Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Αλόννησος: Αφγανός πουλούσε ναρκωτικά στις παραλίες

Νεαρός Αφγανός, πουλούσε χασίς στις παραλίες της Αλοννήσου και προχθές το βράδυ συνελήφθη από αστυνομικούς, μετά από παρακολούθηση. Ο 27χρονος αλλοδαπός, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης, τις τελευταίες ημέρες φέρεται να διέμενε στην Αλόννησο και μαζί με διάφορα άλλα μικροαντικείμενα, να πουλούσε και ναρκωτικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας βραδινές ώρες προχθές στην Αλόννησο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αλοννήσου συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 148 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τα οποία προορίζονταν για εμπορία, μία ζυγαριά καθώς και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, όπως προκύπτει από έρευνες των Λιμενικών Αρχών, έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών στην Αλόννησο. Και μάλιστα με πολλούς τρόπους, είτε με το καράβι, είτε και με το ταχυδρομείο. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά αξιωματικών για ανησυχητική διακίνηση πλέον χασίς στο νησί.

θα μάθουμε τελικά για το προχτεσινό σφάξιμο στην Σκόπελο?


κάτι μαθαίνουμε άλλα δεν έχουμε και πολύ έγκαιρη ενημέρωση τι έγινε θα μάθουμε περισσότερα και θα σας ενημερώσουμε

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


όπως μας ενημέρωσαν από διάφορα μέρη  του νησιού κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό των κάτοικων και επισκεπτών δεν τον κατάλαβαν.....

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΡΙΝ 1 ΛΕΠΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ 3,4 ΡΙΧΤΕΡ


 Origin Time
Thursday, 02 August 2012, 11:24:54 UTC
 Magnitude
M 3.4
 Latitude
38.2°N
 Longitude
25.6°E
 Depth
13.9 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
50 km WSW of Chios
71 km NE of Andros
166 km E of Athina
 # of Arrivals 16
 Location Type Automatic

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 2,6 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΩΡΑ!


 Origin Time
Thursday, 02 August 2012, 10:41:48 UTC
 Magnitude
M 2.6
 Latitude
39.4°N
 Longitude
22.68°E
 Depth
10 km
 Region
Greece
 Distances
23 km W of Volos
35 km SE of Larissa
182 km NNW of Athina
 # of Arrivals 14
 Location Type Automatic

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΉΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ !

ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ .ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ 4,2 ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ !Ξεκινάει η συγκομιδή αχλαδιών(Όχι οι μπουσδουγανες Σκοπέλου )


Όπως έγινε γνωστό από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, «Από τις δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν και ύστερα από αναλύσεις των Εργαστηρίων Ποιοτικού Ελέγχου της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τις μετρήσεις σακχαροπεριεκτικότητας και αντοχής της σάρκας στην πίεση (σκληρότητα), σε συνδυασμό με τις παρατηρήσεις της τελευταίας 20ετίας, ότι η συγκομιδή των αχλαδιών, ποικιλίας «Κρυστάλλι», θα πρέπει να αρχίσει από 05/08/2012 έως 18/8/2012, ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο».
Η συγκομιδή τον κατάλληλο χρόνο στον κανονικό βαθμό εμπορικής ωρίμανσης βοηθά πάρα πολύ στην καλή ποιότητα των αχλαδιών καθ΄ όλη τη διάρκεια αποθήκευσης και στην αποφυγή εμφάνισης μετασυλλεκτικών ασθενειών.
Όπως αναφέρεται από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας για τον προσδιορισμό σακχάρων και σκληρότητας οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα Εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου της Υπηρεσίας στο τηλ. 24210 62214 ή στα Γραφεία Ποιοτικού Ελέγχου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΜΕ- Αποστολή του ΠΑΜΕ στη Ρώμη


Αθήνα 2 Αυγούστου 2012
Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ στις 3 του Οκτώβρη
Αποστολή του ΠΑΜΕ στη Ρώμη
Σε μια περίοδο που η βαθιά κρίση πλήττει σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντείνεται επικίνδυνα ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών για τον έλεγχο των νέων αγορών, για το σχηματισμό των νέων συνόρων, για το φυσικό αέριο, για το πετρέλαιο και για τους ενεργειακούς αγωγούς.
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνει ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
Η φετινή Διεθνή Μέρα Δράσης θα πραγματοποιηθεί στις 3 του Οκτώβρη, με βάση το σύνθημα της ΠΣΟ: «Η τροφή, το καθαρό νερό, τα βιβλία, τα φάρμακα και η στέγαση είναι δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους και για όλους τους ανθρώπους». Θα διοργανωθούν σε όλες τις ηπείρους απεργίες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις έξω από τα κοινοβούλια, λαϊκά δικαστήρια έξω από τις πύλες των εργοστασίων των πολυεθνικών κλπ.
Η ΠΣΟ επέλεξε αυτό το περιεχόμενο για τη Διεθνή Μέρα Δράσης στις 3 του Οκτώβρη, επειδή και στον 21ο αιώνα, συνεχίζεται, οι άνθρωποι να πεθαίνουν από την πείνα, τη δίψα και να κοιμούνται στους δρόμους, τα εκατομμύρια των μαθητών δεν έχουν βιβλία, οι άρρωστοι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα . Την ίδια στιγμή, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια λεηλατούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών.
Το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Διεθνούς Ημέρας Δράσης με παρεμβάσεις στη χώρα μας, σε πολυεθνικές εταιρίες των τροφίμων και του φάρμακου. Επίσης θα συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση που διοργανώνει η ΠΣΟ έξω από τα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων (FAO) στη Ρώμη στις 3 του Οκτώβρη, με την διοργάνωση αποστολής όπως συνηθίζει να κάνει το ΠΑΜΕ.
Η αποστολή θα αναχωρήσει με πούλμαν από την Αθήνα, την Δευτέρα 1 του Οκτώβρη και θα επιστρέψει την Παρασκευή 5 του Οκτώβρη.
Το κόστος συμμετοχής είναι 290 ευρώ.
Στο παραπάνω ποσό συμπεριλαμβάνονται: Η μεταφορά με το πούλμαν Αθήνα – Ρώμη και επιστροφή. Τα εισιτήρια του πλοίου. Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Ρώμη με πρωινό και ένα γεύμα την ημέρα. Η μετακίνηση στη Ρώμη στις 3 του Οκτώβρη.


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΠΑΜΕ στο τηλέφωνο: 210. 3301842, 210 3301847, 210 3833786 καθημερινά από 8.30π.μ. μέχρι 7μ.μ.

ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΓΚΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΊΔΡΩΣΗ Ο ΚΏΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ?

Από το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Στα πλαίσια του 38ου  φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ με σύνθημα «Δίνε το χέρι σου σ’ όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία» θα πραγματοποιηθεί Προφεστιβαλική εκδήλωση στη Ζαγορά , στην πλατεία Αγ.Γεωργίου την Κυριακή 5  Αυγούστου 9:00 μμ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Ø Αφιέρωμα στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας
Ø Ρεμπέτικο – Λαϊκό Γλέντι


Από το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2012-2013, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΤ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2012  2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΤ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2012 2013 - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
Επιτέλους ο  Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα  «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών και Γ΄ Ηλικίας  2012 – 2013,  το οποίο θα ισχύσει από Αύγουστο 2012 έως 31.5.2013.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Ε.Ο.Τ. στο πρόγραμμα συμμετέχουν  ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.
Οι κάτοχοι των δελτίων «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών και των Δελτίων «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια.
Τα δελτία  Εξαήμερων διακοπών, θα διατίθενται από τα  Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 76.200 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.
Τα Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας, θα διατίθενται από τα  Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρι εξαντλήσεως των 5.000 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα

Χθες το βράδυ παρευρέθη στη Γλώσσα Σκοπέλου με αφορμή την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Χήρας εκπροσωπώντας την περιφέρεια Θεσσαλίας. τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις συνδιοργάνωσε ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Γλώσσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.


 Ομιλία Φίλιππου Χήρα
 θέμα: Προοπτικές Ανάπτυξης Βορείων Σποράδων
Είναι τιμή μου που παρευρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας στη γενέτειρά μου και που μου δίνεται η δυνατότητα να συνομιλήσω με τους συμπατριώτες μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Γλώσσας είναι πραγματικότητα χάρις τις ενέργειες του  Νεανικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας το οποίο στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις και είμαι σίγουρος ότι θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία για μία ακόμα φορά γιατί τέτοιου είδους προσπάθειες προβολής του τόπου μας δεν μπορουν παρα να στηρίζονται απο όλους μας με κάθε δυνατό τρόπο.
Ο στόχος του έργου που επιτελώ είναι η προστασία και ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού πλούτου των Βορείων Σποράδων και γενικότερα της Θεσσαλίας που μπορεί να αποτελέσει πηγή αύξησης της τουριστικής κίνησης και του εισοδήματος στην περιοχή.  Κινούμενοι λοιπόν γύρω από αυτόν τον άξονα και με  σύμμαχό μας την Περιφέρεια και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη του οποίου η βοήθεια έχει αποδειχθεί πολύτιμη στην ανεύρεση λύσεων σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των Σποράδων, όπως για παράδειγμα το ακτοπλοϊκό κομμάτι που αν μη τι άλλο αποτελεί το κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη, είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο όπως κάναμε μέχρι τώρα.
Η Σκόπελος θα μπορο  στις﷽﷽﷽﷽ται η δυνατότητα να περιηγιθοαστοριηγιθοαστοςύσε να χαρακτηριστεί ως ένα κομβικό νησί το οποίο μεταξύ άλλων πρεσβεύει τον εναλλακτικό τουρισμό. Συγκεκριμένα η περιοχή της  Γλώσσας  είναι ένα μέρος που από μόνο του μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης γιατί το τουριστικό προιόν που προσφέρει είναι πολυδιάστατο.  Όντας  πλούσια σε πολιτισμό  και έχοντας έντονο το θρησκευτικό χαρακτήρα η Γλώσσα με το πλεονέκτημα που της προσφέρει το λιμάνι μπορεί να γίνει μία ανεξάρτητη εναλλακτική τουριστική δύναμη. Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Γλώσσα έχουν την δυνατότητα  να απολαύσουν  την πανοραμική θέα που προσφέρει η θέση στην οποία βρίσκεται ο γραφικός οικισμός ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα να περιηγηθούν στις πανέμορφες παραλίες της.
Η ανάπτυξη για την Γλώσσα και γενικότερα τη Σκόπελο είναι μονόδρομος γιατί τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα της όπως είναι ο πολιτισμός, η οικολογία, ο δασικός και θαλάσσιος πλούτος, οι γραφικές εκκλησίες και τα μοναστήρια την καταστούν άκρως ανταγωνιστική.
Συμμεριζόμενοι λοιπόν όλων αυτών των παραγόντων ήδη οι συνεργάτες μου και εγώ εξετάζουμε διάφορες στρατηγικές προβολής του νησιού με σκοπό να σχεδιάσουμε ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο πλαίσιο με το οποίο θα δημιουργήσουμε πρόσφορο έδαφος όπου νέοι τρόποι ανάπτυξης θα βοηθήσουν το όραμα για την αποτελεσματική ανάδειξη του τόπου μας σε έναν προορισμό με πλούσιο πολιτιστικό χαρακτήρα που θα καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγαλύτερου τμήματος δυνητικών τουριστών.ριηγιθοαστο

Έχοντας στα χέρια μας ένα τέτοιο ολοκληρωμένο πλαίσιο σειρά έχει να κατατεθεί έγκαιρα στην περιφέρεια με την μορφή πρότασης και ευελπιστούμε ότι θα υιοθετηθεί  έτσι ώστε το καλοκαίρι του 2013 να σηματοδότηση μια νέα εποχή για τη τουριστική ανάπτυξη των Βορείων Σποράδων και ειδικότερα της Σκοπέλου.
Συμπληρωματικά με τις δικές μας στρατηγικές ανάπτυξης και προβολής, στο προσεχές διάστημα ο Περιφερειάρχης θα κάνει προγραμματικές δηλώσεις με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προιόντος των Βορείων Σποράδων.
Θέλω κλείνοντας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με στηρίξατε και συνεχίζεται να με στηρίζετε  γιατί  με αναδείξατε το νεότερο περιφερειακό σύμβουλο από την Σκόπελο  και σας  διαβεβαιώνω  πως βρίσκομαι  και θα βρίσκομαι εδώ για σας  για οτιδήποτε με χρειαστείτε σε συνεχή βάση.

Συνάντηση των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012Απο ΠΕΑΛ.Σ

 

omospondies_logo

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με την πολιτική Ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, παρουσία των γραμματέων του Υπουργείου κ.κ. Αθανάσιου ΜΠΟΥΣΙΟΥ και Αθανάσιου Χριστόπουλου, καθώς και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Δημητρίου ΜΠΑΝΤΙΑ, προκειμένου να υποβάλλουμε υπόμνημα αιτημάτων με στόχο την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τους ένστολους και θέτουν εν κινδύνω το αγαθό της ασφάλειας των συμπολιτών μας.
Από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών έγινε αναφορά στην επιτακτική ανάγκη στήριξης της αποστολής των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, στην οριακή κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα και την αναγνώριση επιτέλους της προσφοράς των ένστολων, με την θεσμική και εργασιακή τους θωράκιση, αλλά και την μη περαιτέρω μείωση των γλίσχρων αποδοχών τους σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι οι ένστολοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές.

Επισημάνθηκε επίσης ότι οι συνάδελφοι ουσιαστικά υποφέρουν τόσο από την τεράστια πίεση για την ανταπόκριση στην αποστολή τους με τις δυσλειτουργίες των Υπηρεσιών τους. Τονίστηκε δε ότι αυξάνονται οι νεκροί κατά τη διάρκεια του καθήκοντος και οι καθημερινοί τραυματισμοί λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις πράγμα που απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την αποτροπή των αιτιών που οδηγούν σ' αυτές τις άσχημες καταλήξεις
Πέραν όμως αυτών τέθηκαν και ζητήματα, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, που η διευθέτησή τους θα σημάνει την άμεση ανακούφιση των δοκιμαζόμενων συναδέλφων.
Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του συμμερίστηκε την αγωνία που βιώνουν οι συνάδελφοί μας και μας διαβεβαίωσε ότι σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές δαπάνες καταβάλλει προσπάθειες για να μην υπάρξουν άλλες περικοπές, αλλά να ληφθούν μέτρα ηθικής ανάταξης των ενστόλων.

Στις Β. Σποράδες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για την παρουσίαση δυο στοχευμένων Επιχειρησιακών Σχεδίων για τις νησιωτικές περιοχές της Θεσσαλίας

Την παρουσίαση δυο στοχευμένων Επιχειρησιακών Σχεδίων που απευθύνονται στις νησιωτικές περιοχές της Θεσσαλίας διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή διοργανώνουν στις Β. Σποράδες ενημερωτικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της διαβούλευσης και της ενημέρωσης των φορέων. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:


- Παρασκευή 3/8/2012 ώρα11:00π.μ: Εκδήλωση«Επιχειρησιακό Σχέδιο για την κατασκευή και λειτουργία Υποβρύχιων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις Βόρειες Σποράδες και στον Δυτικό Παγασητικό» – Δημαρχείο Αλόννησου

- Σάββατο 4/8/2012 ώρα10:30π.μ: Εκδήλωσηγια τα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας» – Δημαρχείο Αλόννησου

- Δευτέρα 6/8/2012 ώρα12:30 π.μ.: Εκδήλωσηγια τα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας» – Αίθουσα Ξενοδοχείου AIOLOS στη Σκόπελο

- Τρίτη 7/8/2012 ώρα20:00: Εκδήλωσηγια τα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας»– Δημαρχείο Σκιάθου

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό στις οποίες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν Δημόσιοι, Επαγγελματικοί και Κοινωνικοί Φορείς των νησιών, στο πλαίσιο διαβούλευσης.


Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα του νησιωτικού χώρου χρηματοδοτεί την υλοποίηση Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλόννησος, Σκόπελος, Σκιάθος & Νήσος Παλαιό Τρίκερι). Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν στόχο τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη και την ενδοπεριφερειακή κοινωνική και οικονομική συνοχή, τη βελτίωση της ελκυστικότητας των περιοχών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, καθώς και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε νησιού».

Παράλληλα το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την κατασκευή και λειτουργία Υποβρύχιων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις Βόρειες Σποράδες και στον Δυτικό Παγασητικό, χρηματοδοτείται από την Τεχνική Βοήθεια του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και αφορά στον καθορισμό και σχεδιασμό του έργου Υποβρύχιων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις Βόρειες Σποράδες και στον Δυτικό Παγασητικό, προκειμένου με την ωρίμανσή του να υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. Γενικός στόχος του έργου είναι η προστασία και ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού πλούτου των περιοχών αναφοράς, που μπορεί να αποτελέσει πηγή αύξησης της τουριστικής κίνησης και του εισοδήματος στην ευρύτερη περιοχή.

Διενέργεια Δολωματικού Ψεκασμού


                
     Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας –ενημερώνει για τη διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού από 3-8-2012 στα συνεργεία των Τ.Δ. Ραψάνης, Πυργετού, Πουρναρίου και Ελάτειας του Δήμου Τεμπών και στα συνεργεία των Τ.Δ. Μελιβοίας, Αγιοκάμπου, Βελίκας και Σωτηρίτσα του Δήμου Αγιάς.  
Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές,  να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.    
  Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.
Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας. 

Πωλείται το σκάφος "Ερμής 2" του Γ. Αλαφούζου στην Σκόπελο ! TO KOTEΡΟ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΑΡΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!Αυτό είναι το κότερο του... οικολόγου ...
Ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού και ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού «Σκάϊ» Γιάννης Αλαφούζος έχει βάλει αγγελία πώλησης του ταχύπλοου σκάφους του «Ερμής 2».

Σύμφωνα με ιστοσελίδα πώλησης πολυτελών yacht το με σημαία Αγγλίας σκάφος, που τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκε στη Μύκονο πωλείται αντί 16 εκατομμυρίων ευρώ!.

Η είδηση της πώλησης του σκάφους έγινε γνωστή από δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» και τις τελευταίες ώρες έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου με σχόλια, όπως «ο Αλαφούζος πουλάει το σκάφος για να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους που απέλυσε;» ή «με σκάφος αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ θα ήμουν και εγώ υπέρ του μνημονίου».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει βρεθεί αγοραστής για το κατασκευής 2008 σκάφος, που αναπτύσσοντας ταχύτητα 57 κόμβων θεωρείται ως η πιο γρήγορη θαλαμηγός του κόσμου.Το high speed motor yacht, που σχεδιάστηκε από τον Rob Humphreys και κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία McMullen & Wing, μπορεί να φιλοξενήσει σε 4 καμπίνες μέχρι 8 άτομα ενώ έχει και 2 άτομα ως πλήρωμα. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται ότι έφτασε κοντά στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ικανοποίησε στο έπακρο τον Γιάννη Αλαφούζο, που όπως λέγεται ήθελε ένα σκάφος, το οποίο να ικανοποιεί την αγάπη του για την ταχύτητα και έτσι σχεδιάστηκε το «Ermis 2», το οποίο έχει μήκος 38 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και βάρος μόλις 97 τόνους αναπτύσσει ταχύτητα 57 κόμβων.

Συνδυάζοντας το σχεδιασμό και το styling της Humphreys Yacht Design με την μηχανική της High Modulus ήταν σίγουρα ένα δύσκολο τεχνικά έργο.

Μια "βόλτα" μέσα στο σκάφος

Το εσωτερικό του είναι μοντέρνο, λιτό και λειτουργικό, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους σκάφη, (στα οποία η υπερβολή είναι συνήθως απαραίτητη). Ωστόσο στην εν λόγω θαλαμηγό δεν θα δει κανείς μαρμάρινα πατώματα, ξύλινες βαριές σκάλες και γυάλινα ασανσέρ, αλλά μια λιτή διακόσμηση που θυμίζει περισσότερο ένα απλό παραθαλάσσιο σπίτι της Καραϊβικής παρά ένα πολυτελές σκάφος.Εντυπωσιακό είναι το πιλοτήριο του «Ερμής 2», όπου εκτός των υπερσύγχρονων οργάνων πλοήγησης, διαθέτει και ειδικά σχεδιασμένες θέσεις που μειώνουν τους κραδασμούς που δέχεται το σώμα από την πρόσκρουση στα κύματα.

Οι επισκέπτες εισέρχονται συνήθως από την πλαϊνή πόρτα, που οδηγεί κατευθείαν στο σαλόνι, το οποίο ακολουθεί επίσης τη διακόσμηση του υπόλοιπου σκάφους. Οι αποχρώσεις του σαλονιού είναι στο κρεμ και οι καναπέδες είναι δερμάτινοι, ενώ στο πάτωμα βρίσκεται ένα πολύχρωμο χαλί με κύριο χρώμα το μπλε.

Η τραπεζαρία 10 ατόμων σε ορθογώνιο σχήμα είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να βλέπουν τη θέα έξω από το σκάφος.

Ακριβώς μπροστά από την τραπεζαρία βρίσκεται μια σπειροειδής σκάλα, η οποία οδηγεί κάτω, στις δύο καμπίνες που υπάρχουν για τους φιλοξενουμένους, που μπορούν άνετα να φιλοξενήσουν έως και οκτώ άτομα, ενώ ακόμα και το πάτωμα είναι σχεδιασμένο ώστε να μη φθείρεται από την άμμο, το αλάτι και το νερό. Στο ίδιο κατάστρωμα βρίσκεται και η καμπίνα του ιδιοκτήτη. Μπροστά από την καμπίνα του βρίσκονται αυτές του πληρώματος.
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΑΡΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
Αυτό είναι το κότερο του... οικολόγου Γιάννη Αλαφούζου στο οποίο κρυβόταν  βράδυ για να μην συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου. Την προηγούμενου εβδομάδα ήταν στην Ψαρού της Μυκόνου. Η φωτογραφία, απλά προς ενημέρωση των...
αναγνωστών του Fimotro...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου