηση της δημοσίας περιουσίας.
Η περιοδεία του πρωθυπουργού, χρησιμοποιήθηκε παράλληλα για να ξεδιπλωθεί μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση παραπλάνησης του λαού, που στηρίχθηκε στο ενδεχόμενο χρονικής παράτασης του ελληνικού «προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής» μέχρι το 2016, αντί του 2014. Το αίτημα που φέρεται να έθεσε ο πρωθυπουργός παραπέμφθηκε ωστόσο από τον ίδιο, αλλά και τους Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ για μετά τη «δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας» το Σεπτέμβρη και αφού τα μέτρα θα έχουν «κλειδώσει» και ψηφιστεί.
Λίγες μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων της περιόδου 2013 - 2014 και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι επιχείρησαν να δημιουργήσουν την αίσθηση στα λαϊκά στρώματα ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» τη χρονική παράταση στην επιβολή των μέτρων του μνημονίου και ότι αυτή θα επιφέρει τάχα όφελος για τα λαϊκά στρώματα, μέσα από την «ηπιότερη προσαρμογή».
Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο για να νομιμοποιήσει στις λαϊκές συνειδήσεις την επερχόμενη σφαγή και συγχρόνως να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες ότι η εφαρμογή των μέτρων σε βάθος τεσσάρων χρόνων αντί για δυο θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης. «Δε ζητάμε άλλα χρήματα, ζητάμε ανάκαμψη. Ζητάμε αναπνοές σε ένα μεγάλο μακροβούτι που κάνουμε, αναπνοές για να φτάσουμε μακρύτερα, στο στόχο μας», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς από το Βερολίνο, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την κυβερνητική προπαγάνδα.
Δεδομένη η στρατηγική τους
Πίσω από τη συντονισμένη επιχείρηση της κυβέρνησης περί «διαπραγμάτευσης» και «επιμήκυνσης», κρύβεται η πραγματικότητα που λέει ότι η επίθεση στο λαό θα δυναμώσει και με επόμενα πακέτα μέτρων, στο όνομα του να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού, οι κυβερνητικές συσκέψεις και δηλώσεις του έγιναν μέσα στη βδομάδα αναδεικνύουν ότι:
Πρώτον: Ανεξάρτητα από τις διεργασίες που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα μέσα στην Ευρωζώνη για ενδεχόμενη επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος «δημοσιονομικής προσαρμογής», κανενός είδους παράταση δεν πρόκειται να συνοδευτεί από «χαλάρωση» των αντιλαϊκών μέτρων. Ηδη την προηγούμενη Δευτέρα, σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε ότι στο πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ, της περιόδου 2013 - 2014 θα περιληφθούν πρόσθετες περικοπές της τάξης των 2 δισ. ευρώ! Στα παραπάνω θα προστεθούν τα 2,5 δισ. ευρώ για να καλυφθεί η «τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, αλλά και περίπου 3 δισ. που θα εισπραχθούν από την εφαρμογή του νέου φορολογικού.
Δεύτερο: Η συγκυβέρνηση θα λάβει όσα σκληρά μέτρα και αν χρειαστούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στη Ζώνη του ευρώ, όπως απαιτεί η ντόπια πλουτοκρατία. «Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε εις πέρας ό,τι είναι απαραίτητο για τη δημοσιονομική προσαρμογή», ήταν η δέσμευση που ανέλαβε ο πρωθυπουργός στις δημόσιες τοποθετήσεις του.
Τρίτο: Θα υπάρξει και νέος γύρος διαρθρωτικών ανατροπών, με στόχο την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, αφού όλα τα παραπάνω αποτελούν διακηρυγμένο στόχο και στρατηγική της ΕΕ.
Την υλοποίηση ακριβώς αυτής της ευρωενωσιακής στρατηγικής, ανέδειξαν με τις κοινές τους δηλώσεις ο Αντ. Σαμαράς και η Α. Μέρκελ, τις οποίες προσυπέγραψε και ο Φρ. Ολάντ.
Το τρίπτυχο λιτότητα (μέσω ισοσκελισμένων προϋπολογισμών), φτηνότερα εργατικά χέρια (με προώθηση διαρθρωτικών ανατροπών), άμεση παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους της δημόσιας περιουσίας (με μαζικές ιδιωτικοποιήσεις), που συμφώνησαν οι Αντ. Σαμαράς και Α. Μέρκελ ότι είναι ο «μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», θα πλήξει κάθε πτυχή της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.
Αποτελούν ταυτόχρονα τις αναγκαίες προϋποθέσεις για επάνοδο του κεφαλαίου σε τροχιά ανάπτυξης, με παραπέρα φθήνεμα της εργατικής δύναμης και το άνοιγμα νέων πεδίων για κερδοφόρα δράση των μονοπωλίων.
Θέλουν μόνιμο υποζύγιο το λαό
Δίνοντας όρκους πίστης ακριβώς σ' αυτή την πολιτική, ο πρωθυπουργός στις δημόσιες τοποθετήσεις του μέσα στη βδομάδα:
-- Ξεκαθάρισε ότι η προώθηση των αντιδραστικών «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» παραμένει ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή την ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων.
-- Δεσμεύτηκε ότι θα «εξαλειφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας», με αιματηρές περικοπές σε μισθούς συντάξεις, επιδόματα, στο φάρμακο, στην υγεία και στην Παιδεία του λαού.
-- Διαφήμισε τις «ευκαιρίες» που υπάρχουν στην Ελλάδα για σίγουρη και μεγάλη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, μέσω της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, της δημοσίας περιούσιας και του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Δεν δίστασε με συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» να βγάλει στο σφυρί ακόμα και τις βραχονησίδες της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι μπορούν να παραχωρηθούν για «εμπορική αξιοποίηση»!
-- Πρόβαλε την κοινή γραμμή της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να συντρίψει το λαό για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που είναι δεμένα με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι «κανένας δεν είναι αναμάρτητος» αναφερόμενος στην υποκριτική στάση που είχε κρατήσει ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο μνημόνιο με την «αντιμνημονιακή» ρητορεία. «Το θέμα δεν είναι τι έκανα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος, χτες. Το θέμα είναι ότι είμαστε όλοι μαζί αποφασισμένοι σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής της συγκυβέρνησης.
Καμιά αναμονή!
Είναι φανερό ότι οποία μορφή και αν επιλεγεί για τη διευθέτηση του χρόνου και του τρόπου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, θα έχει κοινό παρανομαστή την επιβολή όλο και περισσότερων βάρβαρων μέτρων στις πλάτες του λαού.
Ανεξάρτητα με το αν η κυβέρνηση εξασφαλίσει «επιμήκυνση» της δημοσιονομικής προσαρμογής, ανεξάρτητα αν αυτή συνοδευτεί με τα σενάρια για νέο δάνειο ή «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων, είτε συνδεθεί με αναβολή της αποπληρωμής των δανείων που λήγουν μέχρι το 2016, το «λογαριασμό» θα τον πληρώσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Οι διεργασίες στις Βρυξέλλες, οι επαφές του πρωθυπουργού και των Ευρωπαίων εταίρων, δεν έχουν στο επίκεντρο τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι αντανάκλαση των έντονων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στους κόλπους της Ευρωζώνης, με τους πολιτικούς εκπρόσωπους των πολυεθνικών να επιχειρούν ο επιμερισμός της καταστροφής κεφαλαίου από την κρίση να πλήξει κατά το δυνατόν λιγότερο τα δικά τους μονοπώλια.
Ο λαός έχει συμφέρον να συνειδητοποιήσει ότι καμιά μορφή διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός του. Ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τεράστια πείρα. Διαπίστωσε ότι το «μάρμαρο» της καπιταλιστικής κρίσης το πλήρωσε με τη μείωση του μισθού του, με καρατόμηση της σύνταξής του, με νέους φόρους, με ανεργία, με την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη βαθύτερη χρεοκοπία του.
Η διέξοδος για το λαό δε βρίσκεται σε καμιά «κεντροδεξιά» η «κεντροαριστερή» πρόταση διαχείρισης των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Συμφέρον του είναι να ξεσηκωθεί, να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να οργανωθεί διευρύνοντας τη συμμαχία του και να κάνει υπόθεσή του την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγει στην ιδιοκτησία του.

Π.Θ

Ελληνική BLACK WATER: η προπαγάνδιση της ξενοφοβίας και εγκληματικότητας ως πηγή πλουτισμο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καθώς η στρόφιγγα των εξοπλισμών έκλεισε και άρα πολεμικές βιομηχανίες, ελληνικές και ξένες, αστοί πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, συνειδητοποιούν ότι δε μπορούν να πλουτίζουν άλλο προπαγανδίζοντας τους «εθνικούς κινδύνους», ανακαλύπτεται άλλη πηγή πλουτισμού: η προβολή των προβλημάτων Ασφάλειας, της έξαρσης της εγκληματικότητας. Ιδανικός αποδιοπομπαίος τράγος οι μετανάστες, που συστηματικά δαιμονοποιούνται και εξασφαλίζουν στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματίες αλλά και στην Χρυσή Αυγή τον «εθνικό κίνδυνο» που απαιτείται για να προβάλλουν αυταρχικές, ρατσιστικές και κερδοφόρες λύσεις.
Την πιο σύντομη και ουσιαστική τοποθέτηση έκανε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Σε επίμαχο tweet, μετά τα επεισόδια στην Κόρινθο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μεταναστών στο ΚΕΝ Κορίνθου που μετατράπηκε σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, αναφέρει: «Προς Κορίνθιους.twitter. Ψυχραιμία! Η αντιμετώπιση του εθνικού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης έχει και κέρδη! Ζεστό Ευρωπαϊκό χρήμα»! Με λόγια απλά, η Φ.Πιπιλή μίλησε στη γλώσσα όσων αντιδρούν, των δημοτικών αρχόντων, των τοπικών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονταν χιλιάδες φαντάρους και μόνιμα στελέχη από τη λειτουργία του απαρχαιωμένου ΚΕΝ Κορίνθου, που τους εξασφάλιζαν οι πολιτευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ της περιοχής στο πλαίσιο της λειτουργίας του πελατειακού κράτους. Και τους υποσχέθηκε κονδύλια της Ε.Ε.
Μίλησε όμως και στη γλώσσα όσων συστηματικά καλλιεργούν κλίμα ξενοφοβίας και το φόβο της εγκληματικότητας. Είναι όλοι αυτοί, μιλιταριστικά περιοδικά, εταιρείες Security, βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο ασφάλειας που διεκδικούν κέρδη και χρυσοφόρα συμβόλαια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φασιστική Χρυσή Αυγή. Πρωταγωνιστώντας στην ανάδειξη του «μεταναστευτικού ζητήματος», συμπληρώνει τις τραμπούκικες και δολοφονικές της επιθέσεις με τη διεκδίκηση από την πίττα των κερδών του τομέα Ασφάλεια. Πως θα γίνει αυτό; Κυρίως, με τις Φασιστικές Πολιτοφυλακές. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», αρχική σκέψη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου ήταν η ίδρυση και λειτουργία εταιρείας σεκιούριτι με ευθύνη του κόμματος, ενώ αργότερα κατέληξαν στη λύση της μίσθωσης των ήδη υπαρχουσών εταιρειών ιδιωτικής φύλαξης! Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή κινείται συντεταγμένα στη δημιουργία ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ στη βάση υλικών συμφερόντων, για να βγάλει κέρδη από τις συνδρομές των κατοίκων, εκμεταλλευόμενη τα αισθήματα ανασφάλειας και την υποβάθμιση των λαϊκών γειτονιών, στρατολογώντας μέλη, παρέχοντας εργασία και συμβόλαια στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας ή αναλαμβάνοντας η ίδια αυτό το ρόλο. Η Ναζιστική οργάνωση όχι μόνο δεν αμφισβητεί τα Μνημόνια και το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, αλλά κινείται στα απόνερα αυτής, συσσωρεύει δυνάμεις παρουσιάζοντας ένα δήθεν αντισυστημικό προφίλ, παράγει αποκρουστικό ρατσιστικό έργο με τις πλάτες της αστυνομίας και των δικαστών, διαφημίζεται «να καταπολεμά την εγκληματικότητα», ενώ υπερασπίζει την πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-τραπεζών και επιχειρηματιών που δημιουργεί τα κοινωνικά αδιέξοδα! Σύντομα θα αναδειχτεί η βασική δύναμη επιβολής ων αντεργατικών μέτρων με τους τραμπούκους που έχει μαζέψει και διαπαιδαγωγεί.
Εφαρμογή αυτών των πολιτικών επιλογών είχαμε στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», στη σύσταση των «Ταγμάτων Ασφαλείας» πρωτοστατεί ο απόστρατος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Φ.Μπέλλος. Έστειλε ανακοίνωση στην «Ελευθερία» με την οποία καλεί τους νέους «από 15 έως 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης περιγράφει τους στόχους των «Ταγμάτων Ασφαλείας»: «Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων».
Επιπλέον, καταγράφονται φιλόδοξες απόπειρες συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Μ.Ο.Τ.Ε.Κ. P.M.C. που κινείται στο πλαίσιο των σύγχρονων δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας, συμπεριλαμβάνει την ιδιότητα της Ιδιωτικής Εταιρείας Security και του Ιδιωτικού Στρατού.
Εταιρεία που φιλοδοξεί να υπογράψει συμβόλαια εντός και εκτός συνόρων, σε αστυνομικές, στρατιωτικές αποστολές είτε δίπλα στις δυνάμεις καταστολής, τον ελληνικό στρατό, ακόμη και στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών αποστολών των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΟΗΕ, είτε αναλαμβάνοντας επιχειρήσεις που αποτελούν αντικείμενο της ΕΥΠ!
Υπάρχει όμως ένα σημείο στην περιγραφή του ρόλου της που αποκαλύπτει όλη την ουσία: «ΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΕΙΔΙΚΩΝ - ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ , ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΤΛ. )»!
Σύμφωνα επομένως για τα λεγόμενα τους, είτε δρουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών αποστολών, αποτελούν δύναμη σύγχρονων Ταγματ-ασφαλητών, που έναντι αδρής αμοιβής υπερασπίζονται την ταξική πολιτική των κυβερνήσεων και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζιτών και τοκογλύφων, αλλά και τα βάρβαρα συμφέροντα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ συμβάλλοντας ένοπλα στην Κατοχή λαών.
Ας δούμε όμως για το τι πρόκειται:
Σχετικές πληροφορίες: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 3ων ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
Επισκόπηση εταιρίας: ΝΕΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗ 16-20 - ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 2310402360 & 2310403825
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΤΟΠΟΥΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - Β' ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περιγραφή: Η M.O.T.E.K. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ .

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: ΤΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.
ΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΕΙΔΙΚΩΝ - ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ , ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΤΛ. )
- ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ & ΤΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ.- ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ
- ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙΡΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. - ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ- ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ & ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ.
- ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ)
- ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ)- ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ
- ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ (ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ & ΔΙΑΣΩΣΕΩΝ)
- ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ- ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
Η εταιρία παρέχει επίσης ταυτόχρονα και τα 3 είδη υπηρεσιών - επίπεδων. Πρώτη κατηγορία - 1ο επίπεδο: Παρέχει κύριος βοηθητικές υπηρεσίες όπως οδηγούς φορτηγών εφοδιοπομπών, εργάτες για την κατασκευή στρατιωτικών βάσεων και οδικών δικτύων, μάγειρες για εστιατόρια του στρατού, γιατρούς κλπ. 2η κατηγορία - 2ο επίπεδο: Αναλαμβάνει την προστασία επιχειρήσεων, κτιρίων, αεροδρομίων, λιμένων, εγκαταστάσεων ενέργειας καθώς και υψηλών προσώπων σε εμπόλεμες ζώνες 3η κατηγορία - 3ο επίπεδο: Η εταιρία προσφέρει καθαρά στρατιωτικές υπηρεσίες όπως στρατιωτική τεχνογνωσία και εκπαίδευση σε εθνικούς στρατούς ή αποστολή ιδιωτικού στρατού εκεί που ο τακτικός στρατός δεν μπορεί να αναλάβει δράση τουλάχιστον επίσημα κ.τ.λ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com
http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Επαγγελματίες από την Σκόπελο θα πάνε στην Αγκόλα.μεγάλη κρίση οδηγεί Σκοπελίτες επαγγελματίες στην Αφρική για δουλειά!!!

ΕΔΩ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ
 Σκόπελος η μεγάλη κρίση οδηγεί Σκοπελίτης επαγγελματίες στην Αφρική για δουλειά!!!
όπως μας είπαν ιδιοκτήτες καταστημάτων ότι η μεγάλη κρίση 70% φέτος  τους οδηγεί στην ξενιτιά για να κάνουν δουλειές .ένας από αυτούς ο κύριος λεμονής Ρηγίνος μας αποκάλυψε ότι κλίνη το Μιντ μάρκετ και τον Οκτώβριο μαζί με άλλους επαγγελματίες από την Σκόπελο θα πάνε στην Αγκόλα για δουλειά .δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της κρίσεως

Ποιος μεγάλο παράγοντας του νησιού αναλαμβάνει τον Α.Ο ΣΚΟΠΕΛΟΥ?

σε λίγο θα μάθουμε ...

Σκόπελος παράπονα από τους επαγγελματίες του Πάνορμου για αδιαφορία του λιμεναρχείου σε καταγγελίες τους .


λάβαμε πολλά email από φίλους αναγνώστες ότι ενώ κάνουν καταγγελίες στο λιμεναρχείο Σκοπέλου αυτή αδιαφορούν και τους απαντούν ότι δεν έχουν καμία δουλειά .πρέπει να πούμε και για το κύκλωμα με της ξεναγούς που έχει καταντήσει μεγάλη μάστιγα στην Σκόπελο αλήθεια ποιος θα της σταματήσει??

Τουρκική «απόβαση» στα λιμάνια

Έντονο φέρεται να είναι το ενδιαφέρον τουρκικών ομίλων για την αγορά λιμανιών και μαρίνων της Ελλάδας, εν όψει αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», η τουρκική εφημερίδα Vatan φιλοξενεί άρθρο, με θέμα την «επίθεση» των Τούρκων επιχειρηματιών στα ελληνικά νησιά.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει, ότι Τούρκοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πώλησης 23 λιμανιών και μαρίνων της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, πως ο τουρκικός όμιλος, ο Dogus Holding A.S. ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι σχεδιάζει την αγορά τεσσάρων μαρίνων στην Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Χουσνού Ακχάν, είχε μάλιστα σημειώσει πως ετοιμάζονται οι σχετικές συμβάσεις.

Στόχοι του Dogus Holding A.S. φέρεται να είναι οι μαρίνες της Κέρκυρας, της Λευκάδας, καθώς επίσης κάνει αναφορά και για μαρίνες στην Αθήνα και την Πελοπόννησο, χωρίς να τις κατονομάζει.

Βυθίστηκε σκάφος

Θαλάσσια περιπέτεια για έναν ερασιτέχνη ψαρά σήμερα το απόγευμα, στην Αγία Κυριακή Τρικέρων, το σκάφος του οποίου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες άρχισε να χάνει αέρα με αποτέλεσμα να βυθιστεί.
Ο 67χρονος ψαράς περισσυνελέγει καλά στην υγεία του από το διερχόμενο σκάφος αναψυχής «ΕΥΤΥΧΙΑ» και μεταφέρθηκε ασφαλώς στον όρμο «Αλογόπορο», ενώ από εκεί -συνοδεία προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Αγίας Κυριακής- μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

 

ΤΟ ΕΘΝΟΣΚΕΡΔΟΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΤΟ ΑΡΘΡΟ


Η ΑΥΓΗΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑESPRESSOREAL NEWSΤΟ ΒΗΜΑΗ ΒΡΑΔΥΝΗΤΟ ΠΑΡΟΝΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου