Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Άντρος: «Σωτηρία των τραπεζών και όχι των Ελλήνων»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χάνες Άντρος, μιλώντας στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», κατήγγειλε ότι... «Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ».

Όπως τόνισε ο κ. Άντρος, το «πακέτο σωτηρίας» της Ελλάδας ως «απερίσκεπτη θεραπεία», που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στον θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η «επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα», δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Επίσης σημείωσε πως η οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώνεται και το κράτος πρέπει να πληρώνει ολοένα και υψηλότερα επιτόκια, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με έναν γιατρό, ο οποίος γράφει στον ασθενή ένα δραστικό φάρμακο σε δεκαπλάσια δόση, χωρίς να λάβει υπόψη του τις παρενέργειες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εξαιτίας του κινδύνου μετάδοσης σε άλλες χώρες της, είναι πολύ πιο ακριβή από ότι η προσπάθεια σωτηρίας της.

Ο κ. Άντρος θεωρεί πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με μια χαλαρή παροχή δανείων, συνέβαλαν και οι ίδιες στο τεράστιο χρέος των Ελλήνων. Στο ερώτημα ποιος φέρει την ευθύνη, αυτός που δίνει το δάνειο ή αυτός που το παίρνει, ο Αυστριακός πρώην υπουργός δήλωσε ότι και τα δύο μέρη ευθύνονται εξίσου.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_3721.html#more 

Η σφαγή στη Houla… Οι χασάπηδες μισθοφόροι της Houla…

-   ΜΜΕ & “δημοσιογράφοι” ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ! Πως τα “έγκυρα” CNN & BBC παρουσιάζουν τους δολοφονημένους από τους μισθοφόρους της CIA ως θύματα του Συριακού στρατού!Η σφαγή στη Houla.Το "έγκυρο" BBC εξαπατά την Κοινή Γνώμη

Το πρωτότυπο βίντεο το ανέβασαν οι ίδιοι οι δολοφόνοι. Παρατήρησαν αργότερα κάποιες "ατέλειες" και το κατέβασαν. Είναι το μοναδικό βίντεο από τη σφαγή στη Houla.
Στην αρχή του βίντεο οι τρομοκράτες ρίχνουν ρουκέτες στους πάνω ορόφους των σπιτιών και φωνάζουν "Allah Akbar".
Διακρίνονται στο βίντεο οι...
 τρομοκράτες να εισβάλλουν στα σπίτια για να σκοτώσουν τους κατοίκους. Στη συνέχεια με τις κάμερες στο χέρι προσποιούνται ότι βοηθούν τους εκτελεσμένους. Αλλά ένας από τους "αμάχους" κρατάει ένα εκτοξευτήρα ρουκετών.
Βάζουν δυο παιδιά να τρέξουν "για να γλυτώσουν από τις βόμβες", αλλά ταυτόχρονα τα φιλμάρουν!!!
Αν θα προσέξετε, το παιδάκι με το κίτρινο μπλουζάκι -στη συνέχεια του φιλμ- δολοφονείται, μάλλον με πυροβόλο όπλο. Αλλά για να παρουσιάσουν πολύ αίμα και να εντυπωσιάσουν του κόβουν το χεράκι να αιμορραγήσει!
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Η δυναμική παρουσία στις νέες συνιστώσες της δεξιάς!

ΠΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ?


Ανάληψη ευθύνης Βόλος

Τον τελευταίο μήνα καταστρέψαμε 14 ιδιωτικές κάμερες φύλαξης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.  


Οι κάμερες είναι η τεχνολογική υποστήριξη του ιδεολογήματος της ασφάλειας.
Είναι η εφαρμογή στην πράξη της οργουελιανής κοινωνίας του "μεγάλου αδελφού".
Επιδιώκουν να επιβάλλουν,άλλοτε ύπουλα και υπόγεια και άλλοτε ανοιχτά και με θράσσος,την αποδοχή της επίβλεψης και της επιτήρησης,του νόμου και της τάξης.
Κι αν οι δημόσιες-κρατικές κάμερες είναι η επίδειξη δύναμης ενός κράτους,ενός
συστήματος που σαν καρκίνωμα παλεύει να επεκταθεί σε κάθε σφαίρα και πεδίο της ζωής,οι ιδιωτικές(σε σπίτια και καταστήματα)είναι η απόδειξη ότι σε κάποιο βαθμό
τα καταφέρνει.Αν δηλαδή είναι μισητό αλλά αναμενόμενο να αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο της κυριαρχίας,είναι γλοιώδες και δουλοπρεπές να χρησιμοποιούνται κι από τους υπηκόους της.Η ανοχή και τα συγχωροχάρτια-ιδιαίτερα σε εποχές σαν αυτή που ζούμε,δίνουν στην κυριαρχία ανάσες ζωής,αφαιρώντας τις από αυτούς που την αντιπαλεύουν.
   Η κοινωνία και ο λαός δεν αποτελούν ένα εικόνισμα στο οποίο υποκλινόμαστε ανάβοντας κεράκι.Όταν παίζουν συνειδητά ή όχι το ρόλο του κράτους συμπληρώνοντας το έργο του,οφείλουν να γίνονται δέκτες αντίστοιχης αντιμετώπισης.Πρωτοβουλίες ατομικές ή συλλογικές,απόπειρες επιθετικής δράσης για την καταστροφή του κυρίαρχου τίποτα,συνεχώς θα ξεπηδούν και θα εξαπλώνονται.
  Κι αν σε κάποιους τέτοιες πρακτικές προκαλούν το φόβο της απώλειας,της βολικής γι'αυτούς, αλυσίδας,η αναπαραγωγή της βίαιης εξουσιαστικής κανονικότητας τρομοκρατεί-ή τουλάχιστον επιχειρεί να το κάνει-καθημερινά,πολύ περισσότερους.


  Για εμάς η εδραίωση της καταπίεσης είναι μια σχέση αμφίδρομη και αναπαραγώμενη ανάμεσα στην κυριαρχία και το κοινωνικό σύνολο,το οποίο είναι διαποτισμένο με εξουσιαστικές συμπεριφορές.Στην κυριαρχία,είναι η απαραίτητη η δειλία και η αδράνεια της μάζας για την συντήρηση της εκμετάλευσης.Το αφεντικό έχει αποκτήσει δούλους και υποτακτικούς που τους χτυπά και αυτοί του φιλάνε το χέρι.
  Αυτό που προωθούμε είναι η συνολική επίθεση στο υπάρχον.Αναγνωρίζουμε τον εχθρό μας όχι μόνο στον κρατικό μηχανισμό αλλά και στην υπάρχουσα κοινωνία.Τα όρια τους είναι αρκετά δυσδιάκριτα.Η εξουσία έχει διαχυθεί σε κάθε πτυχή της κοινωνίας.Η κυριαρχία έχει στρατοπεδεύσει στις συνειδήσεις.Έχουμε απέναντι μας ολόκληρο το πλέγμα σχέσεων,συμπεριφορών,τυπικών και άτυπων θεσμών που εκφράζονται σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας και ενεργητικά ή παθητικά,διαιωνίζουν το υπάρχον.Η επίθεσή μας στοχέυει την κανονικότητα,την εθελοδουλεία,την ρουφιανιά,τις ένστολες συνειδήσεις.Τους αφένετες αλλά και τους υποτακτικούς τους,τον φιλιτομαρισμό και την προσωπική ανέλιξη στα σκαλιά του καπιταλισμού,την αδράνεια και την αδιαφορία ως στάση ζωής,τον ρατσισμό και τις σεξιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές.
  Τίποτα πιο αηδιαστικό και ύπουλο,από τον ευυπόληπτο πολίτη που θα κυνηγήσει τον ληστή μιας τράπεζας,τίποτα πιο σιχαμένο από τον εθελοντή ρουφιάνο που θα πάρει τα γνωστά τηλέφωνα της αντιτρομοκρατικής ώντας ο ίδιος "αυτόπτης μάρτυρας"μιας ένοπλης επίθεσης ή μιας βομβιστικής ενέργειας από επαναστατική οργάνωση ή έστω μιας ύποπτης κίνησης.Μας γεμίζουν οργή και αηδία τα μικρά αφεντικά που με ύφος χιλίων καρδηναλίων κάνουν επίδειξη εξουσίας στους υπαλλήλους τους,οργή και αηδία για την "τιμημένη εργατιά" που θα γυρίσει από την δουλειά της και θα ξεσπάσει στις γυναίκες και τα παιδιά της.Οι κάθε είδους ελληνόψυχοι που θα κυνηγήσουν τον "παράνομο"μικροπωλητή μετανάστη.Ο κάθε "νόμιμος" μετανάστης που διεκδικεί τη θέση του στον ελληνικό μικροαστισμό,αναπαράγωντας στους "χωρίς χαρτιά"μετανάστες,συμπεριφορές που είχε δεχτεί κι αυτός στο παρελθόν.
  Μας γεμίζουν οργή και αηδία οι στρατιές των εθελόδουλων...

  Εμείς από την πλευρά μας,έχουμε διαλέξει το στρατόπεδο της Επανάστασης.Στο ίδιο στρατόπεδο που είναι ταγμένοι και οι φυλακισμένοι σύντροφοι,μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τις τελευταίες συλλήψεις μελών της οργάνωσης στην Νέα Ιωνία Βόλου με την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής και την βοήθεια των ντόπιων υφιστάμενων γουρουνιών,και ήδη εισαγγελείς και ανακριτές στήνουν αρκετά δικαστήρια εναντίων τους.Η δημοκρατία αντεπιτίθεται παρατάσωντας δικαστές,μπάτσους,εισαγγελείς,δεσμοφύλακες,δημοσιογράφους απέναντι τους.Μπροστά σε αυτόν τον συρφετό,τα μέλη της Σ.Π.Φ κρατάνε μια αξιοπρεπή,αδιάλακτη και περήφανη στάση.
Η στάση τους αυτή μας γεμίζει θάρος και αστήρευτη επιθυμία για την συνέχιση του αγώνα.Με τις απεργίες πείνας,απόπειρα απόδρασης,συνεχή άρνηση εξευτελιστικών ελέγχων μέσα στις φυλακές,συνεχίζοντας διαλεκτικά την διεθνοποίηση του αντάρτικου και της αλληλεγγύης μέσω του εγχειρήματος της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας/Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου(FAI-IRF),δηλώνουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει,κι ότι όλα συνεχίζονται κάνοντας ούτε ένα χιλιοστό πίσω.
  Σύντροφοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σας απευθύνουμε έναν εγκάρδιο χαιρετισμό και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.Την αλληλεγγύη μας σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση,στον αναρχικό επαναστάτη Θ.Μαυρόπουλο και σε όλους όσους διώκονται για την ανατρεπτική τους δράση.


Υ.Γ:Τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο,η συντρόφισσα και μέλος της Σ.Π.Φ Όλγα
Οικονομίδου βρίσκεται σε κελί απομόνωσης,με κάμερα παρακολούθησης στις φυλακές Διαβατών μετά από μεταγωγή της και άρνησή της σε εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο.
Να γκρεμίσουμε κάθε φυλακή και το καθεστώς απομόνωσης των συντρόφων.


Συνεργασία για το σαμποτάζ και τον βανδαλισμό

ΤΑ ΑΤΑΚΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ!


Η "ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μάη έδωσαν μια γερή γροθιά στο σάπιο πολιτικό σύστημα, στην αστική τάξη και σ’ όλα τα κόμματά της, στους κάθε είδους «σωτήρες» και επίδοξους διαχειριστές του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού. Εκφράστηκε και αποτυπώθηκε η επίδραση του τεράστιου κύματος αγώνων, των απεργιών και των καταλήψεων, της γενικευμένης ανυπακοής και των εξεγερσιακών διαδηλώσεων. Η χωρίς προηγούμενο προεκλογική τρομοκρατία από την χούντα της συγκυβέρνησης και τα κόμματα της χρεοκοπίας («ευρώ ή δραχμή», «θα γίνουμε Βόρεια Κορέα», «δεν θα υπάρχουν γάλατα στα ράφια, δεν θα έχουμε ψωμί και πετρέλαιο»!) όχι μόνο δεν έπιασε τόπο, αλλά οδήγησε στην εκλογική και πολιτική τους συντριβή. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα γύρισαν την πλάτη σ’ αυτά τα εκβιαστικά, φασιστικά διλήμματα και απειλές.
Μπαίνουμε σε ανοιχτή και ίσως παρατεταμένη κυβερνητική κρίση, που δείχνει την εξαιρετική αδυναμία του πολιτικού συστήματος να σταθεροποιηθεί, έστω και προσωρινά, για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Όλα βρίσκονται στον αέρα: τα μνημόνια, οι δανειακές συνθήκες, τα βάρβαρα μέτρα τους, οι πολιτικές της υποτέλειας… και ακόμη «η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και του ευρώ», δηλ. βασικοί πυλώνες του αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα.
Η χαρά, η ανάταση, οι ελπίδες είναι δίκαιες, για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και τη νεολαία, που θέλουν μια ανακούφιση ή απαλλαγή από τις Μνημονιακές δυνάμεις και πολιτικές της καταστροφής. Όμως, κανένα εκλογικό αποτέλεσμα και αναμέτρηση δεν μπορεί να σταματήσει την χρεοκοπία και κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού, την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας καθημερινά (η επίσημη ανεργία έφτασε το 21,7% και στους νέους (15-24 χρονών) αγγίζει το 54%), την ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, τον Αρμαγεδώνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, αν δεν πάρουμε οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια μας με μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες.
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Καμία κυβέρνηση, ιδιαίτερα από δυνάμεις, που είναι έτοιμες για κάθε κωλοτούμπα και συμβιβασμό με την ΕΕ ή τους καπιταλιστές και  που δεν θέλουν να θίξουν τα «ιερά και όσια» του συστήματος, δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Καμία διέξοδος επίσης δεν υπάρχει  με τις οποιεσδήποτε  διασπαστικές και σεχταριστικές πολιτικές, των ξεχωριστών απεργιών, συγκεντρώσεων κλπ, στο όνομα κάποιας «καθαρότητας». Όπλα μας είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και οι αγώνες.  
Μόνη λύση και διέξοδος είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, στη ριζοσπαστικοποίηση που απλώνεται στην ελληνική κοινωνία, στην αναζήτηση για κάτι ριζικά διαφορετικό. Να οργανωθούμε, στα Σωματεία μας, να στήσουμε παντού Επιτροπές Αγώνα ή Επιτροπές Δράσης για την καταγγελία και κατάργηση των Μνημονίων και όλων των βάρβαρων μέτρων, για τη διαγραφή του χρέους – και να εξαπολύσουμε ένα νέο κύμα αγώνων, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στην πλατεία συντάγματος και σε όλες τις πλατείες, να οργανώσουμε εμείς οι ίδιοι τους δικούς μας αγώνες, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις:
·         Άμεση κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, των βάρβαρων μέτρων
·         Διαγραφή του Χρέους
·         Έξω από Ευρώ και Ε.Ε. ― Όχι στους εκβιασμούς «ευρώ ή χρεοκοπία και δραχμή»
·           Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων-κλειδιά της οικονομίας με Εργατικό-Κοινωνικό Έλεγχο
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, η «Αντεπίθεση στο Εμπόριο» είναι μέρος της «Αντεπίθεσης των Εργαζομένων», της συνδικαλιστικής παράταξης - δύναμης που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί μέσα από άμεσους, αποφασιστικούς και δυναμικούς αγώνες και κινητοποιήσεις να ανοίξει και να δείξει τον δρόμο της νίκης για τους εργαζόμενους. Οι αγώνες στο εστιατόριο banquet, στα Applebees, στα Goodys, στα ζαχαροπλαστεία Χατζή, στα φροντιστήρια Σύστημα, στου Πεχλιβανίδη, στου Μπαχαράκη και αλλού,  αποτέλεσαν και αποτελούν παραδείγματα για το πώς πρέπει να παλεύουμε και να νικάμε. Για να υπερασπίσουμε κάθε θέση εργασίας και κάθε δικαίωμα χρειάζεται πλέον αποφασιστικούς, μαχητικούς και αυτο-οργανωμένους αγώνες. Χρειάζεται να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο του από τα πάνω ή του δια αντιπροσώπων συνδικαλισμού, του συμβιβασμού αλλά και της αναβλητικότητας έως τη στιγμή που θα αλλάξουν οι συσχετισμοί.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ο μοναδικός δρόμος για να σώσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας αλλά και την ίδια την κοινωνία από τον Αρμαγεδώνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν  οι καπιταλιστές, οι εργοδότες μας, οι αστικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι κάθε λογής δανειστές και τραπεζίτες είναι οι πιο άμεσοι, αποφασιστικοί και ανυποχώρητοι αγώνες και το κλειδί ή το κρίσιμο σημείο για αυτό είναι το θέμα της άμεσης/ενεργητικής συμμετοχής του καθενός στην οργάνωση αυτών των αγώνων. Με επιτροπές αγώνα μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα σε κάθε μαγαζί, επιχείρηση, στον Φωκά, στα Hondos, στα Public, στα Metropolis, στα ΚΟΥ – ΚΟΥ, στα Carrefour, στα ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ και παντού να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια, να ενωθούμε, να συντονιστούμε και να δράσουμε μαζί. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Έτσι θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς, έτσι θα αντιμετωπίσουμε την λυσσασμένη επίθεση των εργοδοτών, έτσι θα δυναμώσουμε το Σωματείο μας και τη φωνή μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, στηρίξτε την «Αντεπίθεση στο Εμπόριο» και την «Αντεπίθεση των Εργαζομένων», για να οικοδομήσουμε μια νέα  αγωνιστική και ταξική δύναμη, για να βγούμε νικητές στην σκληρή, ανελέητη σύγκρουση που ανοίγεται μπροστά μας, για να ανοίξουμε τον δρόμο στην οριστική ανατροπή και την ριζική  διέξοδο από την κρίση. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας ενάντια στα αμύθητα κέρδη/πλούτη μιας χούφτας καπιταλιστών, των δανειστών-τοκογλύφων και των τραπεζιτών.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ στο ΕΜΠΟΡΙΟ ”
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7μμ
ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΙΣΚΡΑ, ΑΜΥΝΤΑ 12, ΕΝΑΝΤΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, στηρίξτε-ψηφίστε την «Αντεπίθεση των Εργαζομένων»
(:       2310265730    &  6982268508,     e-mail: ergatiki@yahoo.gr

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ



Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επέδειξε και φέτος δυναμική παρουσία στον ευρωπαϊκό χάρτη τουρισμού με τη συμμετοχή της σε μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και με στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία εκείνων των ευνοϊκών συνθηκών που θα προάγουν την τουριστική σεζόν που ήδη ξεκίνησε. Η αυλαία της τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας, μία ανάσα πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, έπεσε με την έκθεση «IMEX 2012» στην Φρανκφούρτη (22-24 Μαΐου), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση για το συνεδριακό τουρισμό και τα ταξίδια κινήτρων με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους εννέα χιλιάδες, από τους οποίους η πλειοψηφία είναι επαγγελματίες του τουρισμού.

Η Περιφέρεια συμμετείχε πρώτη φορά στην εν λόγω έκθεση, η οποία κλείνει μία δεκαετία ζωής, με στόχο να διερευνήσει τις προοπτικές προσέλκυσης τουριστών κι επισκεπτών στη Θεσσαλία με αφορμή τις επαγγελματικές και συνεδριακές τους υποχρεώσεις. Ο Περιφερειάρχης κ.Αγοραστός διαισθανόμενος τις σύγχρονες τάσεις στον τουρισμό και την ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών και πιο ελκυστικών μορφών και προτάσεων τουρισμού, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο άνοιγμα του Θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος στη διεθνή αγορά του συνεδριακού τουρισμού και των επαγγελματικών ταξιδιών.

Ο συνεδριακός τουρισμός αντιπροσωπεύει μια σημαντική αγορά σε διεθνές επίπεδο που έχει τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιεί τα οφέλη που προκύπτουν από τις αφίξεις επισκεπτών. Πράγματι, αυτές οι τάσεις επιβεβαιώθηκαν και φέτος καθώς στην έκθεση διαπιστώθηκε αύξηση 21% στα επαγγελματικά ραντεβού μεταξύ εκθετών κι αγοραστών/ενδιαφερομένων με τις συναντήσεις να αγγίζουν τις 64 χιλιάδες και τα σεμινάρια/workshops τα 140, σε μια προσπάθεια διάχυσης της πληροφορίας σχετικά με τους προορισμούς επαγγελματικών ταξιδιών και συνεδρίων.

Τα εξειδικευμένα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (κκ. Θλιβερού Μαρία –Δ/ντρια Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, Φαργκάνη Μερόπη από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και Χρόνη Βασιλική από το τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας) στις συναντήσεις που είχαν με επαγγελματίες του τουρισμού προέβαλλαν αναλυτικά το συνεδριακό δυναμικό της Θεσσαλίας συνοδεύοντάς τις συναντήσεις τους αυτές με την παρουσίαση και διανομή σε ψηφιακή μορφή του «Οδηγού Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλίας» (επιμέλειας Ευάγγελου Κάβουρα, υπαλλήλου του τμήματος Εμπορίου & Τουρισμού των ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων), πολυσέλιδου οδηγού που συντάχτηκε έπειτα από έρευνα μηνών για τις συνεδριακές υποδομές και υπηρεσίες της Θεσσαλίας και ο οποίος αναμένεται να εκδοθεί και σε έντυπη μορφή προκειμένου να διευκολύνει τη διάδοση της Θεσσαλικής συνεδριακής υποδομής στους επαγγελματίες. Με σύνθημα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ -ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ» παρουσιάστηκαν στους ενδιαφερομένους οι επιλογές συνδυασμού αναψυχής κι εργασίας σε Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα, με τις επιλογές αυτές να παραμένουν ανεξάντλητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι προοπτικές από το άνοιγμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική αγορά των συνεδρίων και των events διαφαίνονται καταρχήν ενθαρρυντικές και δε μας απομένει παρά να διαπιστώσουμε τα αποτελέσματα και τα οφέλη αυτής της νέας προσπάθειας.

Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στον Πειραιά – Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη – Τραυματισμός επιβάτη στο λιμένα Σάμου – Ημιβύθιση Δ/Ξ –Υ/Φ «ΙΩΑΝΝΗΣ Μ.» στην Παραλία Άστρους


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στον προβλήτα «Λεμονάδικα» του λιμένα Πειραιά από προσωπικό της Διοίκησης Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, 25χρονος αλλοδαπός διότι βρέθηκε να κατέχει εντός του ταξιδιωτικού του σάκου επιμελώς κρυμμένη μια (01) πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μεικτού βάρους 800 γραμμαρίων. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.
====================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη, όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα με 23χρονο οδηγό ανετράπη της πορείας της μετά από πρόσκρουσή της στο πίσω μέρος αστικού λεωφορείου.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 23χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τοπικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

====================

Η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού επιβάτη κατά τη διάρκεια αποβίβασής του από το Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 07.
Συγκεκριμένα ο ελαφρύς τραυματισμός του 37χρονου επιβάτη προήλθε από τη ρίψη βιλάι (μικρό σχοινί) από το πλοίο.
Ο τραυματισθείς διεκομίσθη συνοδεία προσωπικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, απ’ όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

=====================

Οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου και Παραλίας Άστρους ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ημιβύθισης Δ/Ξ–Υ/Φ «ΙΩΑΝΝΗΣ Μ.» Ν.Π. 9048 στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Κρυονερίου Αρκαδίας, άνευ πληρώματος.
Στο σημείο έσπευσαν προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και πλωτά περιπολικά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι Δ/Ξ–Υ/Φ, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο και προσδεμένο σε δέστρες από την πρύμνη στην ξηρά, είχε ημιβυθιστεί ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Παραλίας Άστρους.

Προωθούνται οι δεσμοί επικοινωνίας των Δήμων Σκοπέλου και Χορέζου

Στην κατεύθυνση της σύσφιξης σχέσεων κινούνται ο Δήμος Σκοπέλου και ο Δήμος Χορέζου της Ρουμανίας, με φόντο την τέχνη της κεραμικής, που αποτελεί σήμα κατατεθέν και των δύο περιοχών. Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η αδελφοποίηση των δύο περιοχών και γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Χορέζου, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Ρουμανία. Η επίσκεψη του Δημάρχου Σκοπέλου θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου και στην διάρκεια της παραμονής του στον Δήμο Χορέζου, o κ. Μιχελής θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς της συγκεκριμένης περιοχής. Οι πρώτες επαφές με την συγκεκριμένη περιοχή της Ρουμανίας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης της Ρουμανίας, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Σκοπέλου, παρουσιάζοντας έντυπο και οπτικό υλικό. Στόχος και προσδοκία και των δύο πλευρών, είναι η ανάπτυξη κοινών εκθέσεων, δράσεων και νέων προοπτικών, στο πεδίο της συνεργασίας και των πολιτιστικών ανταλλαγών. Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή της Σκοπέλου έχει αναπτύξει δεσμούς με την περιοχή των Βαλκανίων και στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι προσπάθειες που αποσκοπούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας από τις βαλκανικές χώρες.
ΓΛ. ΥΔΡ.


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Διεθνές συμπόσιο στη Σκόπελο

Διαπρεπείς επιστήμονες θα βρεθούν στην Σκόπελο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 1ο Παγκόσμιο Συμπόσιο για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (1st International Symposium on Restorative Justice and Human Rights) που θα διεξαχθεί στο νησί, στο διάστημα μεταξύ 3ης και 7ης Ιουνίου.
Πρόκειται για υψηλού επιπέδου επιστημονική συνάντηση παγκοσμίου εμβέλειας συμμετεχόντων, στους τομείς της φιλοσοφίας του δικαίου, της εγκληματολογίας, των νομικών επιστημών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προερχομένων από τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη και Νότιο Αφρική. Το Συμπόσιο συνδιοργανώνουν το Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και πρώην Αντιπρύτανις κ. Βάσω Αρτινοπούλου και ο ιδρυτής και γενικός Διευθυντής του οργανισμού Independent Academic Research Studies (IARS) Dr. Theo Gavrielides, με έδρα το Λονδίνο. Οι εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Συμποσίου για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα δημοσιευθούν σε ειδικό τόμο από τον εκδοτικό οίκο του Καναδά DeSitter Publications. Η τελετή έναρξης και το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων ακαδημαϊκών θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου στο Αρχοντικό Βακράτσα, από εκπρόσωπο του Δήμου Σκοπέλου. Στο μεταξύ ο Δήμος Σκοπέλου έχει ήδη αποστείλει στους συμμετέχοντες επιστολή υποδοχής και σχετικό ενημερωτικό υλικό για το νησί.
Η τελετή λήξης των εργασιών του Παγκόσμιου Συμποσίου θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Σκοπέλου, την 7η Ιουνίου. Θα προηγηθεί η ξενάγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο από την Προϊσταμένη της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου. Το Ασκληπιείο, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία των Βορείων Σποράδων, είναι «το μοναδικό ιερό όχι μόνο του Ασκληπιού αλλά γενικά ιερό θεότητας το οποίο έχει εντοπιστεί, ανασκαφεί, μελετηθεί και αναδειχθεί σε επίπεδο νησιών των Βορείων Σποράδων» όπως αναφέρει η προϊσταμένη της ΙΓ΄ Εφορείας. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες διατυπώνονται από τους διοργανωτές στους επαγγελματίες της Σκοπέλου και την Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου για την υποστήριξη του επιστημονικού γεγονότος. Επίσης, άλλοι φορείς που υποστήριξαν την διοργάνωση του Παγκοσμίου Συμποσίου είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, το Neapolis University of Pafos και ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου «Αργώ».
Σημαντικό μνημείο
Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ασκληπιείου στον οικισμό της Σκοπέλου, που βρίσκεται στην παραλιακή θέση "Λειβάδι-Αμπελική", αναδείχθηκε στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ/ΠΕΠ Θεσσαλίας κατά τα έτη 2007-2008 και είναι πλέον επισκέψιμος για το κοινό. Το Ασκληπιείο της αρχαίας Πεπαρήθου βρίσκεται μέσα στα όρια της σημερινής πόλης της Σκοπέλου και έχει ταυτισθεί με βάση επιγραφικά τεκμήρια, όπως αναθηματικές επιγραφές στον Ασκληπιό και σφραγίσματα σε κεράμους στέγης που φέρουν το όνομα του θεού. Εντοπίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, οπότε και πραγματοποιήθηκε μια σύντομη ανασκαφική έρευνα από τον αρχαιολόγο A. Λιάγκουρα. Κατά την τελευταία εικοσιπενταετία το Ασκληπιείο αποτελεί αντικείμενο συνεχούς μέριμνας και έρευνας της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με πιο σημαντικές ανασκαφικές περιόδους εκείνες των ετών 2002 και 2007-2008. Οι ανασκαφές αποκάλυψαν το νότιο τμήμα του ιερού, η ίδρυση του οποίου ανάγεται στον 5ο αιώνα π.Χ., ενώ η λειτουργία του διαρκεί σε όλη την κλασική και την ελληνιστική εποχή.
Η κύρια οικοδομική φάση περιλαμβάνει μια στοά με επιμελημένη τοιχοδομία που χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.X. και περιβάλλει την εσωτερική αυλή, στην οποία βρέθηκε ορθογώνιος κτιστός βωμός-εσχάρα προσφορών. Από το Ασκληπιείο προέρχονται σημαντικά μαρμάρινα κινητά ευρήματα, όπως αγάλματα μικρών παιδιών, ανάγλυφα, βάσεις αναθηματικών μνημείων, καθώς επίσης και πήλινα ειδώλια, καλής ποιότητας ερυθρόμορφη αττική κεραμική, πολλά αργυρά και χάλκινα νομίσματα από διάφορες περιοχές του αρχαίου ελληνικού κόσμου που αποτελούν ενδείξεις της εμβέλειας του ιερού.

ΚΚΕ: Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους

Βήμα προσέγγισης των ανέργων που αυξάνονται μέρα με τη μέρα κάνει το ΚΚΕ, προτείνοντας επίδομα ανεργίας σε όλους τους μη έχοντες εργασία, χωρίς προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα, το κόμμα διεκδικεί μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε την άμεση στήριξη των ανέργων με ειδικές μέριμνες, όπως πληρωμή εκ μέρους τους του 30% των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο), δωρεάν κάρτες μεταφορών στα δημόσια μέσα, σταμάτημα της πληρωμής των δανείων τους, μη προσαύξησή τους με τόκους κατά την επανέναρξη αποπληρωμής τους και κατάργηση κατασχέσεων για χρέη.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε ανέργους του Πειραιά, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού, είπε ότι αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ που «πρέπει να γίνουν μέτωπα πάλης, διεκδίκησης, αντιπαράθεσης και ρήξης» τις έχουν καταψηφίσει 3 φορές, ως νομοσχέδια υποβληθέντα από το ΚΚΕ, «τα κόμματα εκείνα που λέγοντας ότι πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στην ΕΕ και στο ευρώ, κάνουν ταυτόχρονα λαθρεμπόριο ελπίδας εις βάρος 1.200.000 ανέργων προσβλέποντας στην υφαρπαγή ψήφων, ενώ το μόνο που υπόσχονται είναι να αυξηθεί κατά τι το επίδομα ανεργίας».

«Δεν θεωρούμε μοναδικό μέτρο την αύξηση του επιδόματος ανεργίας» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί, καθώς καθημερινά κλείνουν μικρομάγαζα, αγρότες σταματάνε την παραγωγή, ενώ η πρώτη προϋπόθεση για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι να μειωθεί το προσωπικό.

«Η εισαγωγή και η χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας, θα επιτρέψει τη μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση των μισθών», πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι γενικά ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους, ενώ πρόσθεσε ότι αν γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα το πολύ να δημιουργηθούν 5000 θέσεις εργασίας, σε έργα που θα διαρκέσουν ένα περίπου έτος, ενώ μετά η λειτουργία των μονάδων θα γίνεται με πολύ λίγους εργαζόμενους.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους άνεργους να γίνουν «δύναμη κρούσης του λαϊκού κινήματος, διαφορετικά έρχονται πολύ χειρότερες μέρες», ενώ πρόσθεσε ότι τίποτα δεν θα γίνει από αυτά που λέγονται για κατάργηση του Μνημονίου από «μια αριστερή κυβέρνηση που θα εκμεταλλευθεί το καλό κλίμα της Ευρώπης».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα θέλει το ΚΚΕ αποδυναμωμένο «γιατί εκείνο που τους φοβίζει είναι ότι η κρίση θα χειροτερέψει και η ύπαρξη ενός ισχυρού ΚΚΕ στον πυρήνα του λαϊκού κινήματος θα λιπαίνει το χώμα των ταξικών αγώνων» και πρόσθεσε ότι «φοβούνται το αύριο όμως οι ρίζες που βάζουμε είναι βαθιές, και θα ανθίσουν διαφορετικά».

ΚΚΕ: Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους

Βήμα προσέγγισης των ανέργων που αυξάνονται μέρα με τη μέρα κάνει το ΚΚΕ, προτείνοντας επίδομα ανεργίας σε όλους τους μη έχοντες εργασία, χωρίς προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα, το κόμμα διεκδικεί μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε την άμεση στήριξη των ανέργων με ειδικές μέριμνες, όπως πληρωμή εκ μέρους τους του 30% των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο), δωρεάν κάρτες μεταφορών στα δημόσια μέσα, σταμάτημα της πληρωμής των δανείων τους, μη προσαύξησή τους με τόκους κατά την επανέναρξη αποπληρωμής τους και κατάργηση κατασχέσεων για χρέη.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε ανέργους του Πειραιά, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού, είπε ότι αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ που «πρέπει να γίνουν μέτωπα πάλης, διεκδίκησης, αντιπαράθεσης και ρήξης» τις έχουν καταψηφίσει 3 φορές, ως νομοσχέδια υποβληθέντα από το ΚΚΕ, «τα κόμματα εκείνα που λέγοντας ότι πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στην ΕΕ και στο ευρώ, κάνουν ταυτόχρονα λαθρεμπόριο ελπίδας εις βάρος 1.200.000 ανέργων προσβλέποντας στην υφαρπαγή ψήφων, ενώ το μόνο που υπόσχονται είναι να αυξηθεί κατά τι το επίδομα ανεργίας».

«Δεν θεωρούμε μοναδικό μέτρο την αύξηση του επιδόματος ανεργίας» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί, καθώς καθημερινά κλείνουν μικρομάγαζα, αγρότες σταματάνε την παραγωγή, ενώ η πρώτη προϋπόθεση για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι να μειωθεί το προσωπικό.

«Η εισαγωγή και η χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας, θα επιτρέψει τη μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση των μισθών», πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι γενικά ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους, ενώ πρόσθεσε ότι αν γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα το πολύ να δημιουργηθούν 5000 θέσεις εργασίας, σε έργα που θα διαρκέσουν ένα περίπου έτος, ενώ μετά η λειτουργία των μονάδων θα γίνεται με πολύ λίγους εργαζόμενους.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους άνεργους να γίνουν «δύναμη κρούσης του λαϊκού κινήματος, διαφορετικά έρχονται πολύ χειρότερες μέρες», ενώ πρόσθεσε ότι τίποτα δεν θα γίνει από αυτά που λέγονται για κατάργηση του Μνημονίου από «μια αριστερή κυβέρνηση που θα εκμεταλλευθεί το καλό κλίμα της Ευρώπης».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα θέλει το ΚΚΕ αποδυναμωμένο «γιατί εκείνο που τους φοβίζει είναι ότι η κρίση θα χειροτερέψει και η ύπαρξη ενός ισχυρού ΚΚΕ στον πυρήνα του λαϊκού κινήματος θα λιπαίνει το χώμα των ταξικών αγώνων» και πρόσθεσε ότι «φοβούνται το αύριο όμως οι ρίζες που βάζουμε είναι βαθιές, και θα ανθίσουν διαφορετικά».

Βόλος: ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

kkeΔεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε τις πληροφορίες, για το αν θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό Μαγνησίας, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Γ. Λούμας, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε λίγες ώρες, το πολύ αύριο, θα ανακοινωθούν από τα κεντρικά τα ψηφοδέλτια για όλη την Ελλάδα, οπότε και θα διαπιστωθεί αν η σχετική πληροφόρηση είνια σωστή ή εσφαλμένη. Βέβαια άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής ο μέχρι πρόσφατα βουλευτής Απ. Νάνος. Εν αναμονή λοιπόν...

Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής στο νησί του Παπαδιαμάντη

ASKHSH SKIATHOSΆσκηση μεγάλης κλίμακας διοργανώθηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου σήμερα το πρωί. Στην άσκηση συμμετείχαν πέραν των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Δασαρχείο, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δ. Σκιάθου, η Δημοτική Αστυνομία Σκιάθου κι εθελοντικές ομάδες του νησιού.  
Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά εντός του βιοτόπου των Κουκουναριών, η οποία λόγω του πευκοδάσους και των πολύ ισχυρών ανέμων έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις σε έκταση 1500 τμ, θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο τον βιότοπο, που αποτελεί μνημόνιο φυσικού πλούτου NATURA, με το μοναδικό δάσος κωνοφόρων, όσο και τους πολίτες που βρίσκονται στην  περιοχή.
Σύμφωνα με το σενάριο, άμεσα έσπευσαν υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα που περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύσεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου. Ταυτόχρονα, από την πλευρά της θάλασσας το Λ.Σ. με πλωτό σκάφος συνέδραμε στην απομάκρυνση του κόσμου, που είχε εγκλωβιστεί στην παραλία, ενώ η εκκένωση της περιοχής ολοκληρώθηκε από ξηράς με λεωφορεία που διέθεσε ο  Δ. Σκιάθου.
Το σημείο επιλέχθηκε, από τον Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, πυραγό Λιακόπουλο Γεώργιο,  ώστε να δοθεί βαρύτητα στην εκκένωση χώρου  και την βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας και συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών,ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ για το έτος 2012.

Powered By Blogger