Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Πράσινο και αθλοπαιδιές στη Σκόπελο


Η δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου, βοτανικού κήπου, τόπου αναψυχής και αθλοπαιδιών, εντάσσεται στις προτεραιότητες των επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου. Συγκεκριμένα, προτείνεται η δημιουργία πολυχώρου αθλητισμού και πρασίνου στην Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος-Ηπείρου 2007-2013», που αφορά στην «Αειφόρο ανάπτυξη και ποιότητα ζωής» και εντάσσεται στην ενότητα «Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σε οικιστικά κέντρα».

Η συγκεκριμένη πρόταση, που θα τεθεί προς συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέπεται να υλοποιηθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, στη θέση «Λαλαριά», με ενδεικτικό προϋπολογισμό 710.048 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Σύμφωνα με την φιλοσοφία της συγκεκριμένης πρότασης, την οποία εισηγείται ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φύβγας, ο συγκεκριμένος πολυχώρος αθλητισμού και πρασίνου θα εξυπηρετεί όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με την προοπτική να αποτελέσει «έναν πρότυπο και ασφαλή χώρο». Όπως εκτιμάται παράλληλα, θα επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο «η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και του εγκαταλειμμένου και υποβαθμισμένου οικοπέδου του Δήμου».
Συγκεκριμένα, προτείνεται η διαμόρφωση τμήματος του συγκεκριμένου οικοπέδου σε χώρο ικανό να φιλοξενήσει δραστηριότητες αθλητικού χαρακτήρα, γήπεδο μπάσκετ, skateboard, τμήματος που θα λειτουργεί ως χώρος αναψυχής, αλλά και τμήματος που θα διαμορφωθεί ως πρότυπη παιδική χαρά. Λαμβανομένων υπόψη των προαναφερθέντων, οι διαμορφωμένοι χώροι πρασίνου και η πυκνή και ποικίλη φύτευση, θα επιφέρει την περιβαλλοντική αναβάθμιση τόσο του χώρου, όσο και της περιοχής γενικότερα. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως βοτανικός κήπος, καθώς θα παρέχεται ενημέρωση για όλα τα είδη πρασίνου του πάρκου μέσω πινακίδων, με την περιγραφή των επιλεγμένων δέντρων. Επίσης τμήμα του οικοπέδου και των μονοπατιών θα διαμορφωθεί σε λαβύρινθο περιπάτου. Θα χρησιμοποιηθούν ντόπια φυσικά υλικά για τις επιστρώσεις και τις επενδύσεις, καθώς επίσης ελληνικής προέλευσης δέντρα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τοπίο ελκυστικό για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.
Ο γενικότερος στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι «να δημιουργηθεί μια περιβαλλοντική νησίδα, πόλος έλξης για τον ντόπιο πληθυσμό αλλά και για τους επισκέπτες, καθώς και ένας πρότυπος και ασφαλής χώρος για κοινωνική συναναστροφή, αναψυχή, γυμναστική και επαφή με το φυσικό περιβάλλον, αποκαθιστώντας συγχρόνως την περιβαλλοντική ισορροπία και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση» όπως επισημαίνεται στην εισήγηση του κ. Φύβγα.
Παράλληλη προτεραιότητα δίνεται, εξάλλου, στην ανάπλαση της παιδικής χαράς, που βρίσκεται στην περιοχή της Σκοπέλου, προκειμένου να αποτελέσει επίσης πόλο έλξης και αναψυχής. Στην σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Σκοπέλου υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «παιδική χαρά θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΛΟΤ ώστε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την χορήγηση πιστοποιητικού καταλληλότητας και ασφαλής λειτουργίας». Οι εργασίες που προτείνεται να πραγματοποιηθούν, περιλαμβάνουν την επαναδιαμόρφωση προσβάσεων, περίφραξης, διαδρόμων, καθιστικών χώρων και χώρων πρασίνου, καθώς και την προμήθεια οργάνων της παιδικής χαράς, τα οποία θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Θα γίνω φονιάς, όχι αυτόχειρας


Με μία επιστολή – βόμβα, ο κ. Αρετούλης από την Ιεράπετρα στέλνει το δικό του μήνυμα…
μόλις παρέλαβε το εκκαθαριστικό της Εφορίας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Για να ξέ­ρουν ότι δεν θα γίνουμε αυτόχειρες»...Στην επιστολή – υπόμνημα που απέστειλε ο φορολογούμενος από την Ιεράπετρα κ. Ν. Αρετούλης και στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», αναφέρει:

«Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας

Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ­μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ­μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).

2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό­κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδή­ματος επιβίωσής μου!!!

3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο ’91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρη­ση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.

Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:
α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες

και να πλη­ρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.

β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή­σω να γίνω φονέας σας.

γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες. 7.7.2012».
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/ 

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ, ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΥΟ ΒΙΛΕΣ ΣΕ 9 ΧΡΟΝΙΑ;

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ
Θα μπορούσε ο νυν υπουργός Εργασίας να μας απαντήσει (οι πολίτες ρωτούν, μπορούμε να τους κακοκαρδίσουμε;) με ποιο τρόπο αγαπητέ κύριε Βούρτση (με τον απλό μισθό ενός εφοριακού) αποκτήσατε τα πιο κάτω ακίνητα, όπως προκύπτουν από το πόθεν έσχες;
Πάντως μας κινεί υποψίες το θέμα και οι ερωτήσεις που δεχόμαστε για να είμαστε εξηγημένοι απέναντι σας.
Τέτοια "καούρα", λίγες ώρες μετά την φυγή Νικολόπουλου από το υπουργείο και τόσοι πολίτες να μας στέλνουν το...
ίδιο mail, φίλτατε κύριε Βούρτση; Είδατε πόσο δίκαιοι (και μελετημένοι είμαστε;)
Broutsis1

Από το έσχες αλλά όχι το πόθεν παρατηρούμε ότι ο υπουργός απέκτησε δύο ακίνητα. Το 1997 και το 2006 περίπου 400 τετραγωνικά. Σε μια από τις πιο ακριβείς περιοχές. Στη Γλυφάδα.
Ξέρουμε, ξέρουμε. Κάποιο δάνειο, της συζύγου, ένα κτήμα. Τα γνωρίζουμε αυτά.
Για την ιστορία να πούμε ότι ο κ.Βούρτσης έχει έναν μισθό υπαλλήλου. Με έναν μισθό, κύριε υπουργέ; ρωτά ο κόσμος. Και εμείς τι να του πούμε; Ότι έχετε κι άλλα εισοδήματα;
Ο υπουργός Εργασίας εισήχθη κατά το βιογραφικό του με υποτροφία και απεφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αρχικά εργάσθηκε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και κατόπιν στο Υπουργείο Οικονομικών
πηγή, μέσω "christos-vathis

Προς χθεσινούς γλείφτες του Χρ.Παπουτσή και υπέρμαχους τάχα του αρχηγείου- eφοπλιστόδουλους αξιιωματικούς!

 Είστε εκτός απο κατάπτυστοι τόσο αναξιοπρεπείς γλείφτες ρουφιάνοι και γιουσουφάκια των εφοπλιστών που σας κράζουν ακόμη και τα τσιμέντα στο λιμάνι! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΧΤΕΣ ΝΑ ΒΑΡΑΓΑΤΕ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΉ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΡΟΎΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ... ΘΑΒΕΤΕ το Αρχηγείο και να γλείφετε τον Χιώτη τόσο ξεδιάντροπα αξιωματικάρες σημερινοί και αυριανοί δούλοι εφοπλιστών!!! ΤΑ...ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ και σας το λέω κατάμουτρα υπηρέτες του εφοπλιστικού κεφαλαίου και όχι του δημοσίου... ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΠΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΣΉΜΕΡΑ ΑΠΟ ΜΈΣΑ ΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΎΡΙΟ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ!!! Υπάρχει θεός;;; ΚΑΙ ΈΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΤΥΠΟΙ ΒΡΟΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΡΊΖΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ... ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ! Και επειδή δεν αντέχεστε, μαζευτείτε...ανδρείκελα!!! Νισάφι με εσάς που αν γνώριζε το ποιόν σας ο κ.Μουσουρούλης ήδη θα σας είχε πετάξει απο τα παράθυρα έξω! ΞΎΠΝΑ ΧΙΏΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑΥΤΙΛΊΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ!!! Πόπη Χριστοδουλίδου
http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/ 

Να αποτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, δυναμώνοντας τη φωνή των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών


 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)
Τηλ. 6950311149

 Να αποτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, δυναμώνοντας τη φωνή των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών


Η νέα συγκυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές της Τρόικας, τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων τραπεζιτών και μεγαλοεπιχειρηματιών, επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη πολιτική. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η αύξηση του χρέους απ’ τη μια και απ’ την άλλη οι απολύσεις, η εκτόξευση της ανεργίας και της φτώχειας, η συνεχής μείωση των μισθών, η αύξηση των φόρων, η καταστροφή των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, καθώς και η διάλυση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών, ουσιαστικά η πλήρης χρεοκοπία της οικονομίας και της κοινωνίας.
Στην παιδεία η πολιτική του μνημονίου μέχρι τώρα μεταφράστηκε με την τεράστια μείωση των δαπανών, τους μηδενικούς ουσιαστικά διορισμούς, τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και μειωμένου ωραρίου, την υπονόμευση ή και κατάργηση ολόκληρων δομών του δημόσιου σχολείου, όπως των αθλητικών σχολείων, της ΠΔΣ, των σχολείων Δεύτερης ευκαιρίας, των ειδικών σχολείων, της 2ης ξένης γλώσσας κλπ., των συγχωνεύσεων-καταργήσεων χιλιάδων σχολικών μονάδων που μεταφράστηκε και σε αντίστοιχη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Σε τελική ανάλυση, υπονομεύεται το ίδιο το δημόσιο δωρεάν σχολείο.
Για άλλη μια χρόνια θα κληθούμε τις επόμενες μέρες να καταθέσουμε τις αιτήσεις μας «στα τυφλά», χωρίς να γνωρίζουμε ούτε πόσοι διορισμοί θα γίνουν και μάλιστα ούτε με ποια κριτήρια αφού έληξε η μεταβατική περίοδος, πόσοι αναπληρωτές και πόσοι ΑΜΩ θα προσληφθούν, με τι μισθολόγιο κτλ.
Είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί το πιο ευάλωτο και κακοπληρωμένο κομμάτι της εκπαίδευσης, οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Το ΣΕΑΕ, από την ίδρυση του ,παλεύει με συνέπεια και επιμονή για τα συμφέροντα των ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών. Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να ακουστεί η φωνή των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, που αγωνιούν:
-για να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία μας ως βασικό προσόν διορισμού,
-για να μην κλείσει κανένα σχολείο,
-για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας,
-για να μπορούμε να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια και να πληρωνόμαστε κανονικά.
Προϋπόθεση για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω αποτελεί η συσπείρωση όλων των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο σωματείο και η όσο το δυνατόν ενεργή συμμετοχή όλων μας. Γιατί η δύναμη του Σωματείου είναι ο καθένας από μας. Γιατί δεν υπάρχουν σωτήρες και η μόνη ελπίδα μας είναι να στηριχτούμε ο ένας στον άλλο και με αποφασιστικούς αγώνες να σώσουμε τα δικαιώματά μας.
Απαιτούμε:
- Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
- Καμία συγχώνευση/κατάργηση σχολείου.
- Καμία περικοπή δαπανών, διορισμών, προσλήψεων, μισθών και επιδομάτων λόγω της κρίσης. Προσλήψεις όλων των αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Να καταργηθεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου που απαξιώνει την εργασιακή μας εμπειρία και αμφισβητεί την παιδαγωγική μας επάρκεια.
-Μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.
- Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
- Άμεση απορρόφηση στην εκπαίδευση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης από τον προηγούμενο νόμο (επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ).
- Όχι στο «νέο Λύκειο». Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν 12χρονο Υποχρεωτικό Σχολείο.

Παράσυρση Νορβηγίδας τουρίστριας στη Σκιάθο


Μία 51χρονη Νορβηγίδα τουρίστρια, παρασύρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην παραλιακή του αεροδρομίου της Σκιάθου. Η αλλοδαπή, κινούνταν πεζή όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε ένας 38χρονος Αλβανός.
Η τουρίστρια μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και από εκεί διακομίστηκε με το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σκοπέλου, στο Νοσοκομείο του Βόλου, νωρίς το πρωί της Κυριακής, όπου και νοσηλεύεται.

Σοκ
Μακραίνει η λίστα των αυτοκτονιών στη χώρα μας. Στις 05.00 το πρωί της Δευτέρας, ένας ηλικιωμένος άνδρας ανέβηκε στο περβάζι του 5ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και λίγο πριν από τις 09.00 βούτηξε στο κενό.

Η περίπτωσή του συγκλονίζει την πόλη της Λαμίας. Πρόκειται για τον τέως διευθυντή της κλινικής του νοσοκομείου, ο οποίος απειλούσε να αυτοκτονήσει λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν ο ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας, οι φίλοι του γιατροί, που του μιλούσαν συνέχεια, ακόμη και η σύζυγός του, που έφθασε στο σημείο, ουδείς κατάφερε να τον μεταπείσει.

Ο 64χρονος αυτόχειρας, πατέρας μιας κόρης, είχε θολώσει - σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr - επειδή τους τελευταίους 6 μήνες που είχε βγει σε σύνταξη, δεν είχε πάρει χρήματα...
zoygkla

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


                                    
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι  το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση (4/7/2012)  αποφάσισε, με μία μόνο ψήφο διαφορά (7 υπέρ – 6 κατά), να προτείνει την ένταξη στον οικισμό του Πανόρμου του τμήματος από το δρόμο προς τη θάλασσα!!!  Αυτό σημαίνει αύξηση στη δόμηση, περιορισμό του αιγιαλού ακόμα και  δυνατότητα κατασκευής λιμενικών εγκαταστάσεων! Να σημειώσουμε ότι σε προγενέστερη συνεδρίασή του (24/4/2012), στα πλαίσια του θέματος «Έγκριση του Β2 σταδίου της πρότασης μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Σκοπέλου», το Δημ. Συμβούλιο είχε απορρίψει, με σαφώς μεγαλύτερη πλειοψηφία, το παραπάνω ενδεχόμενο. 
Το γεγονός  μας ανησύχησε έντονα, γιατί η παραλία του Πανόρμου είναι ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, παρά την κακοποίηση που έχει ήδη υποστεί, μία από τις μεγαλύτερες και πιο εύκολα προσβάσιμες. Είναι βέβαιο ότι με την απόφαση, που πάρθηκε με επιπολαιότητα και για εξυπηρέτηση συμφερόντων μικρών  (ή και μεγάλων;), ο Πάνορμος θα καταστραφεί  και η πιθανή καταστροφή του θα αποτελέσει πλήγμα τόσο για τη φυσική ομορφιά του νησιού όσο και για τον τουρισμό. Η πυκνή δόμηση θα περιορίσει την παραλία, θα «κρύψει» τη θάλασσα και η περιοχή θα θυμίζει τις γνωστές λουτροπόλεις της Αττικής!!! 
Συγχαίρουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους που,  βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον του νησιού, συμπαρατάχθηκαν με τους Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης  και καταψήφισαν την εν λόγω πρόταση. 
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανασταλεί άμεσα η υλοποίηση αυτής της απόφασης. Το  Δημοτικό   Συμβούλιο να αναλογιστεί το συμφέρον του τόπου και όχι τα συμφέροντα κάποιων, η δε Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχει και τον τελευταίο λόγο, να πάρει υπόψη της τις φωνές διαμαρτυρίας και να μην εγκρίνει αυτή την πρόταση.  ΖΗΤΑΜΕ ακόμα να πάρουν θέση όλοι οι φορείς του νησιού καθώς και  οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι και καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού, ντόπιους και ξένους, σε μαζική αντίδραση για να αποτρέψουμε το «έγκλημα».
                                               
                             ΛΑΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ         15/7/2012               

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου