Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Νέκρες 13 χελώνες caretta-caretta


Συνολικά 13 νεκρές θαλάσσιες χελώνες caretta-caretta και ένα δελφίνι σε προχωρημένη σήψη, εντοπίσθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, από επόπτες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας στην παραλία του Απαλού Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι χελώνες είχαν ξεβραστεί από τη θάλασσα το τελευταίο 24ωρο, σε μια απόσταση επτά χιλιομέτρων, από τον Απαλό έως και τη λιμνοθάλασσα Λακκί.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, αλλά και ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας "Αρχέλων" προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια για τους μαζικούς θανάτους.

Σύμφωνα με τον συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, Ελένη Μακρυγιάννη, "το φαινόμενο του μαζικού ξεβράσματος που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και λύπη, δεν έχει παρατηρηθεί ξανά και σε τέτοια έκταση τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, ενώ αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε από τους αρμόδιες αρχές και φορείς".

Βρες ένα λόγο για να μην κάνεις απεργία… [15ΜΑΗ - Απεργία στον κλάδο του βιβλίου]

προκήρυξη του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής για την Απεργία της 15ης Μάη στον κλαδο του βιβλίου
[ η ακόλουθη απεργιακή προκήρυξη σε pdf ]

Βρες ένα λόγο για να μην κάνεις απεργία…
- Μήπως να μη ρισκάρω να «μπω στο μάτι» του αφεντικού; Να αποφύγω την απόλυση, να βολευτώ με ό,τι μπορώ…
Η εποχή του «εγώ ελπίζω να τη βολέψω» έχει τελειώσει οριστικά. Όσο δεν λέμε τα δικά μας όχι, τόσο τα αφεντικά «βρίσκουν και τα κάνουν». Μπροστά στη γενικευμένη και οργανωμένη επίθεση των εργοδοτών, κανείς δεν είναι πια εξασφαλισμένος από απολύσεις, περικοπές και εκβιασμούς. Είναι σημαντικό, περισσότερο παρά ποτέ, όλοι και όλες μαζί να αντιστεκόμαστε καθημερινά στους χώρους εργασίας και να δείχνουμε ότι δεν υποτασσόμαστε στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν. Όσο προωθείται ο ανταγωνισμός μεταξύ των εργαζομένων (αλλά και των ανέργων), τόσο πρέπει να συσπειρωνόμαστε και να απαντάμε συλλογικά για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.
- Είναι όμως δυνατόν να αρνηθώ την ατομική σύμβαση που με εξασφαλίζει κάπως; Μπορώ να ζητάω αυξήσεις σε μισθούς ή υπογραφή συλλογικών συμβάσεων;
Εάν στους εργασιακούς μας χώρους μπορέσουμε να χτίσουμε έναν τρόπο συνεύρεσης μεταξύ μας ως συνάδελφοι, εάν προσπαθήσουμε να κρατάμε μια συλλογική στάση απέναντι στα προβλήματά μας, τότε ναι, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στο νέο εργασιακό μοντέλο των ατομικών συμβάσεων και του κοινωνικού κανιβαλισμού. Δεν είναι δα και έγκλημα να διεκδικούμε συλλογικές διαπραγματεύσεις και να αξιώνουμε μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
- Ναι, αλλά η επιχείρηση εδώ και καιρό πάει χάλια. Μήπως να υπομείνω κι εγώ κάποιες θυσίες για το καλό της, ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο;
Είδαμε και τις εταιρίες που συνεχίζουν να κάνουν τζίρο ή να επεκτείνονται, πώς διστάζουν να μειώσουν μισθούς ή να απολύσουν υπαλλήλους… Σήμερα, καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τη δική τους κρίση, χθες όμως δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους. Όταν μιλάνε για θυσίες, εννοούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους με τη μείωση των μισθών. Καταργούν εργασιακά κεκτημένα που έχουμε κατακτήσει με αγώνες. Αντί οι εργαζόμενοι να είμαστε τα θύματα, χρειάζεται να αντισταθούμε και να ανακτήσουμε το έδαφος, χρειαζόμαστε νέους αγώνες.
- Εντάξει, αλλά εδώ καταρρέουν τα πάντα, η οικονομία της χώρας κινδυνεύει. Μπορώ να κάνω εγώ κάτι από μόνος μου;
Μα κάθε φορά που το σύστημά τους, ο καπιταλισμός, βρίσκεται σε κρίση, οι πολιτικοί και οικονομικοί εκφραστές του, στο όνομα της “εθνικής ενότητας”, ζητούν από τους εργαζόμενους να “σώσουν την κατάσταση”. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε τέτοιες εποχές είναι που πρέπει να κινητοποιούμαστε συλλογικά, να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να προτάσσουμε τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια, ακόμα και στο μικροπεριβάλλον μας, στο χώρο που εργαζόμαστε και συναντάμε τους συναδέλφους μας.

Τι κάνουμε
Στη σημερινή πραγματικότητα της άγριας λιτότητας, του αυταρχισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού, δεν μας μένει παρά να αρνηθούμε αυτήν την πραγματικότητα. Εμείς επιλέγουμε να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς των αφεντικών για μειώσεις στους -ήδη ανεπαρκείς για τις ανάγκες μας- μισθούς. Οι εργοδότες του κλάδου αποφεύγουν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης ενώ στήνουν νέο σωματείο (ΕΝΕΛΒΙ). Κάθε ατομική διαπραγμάτευση οδηγεί στον ανταγωνισμό μεταξύ μας και υπονομεύει κάθε σχέση συναδελφικότητας και αλληλεγγύης. Στο νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο που προωθούν, προσπαθούν να μας χωρίσουν σε επισφαλείς εργαζόμενους και ανέργους, σε φτωχούς και φτωχότερους. Η δική μας απάντηση είναι οι συλλογικοί αγώνες για την αξιοπρέπειά μας, για να μη ζήσουμε σαν δούλοι, για να οικοδομήσουμε μία νέα κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
Η συλλογική μας δράση δεν αρχίζει ούτε σταματά με μία κλαδική απεργία. Δημιουργούμε πυρήνες αντίστασης σε κάθε εργασιακό χώρο, οργανώνοντας συνελεύσεις, συζητώντας με συναδέλφους, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα που έχουμε όλοι στην εργασία. Στις πιέσεις και τους εκβιασμούς για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, απαντάμε με συλλογικοποίηση στο χώρο δουλειάς, επιδιώκουμε μέσα από σωματειακή επιτροπή ή ακόμα και επιχειρησιακό σωματείο -σε μεγάλους χώρους δουλειάς- τη συλλογική διαπραγμάτευση για όλους τους εργαζόμενους. Στεκόμαστε δίπλα στον καθένα, είτε είναι ωρομίσθιος, είτε μερικής ή πλήρους απασχόλησης. Προσπαθούμε να έχουμε μια κοινή πορεία αναπτύσσοντας δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Προσφέρουμε όπου μπορούμε την ηθική, ψυχολογική και υλική μας συμπαράσταση. Οργανώνουμε τις δράσεις μας συλλογικά και από τα κάτω. Εντάσσουμε τις μικρές και τις μεγάλες μάχες μας σε έναν ευρύτερο αγώνα, εντός και εκτός των χώρων δουλειάς, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της εξαθλίωσης.
- Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό προτάσσουμε τους συλλογικούς μας αγώνες.
- Απαιτούμε μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ :
ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΗ
 
[απεργιακή συγκέντρωση-πορεία : 10.30πμ, Σόλωνος & Ασκληπιού]
 
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής
Λόντου 6 (β΄ όροφος), Εξάρχεια / 210-3820537 / sylyp_vivliou@yahoo.gr / bookworker.wordpress.com
 
http://bookworker.wordpress.com/

Παντελής Καψής: Ευθύνη των κομμάτων να βρεθεί λύση

Είναι ευθύνη των κομμάτων να βρουν μια λύση και να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να μην πάμε σε νέες εκλογές, τόνισε στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.

Το αποτέλεσμα δείχνει ένα πολυκερματισμό των πολιτικών δυνάμεων, με άνοδο των ακραίων κομμάτων, σημείωσε λέγοντας ότι αν και οι συνεργασίες δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξει σύγκλιση απόψεων, όπως η επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου, αλλά και η θέληση για παραμονή στο ευρώ.

Ο κ. Καψής τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις αλλά και να αυξηθεί σημαντικά η ανταγωνιστικότητα της χώρας, ώστε να αποφευχθούν νέα μέτρα και περικοπές μισθών και χαρακτήρισε λάθος την απαίτηση για μείωση του ελλείμματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οδήγησε σε ύφεση.

Όσο για την επόμενη ημέρα των εκλογών , τόνισε ότι είτε θα βρεθεί λύση με κυβέρνηση συνεργασίας, ή αναγκαστικά θα πάμε σε νέες εκλογές.

Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι μέσα στο πλαίσιο των ευρύτερων πολιτικών ζυμώσεων , να ιδρυθεί και κόμμα τεχνοκρατών.

Ούτε ο... Μέσι τέτοιο γκολ!


Ούτε ο... Μέσι τέτοιο γκολ!
Τρέλανε όλη την Ελλάδα ο Κλωναρίδης με το γκολ της χρονιάς - Η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα και πάλι 2-0 τον αγαπημένο της πελάτη Παναθηναϊκό - Το άλλο γκολ ο εξαιρετικός Μάκος - Δοκάρι είχε επίσης η Ένωση με τον Λεονάρντο - Το aek365 ήταν στο Στάδιο όπου σας μετέφερε παραλειπόμενα, LIVE το ματς και CHAT όπου μπορείτε να σχολιάζετε την αναμέτρηση


Των ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ
Αυτή μάλιστα, δεν είναι απλά ΑΕΚ, είναι ΑΕΚΑΡΑ! Με τακτική, με πλάνο, με καλή απόδοση, με πάθος, με πείσμα, με γκολ μαγεία! 2-0 ξανά φέτος τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ μπαίνει ξανά στο κόλπο της πρώτης θέσης των πλέι οφ. Μακρινό όμως αυτό. Η ομάδα πρέπει να κρατήσει αυτό το ματς. Να την ανεβάσει ψυχολογικά και να προχωρήσει. Με την καλή της εμφάνιση, με το άνετο 2-0 επί του Παναθηναϊκού, με τον Μάκο να κάνει ματσάρα και να ανοίγει το σκορ. Με τον Κλωναρίδη όμως να μπαίνει και τον... μπαγάσα να κλέβει την παράσταση όταν έβαλε γκολ της χρονιάς στο 80'. Ένα γκολ που ακόμα και ο Μέσι θα πρέπει να δει... Εκτός αυτών; Ένα δοκάρι, δύο κλασικές ευκαιρίες και ένα πέναλτι πεντακάθαρο στο πρώτο ημίχρονο και στο 1-0, σε χέρι του Βύντρα, που έγινε... κόρνερ.
Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς όπως έπρεπε: σαν μία ομάδα που ήθελε να πάρει ένα ντέρμπι. Με τσαμπουκά, πλάνο, δύναμη, καλή τακτική. Ο Κωστένογλου διάβασε καλά, αυτή τη φορά, τον αγώνα και έκανε κίνηση... ματ στον Φερέιρα. Έπαιξε με 4-1-2-3 έχοντας τον Γεωργέα σαν «κόφτη» δεξιά του τον Καφέ και αριστερά τον Μάκο. Ο Μάκος, θυμίζουμε πως είχε παίξει σε αυτή τη θέση έχοντας πιο ελεύθερο ρόλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και στο περσινό ματς του Κυπέλλου με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Είχε κάνει εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο τότε. Το επανέλαβε και απόψε. Σαν αριστερό χαφ, πίεζε ψηλά, έκοβε, έτρεχε. Είχε πιο καθαρό μυαλό, καθώς είχαν φύγει οι πολλές αμυντικές ευθύνες από πάνω του. Αυτές ανέλαβε ο Γεωργέας, που αν εξαιρέσουμε το πρώτο 20λεπτο όπου έτρεχε πάνω - κάτω, δεξιά - αριστερά έπειτα σωστά... ηρέμησε κρατώντας τη θέση του. Η ΑΕΚ λοιπόν έχοντας καλή τακτική στο γήπεδο και με όπλο το πάθος της, πήρε σε σημαντικά σημεία του πρώτου μέρους το κέντρο. Με τον Καφέ να κάνει καλό ματς (μετά από καιρό) πέτυχε αυτό που ήθελε ο Κωστένογλου και το είχε πει στους παίκτες του: να βγαίνουν «κρυφοί» επιθετικοί από το κέντρο. Μπορεί να μη συνέβη συχνά, όμως όταν η ΑΕΚ έβγαζε από πίσω τον Καφέ ή τον Μάκο και παράλληλα πατούσε περιοχή ο Σιαλμάς (συγκλίνοντας συνεχώς από τα αριστερά) δίπλα στον Λυμπερόπουλο, δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Καρνέζη. Και η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την ΑΕΚ στο 17'με το σουτ του Λυμπερόπουλου να φεύγει λίγο άουτ. Η πρώτη απειλή. Η δεύτερη έγινε γκολ: Κακή εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, η μπάλα έφτασε τελικά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και στα πόδια του Μάκου, ο οποίος με ένα ξερό σουτ έκανε το 1-0.
Ήταν η δικαίωση μίας εξαιρετικής ΑΕΚ, η οποία μέχρι σε εκείνο το σημείο πίεζε και επέτρεπε στον Παναθηναϊκό κάποιες στιγμές απλώς να κυκλοφορεί τη μπάλα έξω από την περιοχή της. Δύο καλά σουτ όμως των «πρασίνων» έδιωξε ο Κωνσταντόπουλος. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει τη μεγάλη φάση, παρά τις επιθετικές εξάρσεις του κατά διαστήματα. Είχε και δύο αναγκαστικές αλλαγές πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά, που σίγουρα έπαιξαν ρόλο: Αρχικά ο Σπυρόπουλος έδωσε τη θέση του στον Σεϊταρίδη με τον Βύντρα να πηγαίνει αριστερό μπακ και στην πορεία ο Νίνης τραυματίστηκε στο πρόσωπο δίνοντας τη θέση του στον Καραγκούνη. Και στις δύο αλλαγές ο Φερέιρα κράτησε το αρχικό του πλάνο διατηρώντας το 4-2-3-1 που ξεκίνησε το ματς.
Ο Κωστένογλου θα μπορούσε να κάνει μία εσωτερική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 12' ο «παγωμένος» Σεϊταρίδης μπήκε στο γήπεδο: θα μπορούσε να περάσει αριστερά τον Λεονάρντο και να παίξει με αυτόν πάνω στον Γιούργκα. Αντίθετα προτίμησε να κρατήσει τον μέτριο σε όλο το 45λεπτο Σιαλμά αριστερό εξτρέμ. Αποτέλεσμα; Δεν βγήκε ούτε μία φάση από τα αριστερά, εκτός κι αν ανέβαινε ο πολύ καλός Καράμπελας.
Με αυτά και αυτά όμως η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί, όπως προείπαμε, με τον Μάκο. Θα μπορούσε ακόμα και να κάνει το 2-0 αν στο 35' ο βοηθός διαιτητή Γκάγκας μαζί με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο δεν έκλειναν προκλητικά τα μάτια στο πεντακάθαρο χέρι του Βύντρα. Δεν έδωσαν πέναλτι, καταλογίζοντας κόρνερ! Γενικά στο πρώτο μέρος υπήρξαν διαστήματα που έγιναν διαιτητικά λάθη, με τον διαιτητή να αφήνει το σκληρό παιχνίδι εκκατέρωθεν. Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0, κι αφού πρώτα άντεξε μία 5λεπτη ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, που όμως δεν οδήγησε ούτε καν σε κλασική ευκαιρία.
Η επανάληψη δεν είχε το ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Λογικό. Εξάλλου ούτε η ΑΕΚ ούτε και ο Παναθηναϊκός, φημίζονται για τη σταθερή τους καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο. Από τη στιγμή όμως που η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ έκανε αυτό που έπρεπε: Στο γήπεδο ο Κλωναρίδης, έξω ο Σιαλμάς. Η Ένωση εδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Δεν υπήρχαν καλά τρεξίματα. Δεν ανέβαιναν οι γραμμές γρήγορα. Βγήκε και ο Μάκος αναγκαστικά, με τον Ρίκκα να παίρνει τη θέση του και η νευρικότητα άρχισε να γίνεται αισθητή. Ο Παναθηναϊκός πίεζε για την ισοφάριση, ο Κωνσταντόπουλος όμως φώναζε συνεχώς «παρών». Σταθερός στις επεμβάσεις του, διόρθωνε ακόμα και τα λάθη του Μανωλά. Κι όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο 2-0, όταν στο 74'  σέντρα του Κοντοέ από τα δεξιά καρφωτή κεφαλιά του Λεονάρντο η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού. Τεράστια ευκαιρία για την Ένωση να κλειδώσει το ματς. Δεν το έκανε σε αυτό το σημείο, το πέτυχε 6 λεπτά αργότερα. Με έναν Κλωναρίδη... όνειρο, να παίρνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή και αριστερά από τον Γκούντγιονσεν (είχε περάσει και στο 71' στη θέση του Λυμπερόπουλο), να αδειάζει τον Σαριέγκι και βλέποντας ότι είναι μόνος του να γυρίσει τη μπάλα στο πέναλτι, παίρνει την πρωτοβουλία και με αριστερό (!) πλασέ πέφτοντας όντας καλά κλεισμένος και από τον Καρνέζη, έβαλε φάλτσα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αναγκάζοντας 10.000 κόσμου να σηκωθεί πάνω και να... υποκλιθεί στον μικρό! Το 2-0 και το ματς... τελείωσε κάπου εκεί στο 80'. Δεν έδειχνε ο Παναθηναϊκός ικανός να γυρίσει το παιχνίδι, δεν έδειχνε και η ΑΕΚ τάσης αυτοκτονίας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (46' Κλωναρίδης), Μάκος (63' Ρίκκα), Καράμπελας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (71' Γκούντγιονσεν), Μπουγαϊδης
ΠΑΟ: Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Νίνης (24' Καραγκούνης), Τοτσέ (68' Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλος (12' Σεϊταρίδης)
Εισιτήρια: 6.018
Εισπράξεις: 71.640 ευρώ
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
21.38 Όλο το ΟΑΚΑ στο πόδι να τραγουδά για την ΑΕΚ. Έμειναν 13 λεπτά μέχρι τη λήξη και ο κόσμος προσπαθεί μαζί με τους παίκτες
21.31 Ολοκληρωτική αποθέωση για τον Νίκο Λυμπερόπουλο στο 71', ο οποίος δίνει τη θέση του στον Γκούντγιονσεν.
21.26 Toν Γκούντγιονσεν φωνάζει ο Κωστένογλου στο 69' και θα τον ρίξει σε λίγα λεπτά στον αγώνα
20.27 Στο 38' ο Κωστένογλου σηκώνει τον Κλωναρίδη για ζέσταμα
20.23 Και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Νίνης τραυματίστηκε στο πρόσωπο, του άνοιξε η μύτη και είναι ήδη με το φορείο στο ιατρίο του ΟΑΚΑ. Στη θέση του Νίνη ο Καραγκούνης.
20.19 Στη θύρα των επισήμων παρακολοθούν το ματς ο Φερνάντο Σάντος μαζί με τον Λεωνίδα Βόκολο.
20.11 Μόλις στο 11' ο Παναθηναϊκός κάνει την πρώτη του αλλαγή και αυτή αναγκαστική, αφού θα φύγει ο Σπυρόπουλος και θα μπει ο Σεϊταρίδης
20.08 Υπέροχη ατμόσφαιρα από τον κόσμο της ΑΕΚ. Το πέταλο δίνει τον παλμό και το υπόλοιπο γήπεδο ακολουθεί...
20.02 Τελικά την τελευταία στιγμή αρκετός κόσμος ήρθε στο ΟΑΚΑ. Με την έναρξη του παιχνιδιού υπολογίζεται πως βρίσκονται περίπου 10.000 κόσμου στο ΟΑΚΑ.
19.52 Στο γήπεδο είναι ο Γιώργος Μητσικώστας, ο οποίος κάθεται δίπλα στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρη Οικονομόπουλο. Λίγες θέσεις πιο μακριά οι Δημητρέλος, Μπρουσιανός και Γρυσμπολάκης.
19.46 Μπορεί ο κόσμος να μην είναι πολύς, περίπου 6.500 με 7.000 είναι στο Στάδιο αυτή την ώρα, ωστόσο υπάρχει καλός παλμός στην εξέδρα, με το τραγούδι να είναι ασταμάτητο.
19.38 Ο Δημήτρης Γόντικας εκπροσωπεί τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και πήρε θέση στο μπουθ που του έχει παραχωρήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ.
19.31 Eκτός του Βάργκας εκτός αποστολής έμειναν την τελευταία στιγμή οι Λαγός, Γκερέιρο, Μοσχονάς, Μπέλεκ, Χέλγκασον και Τσίτας. Στον πάγκο δηλαδή βρίσκεται ο Γκούντγιονσεν με τον Κλωναρίδη, οι οποίοι και αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής.
19.27 Η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται. Το κάτω διάζωμα αρχίζει και αποκτά... ζωή
19.24 Ο Παναθηναϊκός βγαίνει για ζέσταμα και φυσικά αποδοκιμάζεται
19.21 H στιγμή της ΑΕΚ. Περίπου 3.000 κόσμου σηκώνεται και χειροκροτεί τους παίκτες, οι οποίοι με τη σειρά τους ανταποδίδουν
19.16 Η ώρα για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, με τον λιγοστό κόσμο να τον χειροκροτά
19.15 Ο Καρνέζης (μαζί με τον Κοτσόλη) βγαίνουν πρώτοι για ζέσταμα με τους οπαδούς της ΑΕΚ να τραγουδούν συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού.
19.08 Οι Λαγός και Σεϊταρίδης έχουν στήσει «πηγαδάκι» πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
19.06 Στο πέταλο της ORIGINAL έχει σηκωθεί το γνωστό πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοι της ΑΕΚ και στο ματς πρωταθλήματος το οποίο γράφει: «Ζούμε εξεγερμένοι και όχι σαν ρουφιάνοι (με πράσινα γράμματα) και προσκυνημένοι (με κόκκινα γράμματα)
19.01 Εκτός αποστολή βρίσκεται ο Φαμπιάν Βάργκας, καθώς δεν είναι 100% έτοιμος και ο προπονητής αποφάσισε να τον αφήσει εκτός.
18.55 Σχεδόν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και δυστυχώς στο ΟΑΚΑ δεν βρίσκονται πάνω από 100 άτομα!

Κώστας Σκόπελος άπαιχτος
Για ληστεία & οπλοχρησία δικάζεται ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρ. Αυγής, στις 14 Μάη

Για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, δικάζεται στις 14 Μαΐου 2012, μια εβδομάδα ακριβώς μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπεύθυνος τύπου της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που ήλθε σε γνώση μας από νομικούς κύκλους που  χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα,  ο Κασιδιάρης κατηγορείται ως υπαίτιος  του ότι, με πρόθεση παρείχε συνδρομή σε 5 άγνωστους δράστες οι οποίοι ενεργώντας από κοινού πλησίασαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου τον παθόντα, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών,  και αφού αρχικά του επιτέθηκαν με γκλομπ με χτυπήματα σε όλο του το σώμα, στη συνέχεια του κατέφεραν χτύπημα με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού και απαίτησαν να τους παραδώσει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο ίδιος αρνήθηκε αλλά οι δράστες του την αφαίρεσαν δια της βίας.
 
Ο κατηγορούμενος  Ηλίας Κασιδιάρης, παρείχε στους δράστες το αυτ/τό του, την πινακίδα του οποίου πρόλαβε και σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας, καθηγήτρια του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου.”
 
Με αυτό τον τρόπο η αστυνομία έφτασε στο όνομα του συγκεκριμένου χρυσαυγίτη, σημερινού υπεύθηνου τύπου αλλά και υποψηφίου βουλευτή! Με το αυτοκίνητο του Κασιδιάρη, δηλαδή, διέφυγαν οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση. Οι ίδιοι, αφού επιτέθηκαν στον καθηγητή,  φεύγοντας πετούσαν φειγ-βολάν της Χ.Α, όπως αναφέρθηκε επίσης από αυτόπτες μάρτυρες.
 
Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι την ώρα την εν λόγω επίθεσης, βρισκόταν σε ραντεβού στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, ως ιατρικός επισκέπτης,  και ότι το αυτ/το του ήταν παρκαρισμένο στο παρκινγκ του νοσοκομείου, ισχυρισμός ,όμως, που καταρρίπτεται κατηγορηματικά από αυτόπτες μάρτυρες.
 
Έτσι, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση του χώρου της ακροδεξιάς ,ένα ακόμα "εκλεκτό μέλος" της Χρ. Αυγής,  μαζί με άλλους πέντε ομοϊδεάτες του, δικάζεται για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, μόλις μια βδομάδα μετά τις εκλογές.
 
Καλό είναι να μάθει ο κόσμος μερικά πράγματα παραπάνω, για αυτούς που μπορεί και να βάλει με τη ψήφο του στην Βουλή των Ελλήνων.
 
 
πηγή: http://odromos.wordpress.com/2012/05/01/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CE%B9/#more-9658

Η Εύβοια πανηγύρισε με λαμπρότητα τη σύναξη πάντων των Ευβοέων Αγίων

φωτό
φωτό
Την Κυριακή του Παραλύτου 6 Μαΐου 2012, το Νησί μας, η Εύβοια, πανηγύρισε τους προστάτες και εφόρους Της, τους Ευβοείς Αγίους, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους, στην συνοικία Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδος, με τη συμμετοχή δύο Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, των Σεβασμιωτάτων Σισανίου καί Σιατίστης κ. Παύλου, εξ Ευβοίας καταγομένου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2012 το απόγευμα έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του αγίου Σιατίστης, με την συμμετοχή και του αγίου Χαλκίδος αλλά και πολλών Ιερέων της Πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων της και ευσεβών χριστιανών. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σύναξη των Ευβοέων Αγίων, τονίζοντας ότι ιδιαιτέρως σε μια εποχή σαν την σημερινή, που φαίνεται να στερείται ουσιαστικών προτύπων ζωής, οι Άγιοι αποτελούν τους φωτεινούς οδοδείκτες ζωής των ανθρώπων.
Την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 το πρωί ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε και ομίλησε θαυμασιώτατα στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, τονίζοντας ότι όλοι οι άνθρωποι υποφέρουμε από «πνευματική παραλυσία» και ο μόνος που μπορεί να μας σώσει είναι ο «όντως Άνθρωπος», ο Θεάνθρωπος Χριστός.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον άγιο Σιατίστης για την παρουσία του, όπως και όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως.
Στην εορτή των Ευβοέων Αγίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο τ. Βουλευτής και ευεργέτης της Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, αρκετοί υποψήφιοι Βουλευτές, εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Λιμενικού Σώματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων και πολλοί εργαζόμενοι σ’ εκείνον, αφού η εορτή των Ευβοέων Αγίων είναι εορτή των εργαζομένων του, καθώς και πλήθος χριστιανών, οι οποίοι είχαν και την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερά Λείψανα πολλών εκ των Ευβοέων Αγίων, όπως του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, του Αγίου Νικολάου του Σικελιώτου, του Αγίου Τιμοθέου Ευρίπου, την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ, Ιερό ένδυμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, καθώς και το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Υπενθυμίζουμε οι γνωστοί έως τώρα Άγιοι που συνδέθηκαν με την Εύβοια, αλλά και τα Νησιά των Βορείων Σποράδων και συγκαταλέγονται στους Ευβοείς Αγίους είναι:
 Απόστολος Παύλος, ο οποίος κατά την 2η Αποστολική Περιοδεία διήλθε από τον Πορθμό του Ευρίπου. Η μνήμη του τιμάται στις 29 Ιουνίου.
 Άγιος Μεθόδιος Ολύμπου, ο οποίος μαρτύρησε το έτος 311 μ.Χ. στη Χαλκίδα, και η μνήμη του τιμάται στις 20 Ιουνίου.
 Άγιος Ρηγίνος, Επίσκοπος Σκοπέλου, ο οποίος μαρτύρησε κατά τον 4ον αι. μ.Χ, και η μνήμη του τελείται στις 25 Φεβρουαρίου.
 Όσιος Νίκων ο «Μετανοείτε», του οποίου η μνήμη τιμάται στις 27 Νοεμβρίου.
 Όσιος Χριστόδουλος της Πάτμου, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 16 Μαρτίου.
 Όσιος Νικόλαος ο Σικελιώτης, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 23 Αυγούστου.
 Όσιος Γρηγόριος ο εν Στρογγύλη των Λιχάδων, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ.
 Όσιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας ο Χαλκιδεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 31 Δεκεμβρίου.
 Όσιος Ευθύμιος ο ασκητής, ο οποίος έζησε κατά τον 12ο αι. μ.Χ.
 Όσιος Δανιήλ ο «Στυλίτης», ο οποίος έζησε κατά τον 12ο αι. μ.Χ.
 Άγιος Άνθιμος Αθηνών και Ευρίπου και Πρόεδρος Κρήτης ο Ομολογητής, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1371 μ.Χ.
 Όσιος Γεράσιμος Σιναΐτης ο Ευβοεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 14ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 7 Δεκεμβρίου.
 Όσιος Ιωσήφ ο Ευβοεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 14ο αι. μ.Χ.
 Όσιος Σάββας ο νέος ο εν τω Άθω, του οποίου η μνήμη τελείται στο Άγιο Όρος, την Β΄ Κυριακή του Ματθαίου.
 Τιμόθεος Μητροπολίτης Ευρίπου, ο ιδρυτής της Μονής Πεντέλης, ο οποίος έζησε κατά τον 16ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 16 Αυγούστου.
 Οσιομάρτυς Θεοφάνης, ο οποίος μαρτύρησε στην Κωνσταντινούπολη το 1588 και εορτάζει την 19η Απριλίου.
 Όσιος Συμεών ο ανυπόδητος και μονοχίτων, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1594 μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 19 Απριλίου.
 Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία, ο οποίος έζησε κατά τον 16ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τελείται την 1η Νοεμβρίου.
 Οσιομάρτυς Γεράσιμος ο Μεγαλοχωρίτης, ο οποίος έζησε κατά τον 18ο αι. μ.Χ.
 Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το 1730 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 27 Μαΐου.
 Όσιος Ιερόθεος ο εκ Καλαμών, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1745 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 13 Δεκεμβρίου.
 Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1809 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 14 Ιουλίου.
 Όσιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Διδάσκαλος του Γένους και Εθνοϊερομάρτυς, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και στη νήσο Σκόπελο και η μνήμη του τιμάται την 24η Αυγούστου.
 Όσιος Νήφων, ο νέος Κοινοβιάρχης, ιδρυτής της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, ο οποίος εκοιμήθη το 1809 και ημνήμη του τιμάται την 28η Δεκεμβρίου.
 Άγιος Νεκτάριος ο Πενταπόλεως, ο οποίος υπηρέτησε σαν Ιεροκήρυκας στην Εύβοια (1891-1893) και η μνήμη του τιμάται στις 9 Νοεμβρίου.
 Όσιος Νεόφυτος ο Προσμονάριος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο οποίος ασκήθηκε στη Λίμνη και η μνήμη του τιμάται την 21η Ιανουαρίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Σαμαράς! Αύριο το μεσημέρι ο Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια

Αναρτήθηκε από τον/την economikos
20120507-204044.jpgΟ Προεδρος της ΝΔ δεν κατάφερε τελικά να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξαρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με τη ΝΔ.
Έτσι, η εντολή θα περάσει στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, και αύριο στις 2 το μεσημέρι θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να πάρει και επίσημα την εντολή από τον Κάρολο Παπούλια.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΙΣΧΡΟ, ΑΦΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΛΗΦΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.
ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΧΘΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ.

Πως τα φέρνει η μοίρα… να δω κάποιους που έβριζαν και έκαναν καζούρα στον Μαρκεζίνη, τι θα λένε τώρα που φαίνεται πως τον επιλέγει ο ίδιος ο Σαμαράς!!

Επιχείρηση διάσωσης για την γίδα της Σκοπέλου!


Αίγες: Ραγδαία μείωση

Η γίδα της Σκοπέλου είναι ένα από τα πιο αναπαραγωγικά ζώα στην Ευρώπη, αλλά ο πληθυσμός της είναι πολύ μικρός και κινδυνεύει να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο. Από τα 10.000 ζώα που υπήρχαν παλαιότερα στη Σκόπελο, σήμερα υπάρχουν μόλις 4.000 και ακόμη 1.000 στην Αλόννησο. Πρόκειται για ένα κοκκινωπό, μεγαλόσωμο ζώο, με χαρακτηριστικά κέρατα, το οποίο, εκτός από τα δύο νησιά, ζει στο Πήλιο και σε βραχονησίδες γύρω από τις Σποράδες σε άγρια κατάσταση. «Είμαστε 4-5 άνθρωποι που έχουμε γίδες στο νησί. Πουλάμε κρέας και γάλα, με το οποίο φτιάχνουμε το τοπικό τυρί, αλλά κυρίως πουλάμε κατσίκια αναπαραγωγής σε όλη την Ελλάδα από το 1984», λέει στη Real planet ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού εκτροφέων αιγών φυλής Σκοπέλου, Κώστας Μπετσάνης. « Θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, αν δεν ήταν τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός από τα ζώα που έρχονται από το εξωτερικό. Βέβαια, είμαστε λίγοι και δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη γίδα παραέξω. Μας λείπουν οι υποδομές, έχουμε παραδοσιακές καλύβες, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε σταβλικές εγκαταστάσεις, ενώ για δέκα χρόνια δεν είχαμε ούτε σφαγείο ούτε κρεοπωλείο, γι’ αυτό μειώθηκε ο πληθυσμός».
 http://www.real.gr

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Χρήστου Στ. Χρηστάκη- Υποψήφιου Βουλευτή Ν. Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες


Ευχαριστώ θερμά τον καθένα και την καθεμία από εσάς ξεχωριστά! Φίλους, γνωστούς και άγνωστους που με τίμησαν με την ψήφο τους.
1645 σταυροί σε έναν νέο πολιτικό, χωρίς κομματικούς μηχανισμούς στήριξης αποτελεί ΕΝΤΟΛΗ δική σας και ΛΟΓΟΣ από την πλευρά μου για συνέχιση του αγώνα μέσω του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ευχαριστώ όλους και όλες από τα βάθη της καρδιάς μου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


 
Οι πολίτες της Μαγνησίας, οι πολίτες όλης της Ελλάδας, μας έδωσαν μία ξεκάθαρη εντολή: να τα αλλάξουμε όλα. Πρώτα απ’ όλα, να αλλάξουμε εμείς.

Σήμερα τίποτα δεν είναι όπως ήταν χθες.

Γι’ αυτό και η τιμητική εντολή των συμπολιτών μου να τους εκπροσωπήσω και πάλι στο Κοινοβούλιο, αποτελεί για εμένα ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη.

Ευθύνη να εργαστώ για να γίνει πράξη το μήνυμα που έστειλαν με την ψήφο τους.

Ευθύνη για να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα, να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης.
 
Σταθερή δέσμευσή μου είναι να ανταποκριθώ σε αυτή την ευθύνη, δίνοντας τη μάχη από την πρώτη γραμμή, με όλες τις δυνάμεις μου.

Τώρα είναι η ώρα να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Τώρα είναι η ώρα να αισθανθούμε ξανά περήφανοι που είμαστε Έλληνες.

Ανακήρυξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάδοχο του ΠΑΣΟΚ ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ


Δηλώνει «παρών» στην προωθούμενη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού
Με συναίσθηση των νέων καθηκόντων που του αναθέτει το αστικό πολιτικό σύστημα, στο πλαίσιο της αναμόρφωσής του, ενταγμένης στην προσπάθεια χειραγώγησης του λαού, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας δήλωσε χτες βράδυ ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα ασκήσει την αστική διαχείριση, ξεκινώντας τη διερεύνηση καταρχήν απ' το χώρο της «αριστεράς».
Ο ίδιος ερμήνευσε το ποσοστό του κόμματός του σαν «επιβράβευση» της «πρότασης για κυβέρνηση της αριστεράς», στην οποία αυθαίρετα επιμένει να τσουβαλιάζει το ΚΚΕ, παρά την κρυστάλλινη τοποθέτησή του απέναντι στο ζήτημα αυτό. Υποδαυλίζοντας τις φρούδες προσδοκίες, που όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιέργησε στο λαό, ισχυρίστηκε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί «ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη» και «ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης».
Επέμεινε στις αυταπάτες ότι στο πλαίσιο της ΕΕ - στην οποία ολονυχτίς χτες τα
στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυαν την αφοσίωσή τους - μπορεί να δοθεί λύση προς όφελος του λαού, με ακύρωση της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων και με άσκηση φιλολαϊκής πολιτικής. Πρόσθεσε όμως πως ο «δρόμος προς την έξοδο απ' την κρίση είναι ούτως ή άλλως δύσκολος» και πως η πορεία προς την«αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης» θα είναι «μακρά».
Εξωραΐζοντας το ρόλο της ευρωένωσης, χρέωσε την εφαρμοζόμενη πολιτική, έκφραση της φιλομονοπωλιακής της στρατηγικής, στην «ευρωπαϊκή ηγεσία και τη Μέρκελ», αξιώνοντας να κατανοήσουν ότι «η πολιτική λιτότητας έχει υποστεί συντριπτική ήττα». Απευθυνόμενος στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δήλωσε πως «αποτελούν μειοψηφία στο λαό» και πως «οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν», ενώ σχολίασε πως η «εθνική σωτηρία δεν περνάει μέσα απ' τα μνημόνια», τσουβαλιάζοντας την άρχουσα τάξη με το λαό που δεινοπαθεί απ' την πολιτική που ασκείται για χάρη των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς της.
Επιβεβαιώνοντας τις βλέψεις του κόμματός του για αναπλήρωση του κενού που αφήνει το ΠΑΣΟΚ, δεσμεύτηκε για «ανασυγκρότηση και επανίδρυση» του χώρου που εκπροσωπεί στην κατεύθυνση «δημιουργίας μιας μεγάλης λαϊκής και δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς».

Η αντικαπιταλιστική Αριστερά και το «φάντασμα του 3%»

  του Δημήτρη Τζιαντζή

Η μπλόφα της δεκαετίας και τα άδεια δίχτυα

Έτσι είναι η ζωή. Κάποιοι κερδίζουν και άλλοι χάνουν….O ΣΥΡΙΖΑ μπλόφαρε και κέρδισε, τουλάχιστον για τώρα. Το ΚΚΕ δεν στοιχημάτισε παρά ελάχιστα αλλά έχασε τόσα πολλά.   Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναγκάστηκε να τζογάρει  με τους όρους του συστήματος σε ένα δύσκολο ματς εκτός έδρας, σε ένα στοίχημα που ήταν χαμένο εκ των προτέρων. 


Δεν ξέρω αν το «φάντασμα της αριστερής κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα υπήρξε η μπλόφα της δεκαετίας.  Πολλοί -και εμείς μεταξύ αυτών-  αντιμετώπισαν την πρόταση με μεγάλη επιφύλαξη στη βάση εκτός των άλλων ότι η κίνηση δεν είναι καθόλου ρεαλιστική και δημιουργεί επικίνδυνες αυταπάτες στον κόσμο.   Το σίγουρο πάντως είναι ότι η «αριστερή κυβέρνηση» με κάθε τίμημα έπιασε την αγωνία του κόσμου για μια άμεση λύση εδώ και τώρα.  Ακόμα και  «των πέντε ψήφων τα μαραμένα γιασεμιά» που ζητά ο Αλέξης από τον Πάνο Καμμένο, οι περισσότεροι το είδαν θετικά σαν ένα άνοιγμα στην κατεύθυνση κατάργησης του μισητού μνημονίου.

Η ΔΗΜΑΡ που –σε δημοσκοπικό επίπεδο- είχε συγκεντρώσει το μεγάλο τμήμα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πριν δύο μήνες εξακολουθούσε να μην τολμά να μιλήσει καν εναντίον του μνημονίου, ενώ τα στελέχη της και μόνο που άκουγαν τη λέξη «αριστερή» στη διακυβέρνηση τους, (και όχι κεντροαριστερή, προοδευτική) βγάζανε σπυράκια.

Καλά πως μπορεί να περιμένει ο Αλέξης ότι μπορεί να στηρίξει μια ανατρεπτική κυβέρνηση σε ένα κόμμα (Ανεξάρτητοι Έλληνες) που οκτώ από τους δέκα ιδρυτικούς βουλευτές της υπερψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου αναρωτήθηκαν πολλοί;   ‘Όμως μετά το 17% κανείς δεν θα ζητήσει λογαριασμό, σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια απάντηση στο ερώτημα «πως θα επιβάλλει η Αριστερά τις προτάσεις της»:  Μέσα από μια αριστερή κυβέρνηση και όχι μέσα από μια προεπαναστατική περίοδο, κάτι που στους περισσότεροuς ακούστηκε πολύ πιο ρεαλιστικό, ακόμα και αν ευρώ,διαγραφή του χρέους και κατάργηση της δανειακής σύμβασης δεν συμβιβάζονται.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ένα πολιτικό ρεύμα μέσα στην Αριστερά που αναμφισβήτητα είχε ένα σημαντικό πολιτικό ρεύμα, κάτι που φάνηκε και στις Δημοτικές εκλογές. Ήταν η μόνη δύναμη που έβαζε θέμα μεταξύ άλλων  στάσης πληρωμών, διαγραφής του χρέους, και εξόδου από το ευρώ, (και την Ε.Ε), εδώ και τώρα και όχι σε μια θολή λαϊκή εξουσία.  Παρά τον αποκλεισμό από τα επίσημα ΜΜΕ πολλοί είναι εκείνοι που την πλησίασαν παρά τις όποιες διαφορές τους με τη συνολική πολιτική της πρόταση.

Η αποτυχία των συζητήσεων για άνοιγμα του συνδυασμού και σε άλλες δυνάμεις εκτός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που δέχονταν μεταξύ άλλων την έξοδο από το ευρώ και τη στάση πληρωμών (π.χ με δυνάμεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Αλέκου Αλαβάνου), οπωσδήποτε είχε μια αρνητική επίδραση καθώς θα έδειχνε πιο καθαρά τη διεύρυνση της επιρροής των θέσεων της κίνησης.  Η αρνητική κατάληξη των συνομιλιών συνοδεύτηκε από μια περίοδο μουδιάσματος και εσωστρέφειας και προκάλεσε απογοήτευση και αποστράτευση σε ένα όχι ευκαταφρόνητο δυναμικό.
Την ίδια περίοδο το ρεύμα της πρότασης Τσίπρα περί αριστερής κυβέρνησης ήταν φανερό σε όλους ότι ανέβαινε “επικίνδυνα”  απέναντι στις ανταγωνιστικές προτάσεις.

Λίγοι ήταν εκείνοι που ενδιαφέρονταν για την ανάλυση ενός μετώπου «ρήξης και ανατροπής» και την ανάγκη στήριξης στον καθοριστικό πολιτικό ρόλο του μαζικού κινήματος.   Η ερώτηση στα χείλη όλων ήταν «ναι αλλά θα μπείτε στη Βουλή; Γιατί αν δεν μπείτε δεν έχει νόημα να σας ψηφίσω».  Κανένα πολιτικό επιχείρημα δυστυχώς δεν είχε περισσότερη απήχηση από το «Ανταρσύα στη Βουλή» και αυτό τέθηκε πρώτα εκ των πραγμάτων από τον ευρύτερο κόσμο, τις τοπικές επιτροπές, τον κάθε ψηφοφόρο,  με τις συνιστώσες για μεγάλο διάστημα να είναι πολύ επιφυλακτικές στο να πέσουν στην παγίδα ενός τεχνητού ορίου.

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές για τον περισσότερο κόσμο έχουν αυτό ακριβώς το ρόλο της εκλογής βουλευτών και όχι της καταγραφής της απήχησης ενός πολιτικού ρεύματος εκτός του 3%.   Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ άρχισαν να μιλούν όλο και πιο καθαρά για την πιθανότητα να μπει ο συνδυασμός στη βουλή. Πράγματι εκείνη την εποχή αυτό δεν έμοιαζε αδύνατο,  κάτι που φαινόταν από τις συζητήσεις. Κόσμος που ποτέ ξανά δεν είχε ψηφίσει εξωκοινοβουλευτική αριστερά έδειχνε μια πρωτοφανή διάθεση να πλησιάσει τις θέσεις της, για αναζήτηση απαντήσεων έξω από τις κυρίαρχες πλατφόρμες.

 Οι συγκεντρώσεις είχαν περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά, η αγωνία του κόσμου ήταν κάτι πρωτόγνωρο όπως και το ενδιαφέρον για μια πραγματικά ανατρεπτική πρόταση.  Όσο μεγάλωνε η απήχηση της πρότασης τόσο και περισσότεροι συνέδεαν την ψήφο με το  όριο του 3%.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν φανερό ωστόσο ότι η δυναμική της πρότασης για μια λύση εδώ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε ασφυκτική πίεση. Το ρεύμα και η δυναμική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδειχνε καθαρά σημάδια κόπωσης μπροστά στην –έστω μακρινή- προοπτική της άμεσης προοδευτικής διακυβέρνησης εντός του ευρώ.

Ο κόσμος εξέλαβε την τιμωρία του κυρίως από τη Γερμανία της Μέρκελ και το απρόσωπο ΔΝΤ και όχι από την Ε.Ε.  Με έναν έντεχνο τρόπο τα δύο τρίτα της τρόικας που είχαν τον πιο καθοριστικό ρόλο στην επιβολή των μέτρων λιτότητας έμειναν στο απυρόβλητο σε αυτές τις εκλογές.  Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού δεν στράφηκε κυρίως ενάντια στον ίδιο τον καπιταλισμό αλλά στις «παρασιτικές» μορφές του, τα λαμόγια που κυβέρνησαν.

Τις διαθέσεις του κόσμου καταγράφει ιδιαίτερα πετυχημένα ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος σε συνέντευξη του στο tvxs: «Θα είχε κάποιο νόημα να έπαιρναν τα κόμματα της Αριστεράς μια δύναμη που να τους επιτρέψει να αναλάβουν την διακυβέρνηση του τόπου και να επανακαθορίσουν τις συντεταγμένες της πολιτικής μας; Θα είχε μόνον αν και οι ίδιοι ψηφοφόροι των κομμάτων αυτών αποδέχονταν ως λύση την έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι κανείς από τους ψηφοφόρους της Αριστεράς διατεθειμένος να υποστεί την εξαφάνιση των καταθέσεων και τον εκμηδενισμό της περιουσίας του για να ανακάμψει, αργότερα, στο πολύ απώτερο μέλλον, η οικονομία του τόπου».

Είχαμε ήδη μπει στην τελευταία εβδομάδα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βλέποντας ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να έχουν κεντρικό σύνθημα «μην πετάτε ψήφους δεξιά και αριστερά» και να καλλιεργούν κλίμα περί χαμένων ψήφων, κάτι που προκαλούσε εκλογική αιμορραγία, έβαλε ανοιχτά πλέον στόχο το «δικό μας κοντινό 3%».   Αναγκάστηκε δηλαδή να τζογάρει  με τους όρους του συστήματος σε ένα δύσκολο ματς εκτός έδρας, σε ένα στοίχημα που ήταν χαμένο εκ των προτέρων.  Από το «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να σπάσει τα όρια» πήγαμε στο «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολύ κοντά στη βουλή» όταν τα σημάδια έδειχναν ότι δεν είναι έτσι.  Ο ΣΥΡΙΖΑ μπλόφαρε και κέρδισε. Το ΚΚΕ δεν στοιχημάτισε παρά ελάχιστα αλλά έχασε τόσα πολλά.  Δεν κατάφερε να διευρύνει παρά ελάχιστα την επιρροή του σε μια περίοδο γιγάντωσης κάθε ρεύματος αντίστασης και διαμαρτυρίας.  Αν όχι τώρα πότε; Κάτι που τονίζεται πιο αρνητικά κάτω από το φως του φεγγαριού  όταν εκατοντάδες χιλιάδες στράφηκαν στην νεοναζιστική ακροδεξιά και ζόμπι του συστήματος βγήκαν ξανά περιπολία.

Τελικά ο τριπλασιασμός των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του 2009, κρίνεται ως αποτυχία (1,2%) με βάση τις προσδοκίες που είχε ο κόσμος και κυρίως τις δυνατότητες που υπήρχαν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, έστω και αν αυτό δεν ήταν το 3%.

Σε κάθε περίπτωση οδηγούμαστε σε μια νέα περίοδο αγώνων και το δίλημμα μεταξύ θεσμικού κοινοβουλευτικού δρόμου και εξωκοινοβουλευτικής πάλης τίθεται ξανά ειδικά όταν τόσο ορατός είναι ο κίνδυνος της εξάρτησης από τους αστικούς θεσμούς και του αφοπλισμού του κινήματος απέναντι τους.  Και αυτή τη φορά κρίνονται πάρα πολλά για να παιχτούν σε μια ζαριά.

Πηγή

Σάρωσε ο μεμονωμένος υποψήφιος

Ο Γιάννης Κόντζογλου από δύο ψήφους το 2009 μέχρι και αργά το βράδυ είχε αποσπάσει 798!
Σάρωσε ο μεμονωμένος - ανεξάρτητος υποψήφιος Γιάννης Κόντζογλου στη Μαγνησία. Ο γνωστός ασπρομάλλης κύριος που κυκλοφορεί στους δρόμους του Βόλου με την ντουντούκα του, «διακηρύσσοντας» τις αρχές και τις απόψεις του, φαίνεται πως κατάφερε μέσα στη γενική απελπισία που επικρατούσε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να αποσπάσει την εμπιστοσύνη πολλών πολιτών…
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
Γνωστός σε όλους από το δρόμο. Εκεί στο κέντρο, στην παραλία, στην Ερμού, σε κάθε γωνιά με την ντουντούκα στα χέρια και ταμπέλες παλιότερα κρεμασμένες πάνω του φώναζε χρόνια τώρα – και συνεχίζει να φωνάζει – κατά των κυβερνώντων και υπέρ της ελευθερίας και της πατρίδας.
Παλιότερα δούλευε στη λαϊκή αγορά πουλώντας λουλούδια, σήμερα στα 73 του περίπου και συνταξιούχος «γαζώνει» τους δρόμους διατρανώνοντας την αντίθεσή του στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Με μηδενικό ποσοστό τα προηγούμενα χρόνια και με μόλις δύο ψήφους στις εθνικές εκλογές του 2009 – είχε πάρει μία ψήφο στο πρώην Δήμο Ζαγοράς και άλλη μία στον πρώην Δήμο Πτελεού – φέτος έκανε την μεγάλη έκπληξη και ανατροπή αποσπώντας μέχρι και τη 1.30 το ξημέρωμα 822 ψήφους, 0,72% δηλαδή ποσοστό σε σύνολο 332 εκλογικών τμημάτων από τα 342.
Μάλιστα αν και οι περισσότεροι ψήφοι ήρθαν από το Δήμο Βόλου, υποστηρικτές βρήκε σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας και ειδικότερα 25 απέσπασε στον Αλμυρό, 6 στην Αλόννησο, 674 στον Βόλο, 30 στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, 36 στο Νότιο Πήλιο, 44 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, 2 στη Σκιάθο, 5 στη Σκόπελο και καμία στα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών.
Ο ίδιος δεν χαρακτηρίζει τον εαυτό του υποψήφιο βουλευτή. «Δεν είμαι υποψήφιος, ούτε πολιτεύομαι» δήλωνε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στις εθνικές εκλογές του 2009. «Είμαι απλά ανεξάρτητος» διευκρινίζει και εξηγεί πως «αποφάσισα να ξεκινήσω όταν κατάλαβα ότι εκτός από πόδια και χέρια έχω και μυαλό και αυτό δεν είναι τόσο απλό να το καταλάβει κανείς. Το κατάλαβα βλέποντας τις κυβερνήσεις και τα συνεχή τους λάθη. Δεν συμφωνώ με τις επιλογές τους. Δεν θέλω να ανήκω σε κανένα γιατί έχω γεννηθεί ελεύθερος και δεν το διαπραγματεύομαι αυτό. Δεν μπήκα στην πολιτική για καριέρα και χρήματα αλλά επειδή αγαπώ την πατρίδα μου, τα παιδιά μου. Είναι ένα ταξίδι που κάνω μέσα από όλο αυτό».
Ψήφοι αγανάκτησης, οργής, αντίδρασης, απογοήτευσης… όπως και να έχει οι 822 ψήφοι που απέσπασε ο Γιάννης Κόντζογλου δεν είναι απλή υπόθεση και σίγουρα αποτυπώνουν σε ένα μεγάλο βαθμό το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και αυτό είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι πολίτες που γύρισαν την πλάτη τους σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Πολλά κότερα σήμερα στην Σκόπελο

ξεκίνησε η τουριστική χρονιά στην Σκόπελο με αυξημένη κίνηση

Μήνυμα Μαρίας Πολύζου Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του Ν. Μαγνησίας που μαζί μου φώναξαν ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ!


Αγαπητοί συμπολίτες, 

Η Κυριακή 6 Μαϊου 2012 ήταν μία ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την πολιτική της Ιστορία. Για πρώτη φορά ο λαός της Ελλάδος ψήφισε δίχως να σκέφτεται αν το κόμμα της προτίμησής του ανήκει στα δύο παραδοσιακά πρώην μεγάλα κόμματα. Ψήφισε για να δώσει ισχυρό εκλογικό μήνυμα-απάντηση στις δυνάμεις εκείνες, πολιτικές ή μη, που έθεσαν ψεύτικα διλήμματα στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό για να κρατηθούν στην εξουσία και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό και προδοτικό τους έργο για την Ελλάδα. 

Ο λαός λοιπόν έστειλε με την ψήφο του ένα ισχυρό ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στην καταστροφή της Χώρας. Το κίνημά μας και ο Πρόεδρος του Πάνος Καμμένος είμαστε πολύ υπερήφανοι για το αποτέλεσμα των εκλογών, και για τη στάση του Ελληνικού λαού. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απέδειξαν ότι ναι ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ και είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. 

Το χθεσινό ανατρεπτικό εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε τέλος στη μεταπολιτευτική περίοδο και στο δικομματισμό που ταλάνισε την Ελλάδα και τους Έλληνες με τη διαπλοκή και τα συμφέροντα της. Ο νέος κύκλος που ανοίγεται ορίζει πρωταγωνιστές τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και την Ελλάδα μας να αντιτάσσεται στα μνημόνια και να απαιτεί την ανάκτηση της Εθνικής της Κυριαρχίας και της ελευθερίας της.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του Ν. Μαγνησίας που μαζί μου φώναξαν ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ! Τους ευχαριστώ θερμά από την καρδιά μου που παρά τη σύντομη γνωριμία μας και επαφή μας με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω και με τίμησαν με τη ψήφο τους. 
Θα ήθελα να τους πω ότι μαζί ξεκινήσαμε μία διαδρομή η οποία έχει συνέχεια, συνέπεια και μέλλον. 

Με τιμή,

Μαρία Πολύζου
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Υποψήφια Ν. Μαγνησίας

Βιαστικά συμπεράσματα - για την επόμενη μέρα

Βιαστικά συμπεράσματα
1. Όποιος ποντάρει σε μια λαϊκή, αριστερή κυβερνητική πλειοψηφία που με όχημα και δρόμο τις εκλογές θα ανατρέψει έστω πλευρές του αντεργατικού οδοστρωτήρα, δεν έχει καταλάβει τίποτε, από τον δομικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης. Η αναβίωση της σοσιαλδημοκρατίας στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα θα σκορπίσει απογοήτευση στο αριστερό δυναμικό που στήριξε τον "τρίτο δρόμο για το ευρώ". Η συνολική ενίσχυση της αριστεράς του κράτους και του κεφαλαίου, δεν είναι "όχημα" ή "σχέδιο" για κανέναν παρά μόνο για τα ίδια τα αφεντικά, που στη δημοκρατία τους, βρίσκουν αποκούμπι και χρήσιμο ανάχωμα για την κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια, μια δοκιμασμένη στο δρόμο, στα συνδικάτα και στο κίνημα συστημική λύση. 
2. Η συνολική μετατόπιση της λεγόμενης "πολιτικής ατζέντας", κοινώς αυτά που "πρέπει" να συζητάμε, ακόμη δεξιότερα, αναδυκνείει ένα ευρύτατο πλειοψηφικό τόξο "προτάσεων" και κομμάτων που στον βασικό τους άξονα, αναπαράγουν την εθνική απάντηση στη κρίση και ανασυγκροτούν σε "αντιμνημονιακό" ή "μνημονιακό" πλαίσιο τον εθνικό κορμό. Συνεπώς, για τους συνειδητοποιημένους εργάτες, δεν χωράνε πανηγύρια για την "αποκαθήλωση του δικομματισμου". Αντιθέτως, η ενίσχυση των νεοναζί, αποκρυσταλλώνει αυτή την ανασυγκρότηση με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, χωρίς βεβαίως να πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα εκφασισμού της κοινωνίας, βρίσκεται μόνο ή κυρίαρχα στα δικά τους πλαίσια. Ισα-ισα που τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η αστυνομοκρατία και η κοινωνική ζούγκλα αναβαθμίζεται σε κυρίαρχο πλαίσιο πολιτικής από τη πλειοψηφία των κομμάτων της σημερινής βουλής. 
3. Αν το αστικοδημοκρατικό σύστημα έβαζε, έστω και με καλπονοθευτική λογική, την πραγματική αστική εξουσία σε διακύβευμα κάθε 3-4 χρόνια, τότε δεν θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου των υποτελών τάξεων εδώ και δεκαετίες. Άλλο πράγμα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η διακυβέρνηση, κι άλλο φυσικά η πραγματική εξουσία του κεφαλαίου που δεν αμφισβητείται όποιο χαρτί κι αν ρίξουμε στη κάλπη. Η αυξανόμενη αποστοίχιση από το κοινοβουλευτικό θέατρο σκιών -που ξάφνιασε πολλούς- πρέπει να μπολιαστεί με την ενεργή στήριξη ενός αντιπαραθετικού και ανταγωνιστικού σχεδίου για την κοινωνική επανάσταση και την οργάνωση στη ταξική πάλη, για να μπορέσει να αποκτήσει πραγματική χρησιμότητα. Ακόμη κι έτσι όμως, μπροστά στις υποτιθέμενες "πιο κρίσιμες εκλογές της ιστορίας της χώρας", είναι ένα θετικό και αξιοποιήσιμο από τις επαναστατικές δυνάμεις στοιχείο. 
4. Η συντριπτική ηγεμονία των μικροαστικών χαρακτηριστικών, "προδότες", "δοσίλογοι", "μούντζες" και τα συναφή, στο κίνημα των "αγανακτισμένων", άνοιξε το δρόμο για την συντριπτική ηγεμονία στα "αντιμνημονιακά" κόμματα είτε αυτά τοποθετούνται "δεξιά" είτε "αριστερά" στα πλαίσια πάντα των εθνικών λύσεων, χρήσιμων από το κεφαλαίο και μόνο. Η απάντηση των συνειδητοποιημένων εργατών, δεν είναι η υποστολή των σημαιών μας στο όνομα της "επικοινωνίας με τη συνείδηση", αλλά αντιθέτως, η οργανωμένη συνολική ιδεολογική, πολιτική αντιπαράθεση με ένα επαναστατικό εργατικό κίνημα που θα βασίζεται στα ταξικά σωματεία βάσης και τις ταξικά προσδιοριζόμενες συνελεύσεις γειτονιάς. Αυτός είναι ο δρόμος -ο λιγότερο ταξιδεμένος- που πρέπει να γίνει συνείδηση και επιλογή από τους ανθρώπους του κινήματος και του αγώνα. Γιατί η πραγματική εξουσία του κεφαλαίου, μπορεί να δεχτεί πραγματικό χτύπημα και ρήγμα, μόνο στο πεδίο που αναπαράγεται. Κι αυτό δεν είναι άλλο παρά το πεδίο της παραγωγής είτε αυτό βρίσκεται στους εργασιακούς χώρους είτε στο κοινωνικό εργοστάσιο που ονομάζεται πόλη. Βασικά χαρακτηριστικά αυτής της επιλογής, είναι το βάθεμα της κρίσης από τη σκοπιά της εργατικής αντεπίθεσης, ο κάθετος διαχωρισμός από τις εθνικές λύσεις και ο αντιεθνικιστικός-αντιφασιστικός αγώνας, η υπεράσπιση και οργάνωση των εργατών και των ανέργων όλων των εθνικοτήτων, η επαναστατική λύση στον καπιταλιστικό μεσαίωνα. Όργανα της οι αντιθεσμοί της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης με στόχο το πέρασμα όλου του πλούτου στα χέρια των παραγωγών τους, δηλαδή στη πλειοψηφία της κοινωνίας. Είναι σχέδιο που απευθύνεται τόσο στις επαναστατικές δυνάμεις τις "άκρας αριστεράς", των αυτόνομων κομμουνιστών όσο της ταξικά συνειδητοποιημένης αναρχίας. Στόχο όμως πρέπει να έχει την ενότητα της τάξης, πάνω απ' όλα. 
5. Το ισχνό αποτέλεσμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πρέπει να προβληματίσει όσους εργάτες συσπειρώνει. Τα τελευταία 4 χρόνια η στροφή του χώρου (κυρίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στην υποτίμηση των κοινωνικών αγώνων με στοχοπροσήλωση στον κοινοβουλευτισμό και τη λεγόμενη "ενότητα της αριστεράς" σε αντίθεση με την ενότητα της τάξης οδήγησε σε ανεκδίηγητες συνεργασίες κυρίως με το ΣΥΡΙΖΑ στα διάφορα πεδία κοινωνικού αγώνα (αλλά και στήριξη στο ΚΚΕ σε διάφορες κρίσιμες καμπές), δίνοντας την αναγκαία κινηματική νομιμοποίησηστην αναγεννούμενη σοσιαλδημοκρατία. Τώρα που το παιχνίδι που τους έσυραν η ηγεσίες τους είναι πιά χαμένο, θα πρέπει οι αγωνιστές των κοινωνικών χώρων, να πάρουν μια δύσκολη αλλά κρίσιμη απόφαση και να χαράξουν άλλο δρόμο. Ειδάλλως θα χαθούν μαζί με τις αυταπάτες της αστικής δημοκρατίας στο νέο τοπίο που έχουμε μπροστά μας.
avanti_maestro

http://kokkinigonia.blogspot.com/

ΣΚΟΠΕΛΟΣ HERE SKOPELOS ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΑ ΚΚΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!


ΚΚΕ γιατί είμαι εργάτης και μου χρωστάνε μηνιάτικα
Γιατί παίρνω 600 ευρώ και δεν έχω να πληρώσω τα χαράτσια και τους λογαρισμούς.
Γιατί οι άλλοι κάνουν κολοτούμπες και δεν τους εμπιστεύομαι πια
Γιατί οι μόνοι που μου συμπαραστάθηκαν όταν απεργούσαν ήταν το ΠΑΜΕ ενώ οι άλλοι εμφανίζονται τωρα 15 μέρς πριν τις εκλογές και μου λένε παραμύθια.
Γιατί θέλω να στείλω ξεκάθαρο μήνυμα στην Μέρκελ. Ότι αυτοί που ψηφίζουν κομμουνισμό αυξάνονται γιατί πεινάνε.Αν ψηφίσω Καμμενο ή Τσίπρα ή Κουβέλη τι θα καταλάβει η Μέρκελ.Το ΚΚΕ φοβούνται μόνο

Διαβάζω στο μπλοκ του Μάκη διάφορα καλά και κακά για το ΚΚΕ και τον κομμουνισμό. Δεν πιστεύω τίποτα.Πιστεύω αυτά που βλέπω κάθε μέρα στην δουλειά μου και ποιος με στηρίζει.

Κουβαλάω σακιά αλεύρι πολλά χρόνια σαν χαμάλης και έχω βγάλει λύκειο.
Δεν διαμαρτύρομαι για την σκληρή δουλειά αλλά για τα απλέρωτα μεροκάματα και που μου κόψανε το μισθό.
Που οι γέροι μου δεν τα βγάζουν περα με τη συνταξη και δεν τους φτάνουν ούτα για τα φάρμακα.

Μη μου λέτε για το 1940 και τη Κορέα και τη Κούβα.

Μη μου λετε ότι είμαι άθεος κομμουνιστής γιατί πιστεύω και κανεις στο ΚΚΕ δεν μου είπε κακό λόγο που είμαι ορθόδοξος.

Δε πιστεύω κανέναν. Αν το ΚΚΕ σταματήσει να με υποστηρίζει να μου δίνει κουράγιο και ελπίδα θα το μαυρίσω.

Πιστεύω αυτά που βλέπω και το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι μαζί μας συνέχεια.

Γεια και χαρά σας
ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Ρε κουλτουριάρηδες γιατί πανηγυρίζετε?


Σάββατο "κοντογιορτι" κοντά είναι η κυριακή σύντομα θα ξεφουσκώσετε ,η κωλοτούμπες δεν κρατάν πολύ άντε γεια με τον ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΖΙ.....

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Για τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης ΜάηΓια το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη σηματοδοτεί πρώτα από όλα την εκκωφαντική καταδίκη των πολιτικών των Μνημονίων και της Τρόικας και τον καταποντισμό των κομμάτων της συγκυβέρνησης, το τέλος των απειλών ότι «αν δεν ψηφίσουμε αυτούς που πρέπει» θα μας διώξουν από το ευρώ και την ΕΕ.
Παρά την -ως τελευταία στιγμή- στήριξη που παραχώρησαν όλα τα ΜΜΕ στα κόμματα του μαύρου μετώπου, είναι εκκωφαντική η απόρριψη της λιτότητας, της κοινωνικής καταστροφής, της μειωμένης λαϊκής κυριαρχίας από τον εργαζόμενο λαό!
Οποιαδήποτε σκέψη ή προσπάθεια για διαμόρφωση κυβέρνησης που να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές ισοδυναμεί με πραξικόπημα ενάντια στη βούληση του λαού!
Οι εκλογές ανέδειξαν μια μεγάλη στροφή του λαού προς την Αριστερά, δείχνοντας ότι μεγάλο τμήμα του λαού στρέφει τις ελπίδες του στην Αριστερά. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην δικαίωση των πολιτικών των ηγεσιών της, αλλά προσδοκία για μια σύγκρουση με την πολιτική των Μνημονίων, της Τρόικας και της ΕΕ, για να έρθει πραγματικά ο λαός στο τιμόνι. Τα κόμματα και τα μέτωπα της Αριστεράς θα κριθούν το επόμενο διάστημα από το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτή την ελπίδα, αλλά και στις παρακαταθήκες των μεγάλων αγώνες που προηγήθηκαν, εκεί όπου ακριβώς γεννήθηκε η ελπίδα. Πρώτα και κύρια λοιπόν θα κριθεί όλη η Αριστερά από το αν θα στηρίξει την ενωτική πάλη των εργαζόμενων για την οριστική απεμπλοκή από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, τις πολιτικές του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελούν βρόχο στο λαιμό του εργαζόμενου λαού ή αν η δύναμή της θα σπαταληθεί σε αδιέξοδες λογικές κυβερνητικής διαχείρισης της σημερινής κατάστασης, που θα σπείρει απογοητεύσεις, ή στην εμμονή της άρνησης για μετωπική ανατρεπτική κοινή δράση στους αγώνες, που τόσο έχει κοστίσει στο λαϊκό κίνημα.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η αντιμνημονιακή διάθεση και η οργή του λαού ενίσχυσε επίσης τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του κ. Καμμένου, κόμμα με επιθετικές αστικές θέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Ακόμη πιο θλιβερό το ποσοστό της φασιστικής ακροδεξιάς συμμορίας Χρυσής Αυγής. Η ενίσχυση αυτή αποτυπώνει και την προσπάθεια δυνάμεων του συστήματος να σπρώξουν την οργή του λαού σε ρατσιστικές και ακροδεξιές διεξόδους, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν την επόμενη μέρα για να χτυπήσουν την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα. Η ίδια η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου τους άνοιξε το δρόμο με τις πολιτικές καταστολής και ρατσισμού. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα γυρίσει τελικά την πλάτη του στους νοσταλγούς του ναζισμού, κατανοώντας πόσο βαθιά φιλοσυστημική ψήφος είναι, θα συναντηθεί με την μνήμη και την παράδοση του συλλογικού αγώνα ενάντια στο φασισμό.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάφερε μια σημαντική καταγραφή, με υπερτριπλασιασμό του ποσοστού και των ψήφων της σε πανελλαδική κλίμακα (σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές). Δώσαμε τη μάχη των εκλογών με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπου παρουσιάστηκε η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για έναν άλλο δρόμο, έξω από το χρέος, το Μνημόνιο, το ευρώ και την ΕΕ. Η πρόταση αυτή έγινε αντικείμενο συζήτησης με δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, κάτι που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και καταγράφηκε σε σημαντικό βαθμό και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο των προσδοκιών των αγωνιστών που έδωσαν τη μάχη, δείχνει ότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε ώστε το εύρος, η ποιότητα και το βάθος των πολιτικών δεσμών που οικοδομήθηκαν με τον κόσμο του αγώνα να είναι αντίστοιχες αυτών που απαιτούν η οξύτητα της πολιτικής διαπάλης και τα διλήμματα που θέτουν οι πολιτικές συνθήκες. Το χτεσινό αποτέλεσμα, όμως, αναδεικνύει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένα υπαρκτό ρεύμα εντός της κοινωνίας και της Αριστεράς.
Ο αγώνας για την Αριστερά της νικηφόρας ανατροπής συνεχίζεται. Ο αγώνας για την αποδέσμευση του λαού από τα Μνημόνια, το χρέος, το ΔΝΤ και την ΕΕ συνεχίζεται αμείωτος από αύριο στους δρόμους.
Όπως το γνωρίζαμε από την αρχή, η σημαντικότερη μάχη θα δοθεί εκεί που είναι η πραγματική δύναμη του λαού: στα σωματεία, στις συνελεύσεις, στους εργατικούς αγώνες για την υπεράσπιση της συλλογικής σύμβασης, της υγείας, της παιδείας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει αποφασιστικά, όπως το έκανε και πριν τις εκλογές στο κάλεσμα για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού πλατιού Μετώπου ρήξης και ανατροπής της επίθεσης. Επιμένουμε στο ανοιχτό και συντροφικό κάλεσμα για συσπείρωση, συμπόρευση και συνεργασία προς όλες και όλους τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τις συλλογικότητες και τα ρεύματα, που δύο χρόνια τώρα έδωσαν την μάχη με το σκοτάδι του Μνημονίου, της Τρόικας της Ευρωχούντας, που θέλουν να δυναμώσει το ανατρεπτικό, ταξικό εργατικό κίνημα, για να ανατρέψουμε κάθε απόπειρα εφαρμογής της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ- ΔΝΤ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ευχαριστεί τα χιλιάδες μέλη, τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τις φίλες και τους φίλους που με αυταπάρνηση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και σε αυτή τη μάχη. Η συντροφικότητα, η συλλογικότητα, η πλατιά απεύθυνση, οι σχέσεις που οικοδομήθηκαν με χιλιάδες αγωνιστές σε όλη τη χώρα αποτέλεσε την πιο πολύτιμη εμπειρία, μέσα από την οποία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις συλλογικές της διαδικασίες θα μπορέσει να πλουτίσει, να κάνει νέα βήματα για να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις των μεγάλων αγώνων που μας περιμένουν, με την πολιτική και οργανωτική της ενδυνάμωση και το βάθεμα της δημοκρατίας στο εσωτερικό της.

Οι δρόμοι γράφουν τη δική τους ιστορία, από σήμερα και πάλι ανταρσία…

Και ξαφνικά οι νταβατζήδες και οι υποτακτικοί τους βλέπουν “καταστροφή”. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ, κατόπιν εορτής προφήτες!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
“Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί.”

Περικλής Γιαννόπουλος.

“Από τη μια μεριά το καθήκον να πραγματοποιήσει την εθνική επανάσταση, που επιδιώκει να αποτινάξει το ζυγό του ξένου ιμπεριαλισμού, κι από την άλλη μεριά να πραγματοποιήσει τη δημοκρατική επανάσταση, που τείνει ν’ αποτινάξει το ζυγό των φεουδαρχών γαιοκτημόνων στο εσωτερικό της χώρας. Το κύριο από τα δυο αυτά καθήκοντα είναι η εθνική επανάσταση, που αποσκοπεί στην ανατροπή του ιμπεριαλισμού...” Μάο Τσε Τουνγκ

Έντρομοι οι διαχρονικοί βιαστές της Ελλάδας και των Ελλήνων, στα εκβιαστικά τους πρωτοσέλιδα και στις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, βλέπουν την καταστροφή και τολμούν να εγκαλούν τον Έλληνα που τόλμησε να απογαλακτιστεί από τα κατασταλτικά που τον τάιζαν.

Οι υμνητές της “σοβαρής” Τρόικας, ουρλιάζουν: “Έρχεται ο Τσίπρας! Έρχεται ο Καμμένος!”. Ναι, οι ίδιοι που ακόμα δεν έχουν δώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ BLACKROCK στους διεφθαρμένους τραπεζίτες! Τόσο τεχνοκράτες η “Τρόικα”… Δίνουν 150 δις από το αίμα των Ελλήνων σε ανθρώπους που στην ουσία τίναξαν τις επιχειρήσεις τους στον αέρα και ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ! Τόσο αξιόπιστη είναι η Τρόικα.

Όσο αξιόπιστοι είναι και οι αμόρφωτοι παραδημοσιογράφοι του πεντοχίλιαρου που τάιζαν φούμαρα κατά παραγγελίαν των διεφθαρμένων τσιφλικάδων.

Αυτοί που έριξαν την Ελλάδα σε περιδίνηση πολυετούς ύφεσης. Αυτοί που κατέστρεψαν την πραγματική αγορά αλλα έδιναν δισεκατομμύρια για μυλαράκια και φωτοβολταϊκά. Αυτοί που από το 1941 έχουν εγκαταστήσει κληρονομική τυραννία εις βάρος των ΤΙΜΙΩΝ. Αυτοί που πνίγουν το ΑΡΙΣΤΟ για να προβάλλουν το ΑΧΡΗΣΤΟ τώρα σκούζουν.

Πάψτε φαιδροί. Θα σας χρειαστεί η φωνή σε λίγο, όταν οι εξελίξεις επικυρώσουν απόλυτα τον τρόμο σας. Τον δικό σας, προσωπικό τρόμο βέβαια που θα είναι ο θρίαμβος των Ελλήνων.

ΥΓ. Ο μόνος εφιάλτης σε αυτή την χώρα, είστε ΕΣΕΙΣ. Ακόμα και οι εφιάλτες όμως, έχουν πάντα ένα τέλος.
http://olympia.gr/

Εξετάσεις υποψηφίων ναυαγοσωστών

Εξετάσεις υποψηφίων ναυαγοσωστών θα γίνουν τη Δευτέρα 21-05-2012 και ώρα 9 το πρωί, στον χώρο του κλειστού κολυμβητήριου «Β. Πολύμερος» της Ν. Ιωνίας.
Όπως ανακοινώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις από το νόμο προϋποθέσεις να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, καθώς και στα τηλέφωνα 24213-53826/831.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ Άννα Διαμαντοπούλου Άννα μην κλαις!

Νέο Αριστερό Ρεύμα: Πρώτες εκτιμήσεις για τις εκλογές της 6ης Μάη 2012

Γραφείο Τύπου ΝΑΡ
1.  Οι εκλογές της 6ης Μάη κατέγραψαν μια εκκωφαντική όσο και αντιφατική λαϊκή καταδίκη των κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, που υλοποίησαν από κυβερνητικές θέσεις την άγρια αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και των Μνημονίων. Ο λαός αψήφησε τα τρομοκρατικά διλήμματα κι έριξε ένα τρανταχτό εκλογικό χαστούκι στα κόμματα που πρωτοστάτησαν στο «μαύρο μέτωπο». Στην καταδίκη αυτή συνέβαλε το μαζικό κίνημα των προηγούμενων χρόνων, με τα όριά του, αλλά και η παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Ο παραδοσιακός δικομματισμός, οι βασικοί πυλώνες της αστικής πολιτικής, δέχθηκαν ισχυρότατο πλήγμα και γι’ αυτό το σύστημα αναζητεί την ανασυγκρότησή του με νέα υλικά. Αξιοποιεί σε αυτή την κατεύθυνση και τις διάφορες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, χωρίς πολιτική ρήξης με το κεφάλαιο και την ΕΕ. Ιδιαίτερη προσπάθεια θα γίνει για την ενσωμάτωση δυνάμεων της Αριστεράς, στη βάση του κυβερνητισμού και της τάσης «πασοκοποίησής».
2. Το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί νέες δυνατότητες για αριστερή ανατρεπτική παρέμβαση, αλλά προκαλεί επίσης σοβαρότατους λόγους ανησυχίας για την πορεία των εξελίξεων. Η λαϊκή απαίτηση για αλλαγή της εφιαλτικής πορείας δεν χρωματίστηκε -όσο έντονα απαιτεί η ίδια η ποιότητα της επίθεσης- από αντικαπιταλιστικό και αντιΕΕ περιεχόμενο. Σε μεγάλο βαθμό χαρακτηρίστηκε από τις αυταπάτες των άμεσων λύσεων από τα πάνω και των κυβερνητικών διεξόδων, τις οποίες τροφοδότησε ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αναπτύσσοντας μια δεξιόστροφη πορεία με απαντήσεις εντός της ΕΕ και χωρίς ρήξη με το σύστημα.
Προβληματικό είναι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της «αντιμνημονιακής» ψήφου κατευθύνθηκε στο συντηρητικό μόρφωμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η καταγραφή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, που αποτελεί ένα πολύ αρνητικό γεγονός. Υπογραμμίζει τον κίνδυνο από μια στροφή προς τον φασισμό, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης. Το ΚΚΕ καθηλώνεται σε μια μικρή αύξηση (με πτώση όμως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), καθώς δεν διαθέτει ανατρεπτική τακτική και επαναστατική στρατηγική, ενώ έχει γυρίσει την πλάτη στην αναγκαία κοινή δράση για ένα νικηφόρο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η παρουσία της συστημικής ΔΗΜΑΡ, μαζί με τους σχηματισμούς που έμειναν τελικά εκτός βουλής (από τους Οικολόγους Πράσινους μέχρι τους τρεις νεοφιλελεύθερους συνδυασμούς) διευρύνει τη γκάμα με τα διάφορα δεκανίκια του συστήματος.
3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέγραψε μια σαφή άνοδο σε ψήφους και ποσοστό. Για πρώτη φορά η αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά αποτελεί κι εκλογικά μια διακριτή και ανερχόμενη δύναμη. Χαιρετίζουμε τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έδωσαν με πρωτοφανή αγωνιστικότητα την εκλογική μάχη. Το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφθασε πολύ πλατύτερα από άλλες φορές και αποτέλεσε επιλογή ψήφου για πολύ περισσότερο κόσμο. Όλα αυτά αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη. Παρόλα αυτά το εκλογικό αποτέλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σαφώς μικρότερο των στόχων που είχαμε θέσει, αναντίστοιχο με τις απαιτήσεις της ταξικής αναμέτρησης. Οι αιτίες δεν πρέπει να αναζητηθούν κυρίως στην πίεση από τις συνθήκες του αντιδραστικού εκλογικού συστήματος, αλλά στην επάρκεια και το στρατηγικό βάθος των προγραμματικών απαντήσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και στην ποιότητα των πολιτικών δεσμών που έχει αναπτύξει με το λαό. Στις νέες συνθήκες, αντιμετωπίζουμε τα ελλείμματα του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και τα προβλήματα όλης της μη ενσωματωμένης Αριστεράς, με αίσθημα ανησυχίας και μάχιμου προβληματισμού, από τη σκοπιά της αναγκαίας τομής στην Αριστερά για στρατηγικές απαντήσεις, για την αντεπίθεση στο μέτωπο των αξιών, για τολμηρές – ανατρεπτικές επιλογές υπέρ των εργαζομένων.
 
4. Το αμέσως επόμενο διάστημα η επίθεση της Ιερής Συμμαχίας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ θα κλιμακωθεί. Το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί μια ρευστή πολιτική κατάσταση, προκαλεί δυσκολίες στην προώθηση της αντεργατικής επίθεσης καθώς δεν δίνει «σταθερή κυβέρνηση», ανοίγει το δρόμο για πιο ενεργητική παρέμβαση των εργαζομένων και του λαού, ενώ θα ορθώσει κρίσιμα πολιτικά διλήμματα για όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς. Το Νέο Αριστερό Ρεύμα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη νέα περίοδο αγώνων που ανοίγεται. Ούτε μια μέρα χαμένη για τον αγώνα με στόχο την ανατροπή της κανιβαλικής επίθεσης του κεφαλαίου. Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στα κυβερνητικά μαγειρεία του συστήματος. Αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με στροφή στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Αναβάθμιση κι ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συμβολή της στη συστράτευση της αντισυστημικής, αντιΕΕ και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς, καταλύτης τόσο για να επιβληθεί η αριστερή κοινή δράση στο πεδίο των ανατρεπτικών αγώνων, όσο και για την αναγκαία τομή στην Αριστερά. Για να ηττηθούν η λογική διαχείρισης του συστήματος, κυβερνητισμού και σοσιαλδημοκρατικοποίησης, καθώς και οι αντιλήψεις περιχαράκωσης και ηττοπάθειας.
 
www.narnet.gr, Γραφείο Τύπου, Αθήνα 6 Μάη 2012

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου