Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Δεντρολίβανο Σκοπελου : Ενισχύει τη μνήμη!

Είναι το πασίγνωστο βότανο που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς, χαλαρωτικούς και μαγειρικούς σκοπούς, λόγω του έντονου αρώματος. Χρησιμοποιείται κυρίως ως τονωτικό, διεγερτικό, στυπτικό, νευροτονωτικό και αντιφλεγμονώδες. Από την αρχαιότητα ακόμη χρησιμοποιούνταν για ενισχυθεί η συγκέντρωση και η μνήμη.

Για να ενισχύσετε τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας επιλέξτε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Αγοράστε το σκεύος για καύση αιθέριου ελαίου, ρίξτε 5-10 σταγόνες δεντρολίβανου σε λίγο νερό και αφήστε το να κάψει για 30 λεπτά περίπου. Ωστόσο μη χρησιμοποιείτε τα αιθέριο έλαιο εσωτερικά χωρίς ιατρική παρακολούθηση.
Να σημειώσουμε ότι υπάρχει σε τεράστιες ποσότητες στην Καριά και στον καλόγερο Σκοπέλου ΓΙΑΤΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΊ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΏΝΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΊΟ ?

ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΈΡΧΟΝΤΑ?Ι ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΊΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΙΆΝΕΙ ΕΡΑΣΙΤΈΧΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΞΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΕΡΗ ΆΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΆΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΊΠΩΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙ

Μεγάλη η φοροδιαφυγή στη Θεσσαλία και Σκιάθο,Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ

alt
Φοροδιαφεύγουν πάνω από έξι στις δέκα επιχειρήσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα Σκιάθο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, που δόθηκαν στη δημοσιότηκαι ,τα από το Υπουργείο Οικονομικών χθες.
Μάλιστα, τα ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας που καταγράφονται σε αυτές τις περιοχές, είναι σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο σε πανελλαδικό επίπεδο. Μόνη εξαίρεση φαίνεται η χερσαία περιοχή της Μαγνησίας, όπου το ποσοστό φοροδιαφυγής κινείται στο 34,4%.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των καλοκαιριών ελέγχων που διενεργούνται από το ΣΔΟΕ, η «προσοχή» των υπηρεσιών εστιάζει σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα. Συνολικά, από τις 6 Ιουλίου ως τις 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 1.410 έλεγχοι, ενώ εντοπίστηκαν 805 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 22.435 παραβάσεις –το μέσο ποσοστό παραβατικότητας για τη χώρα διαμορφώθηκε στο 57,1%.
«ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΑ»
Τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις περιοχές της Θεσσαλίας δείχνουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Στη Λάρισα, σε 40 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν 25 παραβάτες για συνολικά 128 παραβάσεις (ποσοστό παραβατικότητας62,5%), σε Τρίκαλα-Καρδίτσα, σε 6 ελέγχους εντοπίστηκαν 4 παραβάτες για 7 παραβάσεις (ποσοστό 66,7%) και στη Σκιάθο σε 44 ελέγχους εντοπίστηκαν 29 παραβάτες για 46 παραβάσεις (ποσοστό 65,9%).
Στη Μαγνησία, σε 32 ελέγχους εντοπίστηκαν 11 παραβάτες για 24 παραβάσεις (ποσοστό 34,4%).
Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, το ποσοστό παραβατικότητας έφτασε το 100% -δηλαδή, σε κάθε έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν φορο-φυγάδες. Ζάκυνθος, Λευκάδα, Κως, Ρέθυμνο και Καστοριά είναι οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν... «κατοστάρια». Τα χαμηλότερα ποσοστά εντοπίστηκαν σε Θάσο, Αχαϊα, Μαγνησία, Ηλεία και Θεσσαλονίκη, όπου φοροδιαφεύγουν λιγότερες από 4 στις 10 επιχειρήσεις.
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
Στο μεταξύ, σε πάνω από 1.600 ευρώ διαμορφώνεται ο μέσος φόρος εισοδήματος για τα ελληνικά νοικοκυριά, σύμφωνα με τα στοιχεία από την πορεία των εκκαθαρίσεων. Σε σύνολο 5,7 εκατομμυρίων δηλώσεων, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά 3,4 εκατομμύρια δηλώσεις, οι εφορίες έχουν παραλάβει και αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων 900.000 χειρόγραφες δηλώσεις, ενώ περίπου 400.000 δηλώσεις βρίσκονται ακόμη στις ΔΟΥ. Συνεπώς υπολείπονται 1 εκατ. δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Από το ΥΠΟΙΟ τονίζουν ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση –υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή λήγει στις 31 Ιουλίου, ενώ οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους δεν θα έχουν δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών, θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση φόρου1,5%, για κάθε μήνα που καθυστερούν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση.
«ΡΟΛΑ»
Η Γ' ΔΟΥ Λάρισας είναι ανάμεσα στις 14 συνολικά εφορίες της χώρας που θα πάψουν να λειτουργούν τον Σεπτέμβριο, ενώ άλλες 21 εφορίες θα κλείσουν μέσα στον Οκτώβριο.
Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν συνολικά 200 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα.
Από την 1η Σεπτεμβρίου θα κατεβάσουν «ρολά» οι εξής εφορίες: Ι' Αθηνών, ΙΑ' Αθηνών, Αργυρούπολης, Β' Καλλιθέας, Μοσχάτου, Πετρούπολης, ΚΑ' Αθηνών, Κορυδαλλού (Νομός Αττικής), Μεγαλόπολης (Αρκαδία), Β' Πατρών (Αχαΐα), Τούμπας (Θεσσαλονίκη), Γ'Λάρισας (Λάρισα), Νέας Ζίχνης, Νιγρίτας (Σερρών).
Τον Οκτώβριο θα ακολουθήσουν οι: ΙΕ''Αθηνών, ΚΒ' Αθηνών, ΙΓ' Αθηνών, ΚΓ' Αθηνών, Ιλίου, Άνω Λιοσίων, Αγίας Παρασκευής (Αττική), Δεσκάτης (Γρεβενών), Νευροκοπίου (Δράμας), Αλεξάνδρειας, Νάουσας (Ημαθία), Φιλιατών (Θεσπρωτία), Κόνιτσας, Δελβινακίου (Ιωάννινα), Νεστορίου (Καστοριά), Φαναρίου, Φιλιππιάδας (Πρέβεζα), Σαππών (Ροδόπη), Καλαμπάκας (Τρίκαλα), Αμυνταίου (Φλώρινα), Κισσάμου (Χανίων).
Εφ. Ελευθερία (Μαρία Μίχου)

Επίθεση με μαγκούρα στο δήμαρχο

Έξαλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει

Στα γραφεία του δημάρχου Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη εισέβαλλε ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση τον έβρισε και εκτόξευσε απειλές κατά της ζωής του, σύμφωνα με το tvkosmos.gr.

Στη συνέχεια βγήκε στο διάδρομο και πήρε ξύλινη μαγκούρα, που προηγουμένως είχε κρύψει πίσω από κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν στο διάδρομο, και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του δημάρχου.

Παρενέβησαν άμεσα δημοτικός σύμβουλος και υπάλληλοι που βρίσκονταν εκεί για να τον εμποδίσουν και εκείνος αποχώρησε σπάζοντας την τζαμαρία του διαδρόμου.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ο οποίος συνοδευόμενος από αστυφύλακες άμεσα έφτασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, αλλά ήδη ο δράστης είχε αποχωρήσει. Στη συνέχεια ο κ. Διακομιχάλης υπέβαλε μήνυση, ενώ η αστυνομία αναζητεί τον δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που έγινε έξαλλος ο δράστης ήταν ένα πρόστιμο που επέβαλε το Λιμεναρχείο Καλύμνου σε ένα μικρό πλοίο που την τελευταία εβδομάδα προσέγγιζε παρανόμως μπροστά στο παραλιακό κατάστημα του δράστη μεταφέροντας του πελάτες, για το οποίο θεώρησε υπεύθυνο το δήμαρχο.

Συγκεκριμένα ενώ ο χώρος πρόσδεσης των ημερόπλοιων έχει χωροθετηθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Ολύμπικ, το ημερόπλοιο τις τελευταίες ημέρες, χωρίς τη σχετική άδεια, κατέπλεε στην άλλη πλευρά του λιμανιού και προσέδενε μπροστά στο κατάστημα του δράστη. Σκοπός της αλλαγής αυτής ήταν να κατευθύνονται οι επιβάτες του στην ταβέρνα του δράστη.

Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης: όργιο διαφθοράς το 2011

Κακοδιαχείριση, ανευθυνότητα και απαλλαγή ή μη επιβολή της προσήκουσας ποινής για σοβαρά περιστατικά διαφθοράς από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά όργανα, διαπιστώνει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2011
Συναλλαγές "κάτω από το τραπέζι", κακοδιοίκηση, ανευθυνότητα και άφεση αμαρτιών στους επίορκους δημόσιους λειτουργούς, αποτυπώνει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2011, που θα κοινοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Την "πρωτοκαθεδρία" στις περιπτώσεις διαφθοράς διατηρούν οι εφοριακοί, λόγω της φύσης της εργασίας τους, και υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και συχνά υψηλό βαθμό στη διοίκηση.
Εντατικοποίηση των ελέγχων
Τα περισσότερα περιστατικά διαφθοράς σχετίζονται με παραβάσεις καθήκοντος, συναλλαγές δημόσιων λειτουργών "κάτω από το τραπέζι" και ελλιπή ή αδικαιολόγητα "πόθεν έσχες". Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων πειθαρχικών αποφάσεων είναι η απαλλαγή ή μη επιβολή της προσήκουσας σε σχέση με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων ποινής, γεγονός που οδήγησε το γενικό επιθεωρητή στην άσκηση ένστασης ενώπιον των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, δυνατότητα που όμως περιορίζεται από το νέο πειθαρχικό δίκαιο (νόμος 4057/12 ).
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποθέσεις που εξετάστηκαν σε δεύτερο βαθμό, ύστερα από παρέμβαση του κ. Ρακιντζή, είναι αυξημένες περίπου κατά 10% συγκριτικά με πέρσι, στοιχείο που καταδεικνύει την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και τη διατήρηση των προβλημάτων κακοδιοίκησης. Ο γενικός επιθεωρητής άσκησε ένσταση κατά 185 πρωτόδικων πειθαρχικών αποφάσεων (εν συνόλω 1.250) που ήταν υπερβολικά επιεικείς ή η αιτιολόγησή τους ανεπαρκής.
Όργιο διαφθοράς από εφοριακούς
Ενδεικτική η περίπτωση εφοριακού στη ΔΟΥ Τρικάλων, ο οποίος από το 1995 ως το 2006 εξέδιδε χρηματικά εντάλματα πληρωμής για την εξόφληση δανείων ή λογαριασμών στους δήμους Φαρκαδόνας και Πιαλείων, τα οποία όμως ουδέποτε απέδωσε. Έτσι, ιδιοποιήθηκε περίπου 175.000 ευρώ. Το πειθαρχικό παρελθόν του ήταν πλούσιο, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε και άλλη πειθαρχική δίωξη για υπεξαίρεση σε παράβολα Δημοσίου (ΚΤΕΟ) αξίας 22.000.000 δρχ. Στον υπάλληλο είχε αρχικώς επιβληθεί η ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών.
Σε άλλη περίπτωση, εφοριακός στην Αθήνα απαίτησε 100.000 ευρώ για να μην καταχωρηθεί φορολογική παράβαση σε επιχείρηση. Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό του επέβαλε προσωρινή παύση έξι μηνών. Απολύθηκε από το δευτεροβάθμιο.
Προϊστάμενος του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο παρέδωσε σε εταιρεία επιταγές 230.000 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει την επιχορήγηση της επένδυσης, χωρίς να ελέγξει το σχετικό φάκελο. Σε άλλη υπόθεση, ο ίδιος εξέδωσε επιταγή ποσού 467.300 ευρώ ως προκαταβολή της προβλεπόμενης επιχορήγησης (50%), παρά το γεγονός ότι ήταν ελλιπή τα δικαιολογητικά. Αρχικά του είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
Υπάλληλος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Θήρας απαλλάχθηκε από πειθαρχικό παράπτωμα, αν και χορηγούσε βεβαιώσεις μη οφειλής σε επιχειρήσεις που δεν είχαν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές.
Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικ. Υπηρεσιών του ΕΟΤ απαλλάχθηκε από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, αν και με πράξεις ή παραλείψεις του από το 2006 έως το 2010 συνέβαλε στην πρόκληση οικονομικής ζημίας σε βάρος του ΕΟΤ (από την υπογραφή δελτίων τουρισμού) και στη δημιουργία υποχρεώσεων σε βάρος του. Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι και ο Γενικός Επιθεωρητής άσκησε ένσταση.
Οι "παλιές" καραβάνες - "πρωταθλητές" της διαφθοράς
Σχεδόν το 70% των σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων έχει τελεσθεί από "παλιούς" υπαλλήλους με α' βαθμό και αρκετά χρόνια υπηρεσίας (τουλάχιστον 20-25). Πολλοί κατέχουν θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι τμημάτων κ.α.).
Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται αναδρομικός έλεγχος όλων των "πόθεν έσχες" των περίπου 60 υπαλλήλων της Δ/νσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι "ξηλώθηκαν" πριν από μήνες μετά τις καταγγελίες επιχειρήσεων. Οι υπάλληλοι ενέκριναν επιδοτήσεις τουριστικών μονάδων, αν και οι επιχειρηματίες προσκόμιζαν πλαστές εγγυητικές επιστολές.
Μάλιστα, φέρεται να έχουν αποδεχθεί τρεις πλαστές εγγυητικές επιστολές, ύψους 8 εκατ. ευρώ από υποψήφιους επενδυτές. Ο Γενικός Επιθεωρητής σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών διερεύνησαν με ποιο τρόπο παραβιάζονταν οι διαδικασίες προτεραιότητας για την εξέταση των φακέλων, ώστε να επισπευσθούν οι επιδοτήσεις στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.

Υπέκυψε στα τραύματά του 42χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ

Υπέκυψε στα τραύματά του 42χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ στη Σύρο που πυροβολήθηκε, κατά τη διάρκεια επεισοδίου τα ξημερώματα.
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένας 61χρονος άνδρας εισέβαλε στο καφέ και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έριξε εύφλεκτο υγρό σε έναν  από τους θαμώνες.
Ο 42χρονος και οι υπόλοιποι πελάτες του καταστήματος προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και εκείνος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη στον θώρακα τραυματίζοντάς τον.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 42χρονο στο νοσοκομείο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο δράστης συνελήφθη.

Ληστεία σε ξενοδοχείο


Στο στόχαστρο ληστών μπήκε ένα ξενοδοχείο στην Καλλιθέα το βράδυ της Πέμπτης.

Οι δράστες εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην οδό Πεισιστράτου και απειλώντας τον υπάλληλο με όπλα, κατάφεραν να του αποσπάσουν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

Γαμώ της μουρμούρες σας !


Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από φορτηγό Δ.Χ. στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα έξι (36) κιλά ιχθείς του είδους «LITHOGNATHUS MORMYRUS » (μουρμούρα), υπολειπομένων διαστάσεων 17 – 18 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.) ενώ βεβαιώθηκε μία (01) διοικητική παράβαση στον Κυβερνήτη του Α/Κ σκάφους που είχε αλιεύσει ανωτέρω αλιεύματα.
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ τα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε Ευαγή Ιδρύματα

Συνέχεια Δίκης ΣΠΦ (Β΄ Χαλάνδρι) - 25η Συνεδρίαση Τετάρτη, 25.7.12

10 μέρες είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας για να προετοιμάσει μια αγόρευση περίπου 100 λεπτών (έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση) και ο πρόεδρος του τρομοδικείου είχε ικανοποιήσει το αίτημά του. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και με τους συνηγόρους υπεράσπισης. Ο πρόεδρος Χ. Βρυνιώτης δεν τους ρώτησε καν πόσες μέρες χρειάζονται για να προετοιμάσουν τις αγορεύσεις τους, αλλά καθόρισε μόνος του το πλάνο των συνεδριάσεων που μπορούν να γίνουν τον Ιούλη. Είπε απλά ότι θα γίνουν ακόμη δύο συνεδριάσεις (25 και 26 Ιούλη) και η δίκη θα συνεχιστεί το Σεπτέμβρη με την αγόρευσή της η Ι. Καρανδρέα, η οποία δεν μπορούσε ν αγορεύσει τώρα για λόγους υγείας. Αν δεν είχε αυτό το κώλυμα, ο πρόεδρος θα της επέβαλε ν’ αγορεύσει και αυτή το διήμερο 25-26 Ιούλη.

Μέσα σε τέσσερις μέρες, λοιπόν, οι συνήγοροι έπρεπε να προετοιμάσουν τις αγορεύσεις τους. Ετσι αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος του τρομοδικείου την ισότητα των όπλων ανάμεσα στους παράγοντες της δίκης. Ας μη αναρωτιούνται, λοιπόν, οι δικαστές, γιατί αποκαλούμε το δικαστήριό τους τρομοδικείο.

Η αναπληρώτρια εισαγγελέας Γεωρ. Τσατάνη, πάντως, ήταν στη λογική του fast track. Οταν ρωτήθηκε τι έχει να πει για το κατηγορητήριο, απάντησε ότι αναφέρεται εξ ολοκλήρου στην αγόρευση του συναδέλφου της τακτικού εισαγγελέα Ι. Λιακόπουλου, χωρίς να έχει να συμπληρώσει κάτι.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον υπερασπιστή Φρ. Ραγκούση, η αγόρευση του οποίου διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, με μια ενδιάμεση διακοπή ενός τετάρτου για μια «ανάσα», χωρίς να ολοκληρωθεί. Ο Φρ. Ραγκούσης διέκοψε λόγω κόπωσης και στον εναπομείναντα χρόνο της συνεδρίασης συνέχισε ο δεύτερος συνήγορος των Γ. Νικολόπουλου, Μ. Νικολόπουλου και Χ. Τσάκαλου, Χαρ. Σύψας. Ανέπτυξε κι’ αυτός ένα μέρος της εισήγησής του, χωρίς να ολοκληρώσει την αγόρευσή του. Οι δυο αυτοί συνήγοροι μαζί με τον συνήγορο του Δ. Μπολάνο, Διαμαντή Καριώτη, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους την επομένη, σύμφωνα με το πλάνο και τη «διαταγή» του προέδρου. Γιατί αυτή η πρεμούρα, όταν δεν υπάρχει πια «κίνδυνος  παρέλευσης του 18μήνου», που ήταν η μόνιμη αγωνία του προέδρου, η οποία τον πρώτο καιρό εκδηλωνόταν με φωνές, κοκκινίσματα και φούσκωμα των φλεβών; Το πιο πιθανό είναι ότι θέλει να παρουσιάσει έργο και πρόοδο στην εξέλιξη της δίκης.

Ο Φρ. Ραγκούσης ανέπτυξε μια σειρά πολιτικών και νομικών ζητημάτων. Στάθηκε με ιδιαίτερη φορτικότητα στο ότι η οργάνωση ΣΠΦ δεν είναι «δομημένη», όπως απαιτεί το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα. Δεν είναι «δομημένη οργάνωση» με τον τρόπο που την παρουσίασαν το Συμβούλιο Εφετών στο Βούλευμά του και εισαγγελέας της έδρας Ι. Λιακόπουλος. Υποστήριξε ότι η ΣΠΦ είναι μια χαλαρή, μετωπική, αναρχική και επαναστατική οργάνωση, που απαρτίζεται από πυρήνες που δρουν αυτόνομα και δεν συναποφασίζουν πριν από κάθε ενέργεια. Τι έχετε στα χέρια σας για να τους υπαγάγετε στο άρθρο 187Α; είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο και τους εφέτες. Το μόνο που έχετε, απάντησε, είναι ότι δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση. Αλλο όμως πολιτική και άλλο ποινική ευθύνη. Αυτή η έννοια είναι πολύ παρεξηγημένη και όταν αυτοί δηλώνουν πολιτική ευθύνη εννοούν ότι επικροτούν ενέργειες της οργάνωσης, τις οποίες έμαθαν εκ των υστέρων και για τις οποίες δεν συναποφάσισαν.

Προκειμένου ν’ αποδείξει, ότι η ΣΠΦ ήταν μια οργάνωση χαλαρή και μη «δομημένη», ο Φρ. Ραγκούσης κατέφυγε στο ιδεολογικό της μανιφέστο από το διάβασε αρκετά αποσπάσματα. Επιλέγουμε ένα απ’ αυτά: «Εμείς πάντα θεωρούμε ότι μια οργάνωση δεν δεσμεύει την ατομικότητα των συντρόφων που συμμετέχει σ’ αυτή». Αυτή την τοποθέτηση, συμπληρώνουμε εμείς, δε θα την βρεις σε καμιά οργάνωση μαρξιστικολενινιστικού τύπου, που είναι οργανώσεις στο πλαίσιο των οποίων δεσμεύεται η ατομικότητα των μελών, τα οποία είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν αυστηρά τις αποφάσεις της οργάνωσης.

Ο Φρ. Ραγκούσης πέρασε στη συνέχεια στο θέμα της λεγόμενης τρομοκρατίας, που λάνσαραν στην Ελλάδα οι μπλε και πράσινες κυβερνήσεις και η Αντιτρομοκρατική. Δήλωσε ότι η ΣΠΦ είναι υπέρ της πολιτικής βίας, αλλά δεν αποδέχεται το χαρακτηρισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης, που της προσάπτει η Αντιτρομοκρατική. Τρομοκρατεί μόνο αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και όχι το λαό και κατά την άποψή της υπάρχει μόνο η κρατική τρομοκρατία. Πολλοί από το λαό είπαν «γεια στα χέρια τους» και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς είχαν την ένσταση ότι οι βόμβες έπρεπε να τοποθετηθούν αλλού, σημείωσε ο συνήγορος.

Στη συνέχεια, πέρασε στο πώς η Αντιτρομοκρατική χαρακτήρισε το σπίτι στο Χαλάνδρι «γιάφκα» και αναφέρθηκε συνοπτικά σ’ αυτό σε δύο ή τρία σημεία της αγόρευσής του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ένα από τα ζητήματα στα οποία θ’ αναφερθεί πιο διεξοδικά την επομένη.

Αναφέρθηκε στον αείμνηστο εισαγγελέα Δελαπόρτα, ευρύτατα γνωστό από την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Γρ. Λαμπράκη, που θεωρούσε τους μάρτυρες αστυνομικούς αναξιόπιστους. Επίσης σε εγκύκλιο του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ρόλο των μπάτσων ως μαρτύρων κατηγορίας, με την οποία καλούσε τους δικαστές να είναι πολύ επιφυλακτικοί απέναντί τους. Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο ν’ αναφερθούμε στην προανάκριση που διεξάγεται στα αστυνομικά τμήματα. Το 1996  συζητήθηκε στη βουλή ο νόμος 2406, με υπουργό Δικαιοσύνης τον Β. Βενιζέλο. Ολες οι πτέρυγες της Βουλής, προεξάρχοντος του καθηγητή Ποινικού Δικαίου και βουλευτή τότε της ΝΔ Θ. Κωνσταντινίδη, ομολόγησαν ότι οι προανακρίσεις που διεξάγονται στα αστυνομικά τμήματα είναι εκατοντάδες χιλιάδες και είναι κατάπτυστες, όμως αυτές ακολουθούν τους κατηγορουμένους σ΄ όλα τα στάδια της δίκης και αυτοί είναι ανήμποροι ν’ αντιμετωπίσουν τα χαλκευμένα στοιχεία των δικογραφιών.

Ο Φρ. Ραγκούσης πέρασε στη συνέχεια στο νομικό χαρακτηρισμό των κατηγοριών για τις τρεις εκρήξεις του κατηγορητήριου και με την αναλυτική επιχειρηματολογία που ανέπτυξε «άδειασε» τον εισαγγελέα που είχε σπεύσει να ισχυριστεί ότι και στις τρεις περιπτώσεις υπήρξε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινη ζωή. Μιλώντας την απλή γλώσσα του λαού θα λέγαμε ότι, με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο συνήγορος έκανε τον εισαγγελέα κυριολεκτικά «ρόμπα». Το κυριότερο είναι πως δεν υπήρξε κίνδυνος κατά ανθρώπων και γι’ αυτό δεν μπορεί να σταθεί με τίποτα η επιβαρυντική περίπτωση του κινδύνου κατά ανθρώπου. Το θέμα αυτό ο Φρ. Ραγκούσης το έθεσε επικουρικά, για την περίπτωση που τα μέλη της ΣΠΦ κριθούν ένοχα και για τις εκρήξεις, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που ν’ αποδεικνύουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτές τις εκρήξεις, σ’ όλα τα στάδια προπαρασκευής και εκτέλεσης της ενέργειας. Ο συνήγορος πρότεινε ακόμη ν’ αλλάξει η κατηγορία και από «κατά συρροή» να γίνει «κατ’ εξακολούθηση». Στο σημείο αυτό επέμεινε, διαβάζοντας πολλές αποφάσεις του Αρείου Πάγου, προκειμένου να στηρίξει την άποψη ότι σε περίπτωση που καταδικαστούν τα μέλη της ΣΠΦ για τις τρεις εκρήξεις, πρέπει να «πάνε» με το άρθρο 98 παρ. 1, δηλαδή για αδίκημα «κατ’ εξακολούθηση» και όχι κατά συρροή, που επισύρει σημαντικά μεγαλύτερες ποινές.

Στο σημείο αυτό ο Φρ. Ραγκούσης σταμάτησε, λόγω κόπωσης, και μετά από απαίτηση του προέδρου πήρε το λόγο ο δεύτερος υπερασπιστής Χαρ. Σύψας! Για το ενιαίο της τοποθέτησής του θα την παρουσιάσουμε όταν ολοκληρώσει την αγόρευσή του.

Κλείνουμε αυτό το ρεπορτάζ επισημαίνοντας, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αγόρευσης του Φρ. Ραγκούση ο εισαγγελέας Ι. Λιακόπουλος ήταν ανήσυχος και συνεχώς συνομιλούσε έντονα με την αναπληρώτρια εισαγγελέα Γεωρ. Τσατάνη. Αν δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, θα μπορούσαμε ν’ ακούσουμε, χωρίς να το θέλουμε και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, όλη τη συνομιλία. Επισημαίνουμε, ακόμη, ότι ο πρόεδρος Χ. Βρυνιώτης ενοχλήθηκε σφόδρα από την ενέργεια του Φρ. Ραγκούση να καταθέσει ξανά την ένσταση κακής σύνθεσης του δικστηρίου (η οποία συνιστά και λόγο απόλυτης ακυρότητας), και συνεχώς τον βομβάρδιζε με διευκρινιστικές ερωτήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στην επανακατάθεση.
 

Απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων τη Δευτέρα και στην ΣΚΟΠΕΛΟ!

Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!!

Αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.

          Αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους.

          Αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο συνδικαλιστικός.

Αυτός ο αγώνας είναι κυρίως πολιτικός και κοινωνικός, γιατί θα καθορίσει τους κανόνες και τα νέα δεδομένα για την οικονομία και την κοινωνία τα επόμενα χρόνια.

          Η Κυβέρνηση των τριών κομμάτων πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να δείξει αδυναμία, να αγνοήσει την ιστορική στιγμή για τις Τράπεζες στην Ελλάδα και να υποκύψει στις πιέσεις των Δανειστών, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της ρόλο Πόντιου Πιλάτου.

          Εμείς, η ΟΤΟΕ και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, θα δώσουμε τη μάχη του καθήκοντος, της συνέπειας, των αρχών και της ιστορικής διαδρομής του κινήματός μας, χωρίς συμβιβασμούς με γνώμονα τη χώρα και την ελληνική κοινωνία.Το Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας

ΕΞΕΠΕΜΠΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Η ΕΕΤΤ έκλεισε δύο τοπικούς σταθμούς

alt
Άλλους δύο σταθμούς, έναν τηλεοπτικό και έναν ραδιοφωνικό, που εξέπεμπαν παράνομα, εντόπισαν οι τεχνικοί της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή για τη διακοπή παράνομων εκπομπών στο ραδιοτηλεοπτικό φάσμα.
Οι δύο σταθμοί εξέπεμπαν στην Σκιάθο και τα συνεργεία της ΕΕΤΤ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, τους εντόπισαν, διέκοψαν τη λειτουργία τους και κατέσχεσαν τον σχετικό εξοπλισμό.
Πρόκειται για ραδιοφωνικό σταθμό με τίτλο «AVANTI», που εξέπεμπε στη συχνότητα 98,3 MHz και τηλεοπτικό σταθμό που εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο στο δίαυλο 50, των οποίων εντοπίστηκαν και τα στούντιο παραγωγής προγράμματος τους εντός της πόλης της Σκιάθου και κατασχέθηκε ο σχετικός εξοπλισμός.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου