Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Δείτε ζωντανά την Σκόπελο και το λιμάνι της 24 ώρες live cam skopelos port

ΣΤΟΝ INTERNET EXPLORER
γράψτε μόνο skopelos news χωρίς κωδικό  write only  skopelosnews no password to watch 24 hours live
http://94.66.137.240:8081/index1.htm

Είναι μεγάλο πουσταριό όποιος το έκανε

Αδέσποτα ζώα δηλητηριάστηκαν από φόλα στο Κιλκίς

Φρικτό θάνατο βρήκαν στο Κιλκίς 8 σκυλιά -μεταξύ των οποίων ένα κουταβάκι- και 2 γάτες, που δηλητηριάστηκαν από φόλα.
Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, Χριστίνα Πορταρινού, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι τα ζώα εντοπίστηκαν στη 1 τα ξημερώματα σε κεντρικά σημεία του Κιλκίς, όπως η πλατεία Δημαρχείου και το πάρκο των Ηρώων.
Τόνισε, δε, ότι επρόκειτο για αδέσποτα ζώα, τα οποία φρόντιζε ο Σύλλογος, ήταν εμβολιασμένα, στειρωμένα, διέθεταν βιβλιάρια υγείας και δεν ήταν επιθετικά
Μέλη του Συλλόγου και φιλόζωοι πολίτες του Κιλκίς πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και σε ένδειξη διαμαρτυρίας τοποθέτησαν τα νεκρά ζώα στα σκαλιά της εισόδου.
Σε ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή στο μέτρο των δυνατοτήτων της και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν προσπαθεί να ανταποκριθεί στο μείζον πρόβλημα των αδέσποτων και ότι λειτουργεί δημοτικό κυνοκομείο, όπου φιλοξενούνται 180 ζώα.
Παράλληλα, κάνει λόγο για προσπάθεια σχηματισμού αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του δήμου.
Η κ. Πορταρινού σημείωσε ότι ο δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και πρόσθεσε ότι η μόνη λύση είναι οι κάτοχοι ζώων να προχωρήσουν στη σήμανση με μικροτσίπ, όπως ορίζει ο νόμος
Ο δήμος Κιλκίς και ο Φιλοζωικός Σύλλογος κατέθεσαν μήνυση κατ' αγνώστων για την αποτρόπαια θανάτωση των ζώων.

Καταγγελία του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας «από τον Ιούλη του 2011 οι χώροι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, ουσιαστικά βρίσκονται στον αέρα στο ζήτημα της καθαριότητας με όλους τους κινδύνους που ενέχει αυτή η συνεχιζόμενη κατάσταση για την υγεία και υγιεινή των φοιτητών, εργαζομένων και επισκεπτών των χώρων.


Εφιστούμε την προσοχή όλων των φορέων του ιδρύματος των φοιτητών, των υπόλοιπων εργαζομένων μέσα από τους συλλόγους τους. Η λύση (που επαναλαμβάνουμε αποτελεί δέσμευση που δόθηκε το προηγούμενο διάστημα από τις πρυτανικές αρχές) είναι μία:

Πρόσληψη με σύμβαση αορίστου χρόνου των 14 καθαριστριών και του 1 εργάτη που δούλευαν στους συγκεκριμένους χώρους πριν, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με 8ωρη – 5νθήμερο εργασία, που να αναγνωρίζεται ως ανθυγιεινή.

Προτάσεις αγροτουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Αλοννήσου


Στο πεδίο του αγροτουρισμού και των εναλλακτικών μέσων ανάπτυξης στρέφεται το ενδιαφέρον των ιθυνόντων του Δήμου Αλοννήσου, οι οποίοι διατυπώνουν νέες προτάσεις σε εποχές κρίσης. Έχοντας ήδη κάνει σημαντικά βήματα σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη, η Αλόννησος αναζητά νέους δρόμους ανάπτυξης. «Ο αγροτουρισμός είναι ένα νέο κεφάλαιο, που μπορεί να αναπτυχθεί και προσφέρεται για αειφόρο ανάπτυξη, διότι λαμβάνει υπόψη την παράμετρο που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου. Η ίδια διατυπώνει την σκέψη ότι θα μπορούσαν να υιοθετήσουν την συγκεκριμένη φιλοσοφία οι νέες τουριστικές μονάδες, ή όσες πρόκειται ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό δημιουργεί στο Δήμο Σκοπέλου

 
Καθυστέρηση καταβολής δημοτικών τελών από τη ΔΕΗ
Ανησυχία και έντονο προβληματισμό δημιουργεί στο Δήμο Σκοπέλου η καθυστέρηση καταβολής από την ΔΕΗ, των ανταποδοτικών τελών του περασμένου Απριλίου που έχουν εισπραχθεί μέσω του τιμολογίου του ρεύματος. Το ποσό της οφειλής ανέρχεται στις 50.000 ευρώ για τον Δήμο Σκοπέλου και αφορά, όπως προαναφέρθηκε, τα δημοτικά τέλη που καταβάλουν οι καταναλωτές, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, υπογραμμίζει ότι «έχουν ήδη έλθει σε επικοινωνία με την ΔΕΗ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί λύση, διότι τα συγκεκριμένα χρήματα είναι απαραίτητα για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος». Παράλληλα, ο Δήμαρχος Σκοπέλου επισημαίνει ότι «πρόκειται για χρήματα που αποδίδονται κάθε μήνα στο Δήμο και μας βοηθούν να ισοφαρίσουμε απώλειες, καθώς αυτή την στιγμή, προσθέτει ο ίδιος, αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομική στενότητα».
Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκοπέλου ενισχύει τους δεσμούς επικοινωνίας με τον Δήμο Χορέζου, ο οποίος βρίσκεται στην «καρδιά» της Ρουμανίας, με απώτερο στόχο την αδελφοποίηση των δύο περιοχών. Οι πρώτες επαφές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης της Ρουμανίας, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Σκοπέλου, παρουσιάζοντας έντυπο και οπτικό υλικό. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Δήμαρχος Χορέζου, και θα επισκεφθεί την συγκεκριμένη περιοχή της Ρουμανίας, στο διάστημα μεταξύ 1 και 3 Ιουνίου.
Η κεραμική τέχνη, που είναι εξίσου ανεπτυγμένη και στις δύο περιοχές, καθίσταται ο συνδετικός κρίκος, στο πεδίο της στενότερης επικοινωνίας και της μελλοντικής συνεργασίας. «Η ανάπτυξη δεσμών επικοινωνίας με τον Δήμο Χορέζου, μπορεί να μας οδηγήσει σε κοινές εκθέσεις, δράσεις και προοπτικές» αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Μιχελής. Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή της Σκοπέλου έχει αναπτύξει δεσμούς με την περιοχή των Βαλκανίων και στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι προσπάθειες που οδηγούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας από τις βαλκανικές χώρες.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΘΑ ΕΠΈΜΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?


ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΣ

Σύλληψη δικηγόρου για πλαστογραφία


Στη σύλληψη ενός 35χρονου δικηγόρου προχώρησαν χθες άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς επιχείρησε να πλαστογραφήσει βεβαίωση για λογαριασμό Πακιστανού, προκειμένου ο τελευταίος να μπορέσει να εξασφαλίσει άδεια παραμονής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας:
«Συνελήφθη χθες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 35χρονος για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνέλαβαν 35χρονο δικηγόρο ο οποίος προκειμένου να επιτύχει την έκδοση άδειας διαμονής επ' ονόματι του 44χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν (ως συζύγου Ελληνίδας) κατέθεσε σε αρμόδια υπάλληλο της Διεύθυνσης αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, διάφορα έγγραφα τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο γραφείο του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες τρεις εξουσιοδοτήσεις αλλοδαπών οι οποίες όπως διαπιστώθηκε, ήταν επίσης πλαστές. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 35χρονος έχει καταθέσει στην ίδια υπηρεσία δικαιολογητικά για άλλες δέκα παρόμοιες περιπτώσεις αλλοδαπών. Η γνησιότητα και αυτών των δικαιολογητικών ερευνάται».

ΤΩΡΑ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ !


Για στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Ντ. Μπακογιάννη ο Π. Σκουρλέτης

 «Η επίθεση αυτή δημιουργεί συνειρμούς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Real σχετικά με όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για στελέχη του συνδυασμού που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη.


Πηγή:www.capital.gr

«Έχουνε περάσει δέκα χρόνια από τότε που έγινε αυτή η δίκη», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι «η κ. Μπακογιάννη πήρε τη σκυτάλη των επιθέσεων από τον κ. Πάγκαλο».

«Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι μια αντιπαράθεση πάνω στα προβλήματα της οικονομικής κρίσης», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τα αντίπαλα κόμματα πως έχουν «οπλοστάσιο επιχειρημάτων που μικρή σχέση έχει με αυτά που καλούμαστε να απαντήσουμε».

O κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει συνολικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαμαρτυρία του Π. Μεντρέκα στον Υπουργό Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ

 Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία του στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μανιτάκη, το πρωί της Δευτέρας  28/5, ο Παναγιώτης Μεντρέκας έθεσε ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των κομμάτων από τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έθεσε θέμα παραβίασης ακόμα και της αναλογικής ισότητας από τα κανάλια σε ό,τι αφορά στην προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί διαχωρίζουν τα κόμματα σε δυο κατηγορίες. Στην αρχή εμφανίζουν τις θέσεις και τη δραστηριότητα δύο έως τριών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και μόνο στο τέλος του δελτίου και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα παρουσιάζουν τη δράση του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων.
Εντελώς άνισος και δυσανάλογος με βάση τα ποσοστά των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι ο τρόπος παρουσίασης της δράσης του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης και ειδικά στο κεντρικό. Προκλητικά μεροληπτική υπέρ συγκεκριμένων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και επιθετική απέναντι σε άλλα είναι η αντιμετώπιση από πλευράς ορισμένων δημοσιογράφων που έχουν την ευθύνη και συντονίζουν τις συζητήσεις. Θέμα υπάρχει βεβαίως και ως προς τον αριθμό των προσκεκλημένων στις τηλεοπτικές συζητήσεις και ειδικά ως προς τις βραδινές εκπομπές.
Τέλος ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ σχετικά με την προεκλογική προβολή των κομμάτων εμφανίζουν εντελώς ψευδή εικόνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ.
Ο Π. Μεντρέκας ζήτησε να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό προσκεκλημένων στις τηλεοπτικές συζητήσεις ανά ζώνη καθώς και  για το χρόνο προβολής των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων και ειδικά στα κεντρικά.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το μάθημα της Φυσικής στις Πανελλαδικές 28/5/2012

Οι μαθητές που εξετάζονται στις πανελλαδικές δεν φέρνουν καμία ευθύνη και δεν πρέπει να πληρώσουν το λάθος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής.
Το ΚΚΕ προτείνει: Να μετρήσει η βαθμολογία για το γ4 θέμα της Φυσικής, μόνο για τα παιδιά που έχουν απαντήσει, ως στοιχειό επιβράβευσης και για τα υπόλοιπα να μην ισχύσει από την στιγμή που η ερώτηση ήταν κακοδιατυπωμένη σε υψηλού βαθμού δυσκολίας θέμα. Αντίστοιχη αντιμετώπιση να έχουν και οι μαθητές που έδωσαν προφορικές εξετάσεις (παιδιά με δυσλεξία) και οι οποίοι έχουν ήδη βαθμολογηθεί.

Aλλαγές στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μαγνησία

alt
Με την προσθήκη δύο νέων προσώπων στην έκτη και έβδομη θέση και αλλαγές όσον αφορά στην κατάταξη των υποψηφίων μετά την αποχώρηση του πρώην βουλευτή Γιώργου Σούρλα, αλλά και τη συμμετοχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και όχι στη Μαγνησία, όπως είχε επιλέξει στις εκλογές της 6ης Μαΐου, κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Μαγνησίας.
Στη λίστα υποψήφιοι κατά σειρά εκλογής θα είναι στην πρώτη θέση ο Θανάσης Νάκος, στη δεύτερη θέση η Ζέττα Μακρή , στην τρίτη θέση ο Χρήστος Μπουκώρος, στην τέταρτη ο Αργύρης Μποντός , στην πέμπτη η Μαρία Καπάνη, στην έκτη θέση η Έλενα Αντωνοπούλου από τη Δημοκρατική Συμμαχία και στην έβδομη θέση ο Σπύρος Δεσύλλας.
Στο ψηφοδέλτιο δεν θα συμμετέχει ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης που προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.
Χωρίς αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ
Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δεν έγινε καμία αλλαγή στη λίστα και η εκπροσώπηση θα είναι με τη σειρά κατάταξης, με υποψηφίους τους Κ. Καρτάλη, Εύη Αδαμάκη, Τζούλια Τσαλίκη, Γ. Αναστασίου, Κατερίνα Γαργάλα, Δημ. Σπανό και Φ. Κοφινά.
Στο μεταξύ στο Βόλο θα βρεθεί αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος.

Τελειωτικό χτύπημα για τα κεράσια

Τη… χαριστική βολή έδωσαν στα κεράσια οι έντονες βροχοπτώσεις του σαββατοκύριακου. Ακόμα και στα ελάχιστα που είχαν μείνει ανέπαφα από τα καιρικά φαινόμενα το προηγούμενο χρονικό διάστημα σκίστηκαν και μαλάκωσαν οι καρποί τους, καθιστώντας τα μη εμπορεύσιμα. Την ίδια στιγμή ευεργετική ήταν η βροχή για τις ποτιστικές καλλιέργειες, ενώ ενδεχόμενα προβλήματα σε ζωοτροφές θα εμφανιστούν μέσα στο επόμενο διήμερο.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά για τους παραγωγούς κερασιών στη Μαγνησία οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι πρώιμες καλλιέργειες ήδη αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις και τα άστατα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου χρονικού διαστήματος με αποτέλεσμα οι τελευταίες έντονες βροχές να καταστρέψουν ολοσχερώς τους καρπούς.
Ειδικότερα οι βροχές έχουν σκίσει και μαλακώσει τους καρπούς με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς να καθίσταται μη εμπορεύσιμο, καθώς ο μαλακός καρπός όχι μόνο σαπίζει εύκολα αλλά καταστρέφεται και κατά τη μεταφορά του στους εμπόρους και τις αγορές.
Οι αγρότες που αυτή την περίοδο βρίσκονταν στην συγκομιδή του πρώιμου καρπού είναι σε απόγνωση καθώς μόνο στα πράσινα κεράσια, σε αυτά δηλαδή που δεν είναι σε ανάπτυξη, τα άγουρα, δεν έχουν σημειωθεί ζημιές από τις βροχοπτώσεις, ενώ ήδη καταγράφονται οι καταστροφές ώστε να γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ.
Για οικονομική καταστροφή μιλούν οι παραγωγοί αλλά και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Λάσκος, ο οποίος δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα προβλήματα ποτ δημιουργούνται στα αχλάδια, όπου και οι μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και οι βροχές έχουν προκαλέσει καρπόπτωση.
Στην αντίπερα όχθη οι αγρότες ποτιστικών καλλιεργειών «τρίβουν τα χέρια» τους καθώς βαμβάκια, σιτάρια και καλαμπόκια «είναι στα καλύτερά τους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν με τις βροχοπτώσεις να είναι ιδιαίτερα ευεργετικές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ριζομύλου Ηλία Ιωάννου οι ποτιστικές καλλιέργειες φέτος δείχνουν να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, με τα σιτηρά να είναι ήδη στο στάδιο της ανάπτυξης και ο αλωνισμός να αναμένεται για τις 15-20 Ιουνίου, οπότε και θα ξεκινήσει η διαμόρφωση των τιμών.
Τέλος αμφίβολο είναι το αν η βροχή έκανε καλό στις ζωοτροφές, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου θα διαφανεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, προσθέτοντας πως «το μόνο που δεν μπορούν να αντέξουν σε αυτή την φάση οι αγρότες είναι μια ενδεχόμενη καταστροφή στις καλλιέργειες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα δούμε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ακαλλιέργητα τη νέα χρονιά».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Αδεια τα ξενοδοχεία στο Πήλιο

Τα τηλέφωνα νεκρά, οι κρατήσεις κάθε μέρα όλο και λιγότερες αντί να πληθαίνουν, οι ακυρώσεις πολλές… Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας είναι σχεδόν… άδεια και δεν φαίνεται να γεμίζουν ούτε τα μισά από τα δωμάτιά τους ενόψει του Αγίου Πνεύματος, με τους επαγγελματίες να κάνουν λόγο για πληρότητα που με το ζόρι θα αγγίξει το 20% όταν πέρυσι κυμαινόταν μεταξύ 40% και 50%!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
Ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού είναι στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο καθώς η φετινή καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς και τα καταλύματα άδεια ενόψει του Αγίου Πνεύματος, που άλλοτε ήταν ένα από τα τριήμερα με την μεγαλύτερη κίνηση, ειδικά στο εσωτερικό της χώρας.
Αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις είναι ελάχιστες με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Μαγνησίας να μην μπορεί καν να αποτυπώσει την εικόνα της πληρότητας που υπάρχει και τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Λεβέντη να αναφέρει πως «δεν έχω ποσοστά γιατί δεν υπάρχουν κρατήσεις. Πραγματικά δεν μπορώ να έχω εικόνα από τη στιγμή που τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι άδεια. Αυτή είναι η μοναδική εικόνα που έχω».
Πέρυσι η πληρότητα στο Νομό άγγιξε το 40% με 50% όταν φέτος υπολογίζεται πως θα αγγίξει, και είναι αμφίβολο αν θα φτάσει το 20% μόλις! «Υπολογίζουμε ότι η κίνηση θα πέσει στο μισό σε σχέση με πέρυσι και αυτό επειδή έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας στους επισκέπτες που θα έρθουν εντέλει ή θα μετακινηθούν από το Βόλο στο Πήλιο την τελευταία στιγμή και χωρίς να έχουν κάνει κράτηση. Διαφορετικά οι ξένοι που είναι να έρθουν έχουν ήδη κλείσει και αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να έχουμε νέες κρατήσεις από το εξωτερικό τις επόμενες ημέρες», σημειώνει ο κ. Λεβέντης.
Η κατάσταση στον κλάδο του τουρισμού είναι απογοητευτική και οι περισσότεροι επαγγελματίες κάνουν λόγο για μια καταστροφική σεζόν και για μια «χαμένη χρονιά». «Η δυναμικότητα στο Νομό είναι πάρα πολύ μεγάλη, ωστόσο δυστυχώς τα καταλύματα θα παραμείνουν άδεια. Η πτώση της κίνησης στον εσωτερικό τουρισμό αγγίζει το 80% και είναι φυσικό ο κόσμος να μην μπορεί να σκεφτεί τριήμερα και διακοπές όταν γύρω του ο κόσμος καταρρέει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων.
Παρόλα αυτά πάντως πρέπει να αναφερθεί πως οι ξενοδόχοι αλλά και πολλοί καταστηματάρχες στον τουριστικό κλάδο έχουν ρίξει τις τιμές σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα προσφέροντας παράλληλα διάφορα τουριστικά πακέτα σε μια προσπάθεια ακόμα και τις τελευταίες ημέρες να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στην περιοχή.


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Ισχυρός μετασεισμός αναστατώνει την Ιταλία - Πληροφορίες για οκτώ νεκρούς

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8R σημειώθηκε σήμερα, στις 09.00 το πρωί (ώρα Ιταλίας), στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 38 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Μόντενα.

Η δόνηση έγινε αισθητή στο Μιλάνο, ενώ εκκενώθηκαν δεκάδες κτήρια, γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες στην Μπολόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα. Οι Ιταλοί πυροσβέστες δέχθηκαν αλλεπάλληλες κλήσεις στον αριθμό παροχής έκτακτης βοήθειας, 118.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 09.06 τοπική ώρα Ιταλίας, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, έχασε τη ζωή του ένας κάτοικος του χωριού Σαν Φελίτσε Σουλ Πάναρο.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΟΛΑ?

ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ- Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος στην Ηγουμενίτσα – Τροχαίο ατύχημα στον Άλιμο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακιν

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος στην Ηγουμενίτσα – Τροχαίο ατύχημα στον Άλιμο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενών

Η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ε/Γ–Τ/Ρ–Ι/Φ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Π. 9775 το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των εκβολών Καλαμά Θεσπρωτίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πλωτά περιπολικά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., πλοιάριο Πυροσβεστικού Σώματος, το Ρ/Κ «ΘΥΕΛΛΑ» Ν.Π. 4422 και το Ε/Γ–Ο/Γ «ΝΗΡΕΑΣ» Ν.Π. 11816.
Οι έξι αλλοδαποί, που είχαν μετεπιβιβασθεί σε βοηθητικό σκάφος, εντοπίσθηκαν και περισυνελέγησαν από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., καλά στην υγεία τους.
Από την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε με ίδια μέσα, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ το Ε/Γ–Τ/Ρ–Ι/Φ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» κατέπλευσε αυτοδύναμα στη μαρίνα Γουβίων Κέρκυρας, απ’ όπου και του απαγορεύθηκε ο απόπλους.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

====================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στη μαρίνα Αλίμου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα, που οδηγούσε 62χρονος, κατά την έξοδό του από τον προβλήτα 1 με οπισθοπορεία παρέσυρε μια 46χρονη πεζή.
Η 46χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Ι’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

====================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 32χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει δύο (02) αλλοδαπούς που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Επίσης συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας ένας (01) αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το όχημα από το πρώτο περιστατικό κατασχέθηκε.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Αμοργού και της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν. Νάξου 57, ένας 90χρονος και ένας 24χρονος αντίστοιχα οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOS NEWS ΠΡΟΣΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!!


Πατριώτες Έλληνες μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μαζί τους συμπατριώτες μας με έναν απλό τρόπο να προσλάβουμε φέτος μόνο Έλληνες στις επιχείρησης μας σε ξενοδοχεία εστιατόρια καφέ και οποιοδήποτε εργασία "απασχολούμε" προσωπικό έστω και έναν εργαζόμενο .εμείς τα καταστήματα που θα έχουν όλο το προσωπικό τους με  Έλληνες αναλαμβάνουμε να τα ανακοινώνουμε σε όλους τους Έλληνες .και να τους συγχαίρουμε η στιγμές που ζούμε είναι δύσκολες και μόνο αν ο ένας βοηθήσει τον άλλον μπορούμε να αντισταθούμε στον πόλεμο που μας κάνουν τα ξένα συμφέροντα
πάρτε Έλληνες άνεργους τώρα στις επιχείρησης σας έτσι βοηθάτε τον ευ ατό σας και την Ελλάδα Ηλίας Σκόπελος

Σεισμός αναστατώνει την Ιταλία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7R σημειώθηκε σήμερα, στις 09.00 το πρωί ώρα Ιταλίας, στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια. Η δόνηση έγινε αισθητή στο Μιλάνο, ενώ εκκενώθηκαν δεκάδες κτήρια, γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες στην Μπολόνια.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 38 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Μόντενα και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Νομού της Εμίλια Ρομάνια υπάρχουν «μερικοί τραυματίες».

Εκτός από κομπλεξικοί και παλιάνθρωποί είναι και προδότες!

Γράφει ο Δευκαλίωνας

Μόλις στον χθεσινό Δευκαλίωνα γράφαμε με αφορμή την γνωστή ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων για την ακύρωση του θέματος στην Φυσική:
• «Πρέπει να είναι κάποιος εντελώς κομπλεξικός και παντελώς παλιάνθρωπος για να μην αντιμετωπίζει με την υπέρτατη ευθύνη παιδιά 17 ετών που ταλαιπωρημένα από το οικογενειακό και πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον με το άγχος να τα βασανίζει προσέρχονται σε εξετάσεις από τις οποίες θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον τους»
Και ήρθαν τα σημερινά γεγονότα να μας επιβεβαιώσουν.
Ακύρωσαν την προηγούμενη δικιά τους απόφαση, της 25 Μαΐου 2012, που έλεγε τα εξής για...
το επίμαχο θέμα:
• «Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωση του. Συγκεκριμένα δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας»
Με μία σημερινή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής για το επίμαχο θέμα:
• «Μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και την διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την εξής απόφαση»
Προσέξτε! Ενώ παραδέχονται ότι στο επίμαχο θέμα Γ4 έκαναν λάθος, αφού αποδέχονται σαν «ελλιπή» την διατύπωση, αποφασίζουν το συγκεκριμένο θέμα να βαθμολογηθεί κανονικά!
Συμπέρασμα. Όλη η παθογένεια του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος και του Ελληνικού Κράτους, τώρα που διαλύονται όλα, βγαίνει στην επιφάνεια και δείχνει το πιο απαίσιο και αποκρουστικό της πρόσωπο.
Γιατί όμως γίνονται όλα αυτά;
Είναι πολύ απλό. Ας ξεκινήσουμε από την προσπάθεια της αλήστου μνήμης Υπουργό κα. Α. Διαμαντοπούλου, η οποία ήθελε και διέρρεε να μειωθούν οι εισακτέοι. Ο στόχος φανερός. Να διατεθούν λιγότερα χρήματα στα πανεπιστήμια αφού θα μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων, άρα και ο αριθμός του συνόλου των φοιτητών.
Η πολιτική αυτή δεν πέρασε και προχωρούν στο Plan B. Τι προβλέπει αυτό το σχέδιο; Πάρα πολύ απλό. Θέματα στην περιοχή τουλάχιστον του «γκρίζου». Άρα ακόμα και οι καλοί μαθητές θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Συνεπώς θα κατακρημνιστούν οι βάσεις και μετά θα αναλάβουν δουλειά τα «πηλοφόρια της διαπλοκής».
Τα βραδινά δελτία ειδήσεων! Θα βγαίνουν και θα λένε τάχα με αθώο ύφος… «Μα να ξοδεύουμε χρήματα για να φοιτούν στα πανεπιστήμια φοιτητές που έγραψαν κάτω από την βάση;». Φυσικά κανείς δεν θα αναφέρει ότι στις εξετάσεις δόθηκαν τουλάχιστον περίεργα θέματα.
Μία από τις μεγάλες ήττες του κυρίαρχου εγχώριου πολιτικοοικονομικού συστήματος ήταν το άνοιγμα του Πανεπιστήμιου στα παιδιά των Λαϊκών στρωμάτων. Ο λόγος εξαιρετικά απλός. Οι εργάτες, αγρότες και μεσαία τάξη έψαχναν πάντα ηγεσία στις άλλες τάξεις. Οι προερχόμενοι από τα Λαϊκά στρώματα επιστήμονες δεν έψαχναν ηγεσία σε άλλες τάξεις και στρώματα. Η ηγεσία υπήρχε ανάμεσα τους. Με αυτό το στελεχιακό δυναμικό ανδρώθηκε το ελληνικό δημοκρατικό κίνημα την δεκαετία του ‘60 και άνοιξε ο δρόμος των μεγάλων αλλαγών.
Σήμερα σε αγαστή συνεργασία Τρόικα και κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα παίρνουν πίσω αυτή την μεγάλη Λαϊκή κατάκτηση. Κλείνουν πάλι τις πόρτες των Πανεπιστημίων στα παιδιά των Λαϊκών στρωμάτων. Χρησιμοποιούν δε για να πετύχουν αυτό τον στόχο κάποιους γραφειοκράτες, όπως τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων. Που συνειδητά υπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων και της εγχώριας ολιγαρχίας, κόντρα και ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού.
Εκτός από κομπλεξικοί και παλιάνθρωποί είναι και προδότες! 

ενημερωση απο χαλυβουργια ελλαδος

αποτελεσματα απο την σημερηνη γενικη συνελευση των απεργων χαλυβουργων
πραγματοποιηθηκε σημερα νεα γενικη συνελευση των εργαζομενων στην χαλυβουργια ελλαδος.αποφασιστηκε η συνεχιση του απεργιακου αγωνα ,μετα απο ψηφοφορια σε καλπη.σε συνολο 250 εργαζομενων υπερ της συνεχισης της απεργιας ψηφισαν 204  και κατα 42.ταξικη αλληλεγγυη στους εργαζομενους της χαλυβουργιας,που απο 31/10/2011 βρισκονται σε απεργια με αιτηματα την επαναπροσληψη ολων των απολυμενων στναδελφων τους,πουν δεν συμβιβαστηκαν στους εκβιασμους του αφεντικου μανεση.        παλευουν για λογαριασμο ολων μας απεναντι στα αφεντικα      δεν μπορουμε παρα να σταθουμε διπλα τους.    

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΈΝΗ ΣΤΟ SKOPELOS NEWS ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΆΛΥΨΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ......


Δρομολογήθηκε ο… «Καταδυτικός Τουρισμός» για τη Μαγνησία

Στο ΕΣΠΑ το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποβρύχιων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων»
Η υλοποίηση ενός φιλόδοξου και καινοτόμου σχεδίου, το οποίο θα αποτελέσει σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή των Σποράδων, των περιοχών του Δυτικού Παγασητικού αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα, δρομολογήθηκε με την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του «Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Κατασκευή Υποβρύχιων Μουσείων & Καταδυτικών Πάρκων στις Νήσους Σποράδες & στον Δυτικό Παγασητικό».
Το Επιχειρησιακό αυτό Σχέδιο, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, έχει ήδη ανατεθεί μετά από διαγωνισμό σε Ανάδοχο εταιρεία και ξεκινήσει να υλοποιείται. Στόχος του είναι η ωρίμανση της α΄φάσης του χαρακτηρισμένου από το Σεπτέμβριο 2011 ως «Έργο Προτεραιότητας» στο Πρόγραμμα της Θεσσαλίας στο ΕΣΠΑ έργου : «Υποβρύχια Μουσεία & Καταδυτικά Πάρκα στην Αλόννησο & Σκόπελο», ένα από τα 181 συμφωνημένα Έργα Προτεραιότητας μεταξύ χώρας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος των περιοχών αναφοράς του Επιχειρησιακού Σχεδίου και της καθιέρωσής τους ως ειδικός - θεματικός τουριστικός προορισμός, αποτελεί έναν από τους στόχους μας για την ανάπτυξη των περιοχών των Βορείων Σποράδων και του Δυτικού Παγασητικού», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
«Με την υλοποίηση του έργου αυτού, θα επιτύχουμε δραστική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αύξηση των αφίξεων των τουριστών, προστασία του περιβάλλοντος, εκθετική αύξηση των αλιευμάτων - θετική αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, ανάδειξη και ταυτόχρονα προστασία της υποθαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αύξηση της απασχόλησης και γενικότερα τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής των Βορείων Σποράδων και του Δυτικού Παγασητικού, αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα. Η ανάδειξη και προβολή των ενάλιων πολιτιστικών θησαυρών των περιοχών αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί στοίχημα για όλους εμάς που εμπλεκόμαστε με το Σχέδιο αυτό. Η υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα της Γενικής Γραμματέως του κ. Λίνας Μενδώνη, αποτέλεσε κομβικό σημείο στην όλη προσπάθεια. Είμαστε σίγουροι ότι με θέληση και συνεργασία, θα επιτύχουμε στο εγχείρημα, παραδίδοντας τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στη χώρα, ένα σημαντικό και διαχρονικό έργο», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.
«Παράλληλα, το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος των υποθαλάσσιων αυτών περιοχών σε συνδυασμό με τη δυνατότητα που προσφέρουν για καταδύσεις, πρέπει να αξιοποιηθεί και προβληθεί στο διεθνή χώρο, προς ωφελεία τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της χώρας. Η δυνατότητα συνδυασμένης λειτουργίας Υποβρύχιων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στην περιοχή των Βορείων Σποράδων αλλά και του Δυτικού Παγασητικού, αποτελεί εθνικό πλούτο και κλειδί ανάπτυξης».
Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κοινή συνάντηση εμπλεκομένων φορέων για την παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου και τα βήματα ωρίμανσής του. Με την ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου , θα ξεκινήσει η εκπόνηση των κυρίως μελετών του έργου υπό την εποπτεία των αρμοδίων αρχών, με στόχο την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και κατασκευή τους και παράδοση σε λειτουργία έως το 2015, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Ειδικότερα, το Επιχειρησιακό Σχέδιο περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
1. Εξέταση νομικού πλαισίου για την υλοποίηση του έργου
2. Χωροθέτηση της θαλάσσιας περιοχής των καταδυτικών πάρκων και των υποβρύχιων μουσείων και Χωροθέτηση Κέντρων επισκεπτών Καταδυτικού τουρισμού
3. Καθορισμός βασικών χαρακτηριστικών έργου
4. Εκπόνηση προμελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του έργου (prefeasibility study)
5. Σχεδιασμός για την ίδρυση, λειτουργία, διοίκηση και βιωσιμότητα του φορέα ιδιωτικού, δημοσίου ή μεικτού ο οποίος θα αναλάβει την λειτουργία του έργου
6. Προσδιορισμός απαιτούμενων μελετών για την ωρίμανση του έργου και κοστολόγηση μελετών και προκοστολόγηση έργων.

Το υπό μελέτη έργο προέρχεται και αποτελεί μέρος του βραβευμένου σε προηγούμενο χρόνο από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας «Πρότυπου Καινοτόμου Σχεδίου Ανάπτυξης» με τίτλο «Άνω Μαγνήτων Νήσοι». Το σχέδιο αυτό είχε εκπονηθεί με τη συμμετοχή πάνω από 30 εταίρων, όπως του συνόλου των τοπικών φορέων των νήσων, του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, των πολιτιστικών και επαγγελματικών φορέων των ενδιαφερομένων τάξεων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).
Η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου γίνεται υπό την παρακολούθηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε στενή συνεργασία με τους Δήμους των περιοχών αναφοράς του και τοπικούς και κεντρικούς εμπλεκόμενους φορείς, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εντός των προσεχών μηνών.

Από τον διαφορετικό ΦΠΑ στις μπουγάτσες, στο …κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Γράφει ο Αιας
Ο Βενιζέλος, ο αμετροεπής αυτός πολιτικός, μέσα στην οίησή του ότι, όλα τα ξέρει, στο πρόσωπο του οποίου μπερδεύουν ορισμένοι τον ρήτορα με τον βερμπαλιστή,
άνοιξε το στόμα του και αμόλησε άλλη μια βόμβα: Παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ως εκφραστή της …Κεντροαριστεράς, που θα διαπραγματευθεί δήθεν την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.
Ποιος; ο Βενιζέλος, που εμφάνιζε το Μνημόνιο της υποτέλειας της χώρας και της απέραντης φτώχειας και εξαθλίωσης του λαού εκτός από προσωπική του «νίκη» και ως ιερό τοτέμ αδιαπραγμάτευτο, που απειλούσε (μαζί με τον Σαμαρά) πως αν δεν ψηφιστεί το Μνημόνιο θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία και τη δραχμή, που παρέδωσε (μαζί με τον Σαμαρά) τον ελληνικό δημόσιο πλούτο στους ξένους δανειστές, που επινόησε τα πιο
απίστευτα χαράτσια, που υπέγραψε (μαζί με τον Σαμαρά), το τέλος των μισθών κι άλλα όσα δεινά ων ουκ έστιν αριθμός;
Μη γελάτε! Μόνο ο Βενιζέλος, θα μπορούσε να εμφανιστεί «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»…
Μόνο ο Βενιζέλος, μπορεί να αναγάγει ένα μικρό νεοφιλελεύθερο κόμμα (Πασοκ) σε εκφραστή της …Κεντροαριστεράς!
Εδώ, έβαλε διαφορετικό ΦΠΑ στις μπουγάτσες, σ΄ αυτό θα κωλώσει;…
Εδώ, παραδέχτηκε, πως γνώριζε ότι, εγχώρια αρπακτικά υπερακόντιζαν την Τρόικα σε αντεργατική αγριότητα και ότι ο ίδιος δεν αντιστάθηκε σε αυτήν, αλλά αντιθέτως την προσυπέγραψε!
Εδώ, κατέβασε τα ρολά στο κόμμα του, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε σάπιο, την ώρα που διεκδικεί τη ψήφο του Ελληνικού λαού!…
Είναι προφανές ότι τον Βενιζέλο, έχει πειράξει το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαίου. Τα έχει χαμένα; Αποσύρεται από την πολιτική; …Κυνηγάει μονοψήφιο ποσοστό;
Η αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ, όπως επισημαίνει η Λούκα Κατσέλη -που έχει κατηγορήσει ευθέως τον Βενιζέλο για φιλελεύθερη ιδεοληψία και εξυπηρέτηση συμφερόντων- δεν είναι μόνο αριθμητική. «Συνοδεύτηκε από την πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωσή του και της ηγεσίας του γιατί διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες, που είχαν επενδυθεί το 2009 για κοινωνική δικαιοσύνη, ανατροπή του πελατειακού συστήματος διακυβέρνησης και απεμπλοκή από την υπέρμετρη επιρροή εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας και διαπλοκής. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έσπασε αυτό το κλειστό κύκλωμα εξουσίας που ποδηγέτησε το πολιτικό σύστημα κατά τη μεταπολίτευση, αλλά έγινε ο Δούρειος Ίππος για την πλήρη επικυριαρχία του και την αναδιανομή πόρων προς όφελός του μέσω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκήθηκαν».

Wall Street Journal: Και οι τουρίστες λένε "όχι" στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Strret Journal, ο ελληνικός τουρισμός θα έπρεπε φέτος να είναι το εφαλτήριο της εξόδου από την κρίση, δεδομένου ότι είναι ένας από τους τομείς της οικονομίας που μπορεί ακόμα να βοηθήσει την Ελλάδα.
Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα και σε αυτόν τον τομέα της οικονομίας, είναι σκληρή και αρκούντως δυσοίωνη. Οι ακυρώσεις των αφίξεων από τη ....
Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη διαδέχονται η μία την άλλη καθώς οι Ευρωπαίοι δείχνουν να φοβούνται τις κοινωνικές αναταραχές και τις εντάσεις στην Ελλάδα εν μέσω πολιτικών εξελίξεων.
"Η πολιτική ανασφάλεια οδηγεί την Ελλάδα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου" αναφέρει το δημοσίευμα, με το ενδεχόμενο φυγής από το ευρώ να είναι ορατό, όπως αναφέρουν οι συντάκτες. Οι κρατήσεις έχουν πέσει στο ένα τρίτο σε σχέση με τις αντίστοιχες του Μαΐου του 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 15% σε σχέση με πέρυσι, ενώ, όπως επισημαίνει στη WSJ ο πρόεδρος του συνδέσμου, το ρεκόρ των 16,4 εκατ. τουριστών που καταγράφηκε πέρυσι είναι άπιαστο.
Αν η μείωση των κρατήσεων συνεχιστεί, τότε αυτό θα σημάνει περίπου 1,5 εκατ. λιγότερους τουρίστες για τη χώρα φέτος σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που θα κόψει περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα από το ΑΕΠ και θα θέσει σε κίνδυνο 100.000 θερινές εργασίες, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Επίσης, θα σημαίνει λιγότερα φορολογητέα έσοδα για τη χώρα, γεγονός που θα θέσει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τους στόχους που έχουν τεθεί για τον προϋπολογισμό.
Η πτώση στις αφίξεις θίγει άμεσα και τις αμιγώς τουριστικές περιοχές της χώρας και της Αθήνας. Στην Πλάκα, ο τζίρος των τουριστικών καταστημάτων έχει μειωθεί κατά 50 και 60% σε σχέση με την περσινή σεζόν.
Η Ελλάδα είναι ένας από τους 20 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Προσελκύει παραδοσιακά το ήμισυ των επισκεπτών της από άλλες χώρες της Ε.Ε., κυρίως τη Γερμανία και τη Βρετανία. Ωστόσο, οι ανησυχίες που εκφράζονται για οικονομικό χάος και κοινωνικές αναταραχές στέλνουν πολλούς τουρίστες σε εναλλακτικούς μεσογειακούς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Τουρκία.
Οι ελληνικές αρχές, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι είναι απίθανη η έξοδος από το ευρώ και σίγουρα δεν είναι άμεση. Επίσης, τονίζουν πως πλέον η Ελλάδα προσφέρει καλό value for money, αφού, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, οι τιμές έχουν πέσει κατά περίπου 15% σε σχέση με πέρυσι, μετά τη μείωση κατά 10% στις τιμές που χρέωναν τα ξενοδοχεία και οι tour operators το 2011.
TUI: Ταξιδιωτική οδηγία υπό τον φόβο της χρεοκοπίας
Ο γερμανικός ταξιδιωτικός κολοσσός συμβουλεύει τους πελάτες του που θα επισκεφθούν την Ελλάδα για διακοπές φέτος το καλοκαίρι να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ μετρητά, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα αν η χώρα φύγει από την Ευρωζώνη.
Η οδηγία της TUI είδε το φως της δημοσιότητας σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση του ιταλικού ταξιδιωτικού οργανισμού Vera Tour να "παγώσει" τις προκαταβολές σε Έλληνες ξενοδόχους, επικαλούμενος το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Σύμφωνα πάντως με τη TUI, οι κρατήσεις με προορισμό την Ελλάδα είχαν μειωθεί κατά 30% μέχρι τον Μάρτιο. Η Thomas Cook ανέφερε ότι οι γερμανικές κρατήσεις με προορισμό τη χώρα μας είναι μέχρι στιγμής μειωμένες κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, παρά τις εκπτώσεις έως και 20% που προσφέρονται.
Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα κλείνει με την εξής παρατήρηση: "Ακόμα και όταν υπάρχουν πορείες και κινητοποιήσει στην Αθήνα, οι διαδηλωτές δεν κινητοποιούνται στις "τουριστικές περιοχές" και ουδέποτε έχουν παρατηρηθεί κρούσματα βίας εναντίον τουριστών". Και υποσημειώνει ότι τον τελευταίο καιρό οι κινητοποιήσεις έχουν μειωθεί αισθητά.

Χρήστος Δεμέτης

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη Μαγνησία (upd)

agios lavrentiosΣκότωσαν με γροθιές ηλικιωμένη για να την ληστέψουν

Έγκλημα με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα και κίνητρο την ληστεία σημειώθηκε το περασμένο 24ωρο στο χωριό Άγιο Λαυρέντιος Μαγνησίας. Οι άγνωστοι δράστες, όπως όλα δείχνουν, εισήλθαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, στον οικισμό του Αγίου Λαυρεντίου, χωρίς να παραβιάσουν την πόρτα. Ο θάνατος της γυναίκας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, χρονικά τοποθετείται γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής. Οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν ότι η άτυχη γυναίκα γρονθοκοπήθηκε το πρόσωπο. Έφερε μώλωπες στα ζυγωματικά, καθώς και κακώσεις στην μύτη της και σε άλλα σημεία του προσώπου. Η ακριβής αιτία θανάτου αναμένεται να διαπιστωθεί μετά την νεκροψία που θα διενεργηθεί σήμερα. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, στον Άγιο Λαυρέντιο.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έχει κινητοποιηθεί και διεξάγει εντατικές έρευνες για την εξεύρεση στοιχείων που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. Αν και η Αστυνομία ενημερώθηκε αρκετές ώρες μετά το περιστατικό, οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να διαφωτίσει την εξιχνίαση του εγκλήματος.
Την άτυχη γυναίκα, Σταυρούλα Πανάγου, 81 ετών, βρήκε νεκρή –πεσμένη μπρούμυτα στο χολ του σπιτιού της- μία γειτόνισσα χθες το πρωί. Η γειτόνισσα ενημέρωσε στη συνέχεια τους δύο ανεψιούς του θύματος –οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί της συγγενείς- και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Όπως ανέφερε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κατσίκας η ανεύρεση του πτώματος έγινε γνωστή στην Αστυνομία λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετέβησαν στον Άγιο Λαυρέντιο αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας, ενώ στο μεταξύ κλήθηκε κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών από την Θεσσαλονίκη και ο ιατροδικαστής κ. Χριστοφορίδης.
Η άτυχη γυναίκα έφερε εμφανή σημάδια από κτυπήματα. Μόνο στο πρόσωπο. Στο υπόλοιπο σώμα δεν έφερες αμυχές ή άλλα κτυπήματα.
Όπως αναφέρθηκε, η Σταυρούλα Πανάγου ζούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον Άγιο Λαυρέντιο. Είχε μείνει χήρα πριν από ενάμιση χρόνο. Από τότε έμεινε μόνη. Δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Οι μοναδικοί της συγγενείς είναι δύο ανεψιοί, ο ένας διαμένει στην Αγριά και ο άλλος στο Βόλο. Ήταν συνταξιούχος του ΟΓΑ με σύνταξη 500 ευρώ. Ζούσε ήσυχα και ήταν συμπαθής.
Γείτονες ανέφεραν πως τελευταία φορά την είδαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, σε ένα μνημόσυνο. Η γειτόνισσα, που την βρήκε νεκρή, ανέφερε στην Αστυνομία ότι την είχε δει το πρωί της Κυριακής, πήγαν στην εκκλησία και φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.
Οι ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων είχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του χωριού. Για μερικούς μήνες, από την αρχή του 2012, δεν είχε καταγραφεί περιστατικό και κατά κάποιο τρόπο, επήλθε ηρεμία.
Το χθεσινό όμως έγκλημα με θύμα της 81χρονη Σταυρούλα Πανάγου επανέφερε τον φόβο στους κατοίκους.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΗ ΚΑΝΕΙΣ?

Αμύνταιο: Σύλληψη 69χρονης για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών


Στη σύλληψη μιας 69χρονης Ελληνίδας προχώρησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας, στο Φαράγγι - Φλώρινας, για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών. Η 69χρονη απασχολούσε παράνομα τους αλλοδαπούς, έναν 38χρονο και έναν 31χρονο, υπηκόους Αλβανίας, ως εργάτες στο αγρόκτημά της, χωρίς αυτοί να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία στη χώρα

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη Μαγνησία – Ληστεία «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη Μαγνησία – Ληστεία «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία
H 81χρονη εντοπίστηκε νεκρή σήμερα πρωί μέσα στο σπίτι της, στον Άγιο Λαυρέντιο.
Αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στο σημείο και ερεύνησαν τόσο στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η γυναίκα όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.
Σύμφωνα με το e-volos, τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» ληστεία στο σπίτι της ηλικιωμένης καθώς αυτό βρέθηκε ανάστατο.Η σωρός της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τη γυναίκα βρήκε νεκρή, συγγενικό της πρόσωπο…

Είπαν τον τρελό να χέσει κι έβγαλε και τ' άντερά του...


Καλήμερα με βροχή πάλι από την Σκόπελο δεν λέει να φτιάξει ο καιρός ας περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα έχουμε φέτος ....γαμώ την γκαντέμικη χρονιά

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου