Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ !!!ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΏΝ!!


ΑΠΟ 10 ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕΊΝΑΝΕ 2 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Α ΡΕ ΚΟΠΡΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΊΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!ΤΟ ΦΕΝΌΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ 
Ένα πολύ όμορφο και σπάνιο φαινόμενο παρατηρήσαμε σήμερα το πρωί εδώ στη Σκόπελο  παρέα με μερικούς φίλους,
 την απόκρυψη του πλανήτη Δια από τη Σελήνη.  
Γεώργιος Μιχαήλ
Μελος της εταιρίας και διαστήματος Βόλου

Στην μαύρη λίστα του ΣΔΟΕ και από την Σκόπελο?Mε διαδικασίες fast track, κατόπιν εντολής των εισαγγελικών αρχών, ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων, των τοπικών αρχόντων, συμβούλων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον ιατρικό και στο χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Όλες οι καταγγελίες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα εξετάζονται από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη και από τον προϊστάμενο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ. Π. Νικολoύδη, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με αιχμή του δόρατος το ΣΔΟΕ, ξεκίνησε ο έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία 1.000 πολιτικών προσώπων, όπως πρώην υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών, διοικητών οργανισμών.

Σκοπός είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε και σε ποιες περιπτώσεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αποτελεί τη μοναδική κατηγορία για πολιτικούς που δεν παραγράφεται.

Σύμφωνα με το Βήμα, δόθηκε εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών για τουλάχιστον δύο πρώην υπουργούς, δύο πρώην βουλευτές και μιας νυν βουλευτού, αφού υπήρξαν καταγγελίες για δυσαναλογία ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που παρουσίασαν στο «πόθεν έσχες» τους και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, διεξάγεται έρευνα και σε άλλους τρεις πρώην υπουργούς, που θα κληθούν να δικαιολογήσουν πώς απέκτησαν τα σπίτια ή τις βίλες, τα εξοχικά, τα σκάφη και τα πολυτελή αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Ενώ στην αρχή ειπώθηκε ότι θα διεξαγόταν έλεγχος για 500 πολιτικούς που υπηρέτησαν σε νευραλγικές, για τη δημόσια περιουσία θέσεις, ο αριθμός αυτός έγινε στο διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ξαφνικά 1.000 και είναι πολύ πιθανόν στις αμέσως επόμενες ημέρες να αυξηθεί και άλλο.

Αυτή την περίοδο έχουν σχηματισθεί έξι ογκωδέστατοι φάκελοι που αφορούν μόνον εξοπλιστικά προγράμματα, στα οποία εμπλέκονται υπουργοί. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι προμήθειες των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard, οι αναθέσεις για τα στρατιωτικά οχήματα Mercedes (για τα οποία η γερμανική Δικαιοσύνη εντόπισε μίζες που δόθηκαν και σε έλληνες αξιωματούχους), η προμήθεια των αεροσκαφών F-16 block 50+, η προμήθεια του μέσου μεταφορικού αεροσκάφους, οι αναβαθμίσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, το περιβόητο C4i.

Οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπήρξε ή όχι ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχουν ξεκινήσει, όπως έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με τις νέες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ανακριτικές αρχές σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, είναι δυνατόν πλέον όχι μόνον να εντοπίσουν μία offshore εταιρεία αλλά και τα χρήματα που διακινήθηκαν σε αυτήν, και το σημαντικότερο, να διαπιστώσουν και ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της.

Στο στόχαστρο όμως μπαίνουν και οι γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές. Το ΣΔΟΕ ζήτησε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί για 1.084 γιατρούς, 415 δικηγόρους, 155 παράγοντες του ποδοσφαίρου και 2.175 πρόσωπα που θεωρήθηκαν ύποπτα.

Σάλος στην Ισπανία με την τραμπούκο βουλευτήΈξαλλη είναι η κοινή γνώμη της Ισπανίας με την ξανθιά βουλευτή της Δεξιάς Αντρέα Φάμπρα, η οποία, εντός Βουλής και μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι πως περικόπτονται τα επιδόματα των ανέργων λόγω Μνημονίου, ανέκραξε «Que se Jodan los parados». Στα Ελληνικά η φράση μεταφράζεται ακριβώς και σημαίνει «Να πάνε να γ…θούν οι άνεργοι».

 

Η χυδαία και συνάμα πολιτικά αποκρουστική αυτή αντιμετώπιση των ανέργων στην Ισπανία, όπου ο αριθμός τους πλησιάζει το 26%, από την Ισπανίδα βουλευτή προκάλεσε την αγανάκτηση ακόμη και των συντηρητικών βουλευτών.

Ήδη το Σοσιαλιστικό κόμμα έχει ζητήσει την παραίτησή της.

Η Ισπανία σείεται τις τελευταίες ημέρες από τις μαχητικές διαδηλώσεις των εργαζομένων, με αιχμή του δόρατος τις κινητοποιήσεις των ανθρακωρύχων της Αστούρια. Περίπου 50.000 εργάτες στα ορυχεία θα βρεθούν στον δρόμο, αφού έχει ληφθεί η απόφαση στη Μαδρίτη να κλείσουν.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι συγκρούσεις των εργαζομένων με την αστυνομία στους δρόμους της Μαδρίτης είναι εξαιρετικά βίαιες και οι εικόνες των διαδηλωτών με ανοιγμένα τα κεφάλια έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις του Μαριάνο Ραχόι περί των μαύρων κουστουμιών της τρόικας και σχετικά με το πως η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα έχουν πια παραμεριστεί, και η Μαδρίτη πλέον βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφής Μνημονίου με 32 βασικά άρθρα, το οποίο εν πολλοίς θυμίζει το αντίστοιχο που έχει υπογράψει η Αθήνα. Οι άνεργοι στην Ισπανία αυτήν τη στιγμή ξεπερνούν τα 5,7 εκατομμύρια ψυχές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των πολιτών στην 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Οι αντιδράσεις της ισπανικής αντιπολίτευσης αλλά και της κοινωνίας ανάγκασαν τη βουλευτή Αντρέα Φάμπρα να ανασκευάσει, αλλά ήταν πλέον αργά. Η πολιτική ζημιά είναι ορατή για το κυβερνών κόμμα και προσωπικά για τον Ισπανό πρωθυπουργό. Όσο για την ξανθιά βουλευτή, προσπάθησε να ψελλίσει πως η επίμαχη χυδαία φράση που εκστόμισε δεν αναφερόταν στους ανέργους αλλά στους σοσιαλιστές, ωστόσο, βεβαίως, δεν έγινε καθόλου πιστευτή, δεδομένου ότι υπάρχει και το video για του λόγου το αληθές.

Η βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος γεννήθηκε στο Castello de la Plana το 1973 και άρα είναι 39 ετών. Κόρη επίσης πολιτικού, εργάστηκε -ως φαίνεται- στην ισχυρή και άκρως διαπλεκόμενη εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Telefonica SA. Αναρριχήθηκε ταχύτατα στην ιεραρχία του κόμματος, ωστόσο μάλλον η κινητικότητα αυτή ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την ποιότητα της παιδείας και της πολιτικής της κουλτούρας.

Από συντηρητικό - δεξιό πολιτικό τζάκι, η ξανθιά βουλευτής ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της, Carlos Fabra, ο οποίος έχει ανοικτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη για θέματα φοροδιαφυγής, και όχι μόνον.

Ορισμένες από αυτές τις... εκκρεμότητές του εξετάζονται αυτήν την περίοδο από την Εισαγγελία.

Συγκεκριμένα, ο Carlos Fabra είχε προκαλέσει τόσο την κοινή γνώμη όσο και τις δικαστικές αρχές, όταν έδωσε εντολή με δημόσιο κονδύλι, ύψους 300.000 ευρώ, να χτιστεί ένα άγαλμα που απεικόνιζε τον εαυτό του μπροστά από το αεροδρόμιο της Castellon στη Βαλένθια, επαρχία στην οποία υπήρξε διοικητής του Νομαρχιακού Συμβουλίου κατά τα έτη 1995-2011.

Επιπλέον, ο Carlos Fabra βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών, κατηγορούμενος για διαφθορά, καθώς συχνά-πυκνά «τυχαίνει» να κερδίζει το χριστουγεννιάτικο λαχείο El Gordo της Ισπανίας, ενώ τα κερδοφόρα κουπόνια φέρεται να τα πουλάει σε αγοραστές (ξέπλυμα χρήματος).

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τέλος στις διπλές συντάξεις

Συνταξιούχοι, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, μηχανικοί και πολιτικοί θα κληθούν να επιλέξουν ποια από τις δύο κύριες συντάξεις που λάμβαναν έως σήμερα θα περικοπεί. Διαβάστε όλα τα σενάρια αναλυτικά και τι θα ισχύσει
Στην προσπάθεια ανεύρεσης 11,7 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, οι συνταξιούχοι έως το τέλος του χρόνου καλούνται να επιλέξουν ποια από τις δύο συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί.
Σήμερα διπλές συντάξεις λαμβάνουν κυρίως οι γιατροί του ΕΣΥ, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι πανεπιστημιακοί, αλλά και οι πολιτικοί που έχουν συνήθως δύο κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς φορείς. Ακόμα και οι χήρες λαμβάνουν διπλή σύνταξη σε περίπτωση που εργάζονταν. Η αδικία είναι ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι έχουν καταβάλει τις εισφορές τους και στα δύο ταμεία για περίπου 35 χρόνια, κάτι το οποίο σήμερα αναμένεται να χαθεί.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τα δύο ενδεχόμενα που ενδέχεται να ισχύσουν είναι τα εξής: είτε να τεθεί πλαφόν στο ύψος και των 2 συντάξεων, είτε να ζητηθεί από τους συνταξιούχους ποια από τις 2 συντάξεις θα περικοπεί.
Η έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), τα αποτελέσματα της οποίας φέρνει στο φως της καθημερινότητας η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", γίνεται λόγος ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί με το ίδιο μοντέλο και το καθεστώς των 2 ή 3 επικουρικών συντάξεων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι.
Εκτός από τις διπλές συντάξεις, το σχέδιο που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση αναφέρει ότι επανεξετάζονται οι προνοιακές παροχές, οι αμοιβές εκπαιδευτικών και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Για παράδειγμα, εξετάζεται η πρόωρη συνταξιοδότηση, η αξιολόγηση των υπαλλήλων και η άρση της μονιμότητας μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.
Οι υπόλοιπες προτάσεις έχουν ως εξής:
* Πλαφόν στις συντάξεις άνω των 2.400 ευρώ, για κέρδη 1 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους.
* Κατάργηση θέσεων συμβούλων των αιρετών αρχόντων με όφελος 130 εκατ. ευρώ.
* Μείωση κατά 50% των επιδομάτων γραφείων και κατοικίας των βουλευτών και κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε επιτροπές, με όφελος 6,5 εκατ. ευρώ.
* Αναστολή της λειτουργίας του καναλιού της Βουλής.
* Κλείσιμο φορέων του δημοσίου και κυρίως, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
* Ενοικίαση νοσοκομειακών μονάδων της Περιφέρειας σε ιδιώτες.
* Εισοδηματικά κριτήρια στην παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
* Περικοπές σε όλες τις φοροαπαλλαγές.
* Μείωση αμυντικών δαπανών.
* Μείωση ή κατάργηση 90 κοινωνικών επιδομάτων.

Θαλαμηγός προσέκρουσε

Στον προβλήτα του λιμένα Μανδρακίου προσέκρουσε χθες το βράδυ η θαλαμηγός «GINA» σημαίας Η.Π.Α. όπου επέβαιναν 11 αλλοδαποί.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην παρακείμενο θαλαμηγό «CALLISTO» σημαίας Αγγλίας, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας ραυματισμός.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους του «GINA» μέχρι να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος Νηογνώμονα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου