Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Να δυναμώσει η οργάνωση ενάντια στην εργοδοσία και στους υποστηρικτές της

Πρωτοβουλίες συντονισμού της πάλης στην Αθήνα. Ο υπονομευτικός ρόλος ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αναδεικνύεται στη Ρόδο
Στιγμιότυπο από κινητοποίηση ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αθήνα
Αμεσα μέτρα για την ενιαία αγωνιστική δράση των ξενοδοχοϋπαλλήλων ενάντια στη συντονισμένη επίθεση των ξενοδόχων παίρνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων της Αθήνας. Στην προχτεσινή συνέλευση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι και εργαζόμενοι και από άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας, αποφασίστηκε ότι άμεσα πρέπει να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις οποίες θα εξαγγείλει και συντονίσει το συνδικάτο της Αθήνας τις επόμενες μέρες, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης των μισθών τους.Αλλωστε, ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων έχει στείλει πρόταση προς την Ομοσπονδία του κλάδου για την έναρξη «διαλόγου» με στόχο τη μείωση των μισθών των ξενοδοχοϋπαλλήλων και μάλιστα εννέα μήνες πριν λήξει η κλαδική τους σύμβαση.
Στη συνέλευση στο «Ιμπέριαλ» (απλήρωτοι για 2 και 3 μήνες), συμμετείχαν εκπρόσωποι του σωματείου στο ξενοδοχείο «Ολυμπικ Ρουαγιάλ» (απλήρωτοι 3 μήνες) η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στο «Πεντελικόν» (απλήρωτοι 4 και 5 μήνες) και εργαζόμενοι του «Κινγκ Τζόρτζ» (τους οφείλονται τα δεδουλευμένα του Νοέμβρη, ενώ από το Δεκέμβρη οι μισθοί καταβάλλονται από το «Γιούρομπαγκ» στην οποία πέρασε η επιχείρηση από τον Ομιλο Δασκαλαντωνάκη). Κοινή εκτίμηση των εργαζομένων ήταν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και ότι πρέπει ενιαία και δυναμικά να απαντήσουν στην επίθεση καθώς, όπως έλεγαν και χτες, «άλλη λύση δεν υπάρχει». Σημειώνεται επίσης, ότι στο ξενοδοχείο «Κινγκ Τζορτζ» η εργοδοσία έχει αποστείλει σε 15 εργαζόμενους προειδοποίηση για καταγγελία της σύμβασης, προκειμένου να τους απολύσει με μισές αποζημιώσεις.
Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν, το συνδικάτο της Αθήνας έχει προγραμματίσει πλατιά σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων την ερχόμενη Δευτέρα στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία του συνδικάτου, προκειμένου συνολικά οι εργαζόμενοι να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στην επίθεση που εξαπολύουν οι ξενοδόχοι.
Εκλογές στη Ρόδο
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και αποφασιστικής ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της στις αρχαιρεσίες στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο απευθύνει στους εργαζόμενους η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).
Η «ΔΑΣ» καλεί τους εργαζόμενους να ψηφίσουν μαζικά «με κριτήριο την ίδια τους τη ζωή». Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις απειλές στις οποίες έχουν επιδοθεί ξενοδόχοι, διευθυντές και τα τσιράκια τους το τελευταίο διάστημα. «Ψηφίζουμε μαζικά, ταξικά, παλικαρίσια. Ψηφίζουμε για την τάξη μας, για σωματείο που θα μπαίνει μπροστά στις μεγάλες μάχες και όχι να μας μαχαιρώνει πισώπλατα, να μας ξεπουλά υπογράφοντας την καταδίκη μας. Εκλέγουμε στη Διοίκησή του εργάτες πρωτοπόρους, αγωνιστές», υπογραμμίζει η ΔΑΣ.
Στο πλαίσιο προχτεσινής συνέντευξης τύπου της ΔΑΣ, αναδείχτηκε ο ρόλος των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Ηδη η πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και διάφοροι συνοδοιπόροι τους - οι οποίοι κατεβαίνουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο - έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους για τη μείωση των μισθών. Ακριβώς για αυτό το λόγο αρνούνται να κάνουν γνωστό στους εργαζόμενους το περιεχόμενο των συζητήσεων. Στις 7 δε του Απρίλη - μια βδομάδα δηλαδή μετά τις εκλογές - έχει ήδη οριστεί νέα συνάντηση... με τους ξενοδόχους.
Αλλωστε και όλο το προηγούμενο διάστημα η δράση της πλειοψηφίας των σωματείων εξαντλούνταν στις επισκέψεις στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον εισαγγελέα. Είναι ενδεικτικό ότι τον περασμένο Ιούνη, κατά τη διάρκεια 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που οι ταξικές δυνάμεις έδιναν τη μάχη μαζί με ξενοδοχοϋπαλλήλους για την επιτυχία της, η πλειοψηφία του σωματείου συναντιόταν με την Ενωση Ξενοδόχων. Το πόσο καλά «συνεταιράκια» είναι οι ξενοδόχοι και η πλειοψηφία του σωματείου το επιβεβαίωσαν οι ίδιοι με δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση. Ο μεν εκπρόσωπος των ξενοδόχων διαβεβαίωνε ότι «οι εργαζόμενοι είναι στο πλευρό μας», ο δε πρόεδρος του σωματείου δήλωσε ότι οι ξενοδόχοι βλέπουν τους εργαζόμενους σαν «συνεργάτες».
Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πρόβλημα με τη «μαύρη εργασία» και ανασφάλιστη εργασία στα ξενοδοχεία της Ρόδου, ο πρόεδρος του σωματείου δήλωσε ότι για τη «μαύρη εργασία» δε φταίει η Ενωση Ξενοδόχων αλλά το ΣΕΠΕ που δεν κάνει ελέγχους!!!...

Το στοιχειωμένο σπίτι της Σκοπέλου και τη έγινε σήμερα !!!

Το 1961 το παράξενο σπίτι εγκαταλείφθηκε από του ιδιοκτήτες του που ήταν ο Σισμανης Ο Γιάννης  όπου πήγε στην Αθήνα και επειδή η τοποθεσία του  ήταν πολύ καλή άλλα  παράξενοι  αλλά είχαμε ακούσει και ότι ακουγόταν το βράδυ ουρλιαχτά από το σπίτι χωρίς να μάθουμε τον λόγο
 το σπίτι το αγόρασε μια οικογένεια από τον Βόλο
Κατά την διάρκεια της ανακαίνισης ένας  εργάτης παθαίνει  ατύχημα,
Αφού τέλειωσε η ανακαίνιση και η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο σπίτι σε χρονικό διάστημα 6 μηνών άρχισαν να συμβαίνουν τραγικά πράγματα. Τα παιδιά  είχαν  διάφορες αρρώστιες η γυναίκα τρελάθηκε  και ο άντρας πλέον στα χαμένα εγκατάλειψε το σπίτι και γύρισε στον Βόλο
Όσοι πήγαν να εξερευνήσουν το σπίτι είχαν περίεργα ατυχήματα όπως τα κινητά τους έκλειναν η τελείωναν οι μπαταρίες από τους φακούς που είχαν μαζί.Επίσης τα άτομα που έχουν μπει μέσα ισχυρίζονται ότι όσο δυνατά και να φωνάξει κάποιος μέσα στο σπίτι η φωνή του δεν ακούγεται έξω από αυτό!
Εμείς κάναμε σήμερα έρευνα και την άρα που πήγαμε να μπούμε μέσα ακούσαμε ουρλιαχτά και έτσι φύγαμε άρον άρον και τρέχοντας....

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΑΡΥΑ ΣΗΜΕΡΑ«Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας»

«...και όταν χρειαστεί
θυσιάζουμε και τη ζωή μας...»
«Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας»
«Ο υπαρχιφύλαξ, διαταχθείς υπό του διευθυντού του, μετέβη αμέσως εις την πτέρυγαν όπου ευρίσκοντο τα κελιά των 8 μελλοθανάτων και εισήλθεν πρώτον εις το υπ' αριθμ. 2 απομονωτήριον, εις το οποίο εκρατούντο οι Μπελογιάννης, Λαζαρίδης και Μπάτσης. Πλησιάζει τον Μπελογιάννη.
*
"Νίκο σήκω"
Ατάραχος ο Μπελογιάννης σηκώνεται και λέει:
"Πάμε για καθαρό αέρα;"
"Ναι, του απαντά, σας πάνε για εκτέλεση" (...)»
*
(Από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Κορωναίου, όπως δημοσιεύτηκε την επομένη της εκτέλεσης στην «Προοδευτική Αλλαγή»).
***
Τα χαράματα της Κυριακής 30 του Μάρτη του 1952, ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του, Δημήτρης Μπάτσης, Νίκος Καλούμενος και Ηλίας Αργυριάδης, πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος.
Το παράγγελμα γι' αυτήν την πολιτική δολοφονία δόθηκε από το μετεμφυλιακό καθεστώς της άρχουσας τάξης της Ελλάδας μαζί με τους Αμερικανούς συμμάχους της.
Η ελληνική πλουτοκρατία, η κυβέρνηση Πλαστήρα, το παλάτι, το στρατιωτικό και παραστρατιωτικό κατεστημένο,
σαν σήμερα,
πριν από 60 χρόνια,
εκτελούσαν τον Νίκο Μπελογιάννη.
*
«Είμαι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ακριβώς για την ιδιότητά μου αυτή δικάζομαι, γιατί το Κόμμα παλεύει και χαράζει το δρόμο της Ειρήνης, της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας...».
*
«Οι μάρτυρες - είπε απευθυνόμενος στους στρατοδίκες ο Μπελογιάννης - φτάσανε μέχρι του σημείου να λένε πως κάθε Κομμουνιστής είναι κατάσκοπος και πως οι Κομμουνιστές δεν είναι Ελληνες και πως το ΚΚΕ δεν είναι ελληνικό Κόμμα.
Τι άτιμο ψέμα!
Ο πατριωτισμός κάθε κόμματος μετριέται μόνο τότε που η λευτεριά και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας διατρέχει κίνδυνο.
Απ' αυτό και μόνο αν βγάζατε συμπέρασμα, θα σχηματίζατε τη σωστή εντύπωση για το χαρακτήρα του ΚΚΕ, που χωρίς καμία αμφιβολία πρόκειται για καθαρό πατριωτικό Ελληνικό Κόμμα».
*
Με τα λόγια αυτά, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Νίκος Μπελογιάννης έδωσε το στίγμα της δίκης, μετατρέποντας τους στρατοδίκες του από κατηγόρους σε κατηγορούμενους.
***
«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας.
Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο.
Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας.
Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα».
*
60 χρόνια μετά
τα τελευταία λόγια του Μπελογιάννη κατά την απολογία του, το Φλεβάρη του '52, λίγες μέρες πριν από την εκτέλεσή του, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν για πάντα να αποτελούν μέτρο του πατριωτισμού, του διεθνισμού, της ανθρωπιάς.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το skopelos news είναι η δύναμή σου...ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ και βγάζει στον "αέρα" την φωνή σου..

Το μοναδικό ανεξάρτητο μέσο στην Σκόπελο, για τους Σκοπελίτες  όλου του κόσμου...!
Το "skopelosnews" βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών 24 ώρες το 24ωρο ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ και βγάζει στον "αέρα" την φωνή σου...Ότι έχεις να καταγγείλει, στείλτο στο email : info@skopelosnews.gr
Οι συντάκτες μας, θα το ερευνήσουν, θα το "ψάξουν", θα το αναρτήσουν...Είμαστε ΕΔΩ για να δυναμώσουμε την φωνή σου...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Να καλυφθούν οι απώλειες από το «κούρεμα»


Σε ανακοίνωσή της με αφορμή το «κούρεμα» των διαθέσιμων των νοσοκομείων η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ τονίζει:
«Εγκληματική είναι η ευθύνη της κυβέρνησης για την υγεία του ελληνικού λαού. Μετά τις άγριες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού, το έγκλημα ολοκληρώνεται με το "κούρεμα" του 70% των διαθέσιμων των νοσοκομείων που με νόμο του 1990 υποχρεωτικά καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Αυτό σημαίνει πως τα δημόσια νοσοκομεία δε θα μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα, φαγητό, αντιδραστήρες για εξετάσεις, που έχουν ανάγκη οι άρρωστοι.
Δε θα μπορούν να πληρωθούν τους πενιχρούς τους μισθούς οι εργαζόμενοι στους διάφορους εργολάβους.
Ηδη, αρκετοί εργαζόμενοι στους εργολάβους καθαριότητας είναι απλήρωτοι για μήνες.
Δε θα μπορούν να πληρωθούν τους μισθούς τους και τις εφημερίες τους εργαζόμενοι ως επικουρικοί, αφού η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Είναι πρόκληση να δηλώνει άγνοια ο υπουργός Υγείας, που αρέσκεται να παρουσιάζεται σαν λογιστής. Ηξερε και παραήξερε τι συμβαίνει με τα διαθέσιμα των νοσοκομείων. Με νόμο δεκαετιών υποχρεώνονται να τοποθετούν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, τα οποία με το PSI μετατράπηκαν αυτόματα σε ομόλογα και έχασαν από την αρχική τους αξία το 70%.
Για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών, κυβέρνηση και καπιταλιστές δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Θυσιάζουν ακόμη και την περίθαλψη του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι ν' απαντήσουν.
  • Εδώ και τώρα το κράτος να καλύψει 100% όλες τις απώλειες των δημόσιων νοσοκομείων από το "κούρεμα".
  • Να καταργηθεί κάθε είδος πληρωμής των ασθενών σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες κλπ.
  • Να χορηγηθεί σε όλους τους ανέργους και ανασφάλιστους βιβλιάριο υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρη και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα από εφημερίες, υπηρεσίες και οι μισθοί των εργαζομένων στους εργολάβους».

Κι άλλος νεκρός ναυτεργάτης


Και δεύτερος θάνατος ναυτεργάτη μέσα σε δέκα ημέρες έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των ναυτεργατών που έχουν χάσει τη Ζώη τους σε ώρα εργασίας. Το περιστατικό σημειώθηκε προχτές το βράδυ, στο λιμάνι της Ραφήνας, στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «SUPERFERRY II» όπου ο 44χρονος ναυτεργάτης εκτελούσε υπηρεσία ως ναύτης. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Λιμεναρχείου, αισθάνθηκε δυσφορία και πόνο στο στήθος του. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου απεβίωσε.
Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, ενώ προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

«ΚΟΥΡΕΜΑ» ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ Ληστεία και στα Ταμεία Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

Στα 244 εκατομμύρια ευρώ οι απώλειες για τους ασφαλισμένους
ΛΕΠΙΔΗΣ
Σε οριακή κατάσταση οδηγούνται τα Ταμεία καθώς μέρα με τη μέρα διαπιστώνεται η τεράστια λεηλασία των αποθεματικών τους μέσα από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων που διαχειρίζονταν η Τράπεζα της Ελλάδας.
Θύμα της αντεργατικής αυτής πολιτικής και το πολύπαθο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, που ήδη αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ, και ακόμα πέντε τομείς που έχουν υπαχθεί σε αυτό.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε μόλις χτες η Τράπεζα της Ελλάδας, από τα 351.548.220 ευρώ που το ΤΠΔΥ είχε τοποθετήσει στο «Κοινό Κεφάλαιο» απέμειναν μόλις 107.505.405 ευρώ, δηλαδή οι συνολικές απώλειες για τους ασφαλισμένους σε αυτό από τις εισφορές τους ανέρχονται στο ποσό των 244.043.815 ευρώ!
Συγκεκριμένα, ενώ το ΤΠΔΥ μαζί με τους πέντε τομείς που έχουν υπαχθεί σε αυτό είχαν τοποθετήσει τα αποθεματικά τους ύψους 351.548.220 ευρώ, μετά το «κούρεμα», στις 9 Μάρτη, η ονομαστική αξία των κεφαλαίων τους ήταν 201.031.083 ευρώ, αλλά η τρέχουσα αξία (αν γίνει σήμερα ρευστοποίηση) είναι μόλις 107.505.405 ευρώ.
Πιο αναλυτικά, οι απώλειες για κάθε Ταμείο έχουν ως εξής:
Για το κυρίως Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων που αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ σε 50.000 περίπου υπαλλήλους, από τα 1.305.860 ευρώ μετά το «κούρεμα» απέμειναν 746.751 ευρώ, ενώ η τρέχουσα άρα και πραγματική αξία είναι μόλις 399.340 ευρώ.
Ο Τομέας Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων είχε τοποθετήσει 288.681.403 ευρώ, μετά το «κούρεμα» η ονομαστική αξία των αποθεματικών ήταν 165.081.451 ευρώ, ενώ η τρέχουσα αξία διαμορφώνεται στα 88.280.634 ευρώ. Πρόκειται για πραγματική λεηλασία αν αναλογιστεί κανείς ότι με μια μονοκοντυλιά εξαερώθηκαν 200 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ.
Ο Τομέας Πρόνοιας Υπαλλήλων ΝΠΔΔ είχε τοποθετήσει 55.254.423 ευρώ, με το «κούρεμα» η ονομαστική αξία τους μειώθηκε στα 31.597.062 ευρώ και η τρέχουσα αξία σήμερα είναι μόλις 16.897.153 ευρώ.
Ο Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού ΕΒΕΒΕΚ είχε τοποθετήσει 3.163.760 ευρώ, μετά το «κούρεμα» η ονομαστική αξία μειώθηκε στα 1.809.185 ευρώ και η τρέχουσα αξία έγινε 967.498 ευρώ.
Ο Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού Ταμείου Νομικών είχε 3.076.304 ευρώ, μετά το «κούρεμα» η ονομαστική αξία μειώθηκε στα 1.758.602 ευρώ και η τρέχουσα στα 940.447 ευρώ.
Και ο Τομέας Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου είχε μόλις 66.470 ευρώ τα οποία και αυτά «κουρεύτηκαν», η ονομαστική αξία τους μειώθηκε στα 38.022 ευρώ και η ονομαστική στα 20.333 ευρώ!

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Φορολογικό μέτωπο ενάντια στο λαϊκό εισόδημα

«Υπόμνημα» της Διακομματικής Επιτροπής για αντιλαϊκή παρακαταθήκη στην επόμενη κυβέρνηση. Πρόταση - καρμπόν με βάση το νέο μνημόνιο. Νέοι φόροι και χαράτσια στο λαό, προκλητικές απαλλαγές στην πλουτοκρατία
Βαριά χαράτσια απέναντι στο λαϊκό εισόδημα, την κατανάλωση και την κατοικία, πλήρη κατάργηση όλων των ελαφρύνσεων που ακόμη τρεμοπαίζουν στα πόδια τους και που αφορούν στις κάθε είδους δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, υγεία, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.), ταυτόχρονα με νέες προκλητικές απαλλαγές στα κέρδη και στα μερίσματα των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων είναι στις «προτάσεις» της λεγόμενης επιτροπής διαλόγου που έστησε το υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., του ΣΕΒ και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.Η ΝΔ, για το θεαθήναι και μόνο, «αποχώρησε» μόλις τις προάλλες από το τραπέζι του διαλόγου που συνεχίζεται εδώ και πάνω από 6 μήνες και αφού προηγουμένως είχε ήδη συμφωνήσει στο σύνολο των «προτάσεων», που να σημειωθεί αποτελούν σάρκα από τη σάρκα του νέου μνημονίου συγκυβέρνησης - τρόικας - μονοπωλίων.
Η βαρβαρότητα που ετοιμάζουν αποκαλύπτεται από το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής και αφορά στα μέτρα που θα πάρει η διάδοχη κυβέρνηση, τον Ιούνη φέτος, αμέσως μετά τις εκλογές.
Συγκεκριμένα:
Φορολογική κλίμακα: Μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο στα κλιμάκια εισοδήματος από τα 11.000 μέχρι τα 21.000 ευρώ το χρόνο. Η αύξηση του επιβαλλόμενου φόρου είναι αντίστροφα ανάλογη. Για παράδειγμα σε εισόδημα 16.000 ευρώ ο επιπλέον φόρος φτάνει στα 280 ευρώ, έναντι αύξησης 30 ευρώ για εισόδημα στα 21.000 ευρώ. Με την «προτεινόμενη» κλίμακα προχωρούν σε προκλητικές μειώσεις στα πολύ μεγάλα εισοδήματα. Ο συντελεστής 45% που ισχύει για το κομμάτι πάνω από τα 100.000 ευρώ μειώνεται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες στο 40%. Ετσι, για τον πλουτοκράτη που εμφανίζει εισόδημα 200.000 ευρώ προκύπτει όφελος 7.920 ευρώ και για εισόδημα στα 500.000 ευρώ απογειώνεται στα 22.920 ευρώ το χρόνο! Τα νέα κλιμάκια περιορίζονται από 8 σε 5, στο εύρος δηλαδή που έχουν συμφωνήσει με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Τυπικά, το αφορολόγητο παραμένει στα 5.000 ευρώ. Από κει και πάνω ο φόρος διαμορφώνεται
5.000-10.000 ευρώ: 10%.
10.000-30.000 ευρώ: 20%.
30.000-60.000 ευρώ: 30%.
60.000 και πάνω: 40%.
Φορο-ελαφρύνσεις: «Προτείνεται» η πλήρης κατάργηση για κάθε δαπάνη των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά). «Προτείνουν» την αντικατάστασή τους σε επιδοματική μορφή και μόνο για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, δηλαδή για τη διαχείριση των ακραίων φαινόμενων απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης που γεννά η εγκληματική πολιτική σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Επιχειρηματικά κέρδη: Συγκλίνουν στην άποψη για ενιαίο μειωμένο συντελεστή τόσο για τα αδιανέμητα όσο και για τα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα). Πρόκειται για την πρόταση που έχει υποδεχτεί από τη ΝΔ με κατεύθυνση τη μείωση του συντελεστή κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες (15% από 20%).
Φόροι στη λαϊκή κατοικία: Κοινή πρόταση και των τριών - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. - είναι η ενιαιοποίηση των κάθε είδους επιβαλλόμενων φόρων και χαρατσιών, εξέλιξη που θα απογειώσει στα ύψη τη ληστεία απέναντι στη μικρή περιουσία. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων «υπέρ του Δημοσίου» θα αντικαταστήσει το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Κτισμάτων (χαράτσι μέσω ΔΕΗ) και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ενώ ο ενιαίος φόρος υπέρ των δήμων θα αντικαταστήσει δημοτικούς φόρους, δημοτικά τέλη και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Προχωρούν και στην κατάργηση των αντικειμενικών αξιών, την αντικατάστασή τους με τις εμπορικές τιμές, εξέλιξη που θα απογειώσει τα εφαρμοζόμενα χαράτσια.
ΦΠΑ: Για την ώρα μασάνε τα λόγια, συμφωνώντας όμως στο ότι αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση των φορολογικών εσόδων. Σε κάθε περίπτωση ετοιμάζουν τρανταχτές ανατιμήσεις στο ΦΠΑ για τα εμπορεύματα μαζικής κατανάλωσης (τρόφιμα, τιμολόγια πρώην ΔΕΚΟ κ.ά.).
Αυτοαπασχολούμενοι: Θεσμοθετούν νέας κοπής λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια» με βάση το είδος της δραστηριότητας, τα χρόνια λειτουργίας κ.ά.

Επιτέλους μάθαμε τον λόγο που δεν έρχονται στα νησιά μας Σκόπελο Σκιάθο και Αλόννησο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αρ. Κοπάνας!

ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY

Γύρος χοιρινός "σπέσιαλ"
6 Ευρώ
Γύρος κοτόπουλο
6 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό
6 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο
6 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο "σπέσιαλ"
6 Ευρώ
Λουκάνικο "σπέσιαλ"
6 Ευρώ

     
 
Γύρος χοιρινός σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Γύρος χοιρινός σε ψωμάκι
2.50 Ευρώ
Γύρος χοιρινός σε κυπριακή πίτα
2.50 Ευρώ
Γύρος χοιρινός φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό
1,20 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε κυπριακή πίτα
2.50 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Σουβλάκι χοιρινό σε φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο
1,20 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα
2,50 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Σουβλάκι κοτόπουλο σε φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο
1,20 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο σε παραδοσιακή πίτα
2 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο σε κυπριακή πίτα
2,50 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Μπιφτέκι χειροποίητο φουσκόπιτα
3 Ευρώ
Λουκάνικο
0,80 Ευρώ
Λουκάνικο σε παραδοσιακή πίτα
1,50 Ευρώ
Λουκάνικο σε κυπριακή πίτα
2,50 Ευρώ
Λουκάνικο σε ψωμάκι
2,50 Ευρώ
Λουκάνικο φουσκόπιτα
3 Ευρώ
0

Κ.Κ.Ε :Η απόσχιση του Κοσσόβου και η ένταξη στην Ε.Ε. εξυπηρετεί τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης σε παρέμβαση του στην συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για το ψήφισμα σχετικά με την "διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του Κοσσυφοπεδίου" τόνισε τα εξής:


"Το ψήφισμα προωθεί με χυδαίο τρόπο την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, τις επιδιώξεις των μονοπωλίων για ισχυροποίηση της θέσης τους στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, εν μέσω της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, οξύτατων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τις αγορές και σφαίρες επιρροής, τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους.
Στηρίζει την επιβολή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την καταλήστευση του φυσικού πλούτου του Κοσσόβου, τη διαιώνιση και όξυνση της ανεργίας και της φτώχειας.
Εγκαλεί προκλητικά τους κατοίκους του Βόρειου Κοσσόβου που αντιστέκονται στις κατοχικές δυνάμεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Η ΕΕ επιδιώκει τη διαιώνιση της παρουσίας των κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων της ΚΦΟΡ, των αστυνομικών και δικαστικών δυνάμεων της EULEX, της μεγαλύτερης αμερικανικής βάσης εκτός ΗΠΑ που είναι εγκατεστημένη στο Κόσσοβο. Προσπαθεί να επιβάλλει την αναγνώριση ενός προτεκτοράτου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δημιούργημα της ωμής ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, του βρώμικου εγκληματικού πολέμου ενάντια στο Γιουγκοσλαβικό λαό και του διαμελισμού της χώρας. Εκβιάζει απροκάλυπτα τον Σερβικό λαό να αποδεχτεί το διαμελισμό της χώρας για να αρχίσουν οι διαδικασίες ένταξης  στην ΕΕ. Ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την όξυνση εθνοτικών αντιθέσεων και συγκρούσεων σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, την υποδαύλιση αποσχιστικών κινημάτων, την επαναχάραξη των συνόρων, αυξάνοντας τους κινδύνους για γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην αναγνώριση του προτεκτοράτου,  στην ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων και κάθε άλλης χώρας στην ΕΕ, απαιτεί την άμεση αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, από όλες τις χώρες της περιοχής. Η ένταξη στην ΕΕ θωρακίζει μόνο την κυριαρχία της αστικής τάξης των υπό ένταξη χωρών, για τους λαούς θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και εκμετάλλευση. Μια άλλη Ευρώπη της ειρήνης, της ισοτιμίας, της αλληλεγγύης των λαών μπορεί να οικοδομηθεί μόνο στα ερείπια της ιμπεριαλιστικής ένωσης του κεφαλαίου, της ΕΕ. "

Δελτίο τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο με πρόσχημα την αξιολόγησηΠροάγγελος απολύσεων μέσα σε κλίμα αυταρχισμού είναι όσα ανακοίνωσε εκ μέρους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππας για το σύστημα που δήθεν θα αξιολογεί τους δημοσίους υπαλλήλους προκείμενου να πάρουν αύξηση ή προαγωγή.Άμεση συνέπεια είναι το διετές πάγωμα κάθε αύξησης για τους μισθούς πείνας.Βασική επιδίωξη των όσων ανακοίνωσε ο Ρέππας είναι να εμφανίσει ως αποτέλεσμα αξιολόγησης την απόλυση 150.000 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που έχουν ήδη συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με ΕΕ και ΔΝΤ, μέσω της νέας δανειακής σύμβασης.
Επιχειρείται να εμφανιστεί ότι αντίπαλος δεν είναι η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που απολύει, αλλά ο διπλανός που μπορεί να πάρει καλύτερη βαθμολογία. Κρύβουν όμως οι ανακοινώσεις πως όσο ψηλά και να αξιολογηθεί ένας υπάλληλος, θα κινδυνεύει με απόλυση μέχρι να συμπληρωθεί ο συμφωνημένος αριθμός.
Επιδίωξη είναι η θέσπιση ενός καθεστώτος εξάρτησης των υπαλλήλων από τη διοίκηση. Το γεγονός ότι η αξιολόγηση θα γίνεται με ασαφή κριτήρια όπως «διοικητική ικανότητα» και «συμπεριφορά» θα επιτρέπει στους γραφειοκράτες και τους κομματάρχες να επιβάλλουν τη σιωπή στο δημόσιο με το φόβο της απόλυσης ή της μισθολογικής καθήλωσης. Η αύξηση στους μισθούς και η προαγωγή αποκτά άμεση σχέση με το γλείψιμο των ανωτέρων και τη σιωπή μπροστά στην εκμετάλλευση, την αδικία και τη διαφθορά. Όπως ακριβώς στις μέρες της χούντας και του αυταρχικού μετεμφυλιακού κράτους.
Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται επίσης η σιωπή και η συναίνεση των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα για τη διάλυση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών σε όφελος των ιδιωτών κερδοσκόπων που καραδοκούν να αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες, όπως συμβαίνει ήδη σε σημαντικό βαθμό στην υγεία.Το γεγονός ότι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τις 600.000, ότι η χώρα έχει έναν από πιο μικρούς δημόσιους τομείς στην Ευρώπη, σκοπίμως αποκρύπτεται από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ, προκείμενου να μη γίνει φανερό ποιες θα είναι οι συνέπειες στη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας από την ουσιαστική διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών. Η ΕΕ αναδεικνύεται σαν μια ζώνη βαρβαρότητας όπου οι δημόσιες δαπάνες στη δημόσια υγεία ή παιδεία (αντί για τις τράπεζες) θεωρούνται χαμένα λεφτά.Υλοποιώντας αυτές τις αντικοινωνικές επιλογές για χάρη των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών που αναζητούν νέα κέρδη και αγορές, το πολιτικό σκηνικό της χρεοκοπίας θέλει να σώσει και το κομματικό κράτος με τους μηχανισμούς του ρουσφετιού.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα στηρίξει με κάθε δύναμη τον αγώνα των εργαζομένων για να σαρωθεί η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που χαράζουν από κοινού με ΕΕ, ΔΝΤ και κεφάλαιο. Θα παλέψει για ένα άλλο δημόσιο τομέα, προσανατολισμένο στις κοινωνικές ανάγκες που θα αξιοποιεί το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, αλλά και τον πλούτο και τις υποδομές της χώρας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής για ανοίξει ένας άλλος δρόμος, πέρα από τον κόσμο της χρεοκοπίας, της ανεργίας και φτώχειας. Ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Νεκρός ο 19χρονος ψαράς


Άσχημο τέλος είχε το θρίλερ αναζήτησης ενός νεαρού ψαρά, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Πέμπτης, όταν είχε πάει για ψάρεμα.

Ο 19χρονος εντοπίστηκε σήμερα νεκρός στη λιμνοθάλασσα Ροδιάς Άρτας σε απόσταση 80 μέτρων από την ακτή.

Συνεργεία ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας καθώς και κάτοικοι της περιοχής συνέδραμαν στο έργο του εντοπισμού του.

Από τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι ο νεαρός ψαράς, χωρίς τις μπότες και τα ρούχα του, για άγνωστη αιτία, προσπάθησε κολυμπώντας να φθάσει στην ακτή, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στην εισαγγελία ο φάκελος για τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μεταβιβάσθηκε ο φάκελος της δικογραφίας Προκαταρκτικής Εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας για την υπόθεση μη επαναβεβαίωσης προστίμων αυθαιρέτων.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η Προκαταρκτική αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα, πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, καθώς και τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη Εκθέσεων Αυτοψίας και Χρηματικών Καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τις Υπηρεσίες αυτές, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ

Και ορισμένοι στην Σκόπελο βάλτε τον σκασμό με το μπλοκ


Και ορισμένοι στην Σκόπελο βάλτε τον σκασμό με το μπλοκ μην μας αναγκάσετε να απαιτήσουμε να τηρηθεί παντού το δίκαιον διότι θα αλλάξουν πολλά μετά στην Σκόπελο ,αφήστε μας εμάς στον αγώνα μας που κάνουμε με την εξουσία γιατί έχουμε πολλά στοιχεία για κάποιους που θα έπρεπε να τρέχουν !

Επέβαλαν πρόστιμο 5000 ευρώ σε φούρνο επειδή δε μοίρασε δωρεάν τις..σωστές πατάτες(το σύστημα είναι τόσο σάπιο αφού στην Σκόπελο σε μια επιχείριση τρέχουν όλοι για έλεγχους ξέρετε πια είναι?)


 ImageΤην ώρα που οι κερδοσκόποι συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι, το υπουργείο Ανάπτυξης επιβάλλει πρόστιμα επιπέδου Ροκφέλερ σε απλούς βιοπαλαιστές όπως τιμωρώντας φούρνο της γειτονιάς, που μοίραζε δωρεάν πατάτες σε κάθε πελάτη του.Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε φούρνο που πριν 15 ημέρες πρόσφερε πατάτες.

Όπως ανακοίνωσαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ο καταστηματάρχης τιμωρήθηκε για παραπλάνηση καταναλωτή, επειδή οι πατάτες δεν ήταν..όλες ελληνικές, αλλά γαλλικές, σύμφωνα με τα τιμολόγια αγοράς.Επίσης, κατηγορήθηκε για παράνομη κατάληψη πεζοδρομίου, επειδή τα σακιά καταλάμβαναν χώρο έξω από το κατάστημα και διάθεση προϊόντων χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια.Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το υπουργείο επιβάλλει πρόστιμα σε φούρνους, αλλά την ίδια στιγμή οι περίφημοι 41 φάκελοι με τα στοιχεία για την ακρίβεια στην ελληνική αγορά, παραμένουν στα... συρτάρια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Καταγγελία για το πόσιμο νερό στην Σκόπελο


αγαπητό skopelos news  εδώ και 3 ήμερες το νερό της βρύσης είναι κίτρινο και μυρίζει εκτός από χλωρίνη έχει και μια περίεργη μυρουδιά .σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον προϊστάμενο της ΔΕΥΑΣ μόνο που δεν με έβρισε σας παρακαλώ αναφέρατε το περιστατικό και δεύτερον δεν έχω χρήματα για να αγοράζω εμφιαλωμένο που μου πρότειναν
Αναγνώστης

Λογαριασμός βοήθειας στη Σκιάθο

Εισήγηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη δημιουργία γραφείου εθελοντισμού
Την πρόταση δημιουργίας γραφείου εθελοντισμού από τον Δήμο Σκιάθου, καθώς και τραπεζικού λογαριασμού αλληλεγγύης για την στήριξη των απόρων κατοίκων του νησιού, κατέθεσε εγγράφως η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία αποτελεί εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, έχει ως επίκεντρο τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και στόχο την συντονισμένη προσφορά βοήθειας, όπου απαιτείται. Στο πλαίσιο της ίδιας εισήγησης, εντάσσεται η προαναφερθείσα πρόταση δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού αλληλεγγύης, όπου θα κατατίθενται, προαιρετικά, οι αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων που επιθυμούν, και οι οποίοι θα το δηλώσουν εγγράφως. Το ποσό που θα συγκεντρώνεται, θα διατίθεται από το γραφείο εθελοντισμού για τους σκοπούς του γραφείου και την αντιμετώπιση των αναγκών ευπαθών ομάδων του τοπικού πληθυσμού.
Η στήριξη και ο συντονισμός των εθελοντικών πρωτοβουλιών, η ανάληψη πρωτοβουλιών για εθελοντικές δράσεις σύμφωνα με την αναγκαιότητα παρέμβασης και υποστήριξης κοινωνικών ομάδων και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την κατάρτιση μελετών και προτάσεων για την χρηματοδότηση ή κάθε είδους παροχή βοήθειας εθελοντικών δράσεων, συνθέτουν τον βασικό κορμό της παραπάνω πρότασης. Η πρόταση δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού αλληλεγγύης, αποτελεί μια ακόμη βασική παράμετρο της ίδιας πρότασης και όπως υπογραμμίζει η κ. Αναστασία Φιλαρέτου, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου «η πρόταση προσφοράς της αποζημίωσης των αιρετών είναι προαιρετική. Είναι μια κίνηση καλής θέλησης, προσθέτει η ίδια, για να δώσουμε στους συμπολίτες μας το παράδειγμα, ώστε να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια, καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται για την συντριπτική πλειοψηφία και η ανεργία αυξάνει διαρκώς».
Αναλύοντας παράλληλα την συνολική φιλοσοφία της ίδιας πρότασης, η κ. Φιλαρέτου υπογραμμίζει ότι «στόχος του γραφείου εθελοντισμού, το οποίο προτείνουμε να δημιουργηθεί στον Δήμο, είναι ο συντονισμός των πρωτοβουλιών των εθελοντών, ή των εθελοντικών οργανώσεων που αναπτύσσονται στην Σκιάθο και σε καμία περίπτωση, διευκρινίζει η ίδια, δεν υπάρχει πρόθεση να επισκιάσει κανείς, το έργο προσφοράς που αναπτύσσεται». Βασικό σημείο της παραπάνω πρότασης είναι η πεποίθηση ότι «ο εθελοντισμός είναι αποτελεσματικό εργαλείο, ικανό να διαμορφώνει συνθήκες αντιμετώπισης προβλημάτων, το οποίο παράλληλα ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη».
Συντονιστής δράσης, σύμφωνα με την πρόταση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου θα είναι ο Δήμος, προκειμένου το γραφείο εθελοντισμού να επεκταθεί στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτικής προστασίας και της αντιμετώπισης καταστροφών και της ανάπτυξης του τρίπτυχου πολιτισμός - παιδεία - αθλητισμός. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του γραφείου θα είναι, εξάλλου, η ενημέρωση, πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση σε θέματα εθελοντισμού, μέσω διοργάνωσης εκδηλώσεων, ημερίδων, εκθέσεων και άλλων συναφών δράσεων. Στις αρμοδιότητες, παράλληλα, του ίδιου γραφείου, εντάσσονται ο σχεδιασμός επικοινωνιακών προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών προσέλκυσης εθελοντών, καθώς και η δημιουργία και λειτουργία τράπεζας πληροφοριών στην οποία θα κατατίθενται πληροφορίες, προτάσεις και προβλήματα από την τοπική κοινωνία που θα μπορούν να αντιμετωπίζονται εθελοντικά. Επίσης, θα συγκεντρώνονται πληροφορίες από εμπειρίες σχετικές με τον εθελοντισμό από άλλα σημεία της χώρας ή από βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών.
Στο πλαίσιο της παραπάνω πρότασης εντάσσεται επίσης το κεφάλαιο που αφορά στην τήρηση του Mητρώου Eθελοντών και την διοργάνωση σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων εθελοντικών δράσεων με σκοπό την κατάρτιση των πολιτών και την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων. Τα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών θα είναι, σημειωτέον, απόρρητα και θα δίνονται στη δημοσιότητα μόνο όταν οι ίδιοι το επιθυμούν, ενώ ουσιαστικής σημασίας είναι, επίσης, η καταγραφή, και χαρτογράφηση, όλων των εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, ΜΚΟ και κάθε άλλου φορέα που ασχολείται με παρόμοιες δράσεις στη Σκιάθο.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Το skopelos news είναι η δύναμή σου...ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ και βγάζει στον "αέρα" την φωνή σου..

Το μοναδικό ανεξάρτητο μέσο στην Σκόπελο, για τους Σκοπελίτες  όλου του κόσμου...!
Το "skopelosnews" βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών 24 ώρες το 24ωρο ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ και βγάζει στον "αέρα" την φωνή σου...Ότι έχεις να καταγγείλει, στείλτο στο email : info@skopelosnews.gr
Οι συντάκτες μας, θα το ερευνήσουν, θα το "ψάξουν", θα το αναρτήσουν...Είμαστε ΕΔΩ για να δυναμώσουμε την φωνή σου...

1η ανακοίνωση για τα γεγονότα σημερα στη ΦΜΣ

1η ανακοίνωση για την επίθεση περίπου 25 φασιστοειδών στη ΦΜΣ και τα γεγονότα που ακολούθησαν. Ενάντια στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: anakoinwsi_gia_ta_gegonota_pempti_29-3.pdf (application/pdf)
1η ανακοίνωση για την επίθεση περίπου 25 φασιστοειδών στη ΦΜΣ και τα γεγονότα που ακολούθησαν. Ενάντια στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.
Πέμπτη 29/03 νωρίς το μεσημέρι. Περίπου 25 μπραβοφασιστοειδή με οδηγητή τον Καραγιώργο (40χρονος "φοιτητής" με άκρες σε μαφία και νεοναζί), τον αρχηγό της παράταξης “Νέοι Ορίζοντες” (ακροδεξιά φοιτητική παράταξη -βιτρίνα για μια επιχείρηση που οργανώνει εκδρομές και βραδιές σε σκυλάδικα και “δραστηριοποιείται” στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ), εισέβαλαν οργανωμένα, χωρισμένοι σε τουλάχιστον δύο ομάδες με λοστούς, πτυσσόμενα γκλοπς, μπουφάν μηχανής και κράνη στη ΦΜΣ χτυπώντας όποιον φοιτητή έβρισκαν μπροστά τους. Αφού πέρασαν απ’ τους κεντρικούς διαδρόμους του μαθηματικού και του φυσικού, εισέβαλαν στο αμφιθέατρο Ίππαρχος όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών φυσικού. Αφού διέλυσαν τη συνέλευση χτυπώντας και τραμπουκίζοντας τους φοιτητές-τριες που βρισκόντουσαν κοντά στις πόρτες και τραυμάτισαν σοβαρά φοιτητή που αμύνθηκε στις επιθέσεις, κινήθηκαν οργανωμένα υπό τις εντολές του αρχηγού τους προς το αίθριο του φυσικομαθηματικού και συγκεκριμένα προς το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι.
Εκείνη την ώρα 7 σύντροφοι απ’ το αυτόνομο σχήμα βρισκόμασταν μέσα στο στέκι και απ’ έξω, στο αίθριο. Αφού τους αντιληφθήκαμε τρέξαμε προς το άνοιγμα του μαθηματικού όπου υπήρξε οπτική επαφή. Εκεί πραγματοποιήθηκε συμπλοκή με 15 εξ αυτών. Παρότι αριθμητικά λιγότεροι και με ελάχιστο εξοπλισμό καταφέραμε και αντισταθήκαμε σθεναρά όσο μπορούσαμε μέχρι που μαζεύτηκαν όλοι από δαύτους. Όσοι καταφέραμε και μείναμε μαζί, υποχωρήσαμε σταδιακά προς το παρκινγκ του μαθηματικού κάνοντας εκκλήσεις σε φοιτητές που έτρεχαν πανικόβλητοι, να υπερασπιστούν το άσυλο και  την αξιοπρέπεια τους απέναντι στους σύγχρονους ταγματασφαλίτες. Πρώτοι και καλύτεροι οι “κομμουνιστές” της ΚΝΕ που έβαλαν τα πόδια στη πλάτη κι έγιναν καπνός, σε αντίθεση με άλλους φοιτητές αριστερών παρατάξεων που στάθηκαν αξιοπρεπώς. Στο παρκινγκ τελείωσαν όλα, αφού μεσολάβησε φοιτητής που τους οδήγησε στο αίθριο και από εκεί εξαφανίστηκαν.
Η αντίδραση ήτανε άμεση, σε μία ώρα είχαμε μαζευτεί 300 άτομα κυρίως φοιτητές αλλά και κάτοικοι απ’ τις γύρω περιοχές. Πραγματοποιήσαμε πορεία μέσα στην πανεπιστημιούπολη, βγήκαμε στις γειτονιές του ζωγράφου όπου ο αριθμός της πορείας άγγιξε τα 400 άτομα, (στη Παπάγου σπάστηκαν τα γραφεία των φασιστοκυπρίων της ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ από οργισμένους αντιφασίστες), μπήκαμε ξανά στην Πανεπιστημιούπολη όπου και καταλήξαμε στη φιλοσοφική στην οποία ως επιπλέον απάντηση ισοπεδώθηκαν τα γραφεία της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες».
Συνάδελφοι, συναγωνιστές και σύντροφοι επαγρυπνείτε. Η επίθεση δεν ήταν τυχαία. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται με τα πογκρόμ σε μετανάστες στις γειτονιές κι έξω απ’ τις σχολές του κέντρου της Αθήνας. Ο φασισμός καλπάζει, δεν είναι μια μακρινή κατάσταση του παρελθόντος ή του μέλλοντος, είμαι μια ιστορική διαδικασία που συμβαίνει στο τώρα και οξύνεται σε καιρούς κρίσης. Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι των αφεντικών. Ο καπιταλιστική τάξη χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα για να τσακίσει τις κοινωνικές –ταξικές αντιστάσεις που οξύνονται συνεχώς και για να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους ανθρώπους. Καμία ανοχή στο παρακράτος και τον φασισμό. Δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου και συνεννόησης με τους εχθρούς της τάξης μας και της ελευθερίας!
Να τους τσακίσουμε!
Αυτόνομο * σχήμα
ΦΜΣ

Στο Αιγαίο ταξιδεύει το αμερικανικό πλοίο-μυστήριο

Τα μάζεψαν κι έφυγαν άρον - άρον οι αμερικάνοι μετά τις αποκαλύψεις του planet-greece

Χωρίς να διορθώσει τις "αβαρίες" του,άρον άρον έφυγε από τα ναυπηγεία Ελευσίνας το πλοίο-μυστήριο "ALLIANCE NORFOLK",μετά τις .....
αποκαλύψεις του planet-greece (διαβάστε εδώ) που φιλοξένησαν πολλά blogs και sites.

To "ALLIANCE NORFOLK"σήκωσε άγκυρα εσπευσμένα απογευματινές ώρες που το ναυπηγείο ήταν άδειο, όπως άδειο ήταν όταν μπήκε και ρυμουλκήθηκε στα ανοιχτά για να συνεχίσει το μυστηριώδες του ταξίδι προς άγνωστη κατεύθυνση,αν και ο προορισμός του επίσημα είναι η Σαουδική Αραβία.

Να θυμήσουμε πως το πλοίο έχει δηλώσει πως μετφάρει πολυτελή οχήματα αλλά το planet-greece αποκάλυψε πως ήταν γεμάτο τερθωρακισμένα οχήματα και μάλιστα ,το κέντρο πυρηνικών ερευνών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" ζήτησε και έκανε έλεγχο στο πλοίο.

http://planet-greece.blogspot.com

"Δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ αυτό δεν είναι εδώ"


Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας από την Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη.

Από τη Θεσσαλονίκη οι Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας.
Η κ. Κατσέλη ως πρόεδρος του κόμματος και ο κ. Καστανίδης ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο και στην οποία μίλησαν και οι βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Βούλα Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Κασσάρας.
"Δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, ασπάστηκε νεοσυντηρητικές, νεοφιλελεύθερες απόψεις και δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνιστήκαμε", τόνισε η κ. Κατσέλη.
Επισήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τις "κόκκινες γραμμές" και σημείωσε πως "ο πολιτικός που δεν έχει το ανάστημα να πει όχι, δεν πρέπει να είναι στην πολιτική", ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας ενδέχεται να υποστεί και "δεύτερη χρεοκοπία".
"Μαζί μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να διαπραγματευθούμε σκληρά για το μέλλον της Ελλάδας, ενάντια στην ανεργία, για να μην φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό", είπε η κ. Κατσέλη.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως τόσο η ίδια όσο και ο κ. Καστανίδης διαπραγματεύθηκαν κι έδωσαν μάχες στα υπουργεία από τα οποία πέρασαν και αυτός είναι ο λόγος που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση.
Τάχθηκε υπέρ του "κουρέματος" των δανείων όσων έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματος άνω του 20% και προανήγγειλε ότι την άλλη εβδομάδα η Κοινωνική Συμφωνία θα καταθέσει πρόταση νόμου για "κοινωνικά τιμολόγια".
"Είχα πολλά χρόνια να ακούσω ξένους να εγκρίνουν τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα και να εύχονται ποια κόμματα θέλουν να κερδίσουν", παρατήρησε ο κ. Καστανίδης και είπε ότι οι παρεμβάσεις εκπροσώπων της Τρόικας σχετικά με τις εκλογές στη χώρα μας του θυμίζουν τη δεκαετία του 1960 όταν οι ξένοι είχαν δυνάμεις στην Ελλάδα που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα τους.
Κατήγγειλε κλίμα συνεχών εκφοβισμών και απειλών, που έχουν καταστήσει τον Έλληνα ταπεινωμένο και προδομένο και τόνισε πως στην Ιρλανδία θα γίνει το δημοψήφισμα που δεν έγινε στην Ελλάδα, διότι εδώ "πουλήθηκε εκ των έσω με απειλές".
Από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης αναφέρθηκε εμμέσως στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και το σύνθημα του "αρχίζουμε".
"Από πού και με τι αρχίζουν; Δεν έχουν παρελθόν; Δεν υπέγραψαν το δεύτερο Μνημόνιο; Ντρέπονται για το παρελθόν τους; Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας. Εμείς δεν αρχίζουμε. Εμείς επιμένουμε να εκπροσωπούμε τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό σοσιαλισμό", υπογράμμισε.
Αντίθετα, επιτέθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για τη δήλωση του περί "ανακατάληψης" των πόλεων, σχετικά με το θέμα των λαθρομεταναστών, αλλά και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τον οποίο υπενθύμισε τη δήλωση του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι υποψήφιος σε αποικία.
http://news247.gr 

σοβαρή καταγγελία εναντίον των ξενοδόχων Σκοπέλου Σκιάθου Αλόννησου και όλοι «Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας λογιστικοποιούν τις ανθρώπινες ψυχές» Απάντηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Για θρασύτητα των ξενοδόχων, που εφαρμόζουν ως καλύτερη άμυνα την …επίθεση, κάνει λόγο το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων, τονίζοντας ότι «αντί η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού μας να επιμένει να «κάνει σπονδές» στον «Κερδώο Ερμή», καλύτερα θα ήταν να βρει τρόπους για να εξευμενίσει τον «Ξένιο Δία» για τις παρασπονδίες της, αν θέλει να αντιμετωπισθούν τα κακά πνεύματα του Τουρισμού στην περιοχή μας».
Σε απάντηση του Σωματείου τονίζεται ότι «η ανακοίνωση της Ένωσης των «τουριστικών αφεντικών», πέραν της γλυκανάλατης θεωρητικολογίας, με την οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει άθλιες και παράνομες εργοδοτικές αυθαιρεσίες ξενοδόχων-μελών της, είναι ότι παρουσιάζει τους εργαζόμενους, περίπου ως… ευεργετούμενους, επειδή οι επιχειρηματίες (κάποιοι εκ των οποίων, μάλιστα, μεγαλοξενοδόχοι) τους βγάζουν το λάδι, τους αμείβουν με ψίχουλα, τους κατακλέβουν τα ένσημα, τελευταία δε, τους πιέζουν να δεχθούν συμβάσεις εργασίας με ακόμη πιο εξευτελιστικούς εργασιακούς και μισθολογικούς όρους, μέσα από τη δημιουργία Ενώσεων Προσώπων, καλυπτόμενοι πίσω από το Νόμο-έκτρωμα της Κυβέρνησης και επικαλούμενοι την οικονομική κρίση»!
Σύμφωνα με τους ξενοχοϋπαλλήλους οι ξενοδόχοι λογιστικοποιούν τις ανθρώπινες ψυχές και τις ισοσκελίζουν ωμά με τους προϋπολογισμούς τους, στην προσπάθειά τους να σπάσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τους και να τους μετατρέψουν σε δούλους!
Οι υπάλληλοι κατηγορούν τους ξενοδόχους ότι νοιάζονται μόνο για την επιβίωσή τους «γιατί, παρ’ όλο που…μεγαλόψυχα τη συναρτά με την απασχόληση συναδέλφων μας (βαφτίζοντας μάλλον και τη μαύρη εργασία που εξελίσσεται στον Κλάδο ως μάστιγα, ως «θέσεις εργασίας), αναγνωρίζει μόνον στα μέλη της το δικαίωμα να «διαμορφώνουν τους όρους, οι οποίοι ανταποκρίνονται καλύτερα στον τρόπο λειτουργίας» των μαγαζιών τους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τονίζουν ότι οι εργοδότες τους δεν αναφέρουν τίποτα «για την την ταμπακιέρα, για το πού πήγαν δηλαδή τα εκατομμύρια των κρατικών επιδοτήσεων (δηλαδή των χρημάτων των ελλήνων φορολογουμένων), που δόθηκαν σε μεγαλοξενοδόχους δήθεν για να γίνουν θέσεις εργασίας, αλλά που η τύχη τους έκτοτε …αγνοείται. Απεναντίας εγκαλεί και από πάνω τον πρόεδρο του Σωματείου, γιατί δεν… στάθηκε στο πλευρό τους»!
«Αντί λοιπόν, η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού μας να επιμένει να «κάνει σπονδές» στον «Κερδώο Ερμή», καλύτερα θα ήταν να βρει τρόπους για να εξευμενίσει τον «Ξένιο Δία» για τις παρασπονδίες της, αν θέλει να αντιμετωπισθούν τα κακά πνεύματα του Τουρισμού στην περιοχή μας.
Όσο δεν θα το κάνει, ας μην προσδοκά, το Σωματείο μας να πάψει να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών του, όσο και αν αυτό πονάει κάποιους πολύ», καταλήγει το Σωματείο Ξενοδοχοπϋπαλλήλων.

Σε προεκλογική μετέτρεψαν την ομιλία της Αλέκας στον Βόλο (Video) (τεράστια συγκέντρωση πρωτοφανής για τον Βόλο )


"ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΗΡΘΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ", δήλωσε η Γ.Γ. του ΚΚΕ, μιλώντας για υπάρχον κυβερνητικό πρόγραμμα και επιτέθηκε σε Πάνο Καμμένο και Χρυσή Αυγή"

Σε προεκλογική μετέτρεψαν την ομιλία της Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, το απόγευμα της Πέμπτης, οι εκατοντάδες Βολιώτες φίλοι του κόμματος, που βρέθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης, όπου είχε προγραμματιστεί ανοιχτή ομιλία της, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στον Βόλο.

"Με άδεια χέρια ήρθα στον Βόλο". Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε, νωρίτερα, ανοίγοντας την συζήτηση με τους δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, αναφερόμενη στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως, θα έχει ο κόσμος την ευκαιρία να δει πολυσέλιδα προεκλογικά προγράμματα, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τα δημαγωγικά και κάλπικα, ενώ επισήμανε ότι σε αυτά θα υπάρχει και από τα δύο μεγάλα κόμματα το εξής δίλλημα: "ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αλλιώς χάος".

"Το δικό μας προεκλογικό πρόγραμμα δημιουργείται καθημερινά, 365 ημέρες το χρόνο, μέσα από τις τοποθετήσεις μας για όλα τα θέματα», είπε η κ. Παπαρήγα, ενώ έδωσε τίτλο στο προεκλογικό της πρόγραμμα, ο οποίος είναι: "Εργατική Λαϊκή Εξουσία", δηλώνοντας ότι υπάρχει από το ΚΚΕ κυβερνητικό πρόγραμμα.

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, επισημαίνοντας πως "Όλοι πια, από τον Καμμένο μέχρι και την Χρυσή αυγή, έγιναν αντιμνημονιακοί", στέλνοντας μήνυμα στον κόσμο να μην μοιράσει τις ψήφους του σε αυτά τα κόμματα, αλλά να δώσει ισχυρό μήνυμα αντίστασης ψηφίζοντας ΚΚΕ, διότι δυναμώνοντας το ΚΚΕ, αποδυναμώνονται τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτός είναι ο στόχος του ΚΚΕ, η αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε να μην μπορούν να κυβερνήσουν και να μην μπορούν να περάσουν και άλλα δυσβάσταχτα για το λαό μέτρα.

Να σημειωθεί πως η Αλέκα Παπαρήγα δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσοστό που επιθυμεί ή έχει βάλει το κόμμα ως στόχο για τις εκλογές, καθώς όπως είπε στόχος είναι να αποτύχουν τα μεγάλα κόμματα στις εργατικές γειτονιές, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στο λαό να μην ξεχάσει την πεινά και την εξαθλίωσή του, φτάνοντας στην κάλπη.

Κατά την συνέντευξη Τύπου, η Γ.Γ. του κόμματος αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως για προεκλογικούς λόγους αναδεικνύουν τα δύο μεγάλα κόμματα αυτό το θέμα, δημιουργώντας μάλιστα κινδύνους για γέννηση συναισθημάτων μισούς προς τους μετανάστες. Πρότεινε ανοιχτούς χώρους συγκέντρωσης για τους μετανάστες, όπου θα ζουν με τις οικογένειές τους και ελεύθεροι, έτσι ώστε να κρατούν ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια και να μένουν μακριά από εγκληματικές πράξεις, αλλά και να μην τους δημιουργείται η επιθυμία να δραπετεύσουν.

Επίσης, σημείωσε πως πρέπει αν ζουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και να τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τέλος, επισήμανε πως το ΚΚΕ υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης της Ελλάδας και δεν γίνεται να μην σέβεται τα συμφέροντα των εργατικών τάξεων των άλλων χωρών, γι' αυτό και πάνω σε αυτό ισχύει ο διεθνισμός για το ΚΚΕ.

Επίσκεψη στα εργοστάσια ΒΕΚ-ΜΕΚ και ΚΟΝΤΙ

Πριν την συνέντευξη Τύπου, η κ. Παπαρήγα επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στα εργοστάσια ΒΕΚ-ΜΕΚ και ΚΟΝΤΙ, δηλώνοντας την συμπαράστασή της και τονίζοντας πως θα υπάρξει παρέμβαση από την ίδια πάνω στα ζητήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ήδη, όπως είπε, έχει στα χέρια της τους φακέλους με τα στοιχεία, ώστε να τα μελετήσει και να έχει και η ίδια άποψη για το τι έχει ακριβώς συμβεί.

http://e-volos.gr/

Φονιάδες των λαών ...αμερικάνοι!!!

Ήρθε το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο στο λιμάνι του Πειραιά και γέμισε η πόλη με Αμερικανάκια...
Λυτοί έλειπαν τώρα!
Και θα μείνουν τρεις μέρες εθιμοτυπική επίσκεψη και θα κάνουν και δεξίωση το απόγευμα!
Αεί σιχτίρ πια...
Να δούμε και ποιοι αμερικανόφιλοι θα πάτε να γιορτάσετε με τους εγκληματίες παρέα...
Έξω ρε από τον Πειραιά τον ειρηνικό!
Ναύλωσαν μέχρι και φέρει-μπότ από Σαλαμίνα για να τους βγάζει έξω!!!
Να φύγετε ρε...
Είστε ανεπιθύμητοι!!!!!!!!!!!!

Πόπη Χριστοδουλίδου

Υ.Γ Καλά ρε Παπαδήμο δεν ξέρεις πως ο ελληνικός λαός είναι εξαγριωμένος και φέρνεις και τους φονιάδες μέσα στο λιμάνι της ειρήνης!

Υποκρισία ρε μαλάκα Στ’ αρχίδια σου αν ο τύπος δεν έχει χαρτιά επειδή σκόπιμα δεν του τα δίνει ο κρατικός μηχανισμός,

Δικοί μας ή δικοί τους; Εδώ σε θέλω.

Βλέπεις τον μετανάστη να κοιμάται στο πεζοδρόμιο και απλά θέλεις να τον μαζέψουν. Κι ας τον κάνουν ό,τι θέλουν μετά. Ας τον μαντρώσουν κάπου να μην τον έχεις μες στα πόδια σου. Ας τον απελάσουν. Ας τον πετάξουν σε χαντάκι. Στ’ αρχίδια σου. Εσύ μόνο να μην είσαι μπροστά να βλέπεις όταν θα τον σακατεύουν στο....
ξύλο, γιατί σου γυρίζει το στομάχι με κάτι τέτοια.

Στ’ αρχίδια σου αν ο τύπος δεν έχει χαρτιά επειδή σκόπιμα δεν του τα δίνει ο κρατικός μηχανισμός, που έχει υπογράψει συμβάσεις να μην προωθεί μετανάστες σε Ευρωπαϊκές χώρες – με αντάλλαγμα τρεις μίζες, μία φρεγάτα και πέντε δάνεια. Δεν παίζει ρόλο το ότι πρόκειται για τον ίδιο κρατικό μηχανισμό που βρίζεις πρωί-μεσημέρι-βράδυ επειδή είναι διεφθαρμένος, τεμπέλης και υπέρβαρος. Ούτε το ότι τις σχετικές πολιτικές αποφάσεις τις έχουν εγκρίνει οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορείς για εθνική προδοσία. Και τους οποίους κανένας μετανάστης δεν ψήφισε.

Στ’ αρχίδια σου αν πρόκειται για πρόσφυγα, γιατί στην πατρίδα του σφάζονται, βομβαρδίζονται, βασανίζονται ή απελευθερώνονται από δυνάμεις στις οποίες ενίοτε συμμετέχουν και Έλληνες. Θαρραλέοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που υπερασπίζονται με περηφάνεια τα συμφέροντα ξένων πετρελαϊκών τραστ. Με δικά μας έξοδα.

Στ’ αρχίδια σου αν κάνει κουμάντο στη χώρα του τύπου κάποιος μη εκλεγμένος μπάσταρδος και δεν έχει ο λαός τη ρώμη και την αποφασιστικότητα να επαναστατήσει και να τιμωρήσει όλο το σάπιο καθεστώς όπως του αξίζει. Σαν εμάς καλή ώρα, που έχουμε στήσει κρεμάλες στις πλατείες και περιμένουμε υπομονετικά πότε θα μας ανακοινώσουν εκλογές για να τις μαζέψουμε. Ώστε να πάμε να τους εμπιστευτούμε για μία τελευταία φορά, με απαράβατο όρο ότι έτσι και τα σκατώσουν ακόμα περισσότερο θα σηκωθούμε να φύγουμε. Μετανάστες.

Στ’ αρχίδια σου αν ο Χ φουκαράς έφυγε από το κωλομπαγκλαντές του επειδή εκεί τα μεροκάματα είναι πιο της πείνας κι από τα δικά μας (κι άμα σηκώσεις κεφάλι σε δέρνουν, ενώ στην Ελλάδα όχι). Κι είναι εντελώς τυχαίο το ότι ο Μπαγκλαντεσιανός μπορεί να κατασκεύαζε πλαστικά καπάκια για τα smartphones που πλήρωσες μια περιουσία για να αγοράσεις. Τον έπιασαν κορόιδο οι εργοδότες του κι οι πολιτικοί του γιατί ήταν βλάκας και καλά να πάθει. Ας έκανε καλύτερες διαπραγματεύσεις, όπως εμείς που έχουμε πάρει τα παπάρια μας και τώρα ρίχνουμε την ευθύνη στην απληστία του συνδικαλισμού – που ζήταγε οχτάωρα, υπερωρίες, δώρα Πάσχα, σύνταξη, κοινωνικές παροχές και λοιπές κομμουνιστικές παθογένειες.

Στ’ αρχίδια σου αν ο βρωμομετανάστης κατουράει σε εισόδους πολυκατοικιών γιατί δεν υπάρχουν καθαρές και ασφαλείς δημόσιες τουαλέτες που ήδη έχεις πληρώσει με τους φόρους και τις εισφορές σου. Στ’ αρχίδια σου αν πουλάει πρέζα στο απέναντι σοκάκι από το Έβερεστ και οι δελτάδες τον βλέπουν και πίνουν φραπέ. Στ’ αρχίδια σου αν κουβαλάει καλάσνικοφ κι όλα τα κονδύλια που αφορούν στη δημόσια τάξη πάνε σε δακρυγόνα και ασπίδες που χρησιμοποιούνται εναντίον σου και όχι εναντίον του.

Στ’ αρχίδια σου αν έχουν παρατήσει έναν άνθρωπο στο γκέτο σαν σκουπίδι επειδή δεν μπορούν και δεν θέλουν να στήσουν στοιχειώδεις υποδομές αληθινής ανάπτυξης – δίνοντας έτσι δουλειά και στέγη σε μετανάστες αλλά και σ’ ένα σωρό Έλληνες. Οι οποίοι έχουν ρημαχτεί στο μεταξύ από την ανεργία, αλλά σε ελάχιστο ποσοστό επειδή τους πήραν τη δουλειά οι ξένοι. Που ως γνωστόν έχουν φάει όλα τα καλά πόστα σε ειδικότητες μάνατζμεντ, μάρκετινγκ, HR και ΙΤ, ενώ στο όντιτινγκ παίρνουν πια μόνο Νιγηριανούς. Τι; Φραουλοχώραφα και μηχανότρατες; Ξεσκάτωμα γέρων; Θα αστειεύεσαι βέβαια…

Στ’ αρχίδια σου αν ο παππούς σου δούλευε κι αυτός σε φραουλοχώραφο ή μηχανότρατα, αν στα νιάτα του είχε την ίδια σκαμμένη φάτσα και την ίδια καμπουριασμένη πλάτη με τον μετανάστη που μόλις βούτηξαν κάτι μαυροντυμένοι και οι περαστικοί χειροκροτάνε και τραβάνε βίντεο με τα κινητά τους (για να ποστάρουν μετά οι φίλοι τους στο Φου-Μπου σχόλια του τύπου “και σ’ όποιον δεν αρέσει, να τον βάλει στο σπίτι του” κι από κάτω να έχει δέκα like). Κι αν πρόκειται για καμιά χαροκαμένη με μαντήλα στο κεφάλι, είναι καθαρή σύμπτωση το ότι η γιαγιά σου κυκλοφορεί ακόμα έτσι (και τώρα που της έκοψαν τη σύνταξη κι εσύ δεν μπορείς να τσοντάρεις, παίζει να βγει η γριούλα στο δρόμο να ζητιανέψει).

Γιατί στην τελική, στ’ αρχίδια σου αν τελικά αυτός που θα πιάσουν και θα στιβάξουν σαν το ζώο σε μια αποθήκη δεν είναι μετανάστης και είναι Έλληνας. Στ’ αρχίδια σου αν είναι ο γείτονας σου, ο συμμαθητής σου από το δημοτικό, ο εγγονός του συγχωριανού σου, ο άσχετος που κάποτε μοιραστήκατε το ίδιο λεωφορείο. Δεν τα κατάφερε το παιδί και βρέθηκε στο δρόμο. Συμβαίνει. Κι αν τον πυροβολήσουν τίποτα μπάτσοι κατά λάθος, παράπλευρη απώλεια θα είναι και κρίμα τον άνθρωπο που ήταν και δικός μας αλλά καλύτερα να μην το μάθουμε ποτέ γιατί θα στεναχωρεθούμε.

Κυρίως όμως να μην το πούμε ποτέ στα παιδιά μας. Τσιμουδιά. Δεν θέλουμε να μάθουν ότι κάποτε είχαμε τυφλωθεί τόσο πολύ από την πληγωμένη μας αξιοπρέπεια ώστε να επικροτούμε τη μαζική εξαθλίωση και εξόντωση συνανθρώπων μας. Τους οποίους βλέπουμε σαν ζώα γιατί αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι κάποτε κι εμείς έτσι ήμασταν, και τώρα που αγριεύουν οι εποχές κινδυνεύουμε να ξαναγίνουμε.

Πάτα τώρα κλικ να δεις το κωλοπειραγμένο αμάξι που δεν θα πάρεις ποτέ και το κωλοχαριτωμένο γατάκι που μια μέρα θα αναγκαστείς να μαγειρέψεις και να φας.

nefelikas

http://www.ramnousia.com

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου