Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Άγρια δολοφονία μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας

Άγρια δολοφονία μετανάστη στο κέντρο της ΑθήναςΠέντε οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία, που νωρίτερα επιχείρησαν να επιτεθούν σε άλλους δύο μετανάστες. Άγνωστοι επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν στη μέση του δρόμου εναν .....
νεαρό μετανάστη, από το Ιράκ, ο οποίος κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα στην οδό Αναξαγόρα 17 και σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε έξω απο ιδιωτικό χώρο προσευχής Μουσουλμάνων. Ο νεαρός βρέθηκε αιμόφυρτος στη μέση του δρόμου με πολλαπλά τραύματα απο αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα μαχαίρι) σε διάφορα σημεία του σώματός του. Μεταφέρθηκε στον "Ευαγγελισμό" όπου το μεσημέρι της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι πέντε 5 άτομα, που επέβαιναν σε 4 μοτοσικλέτες και λίγο πριν, στην ίδια περιοχή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο μετανάστες (έναν Ρουμάνο και εναν Μαροκινό), οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsit, τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί επεισόδια σε βάρος μεταναστών κοντά σε αυτοσχέδιους λατρευτικούς χώρους, σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Το πιο πρόσφατο, χωρίς όμως να γίνει καταγγελία στην αστυνομία, αναφέρθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μεταμόρφωσης, όπου ένας Πακιστανός μεταφέρθηκε μαχαιρωμένος στο ΚΑΤ και ένας ομοεθνής του αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τραύματα από μεταλλικό αντικείμενο το κεφάλι, πήρε εξιτήριο. Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αναφέρει : «Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Σκόπελος αυτά είναι τα αποτελέσματα τον μονοπωλίων και η επίπτωσης της στης βόρειες Σποράδες !


ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ
αφού είναι το χειρότερο καλοκαίρι τώρα και χωρίς συγκοινωνία είναι το τέλος των νησιών μας

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ –ΚΑΘΑΡΕΣ- ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ Οι μισθοί των δημάρχων


* Θετικός στην άρση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου για τους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης
Του Γιώργου Μακρή
Σ’ ένα νέο τύπο δημάρχου, ο οποίος (θα) πρέπει να εργάζεται για να εξασφαλίσει τα προς τα ζην ασκώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του ρόλου του, οδηγεί η οικονομική κρίση και οι δραστικές περικοπές που έχουν επιβληθεί στους πόρους της αυτοδιοίκησης.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με δημάρχους – ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς) της Αττικής εμφανίστηκε θετικός στο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την άρση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου και για τους δημάρχους σε δήμους άνω των 20 χιλιάδων κατοίκων.
Σχετική πρόταση είχε καταθέσει και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης στη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συνδέοντας την άρση του ασυμβιβάστου με τη μείωση της αντιμισθίας που λαμβάνουν οι δήμαρχοι στο 25% της σημερινής. Τότε, βεβαίως, δεν είχε εφαρμοσθεί η νέα μείωση στις αντιμισθίες των αιρετών της αυτοδιοίκησης, την οποία αποφάσισε προ δύο εβδομάδων περίπου η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.
ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, οι μισθοί των δημάρχων, προέδρων δημοτικών συμβουλίων και αντιδημάρχων στους 7 δήμους του Ν. Λάρισας έχουν πλέον (μετά και τη νέα μείωση) ως εξής (οι αποδοχές είναι καθαρές μηνιαίες):

Δήμος Λαρισαίων (δήμος άνω των 100 χιλιάδων κατοίκων):
-Δήμαρχος: 2.596,9 ευρώ
-Πρόεδρος ΔΣ: 1.329,91 ευρώ
-Αντιδήμαρχος: 1.662,39 ευρώ

-Δήμοι Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ (δήμοι με πληθυσμό 20-100 χιλ. κατοίκων):
-Δήμαρχος: 2.077,56 ευρώ
-Πρόεδρος ΔΣ: 1.077,72 ευρώ
-Αντιδήμαρχος: 1.329,91 ευρώ
Δήμοι Αγιάς και Τεμπών (δήμοι κάτω των 20 χιλιάδων κατοίκων):
-Δήμαρχος: 1.558,17 ευρώ
-Πρόεδρος ΔΣ: 808,29 ευρώ
-Αντιδήμαρχος: 1.010,37 ευρώ.

Σημειώνεται ότι:
-Οι δήμαρχοι δεν δικαιούνται να έχουν πρόσθετες απολαβές από νομικό πρόσωπο του δήμου ή ΔΕΥΑ.
-Όσοι εκ των αιρετών είναι δημόσιοι υπάλληλοι εν ενεργεία έχουν πρόσθετη κράτηση 2%.
-Όσοι είναι συνταξιούχοι δικαιούνται το 30% της σύνταξής τους.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Στους δήμους του Ν. Λάρισας, η άρση του ασυμβιβάστου αφορά τους πέντε εκ των επτά δημάρχων καθώς σήμερα δεν εμπίπτουν στο ασυμβίβαστο (ως δήμαρχοι σε δήμους κάτω των 20 χιλ. κατοίκων), άρα μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους, οι δήμαρχοι Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας (είναι λογιστής – ελεύθερος επαγγελματίας) και Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος (επιχειρηματίας).
Αντίθετα, το ασυμβίβαστο σήμερα ισχύει για τους υπόλοιπους δημάρχους: Κώστα Τζανακούλη – Λαρισαίων (συνταξιούχο καθηγητή ΤΕΙ), Γιώργο Πασχόπουλο – Ελασσόνας (επιχειρηματία), Ρίζο Κομήτσα – Κιλελέρ (δημόσιο υπάλληλο), Νίκο Μαλάκο – Τυρνάβου (δικηγόρο) και Άρη Καραχάλιο – Φαρσάλων (δικηγόρο).
Υπέρ της άρσης του ασυμβιβάστου τάχθηκε μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας χαρακτηρίζοντάς την «θετική εξέλιξη για πολλούς συναδέλφους δημάρχους». Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι «με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση «απαντά» στη διάθεση των δημάρχων να παραιτηθούν από τις θέσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση των δήμων τους».
«Η άρση του ασυμβιβάστου δίνει τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους και οι δήμαρχοι όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα για τους βουλευτές», επεσήμανε ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «εκείνο που προέχει είναι να μην υπάρξει άλλη περικοπή στην αυτοδιοίκηση διότι όσα χρήματα λείπουν σήμερα από τους δήμους, στην ουσία λείπουν από τον πολίτη».


Οι νέες μικτές μηνιαίες αποδοχές αιρετών και κυβερνητικών στελεχών

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, οι νέες αποδοχές των Γενικών Γραμματέων και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων, των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Στελεχών της Αυτοδιοίκησης έχουν ως εξής:

Κατηγορία      Ισχύουσες αποδοχές (Μικτές μηνιαίες)       Νέες αποδοχές (Μικτές μηνιαίες)
Γενικός Γραμματέας Υπουργείου    5.856,08         5.000,00
Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης 5.856,08         5.000,00
Περιφερειάρχης         5.270,47         4.500,00
Αντιπεριφερειάρχης   3.952,85         3.375,00
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου       2.635,24         2.250,00
Δήμαρχος (Δήμος άνω των 100.000 κατοίκων)    5.270,47         4.500,00
Δήμαρχος (Δήμος 20.000 - 100.000 κατοίκων)    4.216,38         3.600,00
Δήμαρχος (Δήμος κάτω των 20.000 κατοίκων)     3.162,28         2.700,00
Αντιδήμαρχος (Δήμος άνω των 100.000 κατοίκων)          2.635,24         2.250,00
Αντιδήμαρχος (Δήμος 20.000 - 100.000 κατοίκων)          2.108,19         1.800,00
Αντιδήμαρχος (Δήμος κάτω των 20.000 κατοίκων)           1.581,14         1.350,00
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (Δήμος άνω των 100.000 κατοίκων)            2.108,19         1.800,00
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (Δήμος 20.000 - 100.000 κατοίκων)            1.686,55         1.440,00
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (Δήμος κάτω των 20.000 κατοίκων) 1.264,91         1.080,00
                       
Ειδικός Γραμματέας Υπουργείου    4.871,30         4.250,00
Α΄ Ειδικών Θέσεων   2.785,00         2.240,00
Β΄ Ειδικών Θέσεων   2.582,00         2.080,00

Πάνος Καμμένος: Ούλοι μαζί εφέντη... Κι όμως Πάνο, τώρα θα φάει η μύγα σίδερο κι αυτοί καυτό μολύβι!

Panos Kammenos
"Ούλοι μαζί εφέντη..."
Η κυβέρνηση τών τραπεζιτών προχωρά παράλληλα με τήν εκποίηση τής δημόσιας περιουσίας στήν ΔΗΜΕΥΣΗ τής ιδιωτικής περιουσίας λόγω αδυναμίας καταβολής τών δόσεων τών δανείων που έδιναν αφειδώς πρίν λίγους μήνες η αδυναμίας καταβολής τών σκληρών φόρων που θα εισπράττουν οι...
εισπρακτικές εταιρείες πλέον.
ΑΝ ΔΈΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΣΤΉΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΑΣ
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΌΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΈΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
Σας παραθέτω ένα πολύ διδακτικό κείμενο απο τήν ιστορία τής ΙΚΑΡΙΑΣ...
Η παράδοση λέει ότι μια μέρα ο διοικητής αγγάρεψε δύο Καριώτες να τον κουβαλήσουν (με φορείο) από το Φανάρι (στα ανατολικά του νησιού) μέχρι τις Ράχες (στα δυτικά), και τους έταξε κι ένα αρνί δώρο αν έφταναν την ίδια μέρα. Σε ένα σημείο της διαδρομής που λέγεται "Κακόν πέραμα" και είναι ιδιαιτέρως απόκρημνο, ο διοικητής βρέθηκε μαζί με το φορείο στο γκρεμό. Λέγεται μάλιστα ότι το σύνθημα το έδωσε ο ίδιος αυτοπροσώπως, καθώς οι Καριώτες είχαν μια σχετική διχογνωμία για το αν έπρεπε να τον πετάξουν με το φορείο ή να τον κατεβάσουν πρώτα και να τον σκοτώσουν μετά. Έτσι, τον ρώτησαν "Αγά, συγκούδουνο 'α μας το δώκεις τ' αρνί;" (όπου "'α" σημαίνει "θα" και "συγκούδουνο" σημαίνει "με κουδούνι"). Ο αγάς είπε "συγκούδουνο" και αυτή ήταν η τελευταία του λέξη, διότι εξεμέτρησε το ζην μαζί με το φορείο. Η έκφραση "αυτός πήγε συγκούδουνος" στα καριώτικα χρησιμοποιείται με παρόμοιο συνθηματικό νόημα, μέχρι σήμερα.
Ο επόμενος Οθωμανός αξιωματούχος συγκέντρωσε το λαό και ζήτησε να του παραδώσουν τους δράστες για να μην τιμωρηθούν όλοι - αλλά δεν τους παρέδωσαν. Στην επίμονη ερώτηση "Ποιος σκότωσε τον αγά" ελάμβανε ομοθυμαδόν την απάντηση "Ούλοι εμείς εφέντη". Είδε κι απόειδε, κι αντί να τιμωρήσει κανέναν, τους άφησε όλους ήσυχους. Το ηθικό δίδαγμα για τους Καριώτες ήταν ότι η συλλογικότητα εν τέλει ανταμείβεται - και διατήρησαν παρόμοιες συμπεριφορές αλληλεγγύης σε διάφορες περιστάσεις έκτοτε.

Τα φυρόμυαλα, τα πτωχά τω πνεύματι, τα νηπιώδη, τα πνευματοκτόνα, τα δεξιοκοντόθωρα μέρη, Φαήλο Καρανιδιώτη...

Χάρρυ Κλυνν
ΦΑΗΛΟΥ ΛΟΓΟΣ
Βρε τον εντός, εκτός και επί τα αυτά μέρη... αυτά μέρη... αυτά μέρη... και ξανά μάνα επί τα αυτά... τα φυρόμυαλα, τα πτωχά τω πνεύματι, τα νηπιώδη, τα πνευματοκτόνα, τα δεξιοκοντόθωρα μέρη, Φαήλο Καρανιδιώτη...
Έχασε τον έπαινο για τον άμοιρο πολιτικής παιδείας ηδύφθογγο πλην παλίμβουλο αρχηγό του και...

αναλύεται εις επαίνους για τον απεψιλωμένο επί το γενικότερο υπουργό δημόσιας τάξης και το θεάρεστο και ανεξίλαστο έργο του!

Βίντεο: Μέρες και έργα του Κοσμά του Αιτωλού

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ιστορία του Κοσμά του Αιτωλού.
Ήταν γιός ενός υφαντή, ενώ το όνομά του ήταν Κώστας Δημητρίου. Γνωστός και ως Πατροκοσμάς. Γεννήθηκε στο χωριό Μέγα Δένδρο Απόκουρου.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3818.html#more 

ΣΚΟΠΕΛΟΣ νεότερα για το εξπρές Σκιάθος !


σύμφωνα με ενημέρωση από το λιμεναρχείο Βόλου η φόρτωση των οχημάτων  θα αρχίσει στης 12 το μεσημέρι .τώρα πότε θα ξεκινήσει δεν ξέρουμε ακόμη

Sunday: Το πλωτό παλάτι του Κοπελούζου στην Σκόπελο που λατρεύει το νησί μας και μας επισκέπτεται ταχτικά !Υψηλή αισθητική στο εσωτερικό της, τελευταίας τεχνολογίας συστήματα πλοήγησης -και όχι μόνο- και μοναδικές ανέσεις που καμία θαλαμηγός της κατηγορίας της δεν φτάνει. Είναι το mega yacht του Δημήτρη Κοπελούζου που σε κάθε 'δέσιμό' του σε λιμάνι, γίνεται αντικείμενο συζήτησης. Και όχι άδικα βέβαια...
Το 58 μέτρων mega yacht του Δημήτρη Κοπελούζου που φέρει στην πρύμνη του το όνομα Sunday -στα αγγλικά το όνομα της αγαπημένης του συζύγου- θεωρείται ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στις ελληνικές θάλασσες.
Για το εσωτερικό design του, επιστρατεύτηκε ο Σοφοκλής Εμμανουηλίδης του Studio IPSO ο οποίος πρόσφατα είχε αναλάβει και τη διακόσμηση της βίλας του μεγαλοεπιχειρηματία και της συζύγου του. Η έμπνευσή του για την εσωτερική διακόσμηση της θαλαμηγού είναι από τη Γαλλία του 1920, εποχή που είναι αγαπημένη της Σάντυ Κοπελούζου. Λευκός όνυχας, σπάνιο ξύλο μουριάς και inox έχουν χρησιμοποιηθεί ως υλικά για το inner design, σχεδόν σε όλους τους χώρους. Στο κεντρικό σαλόνι, το καθιστικό και την τεράστια τραπεζαρία κυριαρχούν το λευκό και το μπεζ χρώμα ενώ τα έπιπλα είναι χειροποίητα και με υψηλής ποιότητας υλικά. Έργα του Αλέκου Φασιανού κοσμούν τους κεντρικούς χώρους της θαλαμηγού ενώ μία τεράστια πυξίδα στο κεντρικό τραπέζι της τραπεζαρίας χαρίζει στον χώρο μία ξεχωριστή ομορφιά. Ο Δημήτρης Κοπελούζος ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός σε ό,τι είχε να κάνει με τον τεχνικό εξοπλισμό της θαλαμηγού που πραγματικά την κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με τις υπόλοιπες της κατηγορίας της. Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως η θαλαμηγός Sunday είναι το δεύτερο yacht της Benetti που διαθέτει δυνατότητα νυχτερινής όρασης στο ραντάρ. Με όλα αυτά τα κομφόρ, είναι δυνατόν να το αποχωρίζονται τα μέλη της οικογένειας Κοπελούζου;

Συμβαίνει τώρα Σκόπελος. εγκλωβισμός Τουρίστα σε ασανσέρ ξενοδοχείου!


Συμβαίνει τώρα Σκόπελος. εγκλωβισμός Τουρίστα σε ασανσέρ ξενοδοχείου
λόγω διακοπής ρεύματος από την καταιγίδα τώρα πηγαίνει από τον πυροσβεστικό σταθμό Σκοπέλου για τον απεγκλωβισμό 

Βόλος πρόβλημα στο εξπρές Σκιάθος περιμένουμε στης Σποράδες ενημέρωση άλλα που?


αναγνώστες του skopelosnews επιβάτες με προορισμό της Σποράδες  είναι στο λιμάνι του Βόλου .και μας ενημερώνουν ότι  δεν ξεκινά το εξπρές Σκιάθος είναι με εκατοντάδες επιβάτες  εδώ και 2 ώρες στην αναμονή
συνεχώς θα σας ενημερώνουμε

Σκόπελος μεγάλες ζημίες από την Βραδυνή καταιγίδα
ΣΚΟΠΕΛΟΣ .ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2010 ΣΤΟ BAXIMUS ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ


Είθισται στην ιστιοπλοΐα το πιο σταθερό σε επίπεδο κορυφής σκάφος, να κερδίζει τη διοργάνωση. Ο κανόνας αυτός επαληθεύτηκε στη ΔΙΕΒΑ 2012 και η αυλαία της ιστιοπλοϊκής φιέστας στις Βόρειες Σποράδες έπεσε με το νικητή του 2010 BAXIMUS, να επαναλαμβάνει το θρίαμβο και να κρατά για έναν χρόνο το επαμειβόμενο κύπελλο ‘’Γιάννης Καρράς’’, θέλγητρο για κάθε πλήρωμα της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας.
Οι αγώνες παρά τις μπουνάτσες, ολοκληρώθηκαν με 6 κούρσες και με την πολυτέλεια για τους ιστιοπλόους να αφαιρέσουν τη χειρότερή τους, υποχρεωτικά  από τις πλεύσεις ‘’όρτσα-πρίμα’’.
Μάλιστα η διαφορά του ‘’BAXIMUS-ENGAIA’’ από το δεύτερο ‘’ΟΞΥΓΟΝΟΝ’’ χαρακτηρίσθηκε ‘’αναστρέψιμη μόνο με θαύμα’’ και ο έκτος αγώνας (όρτσα-πρίμα), επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Αντίθετα για την 2η θέση, όλα κρίθηκαν στο τέλος με το ‘’ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’ (Γιώργος Αυγερινός) να κερδίζει σε δύο συνεχόμενους αγώνες το ΟΞΥΓΟΝΟΝ, αλλά το σκάφος των Λάζαρου Τσαλίκη-Παναγιώτη Παπαποστόλου αφαιρώντας τη χειρότερη κούρσα του, τερμάτισε πιο μπροστά μ’ ένα βαθμό διαφορά.
Η τριάδα του βάθρου δεν άλλαξε ούτε στα IRC, ούτε στα ORCi της κατηγορίας Α. Στα ORCi στην κατηγορία Β, ο μέγας νικητής του αγώνα των 48 ν.μ Νότης Μπατσής, αρμένισε συντηρητικά στην τελευταία κούρσα των όρτσα-πρίμα, γνωρίζοντας πως η διαφορά που το χώριζε από το δεύτερο (SUERTE), ήταν σημαντική για να του δώσει τη νίκη.
Είναι σημαντικό ότι τα σκάφη που διεκδίκησαν την κορυφή είχαν και μία τουλάχιστον επιτυχία, αλλά δεν είχαν σταθερότητα. Έτσι το FAIRYTALE κέρδισε την πρώτη κούρσα της διοργάνωσης, η σχολή του Βόλου (HAKUNA MATATA-HIMERA SAILING), την τρίτη κούρσα και το SUERTE τις 2 πρώτες της κλάσης Β, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη προς την κορυφή.
Η αυλαία της ΔΙΕΒΑ 2012 έπεσε στο ντόκο του λιμανιού, στη βάση του βράχου που είναι κτισμένη η εκκλησία της Παναγιάς με το Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή να αποχαιρετά τους 120 ιστιοπλόους που πήραν μέρος στους αγώνες και τον πρόεδρο του ΝΟΑΘ Βύρωνα Μπέλλο να ανανεώνει το ραντεβού για του χρόνου. Η βοήθεια του τοπικού ομίλου Ν.Ι.Κ.Ο.Σ πολύτιμη όπως και η διάθεση που επέδειξε η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά γενικότερα φέτος τα οικονομικής φύσεως προβλήματα ήταν ορατά και τα χαμόγελα δεν περίσσεψαν.
ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ORCi
1 BAXIMUS-ENGAIA                            (Θαν. Μπαξεβάνης)               10,44 βαθ.
2 ΟΞΥΓΟΝΟΝ                                      (Λαζ.Τσαλίκης)                        15,00 ‘’
3 ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ              (Γιώρ. Αυγερινός)                    16,00 ‘’
4 FAIRYTALE                                        (Αριστ. Χατζησταματίου)        24,75 ‘’
5 CODE ZERO-VODAFON                    (Μιχ. Μπελεγρή)                    28,50 ‘’
6 HAKUNA-MATATA-HIMERA SAILING (Απ.Πλάκα)                            30,50 ‘’
ORCi B’
1 DE MAR A MAR                               (Νότης Μπατσής)                   7,13 βαθ.
2 SUERTE                                             (Νίκο Καλούση)                       12,19 ‘’
3 HAKUNA-MATATA                            (Χρήστο Ρεντζίκα)                   13,75 ‘’
4 ΝΕΜΕΑ                                             (Μίμης Καστεράς)                  25,75 ‘’
5 ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ                                      (Δούκισσα Πατσή)                  37,00 ‘’
6 ΟΡΦΕΑΣ                                           (Παναγ. Κολώνια)                    44,00 ‘’
·         Στην κλάση IRC, αλλά και την κατηγορία Α της κλάσης ORCi, η τριάδα των νικητών είναι ως έχει η πρώτη τριάδα της ORCi.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
BAXIMUS-ENGAIA: (Κυβερνήτης Θαν. Μπαξεβάνης. Πλήρωμα: Γιώργος Παπαδόπουλος, Όλγα Χαίτογλου, Νικολέτα Καβούνη, Ιζαμπέλλα Βαρβαρέσσου, Γιώργος Κιοσές, Αλέξανδρος Κουάντρι, Ηλίας Γιαμαλάκης).
DE MAR A MAR: (Κυβερνήτης Νότης Μπατσής. Πλήρωμα: Ράνια Χατζηγεωργίου, Αστέριος Σιμώνης, Μαρία Μαραντίνη, Θάνος Τσακίρης).

Από το γραφείο τύπου της διοργάνωσης.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου