Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ SKOPELOS NIGHT FROM ILIAS TAVERNA






ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΩΙΝΗ !!


ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΤΟ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑΝ

ΣΥΡΙΖΑ: "Μέγιστη θεσμική απρέπεια" η στάση Γιούνκερ ΚΛΑΨΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΕΧΤΙΚΕ ΡΕ ΟΥΣΤ

"Μέγιστη θεσμική απρέπεια και προσβολή της Δημοκρατίας" χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δεν συμπεριέλαβε στις επαφές του στην Αθήνα συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει εδώ και μία εβδομάδα επίσημο αίτημα στον κ. Γιούνκερ, αλλά «η ηγεσία της ΕΕ προτιμά να συνομιλεί με όσους θεωρεί βολικούς».

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΚΗΣ !


Χωρίς Τεχνική Υπηρεσία η Αλόννησος


Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί για τον Δήμο Αλοννήσου η έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας, γεγονός που συνεπάγεται συνεργασία με άλλους φορείς, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι που τίθενται. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης «εάν ο Δήμος Αλοννήσου διέθετε στελεχωμένη, πιστοποιημένη τεχνική υπηρεσία, αναμφίβολα θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε σε συντομότερο διάστημα, πολύ περισσότερους στόχους. Δυστυχώς, η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού και βεβαίως η έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας είναι σημαντικό μειονέκτημα για τον Δήμο, διότι αναγκαζόμαστε να απευθυνόμαστε στον ιδιωτικό τομέα, προσθέτει ο ίδιος, προκειμένου να εκπονήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε ορισμένες μελέτες είτε είναι μικρές, είτε μεγάλες».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Υπενθυμίζεται ότι η γειτονική Σκόπελος συγκρότησε φέτος τεχνική υπηρεσία, διότι «είχε το απαραίτητο προσωπικό» επισημαίνει ο κ. Βαφίνης, για να προσθέσει ότι «αυτή την στιγμή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλοννήσου διαθέτει μόνο μια αρχιτέκτονα, ενώ όπως γνωρίζετε πολύ καλά, δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να προχωρήσουμε σε προσλήψεις». Η ψήφιση του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ) από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου, αποτελεί σημαντικό βήμα καθώς «θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε ανακοίνωση για μετάταξη όποιου ενδιαφέρεται για την κάλυψη μιας θέσης πολιτικού μηχανικού, αλλά το πρόβλημα της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, καθιστά δύσκολη την κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαφίνης.
Παρόλα ταύτα, οι επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου προωθούν μια σειρά έργων στο νησί, μεταξύ των οποίων κατέχει σημαντική θέση η ανάδειξη των παλιών εκκλησιών που βρίσκονται στην Παλιά Χώρα της Αλοννήσου. Η πρόταση ανάδειξης των παραπάνω μνημείων, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου και όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου «η μελέτη προϋπήρχε και αυτή την στιγμή υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από το περιφερειακό τμήμα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προκειμένου να εντάξουμε το έργο, αλλά απαιτείται προηγουμένως επικαιροποίηση της μελέτης και ορισμένες επιπρόσθετες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν».
Στόχος είναι η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και μέσω του ποσού των 50.000 ευρώ που εξασφάλισε από την ΜΟΔ ο Δήμος Αλοννήσου, θα επιδιωχθεί, με την συνδρομή τεχνικού συμβούλου, η ωρίμανση και επικαιροποίηση των μελετών που απαιτούνται. Οι δεκάδες ιστορικές εκκλησίες της Παλιάς Χώρας είναι πόλος έλξης για τους γηγενείς αλλά και τους επισκέπτες της Αλοννήσου και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι αναδειχθούν ως σημεία προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών.
Όπως είναι προφανές, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αλοννήσου, δίνεται βαρύτητα στην υλοποίηση των έργων υποδομής που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού και κατ’ επέκταση των επισκεπτών. Σύμφωνα μάλιστα με την επισήμανση του Δημάρχου Αλοννήσου «το νησί διανύει την δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση της τελευταίας εικοσαετίας» αλλά παρόλα ταύτα, συνεχίζονται οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του φυσικού και μνημειακού πλούτου που διαθέτει.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Ταξιδεύουν στην Αλόννησο για να ζητήσουν ελεημοσύνη!


Αποροι από διάφορες περιοχές της Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα, που έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση, δεν δίστασαν να ταξιδέψουν μέχρι την Αλόννησο, στην διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να ζητήσουν την συνδρομή του τοπικού ιερέα, π. Αβραάμ Αποστολίδη, ο οποίος αναπτύσσει ευρύ κοινωνικό έργο. Το συγκεκριμένο φαινόμενο, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην διάρκειας της διακονίας του π. Αβραάμ, είναι ενδεικτικό της δεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί οικογενειάρχες, οι οποίοι για λόγους αξιοπρέπειας, προτίμησαν να μεταβούν από τον τόπο διαμονής τους, στην Αλόννησο, ζητώντας την βοήθεια του τοπικού πληθυσμού.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού σημειώθηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον τρία διαφορετικά περιστατικά κάθε εβδομάδα, γεγονός που μαρτυρά τις εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις που εκλαμβάνει η οικονομική κρίση. «Πρωτόγνωρο είναι, σε σχέση με παλαιότερα χρόνια, το γεγονός ότι ερχόντουσαν άνθρωποι από το Βόλο, την Καρδίτσα και άλλες περιοχές, σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, ζητώντας βοήθεια» αναφέρει ο π. Αβραάμ. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις, αφορούν κατά βάση οικογενειάρχες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, μη έχοντας την δυνατότητα να προμηθευτούν φαγητό, γάλα ή ρούχα για τα παιδιά τους. Σε μια μάλιστα περίπτωση, μητέρα δεν είχε την δυνατότητα να αγοράσει ούτε το γάλα του μωρού της και απευθύνθηκε στον ιερέα της Αλοννήσου, ζητώντας βοήθεια.
«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι την Αλόννησο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να βοηθηθούν» υπογραμμίζει ο εφημέριος της Αλοννήσου. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι οι εν λόγω άποροι κατέβαλαν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείται για την μετάβασή τους.
Το ευρύ κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που αναπτύσσει ο π. Αβραάμ είναι πιθανότατα, ένας από τους λόγους που οδήγησαν δεκάδες απόρους στην Αλόννησο. «Όσο μπορούμε, συνδράμουμε όλες τις περιπτώσεις και παράλληλα συγκεντρώνουμε χρήματα, προκειμένου να βοηθήσουμε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο νησί μας» υπογραμμίζει ο ίδιος. Η τοπική Εκκλησία συνδράμει ορισμένες οικογένειες του νησιού που δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το πετρέλαιο θέρμανσης στην διάρκεια του χειμώνα ή αδυνατούν, αντίστοιχα, να πληρώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. «Πρόκειται για οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και βοηθούμε με όσες δυνάμεις έχουμε» εξηγεί ο π. Αβραάμ. Πρόσφατα μάλιστα, αντικαταστάθηκε το στρώμα απόρου, που είχε καταστραφεί, ενώ στην διάρκεια των γιορτών πραγματοποιείται γεύμα αγάπης για τους μοναχικούς ηλικιωμένους του νησιού.
Το πνεύμα ετοιμότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης είναι πάντα ζωντανό και όπως τονίζει ο δραστήριος ιερέας, «δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιες εξελίξεις θα υπάρξουν φέτος τον χειμώνα και γι’ αυτό τον λόγο, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αναθέτουμε απευθείας την παροχή υπηρεσίας ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «ΟΡΦΕΑ» στον εργολάβο οικοδομών Sinana Dritan

Πεντακοσίων πενήντα οκτώ ευρώ και δεκατεσσάρων λεπτών (558,14 €) σε βάρος του προϋπολογισμού χρήσεως 2012 για τα έξοδα ταξιδίου του Μιχαήλ Πρωίου στην Χίο.......?


ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΞΟΔΩΝ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ ΔΕΥΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΠΑΜΕ - ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 8/9/12, 6μ.μ. Πλ. Αριστοτέλους


ΠΑΜΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΡΓΑΤΕΣ – ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ – ΝΕΟΙ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΜΕ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ - ΜΑΣ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ – ΚΛΑΔΟΥΣ – ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ

ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΛΑΪΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 6.00 μ.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Ή ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Ή ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ



Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι,

Χρόνια ανοχής και αυταπατών δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε τα ελάχιστα για σένα και την οικογένεια σου. Τα παιδιά σου βρίσκονται σε κίνδυνο.
Ο φόβος ΔΕΝ σε έσωσε. Σε φτώχυνε, σε οδηγεί στη πλήρη εξαθλίωση.
Όσοι έλεγαν και όσοι πίστεψαν ότι οι θυσίες έχουν τέλος, διαψεύστηκαν.

Πληρώνεις και θα πληρώνεις πανάκριβα
Τις κυβερνήσεις που εκλέχθηκαν, τα δάνεια και τα μνημόνια που υπέγραψαν
Την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα κέρδη στους λίγους και τη φτώχεια στους πολλούς
Το χρέος που δεν δημιούργησες εσύ αλλά τα αμύθητα πλούτη του κεφαλαίου
Την απάτη ότι ο πλούτος που ΕΣΥ παράγεις πρέπει να μείνει στα χέρια τραπεζιτών, βιομήχανων, εφοπλιστών, επιχειρηματιών για να υπάρχουν δουλειές

Τώρα πια έχεις πείρα
ΚΑΘΕ ανοχή και υποχώρηση, ΚΑΘΕ αυταπάτη είναι βήμα εξαθλίωσης.
Τώρα έχεις ευθύνη
Να ξεχωρίσεις φίλους και εχθρούς ή όσους παριστάνουν τους «φίλους»
Να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου, ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ.

Με κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η γεύση δεν αλλάζει.
Τα μέτρα της αντιλαϊκής λαίλαπας είναι και θα είναι εδώ, θα χειροτερεύουν.
Όσο κυρίαρχος στόχος της πολιτικής θα είναι να σωθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα τραπεζιτών και βιομήχανων, η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα παίρνουν συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα, θα φτιάχνουν συνεχώς νέα μνημόνια.

Το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 + 2,5 δις Ευρώ της συγκυβέρνησης που βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές είναι ακόμα χειρότερο. Τσακίζουν πάλι:
Μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κοινωνικά επιδόματα και πρόνοια. Τα ασφαλιστικά ταμεία αφού καταληστεύθηκαν για χρόνια, πάνε για στάση πληρωμών συντάξεων και περίθαλψης.
Οι μισθοί κόβονται πάνω από 50% με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ατομικές συμβάσεις, μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.
Στις χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα προσθέτουν εφεδρείες - απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.
Γονατίζουν με νέους φόρους και χαράτσια τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν πια να επιβιώσουν. Η καθημερινή σίτιση έχει γίνει πλέον μαζικό πρόβλημα.
Διαλύουν τα νοσοκομεία, κόβουν τα φάρμακα από τους ασθενείς που δεν έχουν να τα πληρώσουν. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού.
Ξεχαρβαλώνουν σχολεία και πανεπιστήμια, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
Πουλάνε σε ιδιώτες ότι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες εκτάσεις, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, Τράπεζες, Ύδρευση κ.λ.π.). Ιδιωτικοποιώντας την Αγροτική Τράπεζα δίνουν την αγροτική γη σε ιδιώτες, ξεριζώνουν τους αγρότες με τη «βοήθεια» της Ευρωπαϊκής Αγροτικής πολιτικής
Τα μικρομάγαζα κλείνουν κατά χιλιάδες μπροστά στον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων που εκτοξεύουν τιμές και ακρίβεια.
Η ανεργία χτυπά κάθε σπιτικό ιδιαίτερα τους νέους, ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ όταν με νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια και αντεργατικούς νόμους πλουτίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η τρόικα, το κεφάλαιο ξέρουν ότι προκαλούν την λαϊκή οργή . Προσπαθούν να την ελέγξουν, να την κάνουν ακίνδυνη.
Χτυπάνε εκεί που ξέρουν ότι κινδυνεύουν: τους οργανωμένους, ταξικούς αγώνες των εργαζόμενων με ΜΑΤ και δικαστήρια. Χτυπάνε τις ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.
Η καταστολή πάει χέρι – χέρι με την εξαθλίωση.
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τρομοκρατεί για να περάσει τα νέα μέτρα υποσχόμενη «επιμήκυνση» του χρέους δηλαδή επιμήκυνση των μνημονίων και των μέτρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση αφού ξέχασε την κατάργηση των μνημονίων, εξαπατά για τη δυνατότητα «αναδιαπραγμάτευσης» τους. Ζητά τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για τους τραπεζίτες αλλά χωρίς τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Αυτό δεν έγινε πουθενά στην Ευρώπη, όπου παίρνονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα Κρύβουν από το λαό ότι η ολοκληρωτική χρεοκοπία του λαού έχει ήδη δρομολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να στηριχθεί η ανάκαμψη του καπιταλισμού και των κερδών του κεφαλαίου πάνω στη μόνιμη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση του λαού.

Παρά τους καυγάδες στις τηλεοράσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται «αρμονικά» στη ΓΣΕΕ, στα σωματεία, στους κλάδους και τις επιχειρήσεις. Υπογράφουν από κοινού δεκάδες συμβάσεις προδοσίας (εμπόριο, τουρισμός, επισιτισμός, κλινικές, δεκάδες εργοστάσια) με μειώσεις μισθών από 20% - 40%. Σιωπούν στις απολύσεις, τη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.
Με τη λογική του «μικρότερου κακού» καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε περισσότερη φτώχεια. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός κάθε χρώματος πρέπει να πεταχτεί πάνω από τη πλάτη των εργαζόμενων. Να αλλάξουν γοργά και αποφασιστικά οι συσχετισμοί στα σωματεία, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.

ΟΠΟΙΟΣ βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση του λαού, όποιο χρώμα κι’ αν έχει, είναι εχθρός του.
Οι πρόσφατες εκλογές δεν έλυσαν το πρόβλημα του λαού αλλά δυσκόλεψαν τη κατάσταση.
Όταν η επιβίωση του λαού κινδυνεύει, είναι η ώρα για καθαρές επιλογές. Δεξιές «επιμηκύνσεις» και «αριστερές αναδιαπραγματεύσεις» των μνημονίων είναι κοροϊδία.
Να καταργηθούν ΑΜΕΣΑ όλα οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι νόμοι που τις υλοποιούν. Να στηριχτεί από τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους κάθε ιδεολογίας η σχετική πρόταση νόμου που κατάθεσε το ΚΚΕ γιατί μας αφορά όλους.
Να οργανωθεί ΤΩΡΑ και, πρώτα’ απ’ όλα μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, από ζωντανά, μαχητικά, μαζικά συνδικάτα η εργατική - λαϊκή πάλη να για να μην περάσει η λαίλαπα των νέων μέτρων, να καταργηθούν τα προηγούμενα.
Χωρίς οργάνωση, σχέδιο, αντοχή, πολιτικοποίηση του αγώνα, τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις φοροεπιδρομές, τη περικοπή επιδομάτων, τη διάλυση της υγείας, της πρόνοιας της παιδείας, το κλείσιμο των μικρομάγαζων, το ξεριζωμό των φτωχών αγροτών, το ξεριζωμό της νεολαίας, μια προοπτική ελπίδας μπορεί να έχει :
Τη Κοινωνική Συμμαχία εργαζόμενων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη κοινή δράση ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ, μέσα από λαϊκές πρωτοβουλίες, τις λαϊκές επιτροπές που πρέπει να ξεφυτρώσουν παντού. Με ένα στόχο κοινό :
Τη κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων,
Μονομερή διαγραφή του χρέους
Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ριζικές ανατροπές και αλλαγές που θα φτάνουν ως την εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για τη σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Με τη γνώση ότι ο καπιταλισμός σάπισε και μπορεί να γεννά μόνο ανεργία, φτώχεια, δυστυχία. Για μια οικονομία στην υπηρεσία του λαού. Σε μια κοινωνία με την εξουσία στα χέρια του λαού.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου