Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Aλληλεγγύη στον αγωνιστή εργάτη Kυριάκο Mουτίδη

Ανακοίνωση της Α.Π. Ροσινάντε.

Image scaled down
Στις 21 Μαρτίου ξεκινάει η δίκη του αγωνιστή εργάτη Κυριάκου Μουτίδη, μέλος του σωματείου ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου) και του ΕΕΚ. Ο Κυριάκος είχε συλληφθεί από τις δυνάμεις καταστολής κατά την διάρκεια της πορείας της 6ης Δεκέμβρη του 2009, ακριβώς ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εκείνη την ημέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση μνήμης για τον 15χρονο μαθητή, που είχε πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κατασταλτικές διαθέσεις του Κράτους. Εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν και χτυπήθηκαν άσχημα από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ μια μέρα πριν, η αναίτια εισβολή της αστυνομίας στο αναρχικό στέκι Ρεσάλτο είχε κάνει την… εισαγωγή για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στον Κυριάκο για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη 2009 ήταν κακουργηματικού βαθμού καθώς αναβαθμίστηκαν εξαιτίας του «κουκουλονόμου», ξεκάθαρος ρόλος ύπαρξης του οποίου δεν είναι άλλος από την στοχοποίηση των διαδηλωτών και την αποτελεσματικότερη νομική καταστολή των ανθρώπων του κινήματος.

Η κρατική καταδίωξη ενός εργάτη για την αγωνιστική του δράση οφείλει να είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος. Γι’ αυτόν τον λόγο στεκόμαστε στο πλευρό του Κυριάκου Μουτίδη και οποιουδήποτε άλλου αγωνιζόμενου εργάτη στοχοποιείται και καταδιώκεται από την εξουσία.

Σε μια εποχή που η «κινεζοποίηση» της κοινωνίας συντελείται με γρήγορους ρυθμούς, που η εξαθλίωση και η φτώχια επιβάλλονται σαν… «φυσικά φαινόμενα», που το Κράτος και το Κεφάλαιο δείχνουν το πιο σκληρό και αδιάλλακτο πρόσωπό τους, η εργατική τάξη οφείλει να συντελέσει την αντεπίθεσή της με αντίστοιχα σκληρούς όρους και να απαντήσει στις επιβολές και την καταστολή αντιπαραβάλλοντας την συλλογική της δύναμη.

-Αλληλεγγύη στον αγωνιστή εργάτη Κυριάκο Μουτίδη.

-Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές.

-Οι ταξικοί αγώνες δεν είναι ούτε παράνομοι, ούτε νόμιμοι. Είναι δίκαιοι.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

άρχισαν τα όργανα από τους ξέφτιλες ξένους δανειστές μόλις μυρίστηκαν ότι θα είναι κυβέρνηση η αριστερά μετά της εκλογές ακούστε τη λένε. «Οι εκλογές αποτελούν κίνδυνο για την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων» .


Προειδοποιεί για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εάν οι μεταρρυθμίσεις αποτύχουν και αποσυρθεί η βοήθεια προς τη χώρα.

Σύμφωνα με staff report του Ταμείου, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι η Αθήνα δεν έχει περιθώρια για διολίσθηση του προγράμματος ή για απορρόφηση δυσμενών οικονομικών σοκ, τα οποία θα ωθούσαν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και θα επιδείνωναν την κατάσταση του χρέους της.

Επισημαίνει ωστόσο ότι εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη, θα ήταν «πολύ κοστοβόρο» και η οικονομία της πιθανότατα δεν θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε μια καλή, σταθερή κατάσταση.


Πηγή:capital

Αυτός είναι ψαράς! Δειτε το video


Ο πρωταγωνιστής του βίντεο, ψαρευει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο…

Αυτοκτονία ο θάνατος 44χρονης στη Γορίτσα

autoktoniaΣε αυτοκτονία αποδίδει η Αστυνομία, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, τον θάνατο 44χρονης γυναίκας, που βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητό της που άρπαξε φωτιά όταν το οδήγησε σε γκρεμό, στο λόφο της Γορίτσας, χθες το μεημέρι. Τώρα διερευνώνται τα αίτια της πράξης της, που βύθισε στο πένθος τους αγαπημένους της ανθρώπους.
Αρχικά η Αστυνομία είχε ανοικτό και το ενδεχόμενο του τροχαίου ατυχήματος, ωστόσο μετά τον εντοπισμό ιδιογράφου σημειώματος της γυναίκας σε τσάντα στο σπίτι της, κατέληξε στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας. Η 44χρονη ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Όπως φαίνεται να προκύπτει από τα στοιχεία, οδήγησε το αυτοκίνητό της μέχρι την κορυφή του λόφου της Γορίτσας, όπου και το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Στη συνέχεια το ευθυγράμμισε προς τον γκρεμό και το έθεσε σε κίνηση. Το αυτοκίνητο, αφού διέσχισε μία απόσταση 10-15 μέτρων, ανετράπη, και στη συνέχεια άρπαξε φωτιά. Η γυναίκα βρέθηκε αποτεφρωμένη στη θέση του οδηγού. Για την ταυτοποίηση της άτυχης γυναίκας απαιτήθηκε έρευνα και ώρες, καθώς το πτώμα της δεν ήταν αναγνωρίσιμο. Τελικά, συγγενικό της πρόσωπο φέρεται να την αναγνώρισε από ένα δόντι… Σήμερα διενεργείται νεκροψία στην ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, στις 4 το απόγευμα.

Αύριο θα έχουμε μια απάντηση στον δήμο Σκοπέλου και στο Εκπτωτικο πρόγραμμα «Πάμε Σκόπελο 2012» που θα πονέσει πολλούς !
ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ, ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ...

ΕΚΤ: Νέο πακέτο 20 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες


Διαβάστε τι αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την πρόσθετη ρευστότητα στην ελληνική εγχώρια τραπεζική αγορά
 
Την πρόσθετη ρευστότητα 15 έως 20 δισ. ευρώ για την εγχώρια τραπεζική αγορά αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Με την απόφαση που έλαβε η ΕΚΤ, θα αυξήσει τις τιμές των τίτλων που έχουν καταθέσει ως εγγυήσεις τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για την άντληση ρευστότητας.
Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα θετικό μήνυμα από την ΕΚΤ στις αγορές, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση του PSI και την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης.
Τις τελευταίες ημέρες, έχει βελτιωθεί η ρευστότητα των τραπεζών λόγω του ότι η ΕΚΤ αποδέχτηκε και πάλι τα ελληνικά ομόλογα, ως εγγύηση για παροχή ρευστότητας.

Ημερίδα στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης απο την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

«Η Βιωματική Μάθηση στα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Η , Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η Βιωματική Μάθηση στα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, στις 16:00, στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου (info volos).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί για 45 εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητα ειδικότητας, χωρίς προηγούμενη επιμόρφωση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Στόχος της ημερίδας είναι η μύηση των συμμετεχόντων στη φιλοσοφία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με βιωματικό τρόπο και πώς αυτή μπορεί να συμβάλλει μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούνται στα σχολεία, στην αλλαγή νοοτροπίας με στόχο τη δραστηριοποίηση των μαθητών στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Προς Δήμο Σκοπέλου .την παραλάβατε εσείς την Επείγουσα εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών

Με επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε το υπ. Εσωτερικών προς του ΟΤΑ και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, παρέχει διευκρινίσεις και πληροφορίες για το ζήτημα της εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, θέμα που αποτελεί βασικό στόχο της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας για το 2012.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Δήμων και των Περιφερειών «θα γίνει όχι με τη συνδρομή των χρηματοπιστωτικών δομών και δανείων, αλλά σε βάρος των πιστώσεων, που έχουν προβλεφθεί για το σκοπό αυτό, στον Κρατικό προϋπολογισμό και με έκτακτη χρηματοδότηση των δικαιούχων φορέων». Σημειώνεται, δε, στην εγκύκλιο ότι «οι σχετικές πιστώσεις θα μεταβιβαστούν στους δικαιούχους φορείς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέσω του προϋπολογισμού του υπουργείου Εσωτερικών και ότι οι πληρωμές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό και μέσα στις οριζόμενες προθεσμίες».

Η εγκύκλιος αναφέρει, επίσης, ότι η έκτακτη χρηματοδότηση θα διατεθεί για τις δηλωθείσες υποχρεώσεις και σε αντίθετη περίπτωση θα επιστρέφεται το σύνολο ή μέρος της έκτακτης χρηματοδότησης στον Κρατικό προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα γίνεται γνωστό ότι το Γενικό Λογιστήριο τού Κράτους, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, θα προβεί σε επιτόπιους δειγματοληπτικούς ελέγχους, προκειμένου να επαληθευτεί το ύψος των υποχρεώσεων, πριν από τη λήψη της απόφασης χρηματοδότησης, αλλά και μετά την καταβολή των πληρωμών.

Ο Καμίνης με έγγραφο του ζήτησε τη γνώμη της ΓΑΔΑ για το αντιναζιστικό συλλαλητήριο!


Ο Καμίνης με έγγραφο του ζήτησε τη γνώμη της ΓΑΔΑ για το αντιναζιστικό συλλαλητήριο!       
-Αντιναζιστικός ξεσηκωμός κατά Καμίνη-Χρυσοχοίδη για τις απαγορεύσεις της ντροπής
-Όλοι στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη, Προπύλαια 2μμ και συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα στις 4μμ

                Από πότε ο Δήμαρχος Αθήνας ζητάει τη γνώμη των στρατηγών της ΓΑΔΑ για να δώσει ρεύμα σε αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συναυλίες; Τα έγγραφα της ντροπής που δημοσιοποιούμε αποκαλύπτουν ότι ο Δήμαρχος της Αθήνας αντί να διευκολύνει τις κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και των φασιστικών προκλήσεων απευθύνθηκε στη ΓΑΔΑ για να απαγορευτεί η κινητοποίηση. Πόσο απέχει από την γνώμη της ΓΣΕΕ η οποία σε ανακοίνωση της  αναφέρει: «Οι ειρηνικές εκδηλώσεις (συναυλίες και συλλαλητήρια)  για τα κοινωνικά προβλήματα είναι όχι μόνο, αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση των συλλογικών και κοινωνικών φορέων. Ειδικότερα σήμερα, που ακραίες και αντιδημοκρατικές φωνές, επιχειρούν με τον Νόμο της Βίας να επιβάλλουν τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις τους τρομοκρατώντας και απειλώντας τους πάντες και τα πάντα. Καμιά απειλή και καμιά απαγόρευση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το συνδικαλιστικό και κοινωνικό κίνημα της χώρας μας, το οποίο μαζικά, αγωνιστικά, και ειρηνικά θα διαδηλώσει και το Σάββατο17 και  24 Μάρτη ενάντια στον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία.»
                Ο Χρυσοχοίδης δια της ΓΑΔΑ λέει ψέματα. Η προηγούμενη συναυλία ήταν μαζική και ειρηνική. Με τέτοιες απαγορεύσεις δεν προστατεύονται οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα αλλά δίνεται κάλυψη στους φασίστες των οποίων μάλιστα την αντίδραση προδιάγραφε από τις 13/3 ο υποστράτηγος Ι.Λιούκας. Μάλιστα, οριοθετώντας απαγορευμένη ζώνη τεσσάρων Πλατειών(Αγ. Παντελεήμονας, Αττικής, Βικτόρια, Ανμεικής) κατέδειξε τα σχέδια αστυνόμευσης της περιοχής σε βάρος των κινημάτων.
                Όσον αφορά την αντιπροσφορά Γ.Καμίνη να γίνει αλλού η συναυλία( στη Πλατεία «Κοτζιά», ούτε καν Εθνικής Αντίστασης δεν την αναφέρει στα επίσημα έγγραφα του…) ευχαριστούμε πολύ, δεν έχουμε ανάγκη το ρεύμα σας. Θα πραγματοποιήσουμε την συναυλία με δικές μας δυνάμεις.
                Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης μπαίνει στην υπηρεσία του Χρυσοχοίδη και της ΕΛΑΣ για να καταργήσουν το δικαίωμα στις διαδηλώσεις για χάρη της επιβολής των Μνημονίων ενώ την ίδια ώρα στοχοποιούνται οι μετανάστες και η αριστερά και  η ΕΛΑΣ συνεργάζεται ανοιχτά με τους νεοναζί. . Είναι η ώρα για τις δημοκρατικές δυνάμεις, τα συνδικάτα, τους  φοιτητικούς συλλόγους, τα κόμματα της αριστεράς να καταγγείλουν με το πιο αποφασιστικό τρόπο αυτούς που κάνουν πλάτες στους φασίστες.
                Την απόφαση του Συνηγόρου του Παπαδήμου και της Τρόικα κ Καμίνη και τη  γνώμη του υποστράτηγου του Χρυσοχοίδη την αφήνουμε στη δικιά σας κρίση δημοσιεύοντας τα έγραφα της αλληλογραφίας(αυτής που μας επιδόθηκε).
                Το αντιναζιστικό συλλαλητήριο θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί με συγκέντρωση το Σάββατο 17 Μάρτη στα Προπύλαια 2μμ και συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα στις 4μμ.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή, 6932828964

Νεκρό δελφίνι


Κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο της Καστροσυκιάς εντοπίστηκε νεκρό ένα δελφίνι, το οποίο δεν παρουσίαζε ίχνη τραυματισμού.
Το δελφίνι εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ενημέρωσαν το λιμενικό. Άνδρες του λιμενικού απέστειλαν φωτογραφικό υλικό στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο νεκρό δελφίνι που εντοπίζεται τους τελευταίους μήνες στα παράλια της Πρέβεζας. Το προηγούμενο είχε εντοπιστεί κοντά στην ακτή Ψαθάκι.

1. Σούρλας Γιώργος, 2. Νάκος Θανάσης, 3. Μπουκώρος Χρήστος, 4. Δεσύλλας Σπύρος, 5. Καπάνη Μαρία, 6. Μακρή Ζέττα, 7. Μποτός Αργύρης

Ποιοι κατέθεσαν αίτηση για να είναι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε 40 νομούς
Ποιοι κατέθεσαν αίτηση για να είναι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε 40 νομούς
Εκατοντάδες αιτήσεις για μια θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας κατατέθηκαν μέχρι χτες που έληγε η προθεσμία στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού. Από αυτούς θα επιλεγούν εκείνοι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια μαζί με τους νυν βουλευτές στις προσεχείς εκλογές .

Ακολουθούν οι υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε 40 νομούς

Κεφαλονιά
1. Αλιβιζάτος Πέτρος, επιχειρηματίας,  πρώην υφυπουργός Τουρισμού και πρ. βουλευτής, 
2. Κουρής Γιώργος, Νομίατρος, 
3. Λουκέρη Σοφία, οδοντίατρος, 
4. Παπαδάτος Παύλος, επικοινωνιολόγος - διαφημιστής, 
5. Τραυλός Σταύρος, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς.
Φωκίδα
1. Ευσταθίου Παναγιώτης (ιατρός), 2. Λυμπέρης Απόστολος (πολιτικός μηχανικός), 3.  Μανδρέκα Ασπασία (δικηγόρος), 4. Παπαθανασίου Κωνσταντίνος (οικονομολόγος), 5. Φλώρος Αναστάσιος (εκπαιδευτικός)
Βοιωτία
1. Παντελής Φραγκούλης, 2. Ανδρέας Κουτσούμπας, 3. Γιάννης Καράμπελας, 4. Βαγγέλης Μπασιάκος, 5. Σωσώ Μανάρα, 6. Κική Μαχαίρα, 7. Τάσος Ιγγλέζος, 8. Λουκάς Υπερήφανος, 9. Γιώργος Μεγάλος, 10. Γιάννης Ταγκαλέγκας, 11. Χαράλαμπος Κουτσόπουλος και 12. Νίκος Λαδογιάννης.
Εύβοια
1. Βάσω Παππά, 2. Σίσσυ Λαίου, 3. Σταμάτης Γκάβαλης, 4. Σταύρος Καρκαλέτσης και 5. Ελένη Θαλασσινού.
Φθιώτιδα
1. 

Νίκος Σταυρογιάννης, 2. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, 3. 

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου

, 4. Γιάννης Μπρεκουλάκης, 5. 

Δημήτρης Μπριάνης, 6. 

Νίκος Διαμαντής, 7. Αλέξης Κορδολέμης.
Καβάλα
1. Γιώργος Καλαντζής, 2. Θόδωρος Καλλιοντζής, 3. Γιάννης Πασχαλίδης, 4. Ντίνος Κλειτσιώτης, 5. Νίκος Κιοσές, 6. Χρήστος Τριανταφυλλίδης, 7. Δήμητρα Τσανάκα, 8. Μαρίνα Φιλιππίδου, 9. Ειρήνη Κουρτίδου, 10. Βάσω Παπουτσή – Μήττα.
Πρέβεζα
1. Στέργιος Γιαννάκης, 2. Λάμπρος Πρέντζας, 3. Ξώνα Γεωργία
Τρίκαλα
1. Ηλίας Βλαχογιάννης, 2. Μιχάλης Ταμήλος, 3. Κώστας Σκρέκας, 4. Νίκος Σακκάς, 5. Κώστας Τσουρβάκας, 6. Απόστολος Τσαντίλας και 7. Χρήστος Μαγειρίας.
Ιωάννινα
1. Γιώργος Εμμανουηλίδης, 2. Κώστας Χαραλαμπόπουλος, 3. Βασίλη Τσαλιαμάνη, 4. Παντελή Κολόκα, 5. Φίλιππου Σιάκκα, 6. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, 7. Στέλιου Λέυκοβιτς, 8. Γιούλας Μητροκώστα και 9. Γιώργου Γοργόλη.
Καστοριά
1. Μαρία Αντωνίου, 2. Γιώργος Παπαδόπουλος, 3. Κ.Μαγαλιός
Φλώρινα
1. Γιάννης Αντωνιάδης, 2. Απόστολος Ασλανίδης, 3. Σωτήρης Βόσδου, 4. Γιώργος Κουλίδης, 5. Σταύρος Παπασωτηρίου
Χαλκιδική
1. Ευθύμης Καρανάσιος, 2. Δημήτρης Πάχτας, 3. Νίκος Καραμανλής, 4. Γιώργος Τσιουπλάκης, 5. Απόστολος Μαρκογιαννάκης, 6. Γιώργος Τσανανάς, 7.  Νίκος Ψαράς και 8. Όλγα Παπαμέτη.
Μαγνησία
1. Σούρλας Γιώργος, 2. Νάκος Θανάσης, 3. Μπουκώρος Χρήστος, 4. Δεσύλλας Σπύρος, 5. Καπάνη Μαρία, 6. Μακρή Ζέττα, 7. Μποτός Αργύρης
Λέσβος
1. Παύλος Βογιατζής, 2. Γιάννης Γιαννέλης, 3. Κώστας Μουτζούρης, 4. Δημήτρης Παπαγιαννίδης
Σάμος
1. Ο πρώην Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Αγγελόπουλος, 2.  Γιάννης Χατζηκωνσταντής, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου,  3. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας Τάσος Καλατζής, 4. Ο σημερινός εκπρόσωπος Τύπου της ΝΟΔΕ Σάμου της Ν.Δ., γιατρός Μάνος Λογοθέτης
Αρκαδία
1. O πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ Βασίλης Κοντοζαμάνης, 2. O αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης Παναγιώτης Καρβελάς, 3. O ιατρός Κώστας Βλάσσης, 4. O σύμβουλος επιχειρήσεων Παναγιώτης Βαλασόπουλος, 5. Ο γιατρός Μαρίνος Τσίρμπας και 6. Ο γιατρός Κ. Αυγερινός.
Μεσσηνία
1. Μίλτος Χρυσομάλλης, 2. Αγγ. Κωτσιόπουλος, 3. Γ. Αδαμόπουλος, 4. Μανώλης Μάκαρης, 5. Π. Κατσίβελας, 6. Π. Ιωαννίδης, 7. Γ. Γιαννακόπουλος 8. Αντωνία Μπούζα
Κορινθία
1. Χρήστος Δήμας, 2. Ο πρ. νομάρχης Ν. Ταγαράς, 3. Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π. Καλλίρης, 4. Ο γιατρός Αθ. Παπαχριστόπουλος, 5. Η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Σούκουλη, 6. Ο δικηγόρος Π. Ανδρικόπουλος, 7. Ο δικηγόρος Δ. Παπαγεωργίου, 8. Ο πολιτευτής Στ. Μάρκελλος και 9. Ο οικονομολόγος Χ. Οικονομόπουλος, 10. Αθηνά Κόρκα
Ρόδος
1. Βασίλης Υψηλάντη, 2. Μάνος Κόνσολας, 3. Βασίλης Χρύσης, 4. Γιάννης Παππας, 5. Στράτος Καρίκης, 6. Γιάννης Φλεβάρης, 7. Γιώργος Πυλάρης από τη Κάρπαθο
Ηράκλειο
1. Γιώργος Δεικτάκης (πρώην βουλευτής), 2. Ελένη Κουντουράκη (Πολ. επιστήμων), 3. Κωστής Παπαγεωργίου (Δημοσιογράφος), 4. Γιώργος Ματαλιωτάκης (Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου), 5. Ρέα Αλεξανδράκη (Ιατρός), 6. Κώστας Στραταντωνάκης (Υπάλληλος ΔΕΗ), 7. Μάξιμος Σενετάκης (Πολ.μηχανικός), 8. Μανώλης Μαράκης (Υπάλληλος- ΑΜΕΑ).
Χανιά
1. Ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ Μανούσος Βουλουδάκης, 2. Ο πρώην δήμαρχος Χανίων και νυν δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Βιρβιδάκης, 3. Ο γραμματέας του Π.Σ Κώστας Γύπαρης, 4. Κουκιανάκης Χαράλαμπος, πρώην αντινομάρχης, 5. Κοντολαιμάκη Άννα, πρώην αντιδήμαρχος Ακρωτηρίου, 6. Καλαϊτζάκης Γιώργος, πολιτευτής, πρώην γενικός διευθυντής ΕΛΤΑ.
Αχαϊα
1. Νίκος Παπαδημάτος (πολιτευτής), 2. Νατάσα Ράγιου (πολιτευτής), 3. Γιώργος Καραμαλίκης (Ναύαρχος ε.α.), 4. Αθανάσιος Νταβλούρος (πρώην διοικητής Ασφάλειας πατρών), 5. Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου (πολιτευτής), 6. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (πολιτευτής), 7. Ελένη Πανίτσα (πολιτευτής), 8. Αγγελος Τσιγκρής (πολιτευτής), 9. Νίκος Πυλαρινός (Περιφερειακός Σύμβουλος), 10. Βασίλης Καρκούλιας (οικονομολόγος - Πρόεδρος Ομοσπονδίας θυμάτων ναζί), 11. Γιώργος Μητρόπουλος, 12. Δημήτρης Αντωνακόπουλος (επιχειρηματίας από τα Καλάβρυτα)
Αιτωλοακαρνανία
1. Γιώργος Παπαναστασίου, 2. Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, 3. Δημ. Αρβανίτης, 4. Φωκά, 5. Νίκος Καραπάνος, 5. Γεωργία Μπόκα.
Θεσπρωτία
1. Γεωργόπουλος Γιάννης, 2. Γιόγιακας Βασίλης 3. Κάτσιος Νίκος 4. Κιάμος Μάκης, 5. Μπέζας Αντώνης, 6. Μπέσης Κώστας
Άρτα
1. Καραμπίνα Εύη, 2. Μίχου Χριστόφορος, 3. Παπαβασιλείου Γιώργος, 4. Παπαδημητρίου Ευάγγελος, 5. Παπαδημητρίου Ντίνος, 6. Σίμου Τασούλα, 7. Στύλιος Γιώργος, 8. Τσιρογιάννης Χρήστος
Λάρισα
1. Αδαμούλης Γιώργος (εκπαιδευτικός, μέλος Π.Ε ΝΔ), 2. Αξιόγλου Ελένη (Δικηγόρος), 3. Βουνάτσος Αχιλλέας (Δημοσιογράφος), 4. Γρηγοριάδης Δημήτρης (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής), 5. Ζαχείλα Κατερίνα (Δημοσιογράφος), 6. Καμηλαράκη Μαίρη (πολιτικός Μηχανικός, μέλος Π.Ε ΝΔ), 7. Καρέλα Κατερίνα (Αρχιτέκτονας), 8. Πλιάτσικας Χρήστος (Συνταξιούχος)
Γρεβενά
1. Ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών κ.Απόστολος Τσένης, 2. Ο κ.Αθανάσιος Σδράλης, 3. Ο κ.Τιμολέων Κοψαχείλης, 4. Ο κ.Φώτης Σιούμπουρας 5. Ο κ.Γιάννης Μήτσιου, 6. Το μέλος της ΝΟΔΕ κ.Σ.Σκόδρας.
Καρδίτσα
1. Ο πρώην Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος, 2. Ο κ. Παύλος Σιούφας, 3. Ο κ. Σωτήρης Μπούσδρας, 4. Ο κ. Γιώργος Κωτούλας, 5. Η κ. Ασημίνα Σκόνδρα, 6. ο κ. Νίκος Παππάς και 7. Ο κ. Νίκος Πολύζος.
Πιερία
1. Άννα Μάνη, 2. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, 3. Ανέστης Ίνεγλης, 4. Ξενοφών Μπαραλιάκος, 5. Δημήτριος Μπέης, 6. Ανατολή Κωνσταντινίδου, 7. Βασίλειος Τουλίκας και 8. Δημήτριος Χριστογιάννης
Ημαθία
1. Κ. Ζιώγας, 2. Γ. Μπατσαρά, 3. Ά. Βεσυρόπουλος, 4. Ζ. Πατσίκας, 5. Γ. Ορφανός, 6. Ξ. Σακκλάς, 7. Στ. Γιαννούτσου, 8. Κ. Καλαϊτζίδης, 9. Λ. Τσαβδαρίδης, 10. Μάμαλης, 11. Τ. Μπαρζώκας, 12. Σ. Σαρηγιαννίδης.
Κοζάνη
1. Διαμαντής Βαχτσεβάνος, 2. Θεόδωρος Κουκάκης, 3. Γεώργιος Τοπαλίδης, 4. Άννα Νανοπούλου, 5. Έλσα Φωτιάδου, 6. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, 7. Φώτης Ζυγούρης και 8. Ιωάννη Δεληγιάννη.
Πέλλα
Απο Γιαννιτσά: 1. Φουντουκίδου Παρθένα, 2. Σταμενίτης Διονύσης, 3. Ζωγράφου Μαρία, 4. Nικέζης Δημήτρης,
Απο Έδεσσα: 1. Νουσηκύρου Άλκης, 2. Μουράτογλου Γιάννης
Απο Αλμωπία: 1. Βαμβάκη Άννα, 2. Σαρπασίδου Ελένη
Απο Σκύδρα: 1. Τζαμτζής Δάνης, 2. Μπαρμπαγιάννης Κώστας
Β' Θεσσαλονίκης
1. Αδάμ Ρεγκούζας, 2. Πόπη Καλαϊτζή, 3. Εύα Παντούσα, 4. Γιάννης Παλαιστής, 5. Παντελής Τσακίρης, 6. Βασίλης Πετσάνας (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί).
Α' Θεσσαλονίκης
1. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, 2. Αναστάσιος Τσόγγαλης, 3. Στράτος Σιμόπουλος, 4. Παναγιώτης Κοκκόρης, 5. Φαίη Κυριλλίδου, 6. Γωγώ Παπαϊωάννου, 7. Βαρβάρα Ρόζα, 8. Άρτεμις Διαλυνά, 9. Δημήτρης Πανοζάχος, 10. Μαρία Μήτσιου, 11. Ορέστης Αγγελίδης, 12. Νίκος Βαλάνος, 13. Παντελής Καζαντζίδης, 14. Μαρία Προκοπίδου, 15. Νίκος Βεζυρτζής 16. Γιώργος Ορφανός, 17. Κώστας Μαργαρίτης (κατέθεσε αίτηση στη γραμματεία Οργανωτικού) (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί).
Σέρρες
1. Βλάχβεης, 2. Σπυρόπουλο Π., 3. Σπυρόπουλο Γ., 4. Αραμπατζή Φ., 5. Μήκκα Αγγ., 6. Στάγκο, 7. Μάμαλη, 8. Πανταζή, 9. Μασλαρινό, 10. Μπασδάνη, (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί)
Δράμα
Σταύρος Παπαδόπουλος (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί)
Αργολίδα
1. Παναγιώτης Αναγνωσταράς, δήμαρχος Ναυπλιέων 2. Κατερίνα Μπόμπου, πρώην αντινομάρχης 3. Φώτης Κολεβέντης, 4. Βασίλης Σιδέρης, πρώην αντινομάρχης 5. Καλογεράκου και 6. Γεωργαντά.
Ξάνθη
1. Γ. Ανδρέου, 2. Σάκης Κριτσίνης, 3. Κ. Τριανταφυλλίδης, 4. Σιαμπάν Μπαντάκ, 5. Αχνάν Πετσενίκ και οι 6. Ο πρώην Βουλευτής Φ. Τσαλίδης, 7. Πελαγία Βώβου (κατέθεσαν αίτηση στη γραμματεία Οργανωτικού), 8. Κώστας Ζαγναφέρης
Ροδόπη
1.  Κυριάκος Μπαμπασίδης, 2. Βούλα Ελευθεριάδου, 3. Αλέξανδρος Καζαντζής, 4. ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Τσίτσιος, 5. Αχμέτ Ιδρύς, 6. Ιλχάν Ιμάμογλου
Έβρος
1. Άκης Γεροντόπουλος, 2. Σταύρος Κελέτσης, πρώην βουλευτής, 3. Ελένη Δημούδη, πρώην διευθύντρια του ΙΕΚ, 4. Παγώνα Καράκη από το Σουφλί, 5. Φανή Μπαχαρίδου από τον Βόρειο Έβρο και 6. Χριστίνα Καπετανίδου από το Διδυμότειχο, δικηγόρος 7. Χρήστος Τοκαμάνης απο το Διδυμότειχο, 8. Σταύρος Καβαρατζής (γιος του παλιού βουλευτή), 9. Βαγγέλης Ρούφος ιδιωτικός εκπαιδευτικός, 10 Νίκος Νικολαΐδης από το Διδυμότειχο.

Περίπου 30.000 καταναλωτές στο Βόλο δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ, εκτιμά το ΚΚΕ.

DEH KKEΣτην κατάθεση ακόμη 100 υπευθύνων δηλώσεων άρνησης πληρωμής του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ προχώρησαν σήμερα κάτοικοι των λαϊκών επιτροπών Χιλιαδούς - Αγ. Βασιλείου, Ν. Ιωνίας, Αγ. Αναργύρων, Καραγάτς - Ανάληψης, Αγ. Γεωργίου - Χρυσοχοΐδη, Αγ. Ονουφρίου - Ανακασιάς και Άνω Βόλου, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ Βόλου. Περίπου 50 άτομα ζήτησαν να καταργηθεί το χαράτσι άμεσα και να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 2000 υπεύθυνες δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρτσιού ενώ το μέλος του ΠΑΜΕ Όλγα Μάρκου εκτίμησε ότι στη Μαγνησία περίπου 30.000 καταναλωτές δεν πλήρωσαν στη ΔΕΗ το χαράτσι.
Τα μέλη του ΚΚΕ και των λαϊκών επιτροπών, ανέφεραν ότι θα είναι απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους αντιλαϊκή πολιτική και κάλεσαν εργαζόμενους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνταξιούχους, μαθητές και φοιτητές να συνειδητοποιήσουν τι τους επιφυλάσσουν η  μνημονιακή και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και να ξεσηκωθούν ενάντια σε αυτές.

Συνάντηση Βορίδη με Αγοραστό για αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και Ε65

agorastos-boridhsΗ τύχη των δυο «παγωμένων» οδικών αξόνων ήταν το θέμα συνάντησης που είχαν χθες στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ο Υπουργός κ. Μαυρουδής Βορίδης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Όπως έγινε γνωστό μέσα στους κόλπους τη Ε.Ε αναζητείται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα ένας κατάλληλος χρηματοδοτικός μηχανισμός ώστε να μπορέσουν να αρθούν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν έλθει τα έργα αυτά σήμερα.
Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης: «Η επανεκκίνηση των έργων ανάγεται σε πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης, με την εμπλοκή του ίδιου του πρωθυπουργού, προκειμένου να υπάρξουν εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα. Το νέο στοιχείο είναι ότι διαμορφώνεται ένα θετικό κλίμα σε επίπεδο Ε.Ε και γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να αναζητηθούν λύσεις στο αναπτυξιακό κομμάτι. Ωστόσο θέλουμε να ωριμάσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τους παραχωρησιούχους, ώστε να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε γοργά στο επόμενο βήμα».
Απ’ την πλευρά του ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Είναι πάγια θέση μας να ξαναρχίσουν τα έργα, να ανοίξουν και πάλι δουλειές και να αποδοθούν στο κοινωνικό σύνολο δυο σύγχρονοι και λειτουργικοί αυτοκινητόδρομοι. Αυτή τη στιγμή το πάγωμα των έργων έχουν φέρει σε δραματική κατάσταση εκατοντάδες εργαζόμενων, που βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τον χρόνο να κυλάει χωρίς κάποια ουσιαστική εξέλιξη».
Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε τον «βαρύ φόρο αίματος» που έχει καταβάλει η τοπική κοινωνία αξιώνοντας σύνεση και υπευθυνότητα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους ελληνικό δημόσιο και παραχωρησιούχους ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη και να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα

Ν.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΚΕ Κάλεσμα ΝΕ ΚΚΕ


 Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την Τρίτη, με τις γνωστές  διαδικασίες «του κατεπείγοντος», η νέα δανειακή σύμβαση.
Κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η ελληνική πλουτοκρατία, η Τρόϊκα και η ΕΕ, έχοντας και το φόβο της ακαταμάχητης λαϊκής δύναμης, βιάζονται να κλείσουν άρον-άρον το ζήτημα, σφίγγοντας ταυτόχρονα την καινούρια θηλιά στο λαιμό του λαού.
Τίποτε δεν έχει κριθεί. Μπορεί αυτοί να υπογράφουν συμφωνίες, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, της ΕΕ, των μονοπωλιακών ομίλων αλλά ο λαός έχει το πλεονέκτημα στα χέρια του.
Ο λαός, όχι μόνο δεν πρέπει να συμβιβαστεί και να σεβαστεί τις υπογραφές των εκπροσώπων του κεφαλαίου αλλά πρέπει και μπορεί να τις αντιπαλέψει. Να ανατρέψει κάθε συμφωνία που στρέφεται ενάντιά του.
Ο λαός πρέπει να τιμωρήσει σκληρά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την πάλη και την ψήφο του και για όσα βάρβαρα έκαναν εναντίον του και για τα χειρότερα που του φέρνουν, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.
Ακριβώς γιατί υπάρχει λύση με λαϊκή συμμαχία, αντεπίθεση και ισχυρό ΚΚΕ, η Ν.Ε. Μαγνησίας καλεί τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τις γυναίκες, να πάρουν μέρος στη διαδήλωση που οργανώνει, την Τρίτη 20 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, θα είναι αύριο Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, ως εκπρόσωπος κόμματος και ομιλητής σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ν.Δ. Μεσσηνίας, με θέμα «Ασφάλεια ώρα μηδέν = Κοινωνία ώρα μηδέν».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος και θα τοποθετηθούν, εκτός από τον αρμόδιο Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Νάκο, αστυνομικοί και πυροσβέστες του Νομού με επικεφαλείς, τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας. Επίσης, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού Μεσσηνίας.
Ο Βουλευτής Μαγνησίας, κατά την παρέμβασή του θα αναπτύξει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, τονίζοντας ότι για τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας είναι πρωταρχικής σημασίας για το μέλλον της χώρας.  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΕΔΔΥ


Απόστολος Παπατόλιας
Γενικός Γραμματέας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)
Επικεφαλής «Θεσσαλών Δύναμη»
Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας
Ιωλκού & Αναλήψεως (ισόγειο), Βόλος
2421352725
Βόλος, 16 Μαρτίου 2012Προς:
Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη

 
 


ΘΕΜΑ: Κατάργηση των ΚΕΔΔΥ και προσβολή των δικαιωμάτων των παιδιών

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

με το νόμο 2817/78, που ρύθμιζε τα θέματα της εκπαίδευσης των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, συστάθηκαν στις έδρες των νομών Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ), των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ως αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες, που υπάγονταν απευθείας στον Υπουργό Παιδείας. Τα Κέντρα αυτά με το νόμο 3699/2008 μετονομάστηκαν σε ΚΕΔΔΥ, με αποτέλεσμα να λειτουργούν σήμερα στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας 58 ΚΕΔΔΥ, με τις εξής αρμοδιότητες:
Α) Ανίχνευση των δυσκολιών των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο σύνολο των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις υγείας και πρόνοιας των Περιφερειών.
Β) Εισήγηση για εναλλακτικές εξεταστικές διαδικασίες στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στις εισαγωγικές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Γ) Εισήγηση εναλλακτικών τρόπων εξέτασης των ανάπηρων μαθητών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Δ) Εισήγηση για τις διοικητικές μεταβολές των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), την προσθήκη τομέων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, τη στελέχωσή τους και την αύξηση ή μείωση των θέσεων.
Ε) Παροχή υπηρεσιών διάγνωσης, αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και υπηρεσιών υποστήριξης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας.
Η προσφορά των ΚΕΔΔΥ και το ιδιαίτερα ευαίσθητο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο, που επιτελούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, τυγχάνει ευρείας αποδοχής και αναγνώρισης σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, ως συστατικό και αναπαλλοτρίωτο στοιχείο ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα ΚΕΔΔΥ υποδέχονται και αξιολογούν τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών, κατευθύνοντάς τα στην προσφορότερη εκπαιδευτική διαδικασία εξατομικευμένα, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες μαθησιακές και ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες του καθενός.
      Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό  κράτος πρόνοιας, οφείλει να συμπεριλαμβάνει στην κορυφή των προτεραιοτήτων του την κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και να ενισχύει τις δομές της ειδικής αγωγής, αντί να μεθοδεύει την κατάργησή τους.
Η κατάργηση των δομών αυτών ισοδυναμεί με ευθεία προσβολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων του παιδιού και με ακύρωση του μηχανισμού αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναγκών του ενεργού πληθυσμού της χώρας και των σχολικών μονάδων.
Με δεδομένο επίσης ότι η χώρα μας έχει ιδιαιτέρως αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω των δυσπρόσιτων ορεινών όγκων της και των νησιών, τα ΚΕΔΔΥ στην Περιφέρεια αποτελούν κεντρικό θεσμό και σημείο αναφοράς της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η κατάργησή τους οδηγεί σε ισοπέδωση της εκπαιδευτικής λειτουργίας, δεδομένου ότι στην Περιφέρεια δεν λειτουργεί εναλλακτική δομή με παρόμοιο αντικείμενο.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να εξετάσετε σοβαρά τις ιδιαιτέρως δυσμενείς επιπτώσεις που συνεπάγεται τυχόν κατάργηση των ΚΕΔΔΥ και να αναζητήσετε τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Απόστολος Παπατόλιας

Γ.Γ. της ΕΝΠΕ
Επικεφαλής «Θεσσαλών Δύναμη»


Κοινοποίηση:
  1. Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντία Πράντζου
  2. Προϊστάμενο α’ βάθμιας εκπαίδευσης, κ. Γιάννη Παπαϊωάννου
  3. Προϊστάμενο β’ βάθμιας εκπαίδευσης, κ. Γιώργο Δοδοντσάκη
  4. Δήμαρχο Βόλου, κ. Πάνο Σκοτινιώτη
  5. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό
  6. Βουλευτές Νομού Μαγνησίας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκ μέρους των συναδέλφων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας σας στέλνω το δελτίο τύπου σχετικά με την κινητοποίηση που οργανώνουμε την Τετάρτη, 21/3, 12.30πμ στο υποκ/μα μας.

Γιάννης Χατζηγιάννης
Εργαζόμενος ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συμβολικός αποκλεισμός καταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΡΤΗ, 12.30πμ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΙΚΑ στο νομό μας, τοπικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, πρωτοβουλίες, κινήματα πόλης και κατοίκους να συμμετάσχουν στο συμβολικό αποκλεισμό του υποκαταστήματος της Ν. Ιωνίας την Τετάρτη, 21 Μάρτη, 12.30πμ και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2012, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα, τη διάλυση της υπάρχουσας οργανωτικής δομής του ΙΚΑ, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα και τη μετατροπή του ΙΚΑ σε εθνικό φορέα συντάξεων.

Ο «εκσυγχρονισμός» του ΙΚΑ γίνεται μέσα σε συνθήκες χρεοκοπίας και διάλυσης των κοινωνικών παροχών και το μέλλον μας, όπως και το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παραμένει αβέβαιο και επισφαλές. Η ανεργία και η γενικευμένη φτώχεια σβήνει όλους τους μέχρι χτες διαχωρισμούς των εργαζομένων σε δημόσιους, ιδιωτικούς, εργαζόμενους, άνεργους, μόνιμους, αορίστους, επισφαλώς εργαζόμενους.

Δεν αγωνιζόμαστε για το τυπικό κλείσιμο ενός υποκαταστήματος αλλά να μην περάσει συνολικά το νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ γιατί μαθηματικά όλο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης κατεδαφίζεται.

Η μέχρι τώρα στάση της Ομοσπονδίας μας αλλά και των τοπικών συλλόγων μας παραμένει αναντίστοιχη της δραματικής επιδείνωσης των όρων ζωής μας, συνέπεια της ελλιπούς ενημέρωσης των συνδικαλιστικών μας οργάνων προς τους εργαζόμενους και της έλλειψης της θέλησής τους να αντιπαλέψουν τα σχέδια κυβερνήσεων και τρόικας.

Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια διοίκηση που θα εξυπηρετεί το λαό και όχι τα μεγάλα συμφέροντα, να επιστρέψουν τα αποθεματικά των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ να χτυπηθεί η διαφθορά και η κακοδιοίκηση, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, παροχές και ασφάλιση που να εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες, για να είναι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, όχι κρατικοί υπάλληλοι των κυβερνήσεων της χρεοκοπίας, των δανειστών και των τοκογλύφων αλλά εργαζόμενοι του λαού.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έμπρακτα συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, δημοτικούς τοπικούς φορείς, εργατικά σωματεία, κόμματα και οργανώσεις όπως και όλους τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας που συνεχίζουν και προσέρχονται στο κατάστημα και συνεχίζουν να υπογράφουν (έχουν συγκεντρωθεί πλέον των 2000 υπογραφών) στο βιβλίο συμπαράστασης που έχει ανοιχτεί στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.

Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας για όλα αυτά που έχουν αποφασίσει για εμάς, χωρίς εμάς.

16-3-2012
Εργαζόμενοι ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αναφορά στη Βουλή του Θανάση Νάκου για τις νέες νομοθετικές εξελίξεις στο ζήτημα του Ολυμπιακού Βόλου και την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας σε βάρος της ομάδας.


 
            Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε αναφορά, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με τη διαμόρφωση νέου νομοθετικού πλαισίου για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μετά την κατάφωρη αδικία σε βάρος της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Νάκος επανέρχεται στη Βουλή για πολλοστή φορά, παρά τις συνεχείς αρνήσεις του Υπουργού να απαντήσει στη Βουλή για την άδικη και παράνομη τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου και ζητά την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος της ομάδας, που το περασμένο καλοκαίρι παρανόμως τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), όπως ουσιαστικά αναγνώρισε και ο ίδιος ο Υπουργός με την τροπολογία, που ψηφίστηκε προχθές και αφορά στον πρόσφατο αθλητικό νόμο 4049/2012.
 Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, σύμφωνα με τη ψηφισθείσα τροπολογία το δικαίωμα επιβολής ποινών για τα πορίσματα που εκδίδει η Ε.Ε.Α. ανήκει στην ΕΠΟ, η οποία ωστόσο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει βάσει του νόμου και του κανονισμού θα τιμωρείται με πρόστιμο από 100.000 ως 1.000.000 ευρώ. Έτσι, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΟ στον Πειθαρχικό Κώδικα, οι ποινές που θα επιβάλλονται χωρίζονται σε βαριές, σοβαρές και απλές. Πλέον, ο χαρακτηρισμός της ποινής θα γίνεται από την Ε.Ε.Α. και η υπαίτια ΠΑΕ θα τιμωρείται αποκλειστικά με τις ποινές που προβλέπονται ανά κατηγορία.
Συνεχίζοντας ο Βουλευτής τονίζει, ότι ουσιαστικά, η παραπάνω τροπολογία δικαιώνει αναδρομικά την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς «ομολογείται» πλέον από το ίδιο το Υπουργείο που εξαφάνισε την ομάδα, ότι αυτό έγινε από αναρμόδιο όργανο και γι΄αυτό διορθώνει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο δίνοντας τη δυνατότητα μόνο στην Ε.Π.Ο. να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές στις ομάδες που τυχόν παραβιάζουν την νομοθεσία, οι οποίες κυμαίνονται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Επισημαίνεται, ότι η ποινή που η Ε.Π.Ο. έχει επιβάλλει στον Ολυμπιακό Βόλου, είναι αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα της Superleague και συνεπώς αφού πλέον μετά από οκτώ μήνες και ο ίδιος ο Υπουργός αναγνώρισε ότι η Ε.Π.Ο. είναι η μόνη αρμόδια να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές, πρέπει άμεσα να ισχύσει και για την ομάδα μας η ποινή που η ΕΠΟ είχε επιβάλλει.  Η εκδίκαση της υπόθεσης την προσεχή Τρίτη από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. είναι η κατάλληλη ευκαιρία γι να δικαιωθεί η ομάδας μας.
Εάν δεν αποκατασταθεί  άμεσα και αναδρομικά η κατάφωρη αδικία, που υπέστη η ομάδα του Βόλου, αυτή θα παραμένει καταδικασμένη εκτός επαγγελματικών πρωταθλημάτων, εξαιτίας μίας πολιτικής απόφασης του ΠΑΣΟΚ και από ένα κρατικό όργανο του Υπουργείου Πολιτισμού, που σήμερα όλοι παραδέχονται ότι ήταν αναρμόδιο.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου