Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Διακοπές υδροδότησης

Εργασίες της ΕΥΑΘ προκαλούν ταλαιπωρία

Από τις 8 το πρωί έχουν ξεκινήσει στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη διακοπή στην υδροδότηση λόγω εργασιών της ΕΥΑΘ στη συμβολή των οδών Νυμφών και Ανοίξεως στο Συνοικισμό Τοπογράφων.

Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ανοίξεως, Νυμφών, Μουστακλή Σπ., Μπιζανίου και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς.

Οι διακοπές υδροδότησης θα κρατήσουν έως τις 4 το μεσημέρι.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΧΩΡΙΖΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ .....

Γαμήλιος προορισμός έχει εξελιχθεί το νησί της Σκοπέλου μετά τα γυρίσματα της ταινίας Mamma Mia ενώ γίνονται προσπάθειες από το Δήμο και τις τοπικές αρχές να αναπτυχθεί περαιτέρω ως ναυταθλητικός προορισμός.
Ο κ. Κωνσταντίνος Σκούρας, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του νησιού, μιλά στο Tourism Press για την επίδραση της δημοφιλούς κινηματογραφικής ταινίας στην τουριστική κίνηση της Σκοπέλου καθώς και για τις ενέργειες που γίνονται από το Δήμο για την προσέλκυση του εσωτερικού τουρισμό αυτό το καλοκαίρι.
"Την κρίση, μόνο με δουλειά μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει", τονίζει ο κ. Σκούρας, ο οποίος υπογράμμισε τις προσπάθειες της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του νησιού για περαιτέρω ανάπτυξη.
"Αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο, εθελοντικά, και τα 11 μέλη της Επιτροπής, από τα οποία σχεδόν όλοι είναι σχετικοί με το αντικείμενο του τουρισμού", δήλωσε ο κ. Σκούρας.
Το 2008 γυρίστηκε η ταινία Mamma Mia. Πώς επηρέασε τα επόμενα χρόνια τη διεθνή τουριστική κίνηση στο νησί;
Η επίδραση του Mamma Mia ήταν ιδιαίτερα θετική για την τουριστική κίνηση για τη Σκόπελο. Η ταινία έδειχνε παρά πολλά τοπία του νησιού. Το 70-80% των γυρισμάτων της ταινίας ήταν τοπία από τη Σκόπελο. Έτσι μετά την προβολή της στους κινηματογράφους ο κόσμος άρχισε να ρωτά που βρίσκεται το νησί αυτό.
Από το 2008 έως και σήμερα γίνονται πάρα πολλοί γάμοι στη Σκόπελο, κυρίως στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί καθώς και σε άλλες εκκλησίες του νησιού, οι οποίες επιλέγονται μετά την επίσκεψη του ζευγαριού στο νησί.
Πολλά ζευγάρια προέρχονται από την Ελλάδα που έρχονται για θρησκευτικό γάμο. Ωστόσο, εξίσου πολλά είναι και τα ζευγάρια από το εξωτερικό όπως πρόσφατα από τη Βραζιλία και την Ιταλία που έρχονται για πολιτικό γάμο.
Μέχρι στιγμής και δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει για τα καλά η τουριστική σαιζόν, έχουν γίνει 7 γάμοι.
Το νησί κατατάσσεται 4ο στους καλύτερους γαμήλιους προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με το Yahoo Lifestyle. Εκτιμώ ότι κάθε σαιζόν πραγματοποιούνται περί τους 50 γάμους στο νησί από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Ακούγεται ότι η Ελλάδα δεν διευκολύνει τους ξένους κινηματογραφιστές εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Υπήρξαν αντίστοιχα προβλήματα κατά τα γυρίσματα του mamma Mia και πώς αντιμετωπίστηκαν;
Δεν υπήρξαν τέτοιου είδους προβλήματα κατά τα γυρίσματα του Mamma Mia. Οι τοποθεσίες των γυρισμάτων παραχωρήθηκαν σχεδόν αφιλοκερδώς.
Μετά από την προβολή της ταινίας Mamma Mia, είχαμε κρούσεις από διαφημιστικές εταιρείες του εξωτερικού για να πραγματοποιήσουν γυρίσματα. Μία από αυτές από τη Βουλγαρία έκανε γυρίσματα για δύο διαφημιστικά σποτ. Επιπλέον, δύο άτομα από το συνεργείο των γυρισμάτων επέστρεψαν πρόσφατα στη Σκόπελο για γάμο, ο ένας ως γαμπρός και ο άλλος ως κουμπάρος. 
Η επαφή με τη διαφημιστική εταιρεία είχε γίνει πέρσι κατά τη συμμετοχή της Σκοπέλου σε τουριστική έκθεση της Βουλγαρίας. 
Πώς σκέφτεστε η Σκόπελος να αξιοποιήσει τη μετά Mamma Mia εποχή ως προς την τουριστική της ανάπτυξη;
Καταρχήν, να προβάλλουμε περαιτέρω τα τοπία στα οποία γυρίστηκε η ταινία. Δεύτερον, σκεφτόμαστε να οργανώσουμε μία επετειακή εκδήλωση στο νησί με το κλείσιμο των 5 ετών από την προβολή τη. Κυρίως, όσον αφορά το τελευταίο, πρέπει να πω ότι, ένα από τα λάθη που έγιναν τότε ήταν ότι το πάρτυ για την παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στο Λαγονήσι αντί για τη Σκόπελο.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, θα οργανώσουμε μία εκδήλωση, στην οποία θα καλέσουμε τους συντελεστές της ταινίας ενώ ως παράλληλη εκδήλωση θα οργανώσουμε ένα φεστιβάλ ταινιών που έχουν γυριστεί στα Ελληνικά νησιά.
Πώς διαμορφώνεται η τουριστική κίνηση στη Σκόπελο το διάστημα αυτό και τι προβλέπετε για την επόμενη σαιζόν;
Σε γενικές γραμμές, ο τουρισμός από το εξωτερικό κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Για τον εσωτερικό τουρισμό διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και πιστεύουμε ότι θα αποδώσουν οι ενέργειες που ξεκινήσαμε ήδη από το χειμώνα.
Επειδή προβλέψαμε ότι εξαιτίας των συμπιεσμένων εισοδημάτων τους οι Έλληνες θα δυσκολευτούν για τις διακοπές τους, δημιουργήσαμε το ειδικό πρόγραμμα "Πάμε Σκόπελος" με προσφορές και εκπτώσεις στις επιχειρήσεις της Σκοπέλου.
Η ειδική εκπτωτική κάρτα θα διανέμεται μέσω εντύπων ξεκινώντας από την επόμενη Κυριακή σε εφημερίδα της Μαγνησίας. Ωστόσο, έχουμε κάνει επαφές και με άλλα μέσα  και η ανταπόκριση ήταν θετική. Προσπαθούμε με όσες δυνάμεις έχουμε καθώς τα οικονομικά του Δήμου είναι πολύ περιορισμένα.
Στο πρόγραμμα "Πάμε Σκόπελος" έκανε αναφορά και η online έκδοση της Γερμανικής spiegel, κάνοντας λόγο για το πως ένα μικρό νησί προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση.
Όσον αφορά την κίνηση στο νησί δεν περιμέναμε πολλά πράγματα και αυτός ήταν και ο λόγος που κινηθήκαμε το χειμώνα δυναμικά, αναλόγως των οικονομικών πόρων που διαθέτουμε. 
Συμμετείχαμε σε 9 διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού καθώς και στη Philoxenia. Μεταξύ των διοργανωτριών χωρών που επισκεφθήκαμε ήταν οι: Ιταλία, Νορβηγία, Δανία, Βερολίνο, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σουηδία.
Όσον αφορά τις χώρες των Βαλκανίων, οι δράσεις μας ήδη αποδίδουν. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από τις περιοχές αυτές, παρά το γεγονός ότι η συγκοινωνία δεν διευκολύνει. Οι επισκέπτες από τη Βαλκανική χερσόνησο αναγκάζονται να έρθουν μέσω Βόλου και όχι μέσω Θεσσαλονίκης.
Η επιδίωξή μας είναι να υπάρξει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη ακόμη κι αν αυτή δεν είναι καθημερινή. Για το σκοπό αυτόν, θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης την ύπαρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης σε ετήσια βάση μεταξύ των δύο περιοχών.
Η σύνδεση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για το νησί καθώς εκτός από τους ξένους επισκέπτες, η Σκόπελος είναι ένας πολύ επιθυμητός προορισμός για τους Θεσσαλονικείς. 
Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι όπως έχουν εξαγγείλει τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Σκόπελος, μέχρι στιγμής, αν όντως ισχύσουν, καθώς προβλέπεται ακτοπλοϊκή σύνδεση 3 φορές την εβδομάδα. 
Την περσινή χρονιά που το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σκόπελος ήταν μία φορά/ εβδομάδα, τα πλοία έρχονταν και έφευγαν γεμάτα. Μάλιστα, το ίδιο συνέβαινε αρχές της δεκαετίας του '90, όπου υπήρχε 3 φορές την εβδομάδα απευθείας δρομολόγιο.
Μεταξύ άλλων, όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, επιδιώκουμε να μπει και κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία  στο ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα "Πάμε Σκόπελος". 
Η άλλη κίνηση που κάνουμε για να τονώσουμε την κίνηση στο νησί είναι να προβάλλουμε τη Σκόπελο ως ναυταθλητικό προορισμό.
Καταφέραμε σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Σκοπέλου να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, τα τελευταία 3 χρόνια, αγώνες ιστιοπλοΐας στο νησί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Επίσης, 4-11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου. Πέρσι είχαμε ρεκόρ συμμετοχών 44 σκάφη.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΕΊ ΜΑΖΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΈΣ ΔΙΚΛΊΔΕΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ  ΣΑΒΒΑ ΦΙΛΙΠΠΟ
ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ..

266 ΠΗΡΕΣ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ


ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΗΣ ΟΤΙ ΕΙΣΕ ?
ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΚΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΠΟΥ.......

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 70% ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΉΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΊΚΙΑ ΟΥΤΕ 5% ΜΑΛΟΝ ΟΝΕΙΡΕΎΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΛΈΨΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ !


ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΕΒΕ ΔΕΗ ΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ
ΤΟ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ ΜΙΛΙΣΕ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΉ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΤΟΥ ΦΕΤΟΣ ,,,,,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑ

Αραγε θα δούμε και τέτοιες εικόνες στην Σκόπελο?

ΣΟΚ στην Κρήτη - Εκλιπαρούν για δουλειά με αντάλλαγμα φαγητό
Του Σωτήρη Μεταξά
Ανέχεια, απογοήτευση και φόβος για το αύριο, συνθέτουν το σκηνικό της αγοράς εργασίας σε ολόκληρη την Κρήτη. Στη δίνη της ανεργίας, περιστατικά ανθρώπων που...
ζητούν δουλειά, στην κυριολεξία, για "ένα κομμάτι ψωμί" πληθαίνουν και αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα για έναν τόπο που πριν από δύο χρόνια χαρακτηριζόταν "εργασιακός παράδεισος". Το φαινόμενο είναι έντονο τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην Κρητική ύπαιθρο. Άνθρωποι, οικογενειάρχες, που παραμένουν χωρίς δουλειά για μήνες, εκλιπαρούν για ένα μεροκάματο ζητώντας σαν αντάλλαγμα ... φαγητό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι μου χτυπούν την πόρτα για εργασία και δεν φεύγουν αν δεν εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο δηλώνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Πρόκειται κυρίως για τεχνίτες που η κατάρρευση της οικοδομής τους έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μην έχουν να ... ζήσουν τις οικογένειές τους.

Η κατάσταση είναι τραγική. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε αλλά δυστυχώς τα μεροκάματα έχουν εκλείψει επισημαίνει ο κ.Βαρδάκης. Σε εργοστάσια, βιοτεχνίες ακόμη και σε χωράφια, άνθρωποι κάθε ηλικίας ζητούν δουλειά με αντάλαγμα φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8706.html#more 

ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΡΑ !


μόλις πέρασε πολεμικό αεροπλάνο χαμηλά στην Σκόπελο τώρα γιατί δεν γνωρίζουμε ευχόμαστε να μην κυνηγά τόσο κοντά κάνα τούρκικο....

Βοηθήστε το αγαπημένο σας Blog skopelos news να γίνει γνωστό σε όλων τον κόσμο!!

έτσι βοηθάτε τα νησιά έτσι βοηθάτε την ελεύθερη έκφραση χωρίς κανένα νταβατζή έτσι βοηθάτε την Ελλάδα μας

skopelosnews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΜΕ - 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7μ.μ.,ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑΠΑΜΕ


Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Αθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864
E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr
Αθήνα 14 Αυγούστου 2012
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ
22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7μ.μ.

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προωθεί στα πλαίσια της συνολικής της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, ανάμεσα στα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, και την ιδιωτικοποίηση-εκποίηση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ. Σε συνδυασμό με την «απελευθέρωση» των ταχυδρομικών υπηρεσιών από το 2013 στρώνεται το έδαφος για να μεγαλώσει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Για τους εργαζόμενους η επόμενη ημέρα θα φέρει μείωση μισθών, σάρωμα δικαιωμάτων συνολικά και μαζικές απολύσεις. Καμιά αναμονή. Όσοι μιλούν για την τιμή εκποίησης συνηγορούν υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΟΣΤ. Θέλουν να εκτονώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις, να εφησυχάσουν τους εργαζόμενους για να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση. Δεν είναι αντίθετοι με την «απελευθέρωση» και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων συνολικά. Αυτό μαρτυράνε και οι χτεσινές αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ.
Είναι η ώρα των χιλιάδων εργαζομένων στα ΕΛΤΑ να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, να οργανώσουν τον αγώνα και να αποτρέψουν το έγκλημα της παράδοσης των ΕΛΤΑ στο μεγάλο κεφάλαιο. Για το σκοπό αυτό, το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του στα ΕΛΤΑ καλούν κάθε εργαζόμενο που θέλει να αντισταθεί και να πάρει μέρος στην οργάνωση της πάλης ενάντια στο ξεπούλημα τους να συμμετέχει στη σύσκεψη που θα γίνει την :
Να σημάνει άμεσα συναγερμός σε όλους τους τόπους δουλειάς. Κανένας φόβος, καμία υποταγή ή εφησυχασμός μπροστά στα σχέδια κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – κεφαλαίου. Να πάρουν «φωτιά» οι χώροι δουλειάς, άμεσα με μαζικές συνελεύσεις πανελλαδικά και να παρθούν αποφάσεις αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ, ΦΤΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Σκόπελος κάτι ακούσαμε για χρέωσης σε τηλέφωνα δημοτικά, με κλήσεις σε τσόντα τηλέφωνα με χιλιάδες ευρώ χρέωση σε βάρος τον Σκοπελιτών είναι αλήθεια?Αν ναι γιατί δεν πάει στον εισαγγελέα η υπόθεση?

Σκόπελος ερώτημα πόσα παίρνει η κυρία από το Γραφείο Δημάρχου, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων?


Ετσι έχουμε μια απορία .και δεύτερον γιατί το θέμα δεν το αναδεικνύουν από τους άλλους συνδυασμούς και τρίτον να μάθουμε για της απειλές που έγιναν σε δημοτικό σύμβουλο που το έβαλε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο .τελικά αυτή η κυρία πόσους συνδυασμούς έχει αλλάξει τα τελευταία 3 χρόνια είναι αλήθεια ότι άλλαξε τρεις και γιατί?

Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά όχι το πορτοφόλι, η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου (Άδειο ήρθε το εξπρές Σκιάθος σήμερα στην Σκόπελο ) Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά όχι το πορτοφόλι, συνεχίζεται, χωρίς προβλήματα, η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων, που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πρωτεύουσα και τα άλλα αστικά κέντρα εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.
Η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα εξελίσσεται από το πρωί ομαλά, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας, είναι μειωμένη κατά 48% και 50% αντίστοιχα σε σχέση με πέρσι.
Από τις 16.00 σήμερα θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Η απαγόρευση θα λήξει αύριο στις 23.00.
Από το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, η πληρότητα στα περισσότερα δρομολόγια πλοίων άγγιξε το 100%. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά, 11 από τη Ραφήνα και 4 από το Λαύριο.
Συνολικά από την 1η Αυγούστου, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες, ενώ πέρυσι όλο τον Αύγουστο διακινήθηκαν από τον Πειραιά 928.948 επιβάτες, από τη Ραφήνα 160.749 και από το Λαύριο 22.030.
Υπενθυμίζεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Σύμμαχος ο καιρός
Ο καιρός το τριήμερο της Παναγίας θα είναι αίθριος και σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.
Αναλυτικά, την Τετάρτη 15 Αυγούστου σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές βροχές τις θερμές ώρες της ημέρας, στα ορεινά τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι και τοπικά στις ανατολικές Κυκλάδες και το νοτιανατολικό Αιγαίο ισχυροί.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.
Στην Αττική, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ» ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ» ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Από την περασμένη Δευτέρα (6 Αυγούστου 2012), σε τρεις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις μου, εκ των οποίων η μία στη κρατική ραδιοφωνία, έχω καταγγείλει την πληροφορία ότι η Τρόικα γνωρίζει μυστικά και κωδικούς που αφορούν τις δαπάνες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι πηγές μου δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερα ότι η Τρόικα ζητά περικοπές 1 δις ευρώ από το Υπουργείο, την ώρα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τους ανακοίνωσε μειώσεις 560 εκατομμυρίων ευρώ.

Η απάντηση της Τρόικας εξέπληξε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, καθώς έβαζε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κονδύλια από κωδικούς που μόνο με εκ των έσω πληροφόρηση θα μπορούσε να γνωρίζει.

Στις συνεντεύξεις μου, μάλιστα, διατύπωνα την άποψη ότι η πληροφόρηση της Τρόικας θα έπρεπε να είχε γίνει σε προγενέστερους χρόνους (από πολιτικούς που υπηρέτησαν τυφλά την πολιτική των Μνημονίων).

Δυστυχώς οι καταγγελίες μου δεν βρήκαν απάντηση.

Τώρα, όμως, που επαναλαμβάνονται και από άλλες πηγές, ζητώ από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να πράξει το αυτονόητο:

Κατ' αρχήν να πάρει δημόσια θέση για το θέμα και εάν πράγματι υπάρχει έστω και ψήγμα αληθείας, να παραπέμψει την υπόθεση για διερεύνηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πρέπει να αποκαλυφθούν οι Εφιάλτες».

SKOPELOS ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΡΕ


ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ  ΞΕΝΕΡΩΣΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ....

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ?

Ακούει κανείς ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ?Eίναι δυνατό με 10 ευρώ τον μήνα να έχουν νοικιάσει στο κεντρικότατο σημείο του νησιού στην παραλία τις Σκοπέλου δεύτερον να έχουν απλώσει ταμπέλες η εμπορική τράπεζα που είναι τεραστίων διαστάσεων αλλοιώνοντας και το παραδοσιακό  χρώμα του νησιού τρίτο η ταμπέλες είναι στα αγγλικά και τέταρτον η απόφαση είναι για το κυλικείο του ΚΑΠΗ  και όχι για το δημοτικό καφενείο και τέλος μιλάει η απόφαση για 4 τετραγωνικά περίπου και ο χορός είναι πάνω από 10 να καταγγείλουμε ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες υπάλληλος τις τράπεζας έχει και τα κλειδιά του δημοτικού καφενείου, πάμε τώρα στο ρεύμα που καταναλώνει αυτό το έκτρωμα σύμφωνα με έρευνα του "σκοπελοσνεως" χρειάζεται περίπου 100 euro τον μήνα κατανάλωση ,εάν αυτό δεν είναι καραμπινάτο σκάνδαλο τι είναι ?,καλά ο δήμαρχος που ήταν μεγάλο στέλεχος τις εμπορικής τραπέζης η δημοτική σύμβουλοι γιατί δεν μιλάει  κανένας .εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι πάντως θα το ψάξουμε ποιο πολύ το θέμα 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου