Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΣ ΖΙΑΖΙΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΠΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ. ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΜΝΕΙ ΧΟΥΝΤΑ-ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΦΡΑΓΚΟ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Τελικά, έληξε η ομηρεία τόσων οικογενειών στρατιωτικών εξαιτίας των αφηνιασμένων παζαριών των κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Απόστρατων κομματικών στρατιών σχετικά με τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μια διαφθαρμένη και διαπλεκόμενη, έντονα κομματικοποιημένη διαδικασία που είχε την εντυπωσιακά βρώμικη ολοκλήρωση που της ταίριαζε. Με την συνευθύνη του ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπήθηκε επάξια από τον υφυπουργό Δ.Ελευσινιώτη, απόστρατο επίσης αξιωματικό που τοποθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πολιτική στήριξη της ΔΗΜΑΡ οριστικοποιήθηκαν οι αποστρατείες και προαγωγές ανώτατων αξιωματικών, με την επιβολή των επιλογών του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου και κυρίως των χειρισμών του επίσης απόστρατου αξιωματικού, υφυπουργού Άμυνας Π.Καράμπελα, που σφραγίστηκαν με την αντιπαράθεση με τον πρώην πλέον Ζιαζιά και την παραίτηση αυτού.
Το πρώτο που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι την αποτυχία των προτάσεων του Π.Καμμένου για την είσοδο ειδικών στα υπουργεία, καθώς αποδεικνύεται ότι όλα είναι ζήτημα αστικής πολιτικής και όχι προσώπων, καθώς οι χειρισμοί του Π.Καράμπελα, ενός έμπειρου πρώην αξιωματικού, καθοδηγήθηκαν από ταπεινά ελατήρια, διαψεύδοντας την επιχειρηματολογία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» περί εθνικών αναγκών-Αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων που χρησιμοποιούνται από τους αστούς πολιτικούς και τους στρατοκράτες απέδειξαν όλη την κενότητα τους. Ο Αντιστράτηγος Ζιαζιάς, άνθρωπος αυτού του μηχανισμού, όταν αδειάστηκε από τη διαδικασία που τον ανέδειξε, συγκλονισμένος από την αναλωσιμότητα του ίδιου και των ομοίων του, μπερδεμένος από τη βαναυσότητα των αχρείων κυβερνητικών μεθόδων, αναρωτιόταν: «αντί να συζητήσουμε για τις περικοπές, για την εξοικονόμηση χρημάτων, για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα καύσιμα, άρχισαν να κάνουν κρίσεις και να ασχολούνται νυχτιάτικα με τα ρουσφέτια».
Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει,όταν αυτό που προέχει είναι η διαμόρφωση μιας κάστας ανώτερων αξιωματικών«έτοιμων για όλα». Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ απαιτεί πίστη στην ακραία αντεργατική-αντικοινωνική-φιλοπόλεμη πολιτική. Στο Πεντάγωνο έχουν θέση οι αξιωματικοί που θα υλοποιήσουν χωρίς αντίρρηση όλες τις απαιτήσεις συμβολής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Συμμαχιών Προθύμων και θα αναλάβουν την Καταστολή των κοινωνικών εξεγέρσεων. Ο Π.Παναγιωτόπουλος βαδίζει στο δρόμο του Π.Μπεγλίτη, βάζοντας την σφραγίδα της ΝΔ. Σε συνδυασμό με την ικανοποίηση των απαιτήσεων των Απόστρατων του κόμματος, διαμορφώνεται ένα Σώμα Αξιωματικών με ρόλο και συνείδηση Πραιτοριανού, που όσο θα χειροτερεύουν οι συνθήκες τόσο θα απαιτούνται αποδείξεις της συμμόρφωσης τους! Η σταδιοδρομία των στρατιωτικών δεν εξαρτάται μόνο και κυρίως από την επαγγελματική τους επάρκεια, από την εκπλήρωση σημαντικών επιθυμιών της άρχουσας τάξης (όπως τη δρομολόγηση της απόκτησης των αμερικανικών τεθωρακισμένωνABRAMS), αλλά από τις ευρύτερες επιλογές του συστήματος εξουσίας (όπως αυτή που σηματοδότησε η ίδια η αλλαγή στρατιωτικής ηγεσίας από το Π.Μπεγλίτη που έφερε το Ζιαζιά στο Πεντάγωνο, μετά την σφαγή δεκάδων ανώτερων του αξιωματικών), σε συνδυασμό με τις ανάγκες λειτουργίας του πελατειακού κράτους που έστησαν και εκμεταλλεύονται ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Μπορεί κανείς πολύ εύκολα να καταλάβει τι σημαίνουν «οι εθνικές ανάγκες» που επικαλούνται τα κόμματα εξουσίας για να επιβάλλουν περικοπές-φόρους-ιδιωτικοποιήσεις. Το πώς θα αντιμετωπίσουν αυτοί οι άνθρωποι που ηγούνται σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων τα προβλήματα των φαντάρων, των λαϊκών οικογενειών που υποβάλλονται στην έμμεση φορολογία έχοντας αναλάβει το κόστος της στρατιωτικής θητείας των παιδιών τους.
Αλήθεια, με ποια νομιμοποίηση η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα θέσει ζήτημα αύξηση της στρατιωτικής θητείας και περικοπών στους μισθούς του μόνιμου προσωπικού;
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Αντιστράτηγου Ζιαζιά, όπως δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο τύπο: «Το σύστημα δεν καθαρίζεται πια, επειδή αυτοί που έχουν το σύστημα δεν θέλουν να το καθαρίσουν. Τους αρέσει, τους βολεύει αυτό. Για αυτό έφτασε η χώρα μας ως εδώ»!
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α/ΓΕΣ Ζιαζιάς επισημαίνει: «σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννεάμηνο, υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του στρατεύματος».
Αξίζει όμως να επισημάνουμε τα εξής:αφενός, τέτοιου είδους συμπεριφορά στελέχους και τέτοια ανακοίνωση με την σφραγίδα του ΓΕΣ, έπειτα από την παραίτηση του Α/ΓΕΣ, είναι εντελώς ασυνήθιστη για τα ήθη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου κυριαρχεί η υποταγή και ο καριερισμός.Αφετέρου, οι απόψεις του Ζιαζιά, με όλη την αντιφατικότητα τους, βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με την τεράστια πλειοψηφία όσων απαρτίζουν σήμερα τον Ελληνικό Στρατό που όχι μόνο ασφυκτιούν από τις αντιλαϊκές επιλογές της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, αλλά και δεν αντέχουν άλλο το κατεστημένο της Συνδιαλλαγής-Διαφθοράς-Διαπλοκής-Αναξιοκρατίας που έθρεψαν και τρέφουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Πλέον, απέναντι σε αυτές τις πρακτικές και τις πολιτικές επιλογές επιχειρεί να σταθεί ο Συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ καθημερινά ενισχύεται η αμφισβήτηση των φαντάρων,κινηματική και συνδικαλιστική δράση που εκπροσωπεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Γεγονότα που προβληματίζουν και ανησυχούν το στρατιωτικό και πολιτικό κατεστημένο. Δεν είναι τυχαία επομένως η τοποθέτηση της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή μέσα από την εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ, που σε πρωτοσέλιδο του (Πέμπτη 26 Ιουλίου) κάνει λόγο «Ε ρε ΦΡΑΓΚΟΣ που σας χρειάζεται», χωρίς να μπορεί να κρύψει τον πολιτικό έρωτα της για τον στρατιωτικό των ακραίων αντιλήψεων που στήριξε και υπερασπίστηκε παράνομες πράξεις στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, που ιδεολογικά βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.
Και συνεχίζει: «Το πρόβλημα που ΞΑΝΑ φάνηκε στο Πεντάγωνο ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου του 1974.» και «Τσίρκο έκαναν το Πεντάγωνο. Απίστευτη σπέκουλα από τον Καράμπελα στην Πέμπτη φάλαγγα των ΣΥΣΜΕΔιτών». Ακολούθως «η παραίτηση του Α/ΓΕΣ Ζιαζιά, η εκδίκηση από τα Μπεγλιτάκια, η ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας, το μειωμένο αίσθημα καθήκοντος, η προσήλωση στην ματαιοδοξία, ο φθόνος για τους επιτυχημένους και ο καρκίνος της αντιπολίτευσης. είναι όλα αυτά που συνθέτουν το τραγικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα γύρω από τις Ένοπλες Δυνάμεις..».
Είναι σαφή η επίθεση στο Ζιαζιά«έκαναν μάγκα τον Ζιαζιά, οι μπαλαρίνες της Συγγρού», που καταλήγει στην υπεράσπιση του Χουντικού κεκτημένου! Αξίζει όμως να διαπιστώσει κανείς ότι τελικά το ενδιαφέρον της ναζιστικής οργάνωσης τελικά δεν εστιάζεται στο προσωπικό και στα προβλήματα του, ούτε όμως και στην λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων όπως θα ανέμενε κανείς από τους φασίστες μιλιταριστές. Γιατί πως είναι δυνατόν να υπερασπίζεις το έργο της Χούντας των Συνταγματαρχών όταν είναι κοινώς γνωστό ότι είχε ανατρέψει την ιεραρχία, όταν οι Στρατηγοί βαρούσαν προσοχή στο Πραξικοπηματία Λοχαγό και όργανο της CIA,όταν οι πολίτικες επιλογές των πραξικοπηματιών αιματοκύλησαν και οδήγησαν στην καταστροφή, στην προσφυγιά και την κατοχή τον Κυπριακό λαό, όταν όλοι θυμούνται την ιλαροτραγωδία της Επιστράτευσης του 1974 και τους φοβισμένους αρχηγούς των Χουντικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η λαϊκίστικη επομένως ρητορεία της Χρυσής Αυγής θέλει να αμαυρώσει τον ριζοσπαστισμό της Μεταπολίτευσης, που καταπλακώθηκε από το αστικό κατεστημένο και οδήγησε στην Ελλάδα της Ε.Ε., του ΕΥΡΩ και των Μνημονίων. Επιχειρεί να αμαυρώσει κάθε αμφισβήτηση εντός του Στρατού και κάθε συνδικαλιστική διεργασία. Τέλος, επιθυμεί να προβληθεί ως μια εναλλακτική κυβερνητική διαχείριση του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Τελικά για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι προέκταση του άθλιου αστικού συστήματος εξουσίας και εχθρός κάθε διαφορετικής κοινωνικής και πολιτικής αναζήτησης του κόσμου της εργασίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com
http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Έως πότε πια ο Κουρής και το σινάφι του θα εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους;

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυριανή», που εξακολουθούμε και παραμένουμε απλήρωτοι από την εργοδοσία, είχαμε τονίσει ότι η αδιαλλαξία φέρνει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Τις έφερε. Και μάλιστα συνεχόμενες. Και αφού κατά την προσφιλή του τακτική, υποσχέθηκε ότι θα μπει το νερό στο αυλάκι, οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις. Όμως το νερό δεν μπήκε στο αυλάκι, όπως αναμέναμε. Στόχος τους ήταν να εκδοθεί η εφημερίδα τόσο στις εκλογές όσο και στις επαναληπτικές. Να παίξει τα παιχνιδάκια του.
 
Να προβάλλει αυτόν που κάθε δημοσκόπηση έδειχνε ότι προηγείται. Και να την μία ημέρα ο Τσίπρας είναι ο ηγέτης, την αμέσως επομένη ο Αντώνης είναι πρωθυπουργός και την επομένη, Ο Βαγγέλης θα σώσει την Ελλάδα.
 
Τόσο γρήγορη αλλαγή πολιτικής γραμμής δεν έχει ξανασυμβεί σε αυτό τον τόπο. Όμως, για όλους εμάς, που εργαζόμαστε εκεί, οι περισσότεροι για μεγαλύτερο διάστημα από δέκα χρόνια, δεν είναι αυτό το θέμα. Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων και τις αλλεπάλληλες επαφές αντιπροσωπείας συντακτών μαζί του, εξακολουθεί να μη καταβάλει τα δεδουλευμένα, από τον Οκτώβριο του 2010! Προσφιλής τακτική για όλη την οικογένεια. Καταστρέφει τα «μαγαζιά» του καταστρέφει και τις οικογένειές τους.
 
Ούτε το επίδομα αδείας δεν έδωσε στους εργαζόμενούς του. Όχι βέβαια για να πάνε διακοπές, αλλά για να κλείσουν κάποια «τρύπα». Να πληρώσουν κάποια δόση τους. Να εξοφλήσουν κάποια υποχρέωσή τους. Να έχουν να φάνε ένα πιάτο φαί βρε αδερφέ. Οι του λογιστηρίου ισχυρίζονται ότι υπάρχουν εισπράξεις όχι μόνο από το πρακτορείο εφημερίδων, αλλά και άλλες πηγές αλλά τα τσεπώνει όλα ο Κουρής. Δεν θα πούμε ντροπή, γιατί από αυτά δεν ιδρώνει το αφτί του. Πότε ίδρωσε άλλωστε. Ούτε τότε που χωρίς μπαστουνάκι εξύβριζε χυδαία τους συντάκτες, άνευ λόγου και αιτίας.
 
Τώρα θεωρεί ότι μεγαλοπιάστηκε. Και όχι δεν έφυγε από την πιάτσα – δυστυχώς- όπως λέει το άσμα. Παραμένει για να έχει αιχμαλώτους. Να έχει αιχμαλώτους στο ΑΛΤΕΡ, στην Αυριανή, στον Φίλαθλο. Σε όλα του τα μαγαζιά. Όπως και ο αδερφός του. Και ο γιός του. Και ο γιος του αδερφού του. Μια οικογένεια, με ίδια ήθη και αντιλήψεις.
 
Δεξί του χέρι, ο διευθυντής της εφημερίδας Γιώργος Τσιρογιάννης. Που εφαρμόζει τις πρακτικές του και σε όποια άλλη εφημερίδα υποτίθεται αναλαμβάνει. Που όπως και ο Γ. Κουρής, εφάρμοζε το διαίρει και βασίλευε. Τώρα όμως εφαρμόζει την τακτική του Δούρειου Ίππου. Για να έχει τους δικούς του, που σε ενδεχόμενο επίσχεσης των εργαζόμενων, να υπάρχει ο μηχανισμός που θα του επιτρέψει για μια ακόμα φορά να φανεί αντάξιος του μισθού του και να εκδώσει την εφημερίδα. Και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει συντονιστή τηλεοπτικών συνεργείων, που με την φανταστική τεχνική του copy paste γράφει ολόκληρες σελίδες.
 
Συνομωσίες, ίντριγκες, δολοπλοκίες στο «Κουρείο», μόνο και μόνο για να μη πληρωθούν οι μισθοί όσων εργάζονται. Όσων έχουν εξουθενωθεί οικονομικά, ζουν από δανεικά και δεν καταλαβαίνουν από ίντριγκες και δολοπλοκίες, ούτε από Δούρειους Ίππους. Απλά προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να ελπίζουν ότι θα πληρωθούν, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά κυρίως να έχουν ένα πιάτο φαγητό στο μεσημεριανό τους τραπέζι, γιατί και για βραδινό, δεν γίνεται λόγος.
 
Ο Γεώργιος Α. Κουρής, είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην εφημερίδα, όσο και στην προσωπική ζωή των εργαζομένων. Και απλά εισπράττει όλα τα έσοδα της εφημερίδας, Μάλλον θέλει να κάνει τις διακοπές του. Ενώ οι εργαζόμενοι στην «Αυριανή» ούτε το διανοούμαστε.
 
Στην εφημερίδα συχνά πυκνά δεν υπάρχει χαρτί, ούτε για εκτυπώσεις των κειμένων. Και δανείζονται από το ΕXTRA. Οι δημοσιογράφοι, οικονομικά βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, στα δάνειά τους ακόμα και στην πληρωμή των λογαριασμών, τους, αλλά γιατί έχουν αναγκαστεί να περικόψουν τώρα πια και τα απαραίτητα από την επιμόρφωση των παιδιών τους. Και όλο αυτό το μεγάλο διάστημα, ζουν από δανεικά συγγενικών τους προσώπων, που όμως και αυτοί έχουν εξαντληθεί οικονομικά.
 
Ο εκδότης είχε πολλά. Μα πάρα πολλά περιθώρια να δείξει ότι εκτιμάει τους εργαζόμενούς του. Δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως.
 
Ο αγώνας τώρα αρχίζει…
 
*Αναδημοσίευση από το blog Απλήρωτοι Δημοσιογράφοι "Αυριανής"

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΜΑΚΑΚΑ ΕΝΤΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ?

Ακριβότεροι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ


Νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, από την αύξηση κατά 47% του Τέλους υπέρ ΑΠΕ
Ακόμα πιο τσουχτεροί γίνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από την αύξηση του τέλους υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά 47%. Όπως αναφέρει το Έθνος, φωτιά στη τσέπη των καταναλωτών από την νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της αύξησης του τέλους υπέρ ΑΠΕ.
Από τα 5,43 ευρώ/ Mwh που είναι η μεσοσταθμική τιμή σήμερα, διαμορφώνεται στα 8 ευρώ/ Mwh μεσοσταθμικά και μάλιστα ισχύει αναδρομικά από 1 Αυγούστου.
Η αύξηση του τέλους ΑΠΕ στην οποία φαίνεται να καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επιβάλλεται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να τιθασευτεί το έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο διογκώνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας ένταξης νέων φωτοβολταϊκών. Ο επιμερισμός του νέου τέλους ανά κατηγορία καταναλωτών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς αναμένονται από τη ΔΕΗ οι πίνακες με το μέσο έσοδο πωλήσεων ανά κατηγορία, βάσει του οποίου θα γίνει ο τελικός καταμερισμός, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, με μεσοσταθμικό τέλος ΑΠΕ στα 5,43 ευρώ/ Mwh, η χρέωση για την οικιακή κατανάλωση φθάνει στα 5,99 ευρώ/ΜWh. Κύκλοι της ΡΑΕ αναφέρουν πάντως ότι παρά την αύξηση, το τέλος ΑΠΕ για τους οικιακούς καταναλωτές θα διαμορφωθεί σε επίπεδα «σαφώς κάτω από διψήφιο νούμερο», πολύ κοντά στη μεσοσταθμική τιμή.

Αύγουστος: Το μεγαλύτερο κύμα φυγής των αδειούχων

Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και αρχίζει το μεγαλύτερο κύμα φυγής των αδειούχων.

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 30 δρομολόγια για σήμερα Παρασκευή, 26 το Σάββατο και 24 την Κυριακή. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνουν 17 δρομολόγια σήμερα, 12 αύριο και 18 την Κυριακή, ενώ από το Λαύριο έχουν οριστεί για σήμερα 8 δρομολόγια και από 7 αύριο και την Κυριακή.

Από το λιμάνι του Πειραιά τις δύο πρώτες ημέρες του Αυγούστου αναχώρησαν 51.861 επιβάτες για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και 9.564 για τον Αργοσαρωνικό, από τη Ραφήνα 10.543 και από το Λαύριο 3.052 επιβάτες.

Μειωμένη ήταν η επιβατική κίνηση και στα τρία λιμάνια της Αττικής τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2011.

Φέτος τον Ιούλιο ταξίδεψαν από τον Πειραιά για κάποιο νησί του Αιγαίου 567.832 επιβάτες, έναντι 695.661 τον ίδιο μήνα πέρυσι, δηλαδή 127.829 επιβάτες λιγότεροι. Λιγότεροι κατά 42.496 ήταν και αυτοί που πήγαν σε κάποιο νησί του Αργοσαρωνικού, καθώς τον Ιούλιο του 2012 ταξίδεψαν 160.057 έναντι 202.553 πέρυσι.

Από το λιμάνι της Ραφήνας τον Ιούλιο του 2012 αναχώρησαν 161.429 επιβάτες έναντι 174.815 πέρυσι, δηλαδή 13.386 επιβάτες λιγότεροι. Από το Λαύριο αναχώρησαν 40.967 επιβάτες, έναντι 52.026 τον ίδιο μήνα πέρυσι, δηλαδή 11.059 λιγότεροι.

Συνολικά και από τα τρία λιμάνια τον Ιούλιο του 2012 αναχώρησαν συνολικά 930.285 επιβάτες φέτος, έναντι 1.125.055 πέρυσι.

Επίσης τον Ιούνιο του 2012 αναχώρησαν από τον Πειραιά για κάποιο νησί του Αιγαίου 188.076 επιβάτες, έναντι 218.498 πέρυσι, για τον Αργοσαρωνικό 81.588 επιβάτες έναντι 91.794 πέρυσι, από τη Ραφήνα 57.413 επιβάτες έναντι 62.607 πέρυσι και από το Λαύριο 16.304 έναντι 15.174 πέρυσι.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΦΩΤΟ!Σε Ενημερωτική Εκδήλωση για τα: «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας» και ειδικότερα της Νήσου Σκοπέλου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 και ώρα 12:30’’ στον χώρο του Ξενοδοχείου «ΑΙΟΛΟΣ» στη Σκόπελο...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σκόπελος
:
01.08.2012
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σε ενημερωτική εκδήλωση για τα «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» - Νήσος Σκόπελος.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γ. Μιχελής και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας, σας καλούν σε Ενημερωτική Εκδήλωση για τα:
«
Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας» και ειδικότερα της Νήσου Σκοπέλου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 και ώρα 12:30’’ στον χώρο του Ξενοδοχείου «ΑΙΟΛΟΣ» στη Σκόπελο.
 
Ειδικότερα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Χωρική Ενότητα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013» και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα του νησιωτικού χώρου χρηματοδοτεί την υλοποίηση Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλόννησος, Σκόπελος, Σκιάθος & Νήσος Παλαιό Τρίκερι), που προωθούν τους στόχους της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και της ενδοπεριφερειακής κοινωνικής και οικονομικής συνοχής, της βελτίωσης της ελκυστικότητας των περιοχών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, καθώς επίσης και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε νησιού.
 
Φορέας σχεδιασμού του Ολοκληρωμένου Σχεδίου για τη Νήσο Σκόπελο είναι ο Δήμος Σκοπέλου.

Οι Δημόσιοι, Επαγγελματικοί και Κοινωνικοί Φορείς του νησιού, καλούνται να συμμετέχουν στην Εκδήλωση που πραγματοποιείται, στο πλαίσιο διαβούλευσης για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων.

ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ! ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΑΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΚΑΜΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΝΕΡΟ !!!


ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΦΑΤΟΥΣ .....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.- Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή Αναφορών Επαναπροσδιορισμού θέσης και ορίων ακινήτων στο νησί της Αλοννήσου


ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Pressoffice@ktimatologio.gr
Τηλ : 210 6505600 fax : 210 6505934

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012


ΠΡΟΣ
ΜΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή Αναφορών Επαναπροσδιορισμού θέσης και ορίων ακινήτων στο νησί της Αλοννήσου


Από την Κτηματολόγιο Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Κατόπιν αιτήματος του Δήμου Αλοννήσου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή Αναφορών Επαναπροσδιορισμού θέσης και ορίων ακινήτων για δύο μήνες ακόμα και συγκεκριμένα μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου 2012.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία μετά από συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02/08/2012 στην Αλόννησο μεταξύ του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, κ. Γ. Μπέκου και της γενικής διευθύντριας, κ. Μ. Καρτελιά της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ με τον Δήμαρχο της Αλοννήσου κ. Π. Βαφίνη.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε πίνακας προόδου του έργου από τα στελέχη της Κτηματολόγιο ΑΕ όπου διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία διεξάγεται ομαλά. Σύμφωνα με το Δήμαρχο υπάρχει έντονη ανάγκη να συνεχιστεί η διαδικασία ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι πολίτες δεν προσήλθαν κατά την διάρκεια του τριμήνου.


Το Γραφείο Παραλαβής Αναφορών Επαναπροσδιορισμού θα συνεχίσει να λειτουργεί στην παρακάτω διεύθυνση:
· Δημαρχείο Αλοννήσου, τηλ: 24243-50217 , καθημερινά 09:00-14:00

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ο ΚΕΝΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ !

ΣΗΜ.Ο ΚΕΝΤΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Βόλος 2/8/2012
Μετά από δυο απεργιακές κινητοποιήσεις και την αποφασιστική - αγωνιστική στάση των εργαζομένων της βιομηχανίας ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ, με την οποία απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, η εργοδοσία αναγκάστηκε να καταβάλει όλες τις οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία όμως, ταυτόχρονα με την καταβολή των δεδουλευμένων, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους και την αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου έως τις 10 Σεπτέμβρη, απαγορεύοντάς τους να προσέλθουν στο χώρο εργασίας.
Η παράνομη αυτή ενέργεια καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία προσήλθε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, κατά την έναρξη της πρωινής βάρδιας και διαπίστωσε ότι απαγορεύονταν στους εργάτες να προσέλθουν στο εργοστάσιο. Το γεγονός καταγγέλθηκε επίσης και στην επιθεώρηση εργασίας, η οποία, αφού επισήμανε στον εργοδότη ότι η ενέργειά του είναι παράνομη, καθόρισε τριμερή εργατική διαφορά.
Γίνεται πλέον κατανοητό, το ποιοι κλείνουν τα εργοστάσια. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους βιομήχανους, που όταν δεν εξασφαλίζεται η κερδοφορία τους «βάζουν λουκέτο», αδιαφορώντας και πετώντας στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες τους εργάτες. Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες να συσπειρωθούν στο ταξικό τους συνδικάτο, έτσι ώστε ενιαία να αντιμετωπίσουμε τη συντονισμένη επίθεση από κυβέρνηση – βιομήχανους – Ε.Ε.
Η Διοίκηση

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΕ ΑΠΌΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΤΏΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ .


αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο για την σκόπελο τα μηνύματα που είχαμε τελικά ήταν αλήθεια και ακόμη ποιο χειρότερα όλοι βρίσκονται σε απόγνωση ακόμη και οι άμαξες που έκαναν βόλτες τους επισκέπτες και αυτή με το ζόρι λειτουργούν αφού κάνουν 2-3 βόλτες την βράδια .τώρα πολύ επαγγελματίες έχουν άρχισε και περνούν μετρά από τα όποια είναι ακόμη ποιο χειρότερα για την κατάσταση ουζερί έβαλαν ζωντανή μουσική εστιατόρια που μπορείς να φας με 7 ευρώ σαλάτα φαγητό και γλυκό καφέ που ουλάνε μακαρονάδες πίτσες κλπ καφέ που βάζουν χαρούμενες ώρες νέο φρούτο και αυτό και έτσι πίστευαν ορισμένη ότι θα ξεπεράσουν την κρίση ,βοήθεια από τον δήμο δεν υπάρχει η αρχές ξεσπούν πάνω στους πολίτες λες και αυτή φταίνε για της περικοπές των μισθών τους φασαρίες για οικονομικούς λογούς έχουμε καθημερινά και ακόμη είναι 3 Αύγουστου τον άπτερη τη θα έχουμε αργέ?

το skopelos news θα είναι κοντά σας και θα σας ενημερώνει όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να μας κλίσουν δεν θα τους κάνουμε την χάρη ....

Σύγχρονες λιμενικές υποδομές για την Αλόννησο


Αίτημα ετών αποτελεί για την Αλόννησο η ολοκλήρωση των λιμενικών υποδομών στο αλιευτικό καταφύγιο Βότση, συνολικού προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ, το οποίο είναι έργο ώριμο προς υλοποίηση. Εχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες γνωμοδοτήσεις, ο φάκελος του έργου έχει υποβληθεί εκ νέου στο Υπουργείο Οικονομικών από την αρμόδια υπηρεσία και αναμένεται η αδειοδότηση των λιμενικών έργων, προκειμένου να προωθηθεί εν συνεχεία προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Στο μεταξύ, δόθηκε ανάλογη βαρύτητα από τη Δημοτική Αρχή της Αλοννήσου στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, προκειμένου να λάβει επιτέλους «σάρκα και οστά» το συγκεκριμένο έργο.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
div class="MsoNormal">
Μετά από αναμονή αρκετών ετών, το έργο εισέρχεται, όπως όλα δείχνουν στην τελική ευθεία και όπως υπολογίζεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η αδειοδότηση των λιμενικών έργων θα δοθεί έως τον Σεπτέμβριο. Το αλιευτικό καταφύγιο του Βότση ξεκίνησε στην δεκαετία του ΄80 και έλαβε την πρώτη χρηματοδότηση στο πλαίσιο των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων. Σε πρώτη φάση δημιουργήθηκαν την συγκεκριμένη περίοδο οι δύο μόλοι, δεξιά και αριστερά του κόλπου του Βότση. Στην συνέχεια, επί των ημερών του τότε Δημάρχου Ορέστη Παπαχρήστου, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία νομιμοποίησης των λιμενικών έργων και η εκπόνηση μιας σειράς μελετών, προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το συγκεκριμένο έργο.
Η νυν Δημοτική Αρχή της Αλοννήσου έθεσε σε άμεση προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο, με στόχο την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την υλοποίησή του. «Οταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή το θέσαμε πρώτη προτεραιότητα, ανακινήσαμε όλα τα χαρτιά και τις μελέτες από την αρχή και εκπονήσαμε μια σειρά από συμπληρωματικές μελέτες οι οποίες απαιτούνταν, προκειμένου να προχωρήσουμε στην ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.
Αυτή τη στιγμή το έργο είναι απολύτως ώριμο, ο φάκελος έχει κατατεθεί και περιλαμβάνει συμπληρωματικά έργα τόσο για την ασφάλεια όσο και για την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών στα σκάφη που ελλιμενίζονται. «Συγκεκριμένα, εξηγεί ο κ. Βαφίνης, θα υλοποιηθούν έργα επέκτασης στους λιμενοβραχίονες για μεγαλύτερη ασφάλεια και προκειμένου να διασφαλιστεί ο ελλιμενισμός περισσότερων σκαφών, ενώ παράλληλα θα τοποθετηθούν δεκαπέντε περίπου πίλαρς, για την παροχή νερού, ρεύματος και άλλων σύγχρονων υπηρεσιών στα σκάφη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γίνει η πρώτη αξιολόγηση από το ΕΠΑΛ και υπάρχουν μόνο δύο παρατηρήσεις προκειμένου να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. «Η μία αφορά στα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στην ΤΥΔΚ από τον μελετητή, άρα ολοκληρώνεται η διαδικασία που αφορά το ένα σκέλος και το δεύτερο που απαιτείται είναι η αδειοδότηση πλέον από το Υπουργείο Οικονομικών, η παραχώρηση δηλαδή του χώρου για να γίνουν τα λιμενικά έργα» αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου. Μετά από πολλά εμπόδια, κατατέθηκε για δεύτερη φορά προς έγκριση ο φάκελος στο Υπουργείο Οικονομικών «και ευελπιστούμε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε λάβει την αδειοδότηση για να ολοκληρωθεί το έργο» καταλήγει ο κ. Βαφίνης.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου