Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

«Oι παρελάσεις να γίνουν αντιμνημονιακές διαδηλώσεις»

Αντιδράσεις από κινήσεις πολιτών την 25η Μαρτίου
Με σύνθημα «οι παρελάσεις να γίνουν αντιμνημονιακές διαδηλώσεις», κινήσεις πολιτών του Βόλου οργανώνονται έτσι ώστε την Κυριακή 25 Μαρτίου να πραγματοποιήσουν τη δική τους παρέλαση στέλνοντας το δικό τους μήνυμα και εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την οικονομική κρίση και τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί από την κυβέρνηση.
Ειδικότερα, η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας καλεί όλο το λαό, τους δασκάλους, καθηγητές σχολείων, ιδιαίτερα τη μαθητική νεολαία, τα πιο φτωχά της στρώματα, που μαζί με τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς τους ζουν ένα δυσβάστακτο παρόν κι ένα ανύπαρκτο μέλλον, να επιλέξουν τις διαδηλώσεις από τις παρελάσεις. Η Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας οργανώνει πορεία την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 11 το πρωί από την Πλατεία Ελευθερίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το μήνυμα του Δικτύου για κοινωνικά και πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο στην επιστολή του σημειώνει μεταξύ άλλων πως « Η μετατροπή των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου σε μαζικές αντιμνημονιακές διαδηλώσεις απετέλεσε τη χαριστική βολή στην ετοιμοθάνατη κυβέρνηση Παπανδρέου. Σήμερα, πέντε μήνες μετά, η 25η Μαρτίου δίνει και πάλι την ευκαιρία να εκφραστεί η λαϊκή οργή ενάντια στον πόλεμο που έχουν κηρύξει «οι από πάνω» στους «από κάτω». Οι παρελάσεις πρέπει να γίνουν και πάλι διαδηλώσεις ενάντια στο Μνημόνιο και την κυβέρνηση των τραπεζιτών. Μπορούμε και πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτοί που καταστρέφουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες δεν θα αφεθούν να στήνουν ανενόχλητοι προκλητικές φιέστες δήθεν εθνικής συναίνεσης».
Αντιμνημονιακό μήνυμα απέστειλε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία καλεί τους Βολιώτες να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα χωρίς καμία αναμονή.
«Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και τα τσιράκια τους, τσακίζουν τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, εξαφανίζουν τις συντάξεις, ξεπουλάνε τα πάντα με σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα. Καταργούν κάθε δημοκρατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας. Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε νέους «ραγιάδες» του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να απαντήσει στην επιδρομή», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΝΕΝ - ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ για την αναστολή των κινητοποιήσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή του κλάδου μας και όλων των Ναυτεργατών στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Το νέο στοιχείο αυτής της απεργίας είναι το αντιδραστικό μέτωπο που διαμορφώθηκε πριν ακόμη ξεκινήσει ο απεργιακός μας αγώνας και συντονισμένα επεδίωξε να υπονομεύσει το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να απεργούμε.
Το εφοπλιστικό κεφάλαιο, ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, η κα Μπακογιάννη, μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης, εξαπέλυσαν συντονισμένα μια άνευ προηγουμένου επίθεση με πρόσχημα ότι η απεργία θίγει τον τουρισμό, την οικονομία και όπως πάντα τα ευπαθή προϊόντα.....

Ευλαβικά ανέλαβαν για άλλη μια φορά τον ρόλο τους αγανακτισμένοι «παραγωγοί» οι οποίοι οργανώνονται και παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης υποκινούμενοι και κατευθυνόμενοι από κομματικά και κυβερνητικά στελέχη και διάφορους μηχανισμούς που στήνονται για τον σκοπό αυτό.
Η προσπάθεια αυτή που ήταν οργανωμένη περισσότερο από άλλες φορές δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση ούτε στον χώρο των αγροτών (Κρήτη κλπ) ούτε στην κοινή γνώμη της χώρας μας, παρά την σκανδαλώδη προβολή που είχαν οι συνεργαζόμενες πολιτικές, κομματικές και επιχειρηματικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τα δικαιώματα των εργαζομένων και του Ναυτεργατικού μας κόσμου. Είναι οι δυνάμεις που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, την πολιτική της Τρόικας και της υποτακτικής κυβέρνησης.
Η προσπάθεια αυτών των δυνάμεων να ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός έπεσε στο κενό, όπως επίσης στο κενό έπεσαν και οι προσπάθειες των εφοπλιστών να στρέψουν τα πληρώματα και τους Ναυτεργάτες ενάντια στην απεργία.
Η διαμόρφωση μιας σειράς νέων δεδομένων που αφορούν την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας πρέπει να αξιολογηθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα, τους Ναυτεργάτες και ευρύτερα τους εργαζόμενους. Η σωστή αξιοποίηση αυτής της πείρας πρέπει να συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση και δράση του κινήματος.
Συνάδελφοι,
Η ηγεσία και η πλειοψηφία της ΠΝΟ (εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές) αποδείχτηκε για πολλοστή φορά κατώτερη των κρίσιμων περιστάσεων και ανίκανη να υποστηρίξει και να υπερασπίσει τον Ναυτεργατικό κόσμο που δέχεται την πιο σφοδρή επίθεση στα δικαιώματά του.
 Η ηγεσία και η πλειοψηφία της απέδειξαν ότι είναι δέσμιοι και υποτακτικοί της κυβέρνησης της ΝΔ και του εφοπλιστικού κεφαλαίου.


Οι συνδικαλιστικές αυτές δυνάμεις οι οποίες αρχικά πρότειναν και ζητούσαν η απεργία να συνεχισθεί έως τις 24/3/2012 στις 12 το βράδυ. Αυτοί οι γελοίοι και άθλιοι λεονταρισμοί δεν πέρασαν 24 ώρες για να αποδειχθούν φαρισαϊσμός, υποκρισία και όχι μόνο..
Δυστυχώς ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εκφράσει την αγωνιστική διάθεση του Ναυτεργατικού μας κόσμου, ήταν και είναι εγκλωβισμένος και υποταγμένος στα κελεύσματα των εφοπλιστών και της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής που πιστά υπηρετεί.
Οι διαδοχικές συναντήσεις με τους συναρμόδιους Υπουργούς στις 17/3 και 19/3 κατέληξαν σε ναυάγιο και πλήρες αδιέξοδο αφού η κυβέρνηση ήταν απόλυτα αρνητική στα δίκαια και ώριμα αιτήματά μας.
Αυτό αναγκάστηκε να το παραδεχθεί και η χρεοκοπημένη (συνδικαλιστικά) ΠΝΟ σε σχετική ανακοίνωσή της.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλον τον Ναυτεργατικό κόσμο ότι εάν δεν αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στην ΠΝΟ και τα Σωματεία, εάν δεν προχωρήσει ο αναγκαίος εκδημοκρατισμός τους και από την άλλη όσο μια σειρά Σωματεία είναι απόλυτα οικονομικά εξαρτημένα από την ΠΝΟ, θα εξακολουθήσουν αυτά τα άθλια φαινόμενα της προδοσίας των αγώνων και των προσδοκιών των Ναυτεργατών μας.


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ παρά τις επιφυλάξεις της σε ότι αφορά την έναρξη της απεργίας, την οργάνωσή της (ανύπαρκτη παρουσία μελών Σωματείων εκτός της ΠΕΝΕΝ και 2-3 ακόμη Ενώσεων), συμμετείχε δραστήρια, μαζικά και αποφασιστικά σε όλους τους τομείς για την επιτυχή έκβαση της απεργίας.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στην συνεδρίαση στις 20/3/2012 της Διοίκησης της ΠΝΟ πρότεινε την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας. Στην πρόταση αυτή συμφώνησαν και ψήφισαν 5 Σωματεία υπέρ.
 Οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού (παρά τις παλινωδίες τους) τάχθηκαν με την πρόταση της ΠΕΝΕΝ. Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΠΝΟ χωρίς να έχει αποσπάσει καμία λύση στα προβλήματα από την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές διέκοψε έναν πετυχημένο απεργιακό αγώνα.
Τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κοινωνικά και εργασιακά μας προβλήματα παραμένουν άλυτα, οι περικοπές συνεχίζονται με μείωση συντάξεων, επικουρικών, διάλυση Οίκου Ναύτη και του ΓΕΝΕ ενώ τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζει το σύνολο των ασφαλιστικών μας ταμείων, των ξεχωριστών λογαριασμών και κεφαλαίων.
Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 15ετίας, η μεσιτεία οργιάζει ενώ οι άνεργοι ναυτικοί παραμένουν χωρίς ουσιαστική προστασία.
Το καμποτάζ ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες από την Βουλή οδηγώντας σε πλήρες ξεκλήρισμα των Ελλήνων Ναυτεργατών στα κρουαζιερόπλοια.
Οι ΣΣΕ δεν έχουν ανανεωθεί ενώ κι εκείνες που έχουν υπογραφεί δεν εφαρμόζονται σε πολλές εταιρίες. Η πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών αφορά δεκάδες πλοία και χιλιάδες Ναυτικούς.
Υπουργείο, Εφοπλιστές και οι αρμόδιες εποπτικές και ελεγκτικές αρχές αδρανούν και αδιαφορούν για την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και της Ναυτικής νομοθεσίας.
Όλα τα παραπάνω προβλήματα (και πολλά άλλα) και η αντιναυτεργατική αντιμετώπισή τους από την κυβερνητική πολιτική δημιουργούν αντικειμενικά τις προϋποθέσεις για νέο αγωνιστικό ξεκίνημα που θα ενώνει και θα συσπειρώνει όλους τους Ναυτεργάτες σε ένα κοινό ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους της χώρας για την ανατροπή της ασκούμενης αντιλαϊκής και αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί σταθερά και με συνέπεια η ΠΕΝΕΝ και για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Καλούμε τον κλάδο μας, όλους τους εν ενεργεία Ναυτεργάτες μαζί και τους απόμαχους του κύματος σε κοινό συντονισμένο αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.


Πειραιάς 21/3/2012

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 
 

Απύθμενο το θράσος των 9 εγκάθετων των εφοπλιστών της ΠΝΟ!
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ

 Ενώ η καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στέλνει σαφές μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - εφοπλιστών  και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΝΟ αποφάσισαν την αναστολή της.

Με απύθμενο θράσος οι εγκάθετοι των εφοπλιστών, ενώ αναγνωρίζουν ότι οι απαντήσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ «δεν παρέχουν τις αναμενόμενες λύσεις στα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών» αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας.
Είναι επικίνδυνοι και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αγωνιστικές διαθέσεις συνολικά του κλάδου των ναυτεργατών.

Έτσι και σε αυτή την κρίσιμη φάση που κορυφώνεται η     βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, εφοπλιστών και της πλουτοκρατίας αναδεικνύεται ο υπονομευτικός ρόλος των υποταγμένων συνδικαλιστών  της ΠΝΟ.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ  τονίζουν ότι ο ταξικός προσανατολισμός της πάλης,  η μαζική  συμμετοχή  των ναυτεργατών, η αλληλεγγύη των  δυνάμεων  του ΠΑΜΕ, και τις άλλες αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις των φτωχών αγροτών και μικρομεσαίων αυτοαπασχολουμένων, αποτελούν  πολύτιμα όπλα για την επιτυχία του αγώνα.
 
Σε αυτές τις συνθήκες οι ναυτεργάτες με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα,  ρίχνονται στη  μάχη για την  οργάνωση της πάλης μέσα από τα καράβια και τα σωματεία, προετοιμάζοντας τους νέους αγώνες. Για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, την  ενίσχυση του ταξικού εργατικού κινήματος, για να ανταποκριθούμε στους νέους μεγάλους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας. 

Η ταξική πάλη είναι κινητήρια δύναμη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της,  για να ικανοποιηθούν οι  σύγχρονες ανάγκες   των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων.

Παρελάσεις 25ης Μάρτη και αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα

Του Γ.Γ.

«Οποιος θέλει να τιμήσει την παρέλαση πρέπει να την τιμήσει σωστά και να αποκλείσει τις προβοκάτσιες. Μπορείς να διαφωνείς με το άλφα ή βήτα νόημα, εμείς σεβόμαστε αυτούς που διαδηλώνουν αλλά ας πάρουν υπ ‘όψιν ότι μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και ενδεχομένως να βρεθούν και προσχήματα για να αναβληθούν και οι εκλογές».

 Αλέκα Παπαρήγα 


«Μεθαύριο πολλοί θα θελήσουν να αξιοποιήσουν παρόμοιες συμπεριφορές και ενδεχομένως συμπεριφορές που υποκρύπτουν και προβοκάτσιες να τις αξιοποιήσουν εις βάρος του λαϊκού κινήματος και φυσικά εις βάρος της αριστεράς».

 Αλέξης Τσίπρας 

Πραγματικά δυσκολεύομαι να κατανοήσω την στάση που κρατούν οι ηγέτες των αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μάρτη.
Την στιγμή που όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού κόσμου είναι πανικόβλητο μπροστά στο ενδεχόμενο οι παρελάσεις να αποτελέσουν την αφορμή για να εκδηλωθεί η λαϊκή οργή και αγανάκτηση με αποδέκτες τους πολιτικούς υπαλλήλους των πλουτοκρατών που εξαθλιώνουν τον λαό, Παραρήγα και Τσίπρας αποθαρρύνουν τον κόσμο να κατέβει μαζικά στους δρόμους και να στείλει ένα παρόμοιο μήνυμα όπως έστειλε στις 28 Οκτώβρη, επικαλούμενοι τον μπαμπούλα της προβοκάτσιας.

Την στιγμή που εκατοντάδες λαϊκές συνελεύσεις, κινήματα της γειτονιάς, συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, καλούν τον κόσμο να μετατρέψεις τις παρελάσεις της 25ης Μάρτη σε διαδηλώσεις στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς κολαούζους των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, Παπαρήγα και Τσίπρας όχι μόνο δεν κάνουν το ίδιο αλλά επικαλούμενοι τον μπαμπούλα της προβοκάτσιας προσπαθούν ουσιαστικά να αποτρέψουν μια μαζική λαϊκή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής.
Τι άλλο αποτέλεσμα έχουν οι εκτιμήσεις τους ότι «μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και ενδεχόμενα να βρεθούν και προσχήματα για να αναβληθούν και οι εκλογές», και θα αξιοποιηθούν «συμπεριφορές που υποκρύπτουν και προβοκάτσιες»;

Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν προβοκατόρικοι μηχανισμοί. Και σίγουρα έχουν πιο πρόσφορο έδαφος να δράσουν σε μια κινητοποίηση που δεν είναι οργανωμένη και περιφρουρημένη.
Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος κατά την άποψη μου για την θέση που πήραν τα αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα. Όταν ακόμα και τα αστικά έντυπα γράφουν –όπως χτες το περιοδικό «Επίκαιρα»- ότι οι κρατούντες «φοβούνται εξέγερση» γνωρίζουν καλά ότι αυτή αν προέλθει δεν θα είναι με καθοδήγηση κάποιου κοινοβουλευτικού κόμματος. Θα είναι από το αυθόρμητο ξέσπασμα ενός λαού που καταδυναστεύεται, υποφέρει, οδηγείται στην εξαθλίωση (γ’ αυτό θα είναι προβληματικό το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μια τέτοια εξέγερση).

Και εδώ είναι η ευθύνη των αριστερών κομμάτων που δεν προσπαθούν να μπολιάσουν το αυθόρμητο με το συνειδητό, που φοβούνται κάθε κινηματική διαδικασία που δεν την ελέγχουν.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στις παρελάσεις της 25 Μάρτη. Αυτό που αντιλαμβάνομαι όμως είναι ότι η κοινωνική εξέγερση είναι προ των πυλών και δύσκολα θα την ανακόψουν με τις μεθοδεύσεις τους να αιματοδοτήσουν το πολιτικό σύστημα με τις επερχόμενες εκλογές. Αυτό επίσης που υποθέτω είναι ότι αυτή η εξέγερση από τα κόμματα που έχουν σαν ευαγγέλιο τους τον κοινοβουλευτικό κρετινισμός θα αποδοθεί σε προβοκάτορες σε κουκουλοφόρους …

Λες και υπήρξε καμιά εξέγερση που οι συμμετέχοντες να μην φοράν κουκούλες. Όταν κουκούλες φοράν οι αντάρτες του ΙΡΑ, της ΕΤΑ, της Χαμάς, της Τζιχάντ ή οι Ζαπατίστας γιατί τα αριστερά κόμματα δεν έχει κανένα πρόβλημα; Όταν οι αγωνιστές του Σιάτλ και της Γένοβας τα έκαναν όλα λαμπόγυαλο γιατί τα ίδια δεν βγήκε να μιλήσουν για ασφαλίτες και προβοκάτορες; 
ΑΠΟ ΒΑΘΙ ΚΟΚΚΙΝΟ 
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/03/25_267.html 

δοκιμάστε από αύριο από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

Skopelos Pizza (Αμπελική, Σκόπελος) Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

  • Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική
  • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
  • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
  • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00
  •  

    Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ


Για μια χεσμένη υπουργική καρέκλα…

Χάρρυ Κλυνν
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ…
Λοβέρδος: «Εγώ είμαι καμμένος...τα ψωμιά μου τα έφαγα»
Τα δικά μας ψωμιά έφαγες Αντρέα, τα ψωμιά των παιδιών και των εγγονιών μας… Τα ψωμιά των άνεργων, των απελπισμένων νέων, των πεινασμένων των συσσιτίων, των καταστραμμένων μαγαζάτορων… Τα ψωμιά των ανήμπορων, των... συνταξιούχων… Των… των… των… Και όλα αυτά για μια χεσμένη υπουργική καρέκλα… ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΕΣΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ, Αντρέα…

Διαφημιστείτε στο SKOPELOS NEWS ΔΩΡΕΑΝ!

Πόσοι μας διαβάζουν

Καθημερινά το skopelos news  δέχεται περοσσότερες από 5.000 επισκέψεις που συνολικά βλέπουν περισσότερες από 13.000 σελίδες. Κάθε μήνα οι επισκέψεις φτάνουν το 200.000 και οι σελίδες που προβάλλονται ξεπερνούν τις 500.000!

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΤΩΡΑ συναγερμός ΣΕ Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ !


Τρέχουν και δεν φτάνουν συναγερμός από τα ποσοστά που  συγκεντρώνουν τα συνετότεροι  ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκοπήσει της ergolavoi lamogia hellas  για λογαριασμό του «skopelosnews»,
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης
Στην  δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει 11,3%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 18,6%, ο Σύριζα 17,9%, η ΔΗΜΑΡ 3,4 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, ΛΑΟΣ 2,5%, Χρυσή Αυγή 2,6% ΔΗΣΥ 2,5%, Αρμα Πολιτών 1,5%, Ανταρσυα 4,2% και Αδιευκρίνιστη ψήφος 20,5%. (Δεν υπάρχει αναφορά στην Κοινωνική Συμφωνία).
Και από έγκυρες πληροφορίες μας απόψε γίνετε μυστική συνάντηση στον Περισσό  το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ  και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ  προκειμένου να αναλάβουν την κυβέρνηση της χώρας με αυτοδύναμη κυβέρνηση σύμφωνα με τα ποσοστά εκλεγούν 164 βουλευτές
Αλλά νέα που μας έρχονται μόλις τώρα η Μάρκε με τον σαρκάζει κάλεσαν έκτακτα σε κρυφή συνάντηση και τους άλλους ευρωπαίους μαζί με τον Παπαδήμα Σαμαρά και Βενιζέλο για να εξετάσουν ενέργειες που πρέπει να κάνουν ,αυτό που συζητάνε  είναι να κάνουν εκλογές το 2020 για να είναι σίγουρη  ,επικοινώνησαν και με τον κύριο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να συμμετάσχει  στην κυβέρνηση αλλά αρνήθηκε για λογούς προσωπικούς
Μείνετε συντονισμένη στο skopelosnews θα έχουμε συνέχει ενημέρωση

Κοίτατε στην γωνία να δείτε εάν έρχομαι λαμόγια δημόσιο-κάφροι


Άκουγα πριν λίγο  τις ειδήσεις στα κανάλια τον εργολάβων κι έβαλα τα γέλια όταν άκουσα  τον Καψή τον πρετεντερη και τα άλλα παιδιά  ότι  το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει όλοι το θέλουν τώρα που άλλαξε χαχαχαχα είσαστε για γέλια  και για κλάματα ρε καραγκιόζηδες Σάββατο  Κοντό γιορτή κοντά  είναι η Κυριακή και τότε θα βάλετε τον σκασμό σας όλοι πουλημένοι τομάρια που έχετε γίνει ξεφτίλα της Ελλάδας ουστ

Επεισοδιακό παιχνίδι στη Σκιάθο


Εμβόλιμη αγωνιστική (25η) είχαμε χθες στην Α’ ΕΠΣΘ με τον Ρήγα Φεραίο να διατηρείται στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα μετά την εκτός έδρας ισοπαλία του με 1-1 κόντρα στη Σκιάθο. Το ματς αυτό ήταν επεισοδιακό με τους Βελεστινιώτες να καταγγέλλουν ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστών τους, ενώ και το φύλλο αγώνα «καίει» τους γηπεδούχους. Ο Εθνικός δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Ρήγα, αφού ήλθε ισόπαλος 1-1 στα Κανάλια με τον Απόλλωνα, ενώ η Α.Ε. Διμηνίου κέρδισε 4-1 στην Ευξεινούπολη τη Δήμητρα και μείωσε την απόσταση από την κορυφή.
Επιμέλεια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ
«Βεντέτα» φαίνεται να ανοίγει μεταξύ Σκιάθου και Ρήγα Φεραίου μετά και τα χθεσινά επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι στο νησί, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1. Το κλίμα ήταν έκρυθμο λόγω της έντασης στο ματς του α’ γύρου και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με τους Βελεστινιώτες να κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας. Μάλιστα εξέδωσαν και ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη υποδοχή από το λιμάνι της Σκιάθου και μετά στο γήπεδο κι ότι απειλήθηκε ο διαιτητής πριν την έναρξη του αγώνα από μπράβο, πρώην παίκτη της Σκιάθου, που έκοβε βόλτες στον αγωνιστικό χώρο. Τα μπουκάλια και οι φωτοβολίδες έπεφταν βροχή στον πάγκο της ομάδας μας.
Στη λήξη της αναμέτρησης έγινε εισβολή φιλάθλων που χτύπησαν ποδοσφαιριστές, έσπρωχναν και έφτυναν τους διαιτητές. Ο συγκεκριμένος μπράβος χτύπησε δέκα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στην έναρξη, στο ημίχρονο και το τέλος του αγώνα. Η αστυνομική δύναμη αποτελούνταν από μόλις τρεις άντρες, που ήταν απλοί θεατές. Έστω και τώρα ζητάμε από την αστυνομία να κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία για τον εν λόγω κύριο, του οποίου τα στοιχεία γνωρίζει.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Χ. Πάσχος, που παραβρισκόταν στο γήπεδο, συνοδεύοντας τον ανήλικο γιο του που αγωνίζεται στον Ρήγα Φεραίο, προπηλακίστηκε και δέχτηκε εκατοντάδες μπουκάλια, ενώ στο τέλος του αγώνα δέχτηκε επίθεση εκτός αγωνιστικού χώρου από φιλάθλους. Η διοίκηση του Α.Ο. Σκιάθου απαθέστατη παρακολουθούσε τα επεισόδια, ενώ ο διαιτητής δεν μπορούσε πράγματι να κάνει τίποτα. Μόνο οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Σκιάθου στη λήξη του αγώνα προστάτεψαν τους ποδοσφαιριστές του Ρήγα, πηγαίνοντας τους στα αποδυτήρια. Συγχαρητήρια στο διαιτητικό τρίο που έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας και μπόρεσε να «κρατήσει» το παιχνίδι».
Όμως και το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής κ. Κρητικός είναι επιβαρυντικό για τη Σκιάθο που απειλείται με τιμωρία. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στο 30ο λεπτό πετάχτηκαν βροχή από μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο από φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας. Στο 46’ πετάχτηκε φωτοβολίδα από τους ίδιους φιλάθλους στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο τέλος του αγώνα και ενώ κατευθυνόμασταν στα αποδυτήρια, δεχθήκαμε το διαιτητικό τρίο και η φιλοξενούμενη ομάδα επίθεση από φιλάθλους που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μας, ενώ σπρώχνοντας και φτύνοντας δεν μας άφηναν να πάμε στα αποδυτήρια».
Από την πλευρά της Σκιάθου ο προπονητής Κώστας Γραμματικός δήλωσε στη «Θ»: «Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε τα επεισόδια που ήταν απόρροια των γεγονότων του α’ γύρου. Τουλάχιστον είμαι υπερήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου που δεν ενεπλάκησαν σε κανένα επεισόδιο και προστάτεψαν τους συναδέλφους τους». Επίσης ο κ. Γραμματικός χαρακτήρισε καλή τη διαιτησία το κ. Κρητικού αν και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν το γκολ του Ρήγα επιτεύχθηκε από κανονική θέση.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η Σκιάθος ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά του Αποστολίδη στο 25’, ενώ ο Ρήγας ισοφάρισε στο 90’ με πλασέ του Τριχόπουλου. Στη φάση αυτή οι νησιώτες διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, ακολούθησε ένταση και αποβλήθηκαν οι Καμπουρέλης, Στραβέλας των γηπεδούχων και Ρηγίνος των φιλοξενουμένων. 
Οι άλλοι αγώνες
Την ευκαιρία να προσπεράσει τον Ρήγα και να αναρριχηθεί στην 1η θέση απώλεσε ο Εθνικός που έφερε 1-1 στα Κανάλια με τον ψυχωμένο Απόλλωνα. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με πλασέ του Νούσια στο 20’, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 37’ με περιπετειώδη τρόπο. Ο Καλοπίτας επιχείρησε το σουτ και ο Αράπης απέκρουσε, ακολούθησε νέο σουτ του Καλοπίτα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μωραΐτης κατάφερε να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Α.Ε. Διμηνίου πλησίασε στους δύο βαθμούς τον Ρήγα και στον ένα τον Εθνικό, καθώς νίκησε 4-1 στην Ευξεινούπολη τη Δήμητρα. Για τους φιλοξενούμενους από δύο γκολ πέτυχαν οι Αραμπατζής (17’, 82’) και Γκίκα (52’, 73’), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Ντόμπος (64’). Η Δήμητρα τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών των Ξηρομερήσιου (65’) και Νικηφοράκη (70’), ενώ με 10 ποδοσφαιριστές από το 40’ έπαιζε και η Α.Ε. Διμηνίου, καθώς ο Γκέρτσο αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στην Αγία Παρασκευή η τοπική ομάδα επιβλήθηκε 4-1 του Αίαντα, μπλέκοντάς τον σε περιπέτειες. Η ομάδα της Σούρπης προηγήθηκε 0-1 με το απ’ ευθείας φάουλ του Μπιρτσάι στο 22’, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πέτυχαν τέσσερα όμορφα τέρματα με τους Φ. Μαλακασιώτη (56’, 89’) και Ζάγκα (71’, 79’). Παράπονα για την αποβολή του Μπαράκου στο 60’ εξέφρασαν οι άνθρωποι του Αίαντα.
Στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος ο φιλοξενούμενος Άνθιμος Γαζής κέρδισε τον 2-1 τον Ηρακλή και εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες για την παραμονή του στην κατηγορία. Οι Γκουντινάκος (1’) και Τσατσαρώνης (43’) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ οι γηπεδούχοι, για τους οποίους το αποτέλεσμα θεωρείται καταδικαστικό, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κουταντέλια (19’). 
Νίκες γοήτρου πέτυχαν η Α.Ε. 2002 και ο Θησέας. Το συγκρότημα του Γιώργου Καραμίχαλου επιβλήθηκε 2-0 του Μαγνησιακού με γκολ των Φιλίππου με απ’ ευθείας φάουλ στο 20’ και Τζοβάρα με πέναλτι στο 90’, ενώ οι ιθύνοντες του Μαγνησιακού εξέφρασαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του κ. Ματσούκα. Όσο για την ομάδα της Αγριάς κέρδισε εκτός έδρας τον Σαρακηνό με 4-1. Τα γκολ του Θησέα σημειώθηκαν μέσα σε ένα δεκάλεπτο με τους Λ. Δενελάβα (65’) και Κόρμπα (68’) με πλασέ, Κοτζαθανάση (71’) με απ’ ευθείας φάουλ και Σιώμο (74’) με σουτ εκτός περιοχής, ενώ μείωσε ο Κουσκούνης στο 80’ με μακρινό σουτ. 


Τα αποτελέσματα
Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Σκιάθος-Ρήγας 1-1

(25’ Αποστολίδης-90’ Τριχόπουλος)

Απόλλων Καν.-Εθνικός 1-1

(37’ Μωραΐτης-20’ Νούσιας)

Δήμητρα-Α.Ε. Διμηνίου 1-4

(64’ Ντόμπος-17’, 82’ Αραμπατζής, 52’, 73’ Γκίκα)

Αγία Παρασκευή-Αίας Σ. 4-1

(56’, 89’ Φ. Μαλακασιώτης, 79’, 81’ Ζάγκας-22’ Μπιρτσάι)

Ηρακλής Β.-Άνθιμος Γαζής 1-2

(19’ Κουτανετέλιας-1’ Γκουντινάκος, 43’ Τσατσαρώνης)

Α.Ε. 2002-Μαγνησιακός 2-0

(20’ Φιλίππου, 90’ πεν. Τζοβάρας)

Σαρακηνός-Θησέας 1-4

(80’ Κουσκούνης-65’ Λ. Δενελάβας, 68’ Κόρμπας, 71’ Κοτζαθανάσης, 74’ Σιώμος)
Πρωτεσίλαος-Α.Ε. Φερών 3-0 α.α.
Η βαθμολογία
(25η αγωνιστική)
1. Ρήγας Φεραίος 46-17 56
2. Εθνικός 61-19 55
3. Α.Ε. Διμηνίου 51-21 54
4. Μαγνησιακός 53-33 46
5. Σκιάθος 47-30 46
6. Θησέας 48-35 40
7. Α.Ε. 2002 40-28 40
8. Πρωτεσίλαος 38-46 34
9. Σαρακηνός 20-32 32
10. Δήμητρα 46-52 30
11. Αγία Παρασκευή 32-45 30
12. Αίας Σ. 36-42 29
13. Α. Γαζής 33-58 26
14. Απόλλων Καν. 30-45 24
15. Ηρακλής Β. 35-56 18
16. Α.Ε. Φερών – -
* Η Α.Ε. Φερών αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα. 
Η επόμενη αγωνιστική
Ρήγας-Εθνικός
Σαρακηνός-Πρωτεσίλαος
Θησέας-Ηρακλής
Α.Ε. Διμηνίου-Αγία Παρασκευή
Α. Γαζής-Α.Ε. 2002
Αίας Σ.-Σκιάθος
Μαγνησιακός-Απόλλων Καν.
Α.Ε. Φερών-Δήμητρα 0-3 α.α.

i Like souvlaki i Like ilias souvlaki skopelos
Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό. Μας αρέσει επειδή είναι νόστιμο, επειδή είναι γρήγορο, επειδή είναι πλήρες γεύμα. Και πιο πολύ μας αρέσει επειδή είναι Ελληνικό.
στην ταβέρνα του Ηλία  είμαστε περήφανοι που το παράγουμε και το προμηθεύομαι στην καλύτερή του εκδοχή. Άλλα και που κάνουμε πάντα ό,τι μπορούμε για να υποστηρίζουμε τον καταναλωτή . Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι πελάτες μας  είναι αυτοί που μας  στηρίξουν

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΣ πότε πηγαίνει ο δήμαρχος Σκοπέλου στο γραφείο του?


Αγαπητό skopelosnews προσπαθώ ήμερες τώρα να βρω τον δήμαρχο στο γραφείο του άλλα δυστυχώς όλο απουσιάζει τι γίνετε δηλαδή με αυτήν την κατάσταση όπως έμαθα πηγαίνει και πίνει ουισκάκια κάθε μέρα είναι αλήθεια ?
αναγνώστης

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821: Η ΘΕΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

1821

Επαναστατικός αναβρασμός επικρατούσε στη Μάνη τον Μάρτιο του 1821. Ο Κολοκοτρώνης βρισκόταν στην Καρδαμύλη και οι Φιλικοί είχαν κάμψει τις αντιρρήσεις του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη για το άκαιρο του ξεσηκωμού.

Στα μέσα του μηνός ένα πλοίο φορτωμένο με πολεμοφόδια, σταλμένο από τους Φιλικούς της Σμύρνης, φθάνει στο λιμάνι του Αλμυρού, έξω από την Καλαμάτα. Ο Νικηταράς και ο Αναγνωσταράς με τους άνδρες τους αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο σε ασφαλές μέρος.

Οι οθωμανικές αρχές της Καλαμάτας πληροφορούνται το γεγονός και ενεργώντας αφελώς ζητούν να μάθουν από τους προκρίτους το περιεχόμενο του φορτίου και γιατί συνοδεύεται από ενόπλους. Αυτοί τους απαντούν ότι οι ένοπλοι είναι χωρικοί που συνοδεύουν φορτία λαδιού για το φόβο των ληστών. Ο βοεβόδας της Καλαμάτας Σουλεϊμάν αγάς Αρναούτογλου πείθεται και ζητά τη βοήθεια των Μανιατών, που στέλνουν στην πόλη 150 άνδρες, υπό τον Ηλία Μαυρομιχάλη (20 Μαρτίου).

Από τις 17 Μαρτίου, όμως, οι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, είχαν υψώσει τη σημαία της επανάστασης στην Τσίμοβα, σημερινή Αρεόπολη της Λακωνίας. Ο παπάς του χωριού όρκισε και ευλόγησε τα όπλα των καπεταναίων και των παλικαριών τους στην Εκκλησία των Ταξιαρχών. Οι ατίθασοι Μανιάτες ξεκίνησαν την Επανάσταση, οκτώ μέρες πριν από τη συμβατική της έναρξη.

Αμέσως μετά, ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης και ο Γιατράκος ξεκινούν για τον Μιστρά και τη Μονεμβασιά, ενώ ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες για την Καλαμάτα. Εν τω μεταξύ, στο άλλο άκρο της Πελοποννήσου σημειώνεται η πρώτη επαναστατική ενέργεια του Αγώνα, με την πολιορκία των Καλαβρύτων (21 Μαρτίου), την οποία υπερασπίζεται για λογαριασμό των Οθωμανών ένας άλλος Αρναούτογλου, ο Ιμπραήμ.

Οι Μανιάτες φθάνουν έξω από την Καλαμάτα στις 22 Μαρτίου και καταλαμβάνουν τους γύρω λόφους. Τότε μόνο ο αγάς της πόλης κατανοεί τι συμβαίνει. Είναι αργά για να διαφύγει στην Τριπολιτσά, καθώς η Καλαμάτα είναι ολόγυρα αποκλεισμένη και αποφασίζει να αντιτάξει άμυνα με τους Τούρκους της πόλης. Όταν το πρωί της 23ης Μαρτίου 1821 οι επαναστάτες εισέρχονται στην Καλαμάτα, ο Ηλίας Μαυρομιχάλης ζητά από τον Αρναούτογλου να παραδοθεί, τονίζοντάς του το μάταιο της προσπάθειάς του.

Πράγματι, ο αγάς παραδίδει στους επαναστάτες με πρωτόκολλο την πόλη και τον τουρκικό οπλισμό. Το μεσημέρι, μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, οι ιερείς ευλογούν τις σημαίες και ορκίζουν τους αγωνιστές.

Επακολούθησε σύσκεψη των οπλαρχηγών, που αποφάσισαν τη δημιουργία μιας επαναστατικής επιτροπής, την οποία ονόμασαν «Μεσσηνιακή Γερουσία», για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα. Η ηγεσία της ανατέθηκε στον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που έφερε τον τίτλο Αρχιστράτηγος του Σπαρτιατικού και Μεσσηνιακού στρατού. Την ίδια μέρα, η «Μεσσηνιακή Γερουσία», με Προκήρυξή της προς την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, γνωστοποιεί ότι οι Πελληνεύς ξεσηκώθηκαν για την ελευθερία τους.

Η Προκήρυξη της «Μεσσηνιακής Γερουσίας».

Το κείμενο της Προκήρυξης, το πρωτότυπο της οποίας σώζεται στα αρχεία του Foreign Office (βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών), είναι το εξής:

Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, εκ μέρους του φιλογενούς αρχιστρατήγου των Σπαρτιατικών στρατευμάτων Πέτρου Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Συγκλήτου.

Ο ανυπόφορος ζυγός της Οθωμανικής τυραννίας εις το διάστημα ενός και επέκεινα αιώνος, κατήντησεν εις μίαν ακμήν, ώστε να μην μείνη άλλο εις τους δυστυχείς Πελοποννησίους Γραικούς, ει μη μόνον πνοή και αυτή δια να ωθή κυρίως τους εγκαρδίους των αναστεναγμούς.

Εις τοιαύτην όντες κατάστασιν στερημένοι από όλα τα δίκαιά μας, με μίαν γνώμην ομοφώνως απεφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα, και να ορμήσωμεν κατά των τυράννων. Πάσα προς αλλήλους μας φατρία και διχόνοια, ως καρποί της τυραννίας απερρίφθησαν εις τον βυθόν της λήθης, και άπαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας.

Αι χείρες ημών αι δεδεμέναι μέχρι του νυν από τας σιδηράς αλύσσους της βαρβαρικής τυραννίας, ελύθησαν ήδη, και υψώθηκαν μεγαλοψύχως και έλαβον τα όπλα προς μηδενισμόν της βδελυράς τυραννίας.

Οι πόδες ημών οι περιπατούντες εν νυκτί και ημέρα εις τας εναγκαρεύσεις τας ασπλάγχνους τρέχουν εις απόκτησιν των δικαιωμάτων μας. Η κεφαλή μας η κλίνουσα τον αυχένα υπό τον ζυγόν τον απετίναξε και άλλο δεν φρονεί, ει μη την Ελευθερίαν.

Η γλώσσα μας η αδυνατούσα εις το να προφέρη λόγον, εκτός των ανωφελών παρακλήσεων, προς εξιλέωσιν των βαρβάρων τυράννων, τώρα μεγαλοφώνως φωνάζει και κάμνει να αντηχή ο αήρ το γλυκύτατον όνομα της Ελευθερίας.

Εν ενί λόγω απεφασίσαμεν, ή να ελευθερωθώμεν, ή να αποθάνωμεν. Τούτου ένεκεν προσκαλούμεν επιπόνως την συνδρομήν και βοήθειαν όλων των εξευγενισμένων Ευρωπαίων γενών, ώστε να δυνηθώμεν να φθάσωμεν ταχύτερον εις τον Ιερόν και δίκαιον σκοπόν μας και να λάβωμεν τα δίκαιά μας.

Να αναστήσωμεν το τεταλαιπωρημένον Ελληνικόν γένος μας. Δικαίω τω λόγω η μήτηρ μας Ελλάς, εκ της οποίας και υμείς εφωτίσθητε, απαιτεί ως εν τάχει την φιλάνθρωπον συνδρομήν σας, και ευέλπιδες, ότι θέλει αξιωθώμεν, και ημείς θέλομεν σας ομολογή άκραν υποχρέωσιν, και εν καιρώ θέλομεν δείξη πραγματικώς την υπέρ της συνδρομής σας ευγνωμοσύνην μας.

1821 Μαρτίου 23 εν Καλαμάτα. Εκ του Σπαρτιατικού Στρατοπέδου

Πέτρος Μαυρομιχάλης, αρχιστράτηγος του Σπαρτιατικού και Μεσσηνιακού στρατού.

makeleio.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.4024/2011.
2. Τις διατάξεις της υπ' αριθ ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21508/04.11.2011 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2540/07.11.2011 τεύχος Β’)
3. Την υπ' αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21526/4.11.2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
4. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για τη σύσταση Επιτροπής Κρίσης Ενστάσεων και Εκθέσεων Αυθαιρέτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 Π.Δ. 5/12.7.1983 ή αρ.395 της Κωδικοποίησης Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας.
Γνωστοποιούμε ότι, η Διεύθυνση Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου, την 22α Μαρτίου 2012 και ώρα 14:00'', θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών, που θα συστήσουν την ανωτέρω Επιτροπή.
Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του Δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.skopelos.gov.gr).

Σχεδιάζουν προβοκάτσια στη παρέλαση και αναβολή των εκλογών;

Από τον Ξένο ΔάκτυλοΓνωρίζει κανείς με ασφάλεια την πραγματική ημερομηνία των εκλογών;
Μην μου πείτε ότι θα γίνουν στις 19 του περασμένου Φεβρουαρίου, όπως μας υποσχέθηκε ο αξιόπιστος κ. Σαμαράς.


Προκαλεί πάντως υποψίες το γεγονός ότι η κυβέρνηση και η Τρόικα αποφεύγουν να ορίσουν σαφή ημερομηνία εκλογών. Λες και κάπου, στο παρασκήνιο σκοτεινών διαδρόμων, γίνεται σχεδιασμός για την αποτροπή τους.
Ποιος μπορεί να μας πει με ασφάλεια ότι θα διεξαχθούν οι εκλογές σε περίπτωση που υπάρξει νεκρός στη διάρκεια της  παρέλασης;
Υπερβολές και σενάρια συνομωσίας θα σπεύσουν να αντιτείνουν κάποιοι. Ελάτε, τώρα.
Όλος αυτός ο παρα-στρατιωτικός μηχανισμός που στήνεται μεθοδικά για την αποφυγή δήθεν επεισοδίων στη διάρκεια των παρελάσεων λες και πάει γυρεύοντας να υπάρξουν νεκροί.
Η συνταγή της στρατοκρατούμενης πρωτεύουσας μόνο γαλήνη δεν υπόσχεται.
Είναι κι αυτή η περίεργη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ανέβει στο βάθρο των επισήμων για να παρακολουθήσει τις παρελάσεις, λες και πάει γυρεύοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά.
Θα περιμέναμε από τον κ. Παπαδήμο να πει ότι σεβόμενοι την οργή του κόσμου θα κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και θα αποφύγουμε, εγώ και οι υπουργοί, τις πολλές εμφανίσεις στις εξέδρες.
Άλλωστε εξ’ όσων μπορώ να φαντασθώ τόσο ο κ. Παπαδήμος, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, δεν πετάνε και τη σκούφια τους για τις παρελάσεις.
Άρα είναι δυσνόητη η ατμόσφαιρα έντασης που στήνει μεθοδικά η κυβέρνηση.
Το να μη θέλει η τρόικα τις εκλογές επειδή θα κυριαρχήσει στη βουλή το αντιμνημονιακό μέτωπο είναι λογικό. Το να συμμετέχουν σ΄αυτό ο σημερινός πρωθυπουργός, οι υπουργοί –του Βενιζέλου συμπεριλαμβανομένου- μπορεί να αποδειχθεί ποινικά κολάσιμο, σε περίπτωση αιματηρής προβοκάτσιας.
Είναι βλέπετε κι αυτό το αμερικανικό πλοίο με τα φορτωμένα άρματα μάχης στο λιμάνι της Ελευσίνας που δημιουργεί παράξενους συνειρμούς…

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμο με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο των...
επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, λίγες μέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών

Νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος συνατήθηκε με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία εξερχόμενη του Μαξίμου τόνισε ότι οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν το συντομότερον δυνατόν.

Νεκρός ναυτεργάτης

Αλλος ένας ναυτεργάτης άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στο καράβι που εργαζόταν. Πρόκειται για έναν Ελληνα πλοίαρχο 51 ετών ο οποίος ήταν ναυτολογημένος στο φορτηγό πλοίο «ARGYROULA» σημαίας Marshall Islands. Το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι της Οδυσσού και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το περιστατικό συνέβη προχτές το απόγευμα. Ο ναυτεργάτης αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά όταν έφτασε γιατρός στο πλοίο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η σορός του ναυτικού βρίσκεται στην αρμόδια ιατροδικαστική Υπηρεσία Οδησσού για νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση θα διενεργηθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Στο πόδι το ναυτονήσι για ακτοπλοΐα προς όφελος του λαού

Μαχητική κινητοποίηση έγινε χτες, αναδεικνύοντας το δικαίο και αναγκαίο χαρακτήρα του αγώνα των ναυτεργατών
Τα αδιέξοδα των νησιωτών βεβαιώνουν την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας με τους ναυτεργάτες (φωτ. από παλιότερη διαδήλωση στην Ικαρία)
Ενα πολύ μαζικό συλλαλητήριο έζησε χτες το πρωί το νησί της Χίου. Ναυτεργάτες με τις οικογένειές τους από τα ναυτοχώρια Λαγκάδα, Συκιάδα, Βροντάδο και μαζί τους εργατικές λαϊκές οικογένειες από κάθε χωριό του νησιού κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Χίου, την πλατεία Βουνακίου, διατρανώνοντας την απόφασή τους να αγωνιστούν για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού, με ναυτεργάτες με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση. Eνάντια στα μέτρα που πλήττουν καίρια τους ναυτεργάτες, όπως η κατάργηση του Οίκου Ναύτου, που σε ό,τι αφορά τη Χίο, το υποκατάστημά του εξυπηρετεί 20.000 ανθρώπους, του ΓΕΝΕ, του ΝΑΤ.Στα πλαίσια της κινητοποίησης, νωρίς το πρωί έγινε συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα του Οίκου Ναύτη. Οπως καταγγέλθηκε, με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου του νησιού που ήδη υπολειτουργεί, από 13 εκατ. ευρώ θα πάει στα 7 εκατ., η κατάργηση του υποκαταστήματος του Οίκου Ναύτη θα έχει τραγικά αποτελέσματα σε βάρος της υγείας συνολικά των κατοίκων του νησιού.
Η συγκέντρωση που έγινε λίγο μετά τις 11 στην πλατεία Βουνακίου, με ξεχωριστή την παρουσία και των σπουδαστών από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσσών, ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και συγκεκριμένα των ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων της Λαγκάδας που έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα. Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Μιχαλιάδης από τη διοίκηση της Ενωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), ο Κώστας Σιδερίδης, επικεφαλής της Επιτροπής των ναυτεργατών και η Μαριγούλα Παπαζή, επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα που έχουν συγκροτήσει οι οικογένειες των ναυτεργατών της Λαγκάδας.
Από τις ομιλίες και συνολικά τους ναυτεργάτες καταγγέλθηκε η ανοιχτή απεργοσπασία των εγκάθετων των εφοπλιστών στην ΠΝΟ, ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη της αλλαγής των συσχετισμών, της ακόμα καλύτερης οργάνωσης στα καράβια, σε όλους τους χώρους δουλειάς στις γειτονιές και τα χωριά, για την κλιμάκωση των αγώνων.
Ακολούθησε μαχητική πορεία, με το σύνθημα: «Χωρίς εσένα προπέλα δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» να κυριαρχεί. Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι όπου έγινε συμβολική κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου της γραμμής «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ».
ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ σε δελτίο Τύπου, χαιρετίζουν το παγχιακό συλλαλητήριο, απαιτούν νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής ΠΝΟ, να συγκληθεί το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας που είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μάρτη και αναβλήθηκε με το πρόσχημα της απεργίας. «Να προτάξουμε την οργάνωση και την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στα βάρβαρα αντιναυτεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα», τονίζουν τα σωματεία και απευθύνουν το κάλεσμα «απομονώστε αυτές τις δυνάμεις που καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες. Ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι μονόδρομος».

Το νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοΐας


Στην ανάδειξη του νέου Δ.Σ. προχώρησε η Ελληνική Λέσχη Ταχυπλοΐας (Ε.Λ.Τ.), έπειτα από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της.

Και επίσημα πλέον νέος πρόεδρος είναι ο Κώστας Ζωγράφος, ενώ από εκεί και πέρα εξελέγησαν οι Δημήτρης Παπαδόπουλος (αντιπρόεδρος), Βαγγέλης Ζούμπερης (γενικός γραμματέας), Μαίρη Σκόρδου (ταμίας), Τάσος Σχοινάς (έφορος) και Σπύρος Μπόγδανος Junior (μέλος).

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ -ΗΡΘΕ ΤΟ ... 1821!

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ 


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Προβόπουλος, μας είπε προχτές ότι με τα PSI, τις νέες δανειακές συμβάσεις και με τα νέα μνημόνια, η αγοραστική αξία των μισθών των Ελλήνων εργαζομένων θα έχει επιστρέψει το 2013 (για το καλό τους...)
στα επίπεδα του 2001.
Μόνο που τα πράγματα δεν είναι και τόσο... ευχάριστα.
Συγκεκριμένα:

*
1) Ηδη από το 2010, από το πρώτο κιόλας μνημόνιο και πριν ακόμα το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκροτήσουν την «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» του δεύτερου μνημονίου, είχε καταγραφεί - και μάλιστα με στοιχεία της δικής τους ΓΣΕΕ - ότι:
Οι μισθοί των Ελλήνων εργαζομένων σε πραγματικές τιμές είχαν περιπέσει στα επίπεδα του 1984!
Αν, λοιπόν, με το πρώτο μνημόνιο μας γύρισαν στη δεκαετία του '80, τότε στην «καλύτερη» περίπτωση με το ακόμα χειρότερο δεύτερο μνημόνιο μας στέλνουν ολοταχώς
όχι στο 2001, αλλά στο... 1961!
*
Η «ικανότητά τους», άλλωστε, να γυρίζουν το χρόνο μισόν αιώνα πίσω, έχει ήδη αποδειχτεί στον τομέα της ανεργίας: Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, οι άνεργοι να είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, είχε να συμβεί στη χώρα από τη δεκαετία του '60...
*
2) Φαίνεται ότι ο κ. Προβόπουλος, πριν εξάγει συμπεράσματα για το πόσο πίσω μάς γυρίζουν οι πολιτικές τις οποίες επιδοκιμάζει, ξέχασε να βάλει στη «χρονομηχανή» του τον παράγοντα εργασιακές σχέσεις. Αλλά τι προκύπτει αν μπει κι αυτή η παράμετρος στην εξίσωση του πισωγυρίσματος;
Οτι με τα μέτρα για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με την εκθεμελίωση κάθε έννοιας «εργατικού δικαίου», με τη λεγόμενη «εκ περιτροπής εργασία», με τις «επιχειρησιακές συμβάσεις», με τα «δουλεμπορικά» και με όλα τα συναφή, που συνθέτουν την εικόνα «Νταχάου» που νομιμοποίησαν με το δεύτερο μνημόνιο στους εργασιακούς χώρους, οι εργασιακές σχέσεις περιέρχονται
όχι στο 2001, αλλά στο... 1881!
*
Εκεί μας γυρίζουν! Στον 19ο αιώνα! Σε εποχές που παραπέμπουν στην εξέγερση του Σικάγου και πριν ακόμα κι από εκείνη την ματωμένη Πρωτομαγιά!
*
3) Υπάρχει, επίσης, η παράμετρος των νέων δανείων και της νέας δανειακής σύμβασης, ισχύος μέχρι το... 2042! Πρόκειται για το νέο χαλκά που έβαλαν στον ελληνικό λαό όλοι αυτοί που - αντί να κρύβονται - πανηγυρίζουν κιόλας επειδή, όπως λένε, η Ελλάδα «πήρε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία από κάθε άλλη χώρα»!
Οι «σωτήρες», επομένως, μας γυρίζουν
όχι στο 2001, αλλά στο... 1821!
*
Στα δάνεια, δηλαδή, της εποχής του Κωλέττη. Τότε που η Ελλάδα είχε χρέη πριν ακόμα συγκροτηθεί ως κράτος! Τότε που τους τόκους και τα χρέη εκείνων των δανείων ο ελληνικός λαός τα πλήρωνε με χρεοκοπίες, με συμφορές και καταστροφές για άλλα 100 χρόνια!
*
Στο... 1821, λοιπόν.
Αυτή είναι η πραγματική χρονιά στην οποία θέλουν να κατρακυλήσουν τον εργαζόμενο λαό.
Αλλά εδώ βρίσκεται και η «αχίλλειος πτέρνα» τους:
Γιατί, εκτός από την επιστροφή του παρόντος και του μέλλοντος στο δικό τους «1821», σ' εκείνο των «κοτσαμπάσηδων, πασάδων και σεβάσμιων δεσποτάδων»,
υπάρχει και η από κάθε άποψη ώριμη δυνατότητα, για το σύγχρονο, για το περισσότερο από ποτέ επίκαιρο, για το δικό μας, για το ταξικό «1821».
Ρατσισμός και «Φαρ Ουέστ» υπό το πρόσχημα της «ασφάλειας του πολίτη»!
Αυτά που λέει και κάνει ο Καρατζαφέρης με τη ρατσιστική προεκλογική σταυροφορία του εναντίον των μεταναστών δεν είναι δικής του ακροδεξιάς ευρεσιτεχνίας.
Τα ίδια τούτη την ώρα διαπράττει το φασισταριό της Γαλλίας υπό την Μαρί Λεπέν.
Το ενδιαφέρον για το «νέο - και πάντα «σοσιαλιστικό» - ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είναι ότι η «μαυρίλα» του ΛΑ.Ο.Σ. εκδηλώνεται σε ένα θερμοκήπιο που έχει από «σκούπες» κατά μεταναστών του Χρυσοχοΐδη μέχρι «τείχη» στον Εβρο του Παπουτσή...
Το ενδιαφέρον για το «δημοκρατικό» περιβάλλον που καλλιεργεί το κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό είναι ότι σε αυτήν τη χυδαία τακτική της ψηφο-λαθρο-θηρίας που εξελίσσεται πάνω στο σώμα των μεταναστών, έχουν σπεύσει και συμμετέχουν όλες οι «κεφαλές του τόπου», από τον Σαμαρά μέχρι τον Παπαδήμο...
*
Οσο για τα περί οπλοκατοχής και τα περί της... κρατικά επιδοτούμενης οπλοχρησίας την οποία εισηγείται, αποτυπώνουν ακριβώς το μοντέλο κοινωνίας που πρεσβεύει.
Πρόκειται για την κοινωνία του «Ακήρυχτου Πόλεμου» η οποία εκπροσωπείται στις ΗΠΑ από το λεγόμενο Εθνικό Σύνδεσμο Τυφεκιοφόρων...
Εκεί, λοιπόν, στις ΗΠΑ της ευρείας κατοχής και χρήσης όπλων, σε έναν πληθυσμό 200 εκατομμυρίων Αμερικανών, τα όπλα που υπάρχουν στα αμερικανικά σπίτια υπολογίζονταν στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ότι ξεπερνούν τα 195 εκατομμύρια (!), δηλαδή ένα για κάθε Αμερικανό, ανεξαρτήτως ηλικίας!
*
Αυτήν την κοινωνία, τη βουτηγμένη
στην «κουλτούρα του φόβου»,
του άκρατου ατομισμού και
της «Αγριας Δύσης»,
πρεσβεύει ο Καρατζαφέρης και το ΛΑ.Ο.Σ., που επιδίδονται στην ψηφοθηρία μέσω του απροκάλυπτου ρατσιστικού μισανθρωπισμού υπό το πρόσχημα της «ασφάλειας του πολίτη».
*
Αλλά ποιο είναι το αποτέλεσμα της «ασφάλειας του πολίτη», όπως την εννοεί ο Καρατζαφέρης - και φλερτάρει μαζί του η ΝΔ;
Το αποτέλεσμα της οπλο-λαγνείας είναι στο εσωτερικό των ΗΠΑ ένας πραγματικά «Ακήρυχτος Πόλεμος» (για να θυμηθούμε το ομότιτλο και βραβευμένο με Οσκαρ ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ).
Τι σημαίνει αυτό:
Οτι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ σκοτώνονται από πυροβόλα όπλα πάνω από 11.000 άνθρωποι (!) ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.
Πρόκειται, δηλαδή, σε επίπεδο ανθρωπίνων απωλειών, για... τέσσερις (!) 11ες του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο!

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Απο αύριο ανοίγει η ταβέρνα του Ηλία με πολλές εκπλήξεις για την φετινή σαιζόν !

 

Burger με καλαμαράκια

 

Πίτα Νηστίσιμη

Απο αύριο ανοίγει η ταβέρνα του Ηλία με πολλές εκπλήξεις για την φετινή σαιζόν !
με γύρους χοίρινους γύρο κοτόπουλο Πίνδος με πάνσετα με κοκορέτσι με κοντοσουβλη και όλα σε πιτα και ψωμάκι 2 ευρώ και η μεγάλη εκπλήξεις σε όσους νηστεύουν

Γραφεία ΟΑΕΔ στις Σποράδες


Οι άνεργοι εξυπηρετούνται πλέον στον τόπο διαμονής τους
Σύμβαση συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ έχουν υπογράψει οι επικεφαλής και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η εξυπηρέτηση των ανέργων στον τόπο όπου διαμένουν, χωρίς επιπρόσθετες μετακινήσεις και έξοδα. Το γραφείο ανταποκριτή του ΟΑΕΔ έχει ήδη δημιουργηθεί στον Δήμο Σκιάθου και αναμένεται προσεχώς η online σύνδεση με τα κεντρικά της υπηρεσίας, προκειμένου να διεκπεραιώνονται άμεσα όλες οι υποθέσεις που αφορούν στους ανέργους. Το γραφείο άρχισε να λειτουργεί προ διμήνου περίπου και ήδη προσέρχονται άνεργοι για την θεώρηση και ανανέωση καρτών ανεργίας.
Ομοίως και στον Δήμο Σκοπέλου, οι άνεργοι θα μπορούν πλέον να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας στο νησί, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η απευθείας σύνδεση του τοπικού γραφείου με την υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Οι επικεφαλής του νησιού επισημαίνουν ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανέργους να εξυπηρετούνται στον τόπο όπου διαμένουν, δεδομένου ότι κάθε μετακίνηση συνεπάγεται κόπο και επιπλέον έξοδα για τους ίδιους.
Η αντίστοιχη δομή του Δήμου Αλοννήσου λειτουργεί από πέρυσι και έχουν ήδη εξυπηρετηθεί αρκετοί άνεργοι της Αλοννήσου, οι οποίοι παλαιότερα μετέβαιναν στο Βόλο για ανάλογες υποθέσεις. Πέραν της έκδοσης και ανανέωσης της κάρτας ανεργίας προσφέρονται σημαντικές υπηρεσίες στους ανέργους, οι οποίοι εξυπηρετούνται από υπάλληλο του Δήμου. Η σύνδεση του δικτύου αναμένεται σύντομα και στο μεταξύ, έχει επιτευχθεί και στην προκειμένη περίπτωση ο στόχος της εξυπηρέτησης των ανέργων στον τόπο διαμονής τους.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αυστηροί κανονισμοί και πρόστιμα στις παραλίες Αλοννήσου

Πρωτοβουλίες για την πάταξη της ρύπανσης σε ακτές, παραλίες και σε όλο το νησί
Τσουχτερά πρόστιμα και αυστηρά μέτρα θεσπίζονται από τον Δήμο Αλοννήσου με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της άρτιας εικόνα του νησιού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μεταξύ των μέτρων που θα εφαρμοστούν, εντάσσεται η επιβολή προστίμου ύψους 1.500 ευρώ, σε όσους ρυπαίνουν τις ακτές και τις παραλίες του νησιού.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Ο νέος κανονισμός που θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή, αφορά τόσο τους επαγγελματίες, όσο και τους κατοίκους του νησιού, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα περιβάλλοντος. «Τα πρόστιμα που θα επιβληθούν, δεν έχουν ως στόχο την τιμωρία, αλλά αντίθετα έχουν τον χαρακτήρα της νουθεσίας και της ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού σε σχέση με την διατήρηση της άρτιας εικόνας του νησιού τους» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης. Όπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος «τα πρόστιμα δεν επιβάλλονται για φοροεισπρακτικούς λόγους, αλλά αποτελούν, αντίθετα, ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης του κόσμου, προκειμένου να είναι πιο προσεκτικοί πάνω σε δύο βασικά και αλληλένδετα θέματα, την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος».
Μεταξύ των θεμάτων που διευκρινίζονται στον νέο κανονισμό της υπηρεσίας καθαριότητος, ο οποίος έχει υποβληθεί προς έγκριση στην αρμόδια περιφερειακή αρχή, είναι το ωράριο αποκομιδής, καθώς και τα είδη που συνθέτουν την έννοια απορρίμματα. Συγκεκριμένα, καθίσταται σαφές ότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου
δεν παραλαμβάνουν άχρηστες οικιακές συσκευές, έπιπλα, παλαιά στρώματα και άλλα συναφή αντικείμενα. Παράλληλα, στις περιοχές που δεν εφαρμόζεται πρόγραμμα μηχανικής αποκομιδής των απορριμμάτων, όπως π.χ. στην Παλαιά Αλόννησο, τα προς αποκομιδή απορρίμματα πρέπει να εναποτίθενται καλά συσκευασμένα σε πλαστικούς ανθεκτικούς σάκους, στις προκαθορισμένες, από τη διεύθυνση καθαριότητας, θέσεις.
Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, στους επαγγελματίες των χώρων εστίασης και αναψυχής, υποχρεούνται να τοποθετούν τα απορρίμματά τους σε ιδιωτικούς κάδους όπου θα αναγράφουν την επωνυμία του καταστήματός τους. Οι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να φυλάσσουν τους κάδους εντός της ιδιοκτησίας τους, τοποθετώντας τους έξω από τον ιδιωτικό τους χώρο ή στα σημεία που έχει υποδείξει η υπηρεσία καθαριότητας αυστηρά και μόνο τις ώρες αποκομιδής. Μετά την αποκομιδή και σε μικρό χρονικό διάστημα οι κάδοι θα αποσύρονται εντός του ιδιωτικού χώρου. Αν διαπιστωθεί παράβαση της παραπάνω διάταξης ο Δήμος θα επιβάλει σε βάρος του παραβάτη, χρηματικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.
Ανάλογα μέτρα θεσπίζονται για όσους συλληφθούν να μετατοπίζουν κάδους ή να σταθμεύουν μπροστά σε κάδους απορριμμάτων, εμποδίζοντας την διαδικασία αποκομιδής. Στην πρώτη περίπτωση ο παραβάτης θα καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 200 ευρώ και 100 ευρώ στην δεύτερη, αντίστοιχα, περίπτωση. Ένα ακόμη σημείο στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από τους επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου είναι η προστασία πηγαδιών, ρεμάτων, χειμάρρων και αγροτικών δρόμων. Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύεται ρητά η εναπόθεση μπάζων και σκουπιδιών καθώς και πάσης φύσεως παλαιών και άχρηστων αντικειμένων πλησίον δημοτικών και αγροτικών δρόμων. Απαγορεύεται επίσης η απόρριψη μπάζων, σκουπιδιών και αντικειμένων μέσα σε παλαιά πηγάδια, ρέματα και κοίτες χειμάρρων. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο απαγορεύεται αυστηρά η εναπόθεση σκουπιδιών και πάσης φύσεως απορριμμάτων σε όλο το μήκος των ακτών και των παραλιών του Δήμου, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, το οποίο σε περίπτωση υποτροπής θα διπλασιάζεται.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Από τη «σουβλακερί» στη «μανωλαδερί»

Μια από τις νέες λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά στον καθημερινό δημόσιο λόγο είναι η «κινεζοποίηση». Έτσι χαρακτηρίζεται η τάση εξομοίωσης των μισθών στην Ελλάδα με τους αντίστοιχους της Κίνας. Θα μπορούσαμε να πούμε «βαλκανοποίηση» και να εννοούμε το ίδιο πράγμα, αλλά ο όρος αυτός συνήθως έχει γεωπολιτική σημασία. Ο όρος «κινεζοποίηση» (chinafication) εμφανίζεται και στην αμερικανική πολιτική φιλολογία, όμως εδώ το περιεχόμενό του δεν είναι μόνο μισθολογικό, αλλά παραπέμπει στη συρρίκνωση της δημοκρατίας, στην αδιαφάνεια και στον αυταρχισμό α λα κινεζικά. «Chinoiserie, χρυσέ μου» (σινουαζερί), θα έλεγε η Μαντάμ Σουσού, καθώς η λέξη αυτή περιγράφει ένα αρκετά παλιό διακοσμητικό στιλ που μιμείται κινέζικα μοτίβα και τεχνοτροπίες.της Μαριάννας ΤζιαντζήΗ κατοχύρωση των νέων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων, που επισημοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, είναι ένα τεράστιο άλμα στην πορεία της χώρας προς την κινεζοποίηση, την εξαθλίωση, τον εξευτελισμό της εργασίας. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για «μανωλαδοποίηση», καθώς πορευόμαστε για εργασιακές σχέσεις α λα Μανωλάδα.
Ας θυμηθούμε ότι πριν τέσσερα χρόνια πραγματοποιήθηκε στη Μανωλάδα της Ηλείας η πρώτη απεργία των αλλοδαπών εργατών που εργάζονταν στις φυτείες της φράουλας, τα «τοξικά φραουλοχώραφα» όπου φυτρώνει ο λεγόμενος κόκκινος χρυσός. Τότε το μεροκάματο ήταν 22-23 ευρώ και το αίτημα των απεργών ήταν η αύξησή του στα 30. Τελικά, οι εργοδότες συμφώνησαν προφορικά στο ημερομίσθιο των 25-26 ευρώ, το οποίο μοιάζει αστρονομικό σε σύγκριση με ό,τι ισχύει στην Ελλάδα του 2012.

Σήμερα η κυβέρνηση μας οδηγεί πέρα από τη Μανωλάδα, αφού το κατώτατο μικτό ημερομίσθιο διαμορφώνεται στα 22,83 και στα 26,18 ευρώ (για τους γέρους άνω των 25 ετών), δηλαδή καθαρό είναι κάτω των 20 ή των 25 ευρώ, πολύ χαμηλότερο από ό,τι έπαιρναν προ κρίσης οι Πακιστανοί, οι Μπανγκλαντεσιανοί και οι Bούλγαροι Ρομ της εύφορης ηλειακής πεδιάδας. Οι μετανάστες δεν έγιναν αδέλφια μας, αλλά εμείς γίναμε εν μισθώ αδελφοί τους.

Η μανωλαδοποίηση, λοιπόν, είναι εδώ. Η πορεία προς την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή προς τη διάσωση και την κερδοφορία των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, πατά επί ζωντανών πτωμάτων. «Μanoladerie, μανωλαδερί, γίναμε», θα έλεγε και η Μαντάμ Σουσού.
http://www.prin.gr/2012/03/manoladeri.html#more 

Πάλι παρ-ολίγον ο Καρτάλης


Απέξω μένει και πάλι ο παραλίγο υπουργοποιήσιμος Κώστας Καρτάλης.
Παρά τα όσα διέδιδε ότι είναι το δεξί χέρι του Βενιζέλου τελικά δεν θα είναι εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Κωστάκης σκεφτότανε να γίνει εκπρόσωπος τύπου, να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και να εκλεγεί χωρίς προεκλογική εκστρατεία στην Μαγνησία , πράγμα δύσκολο για αυτόν.
Τελικά είναι τόσο κολλητός του Βενιζέλου που του έφαγαν την θέση τρεις γυναίκες αποτυχούσες βουλευτίνες.
Πιθανή να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου ήταν  αρχικά η Χριστίνα Μανολωπούλου, νεαρή δικηγόρος αποτυχούσα να εκλεγεί στην Αχαΐα ή η Αθηνά Δρέττα δις αποτυχούσα υποψήφια Βουλευτής και σήμερα Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Έχασε ο Κώστας την θέση του εκπροσώπου και την εκλογή από δυο παραλίγο βουλευτίνες.
Τελικά ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά και ο  Κώστας θα πρέπει τώρα να κάνει περιοδείες στο Βόλο  και να εύχεται να μην πέσει πάνω σε κανένα Βολιώτη ή κανένα οπαδό του Ολυμπιακού!
Προλίγον υπουργός, παρολίγον εκπρόσωπος τύπου, ο κύριος παρολίγον θα είναι τελικά, όπως παρολίγον φαίνεται ότι ήταν και  το δεξί χέρι του Βενιζέλου, όπως υπερηφανευότανε!

ΦΩΤΗΣ ΝΗΦΑΛΙΟΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου